Universiteti Carleton

Universiteti Carleton 3

Carleton University Details

Regjistrohen në Universitetin Carleton

Përmbledhje


I ndodhur në një kampus të bukur kufizohet nga lumi gaz Rideau dhe Canal, Carleton është vetëm minuta nga zemra e qeverisë së vendit tonë dhe gëzon qasje të lehtë në organizatat e shumta, shoqatat dhe bizneset të cilat lulëzojnë në Otava. Shumë nga kompanitë kryesore të Ontarios për të teknologjisë së lartë rrethojnë kampusin tonë, ku hulumtimi cutting-edge bashkohet me mësim shumë të reja për zgjidhjen e problemeve të jetës reale. Anëtarët e një dinamike, Hulumtimet intensive universitare, fakulteti dhe stafi Carleton-së të sigurojë një përvojë të lartë të mësuarit për nxënësit tanë gjobë që vijnë nga çdo krahinë dhe nga mbi 100 vende të botës.

ofron Carleton 65 programet e studimeve në fusha të ndryshme si punët publike, gazetari, studimet film, inxhinieri, teknologji të lartë dhe studime ndërkombëtare. Me shume se 2,000 profesorë të shkëlqyer dhe anëtarë të stafit përbëjnë një ekip të ndryshme dhe të përkushtuar që shërben 28,000 studentët. Carleton e krijues, Qasja ndërdisiplinore dhe ndërkombëtare për hulumtim ka çuar në shumë zbulime të rëndësishme dhe punën krijuese në shkencë dhe teknologji, biznes, qeverisje, Politika publike dhe artet.

Studentët janë me të vërtetë VIP-at në kampus Carleton dhe të gëzojnë qëndrimit dhe rekreacioni programeve, si dhe një shumëllojshmëri të gjerë të aktiviteteve kulturore dhe sociale. Leksionet e pajisur sjellin folësit e famë botërore në kampus tonë dhe afërsia me qytetin e bën të mundur që të gëzojnë ngjarje të klasit botëror në Qendrën Kombëtare të Arteve dhe shumë muzeume dhe galeri të gjithë qytetin.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Fakulteti i Arteve dhe Shkencave Sociale

 • Fakulteti i Arteve dhe Shkencave Sociale Homepage
 • Carleton University Art Gallery
 • Qendra për Nisma në arsim (përfshin Programit të pasuruar Mbështetje)
 • Kolegji i Shkencave Humane (përfshin Bachelor i Shkencave Humane, Studimet greke dhe romake (dikur Classics), Feja)
 • Departamenti i Gjuhës dhe Letërsisë Angleze
 • Departamenti i frëngjisht
 • Departamenti i Studimeve Gjeografi dhe Mjedisore
 • Departamenti i Historisë
 • Departamenti i Filozofisë
 • Departamenti i Psikologjisë
 • Departamenti i Sociologjisë dhe Antropologjisë
 • Instituti për Studime Krahasuese në letërsi, Arti dhe Kultura
 • Instituti i Studimeve të Afrikës
 • Instituti i Shkencave Njohës
 • Instituti i Studimeve Ndërdisiplinore (përfshin studime Child, Studimet drejtuar ndërdisiplinore, Të drejtat e njeriut)
 • Pauline Jewett Instituti i grave dhe Studime Gjinore
 • Shkolla për Studime në Art dhe Kulturë (përfshin Historia Art, Studime Film, muzikë)
 • Shkolla e Studimeve kanadeze
 • Shkolla e Studimeve gjuhësisë dhe gjuhësore

 

Fakulteti i Inxhinierisë dhe Design

 

 • Fakulteti i Inxhinierisë dhe Design Faqe Hyrëse
 • Departamenti i Inxhinierisë së Mjedisit Civile dhe
 • Departamenti i Elektronikës
 • Departamenti i Inxhinierisë Mekanike dhe Hapësirë ​​ajrore
 • Departamenti i sistemeve dhe inxhinieri kompjuterike
 • Azrieli Shkolla e Arkitekturës dhe Urbanistikës
 • Dizajn Industrial
 • Teknologjia e informacionit

Fakulteti i Diplomuar dhe Akademik Punëve të

Fakulteti i Punëve Publike

 • Fakulteti i Publik Hyrëse Punëve
 • Arthur Kroeger Kolegji i Çështjeve Publike
 • Departamenti i Ekonomisë
 • Departamenti i Studimeve Drejtësi
 • Departamenti i Shkencave Politike
 • Instituti i Studimeve të Afrikës
 • Instituti i Kriminologjisë dhe Drejtësisë Penale
 • Instituti i Evropës, Studime Ruse dhe Euroaziatike
 • Instituti i Ekonomisë Politike
 • Norman Paterson Shkolla e Çështjeve Ndërkombëtare
 • Shkolla e Gazetarisë dhe Komunikimit
 • Shkolla e Politikave Publike dhe Administratë
 • Shkolla e Punës Sociale

Fakulteti i Shkencave

 • Fakulteti i Shkencave Faqe Hyrëse
 • Departamenti i Biologjisë
 • Departamenti i Kimisë
 • Departamenti i Shkencave të Tokës
 • Departamenti i Shkencave të Shëndetit
 • Departamenti i Neuroscience
 • Departamenti i Fizikës
 • Instituti i Biokimisë
 • Instituti i Shkencave Mjedisore
 • Instituti i Integruar Shkenca
 • Shkolla e Shkencave Kompjuterike
 • Shkolla e Matematikë dhe Statistikë
 • teknologji, shoqëri, Studimet Mjedisi
 • Shkolla Sprott e Biznesit

histori


Rrënjët Carleton University si një kolegj jo-fetare mbështetur pjesërisht nga donacionet bamirëse nga komuniteti Otavës bëjnë atë unike në mesin e universiteteve Ontario. themeluar në 1942, Carleton u krijua në përgjigje të nevojës për të ndihmuar të siguruar të rinjtë në Otavë, shumë prej të cilëve kishte marrë në punë për të përballuar presionet e Depresionit, me një mundësi për të vazhduar arsimimin e tyre formal.

Nga fillimet e tij modeste në Otavës First Avenue, Carleton është rritur në një institucion hulumtim dhe mësimdhënie dinamike me një traditë të parashikuar dhe ndryshimin kryesor. sot, universiteti ulet në më shumë se 100 akra, në një vend në mes të lumit Rideau dhe Canal Rideau, vetëm një distancë të shkurtër nga qendra Otava.

Universiteti ofron një arsim të shkëlqyer dhe përvojën në më shumë se saj 24,000 i plotë- dhe studentët me kohë të pjesshme në universitare dhe pasuniversitare nivelet e. E saj më shumë se 875 stafi akademik janë të njohura ndërkombëtarisht për të bursave dhe cutting-edge tyre kërkime në më shumë se 50 disiplinat.

Reputacioni Carleton është ndërtuar në pikat e forta të tij në fushat e gazetarisë, punët publike, Çështjet ndërkombëtare, Arkitektura dhe të teknologjisë së lartë. nxënësit e saj të përfitojnë nga ndërdisiplinore, aktiv, duart-në qasje të mësimdhënies dhe kërkimit praktikuar nga anëtarët e tij të fakultetit dhe nga partneritetet e shumta Universiteti ka me qeverinë federale, universitete të tjera dhe partnerët e sektorit privat.


A doni diskutuar Universitetin Carleton ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti Carleton në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Carleton zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Shqyrtime Universitetit Carleton

Join për të diskutuar i Universitetit Carleton.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.