Universiteti Ryerson

Universiteti Ryerson. Studimi në Kanada.

Ryerson Details University

 • vend : Kanadë
 • qytet : Toronto
 • akronim : Ryerson
 • i themeluar : 1948
 • studentët (përafërsisht.) : 40000
 • Mos harroni të diskutuar Universiteti Ryerson
Regjistrohen në Universitetin Ryerson

Përmbledhje


Universiteti Ryerson është lider i Kanadasë në të reja, Arsimi karrierë të fokusuara dhe një universitet në mënyrë të qartë në lëvizje. Kjo është një universitet dukshëm urban me një fokus në novacionit dhe sipërmarrjes. Ryerson ka një mision për të shërbyer nevojën shoqëror dhe një angazhim të gjatë në këmbë për të angazhuar komunitetin e saj.

I udhëhequr nga një Plan Akademik guximshme, një axhendë ambicioze kërkimore, dhe një Master Plani për rigjallërimin e kampusit dhe lagjen përreth, Ryerson është më e aplikuar, për universitet në Ontario në lidhje me hapësirat në dispozicion, dhe reputacioni i saj me udhëheqës të biznesit dhe komunitetit vazhdon të rritet.

Ryerson ofron më shumë se 100 universitare dhe të diplomuar programe. Kulturore të larmishme dhe gjithëpërfshirëse, universiteti është shtëpia e 38,950 studentët, duke përfshirë 2,300 studentët master dhe PhD, gati 2,700 Fakulteti dhe Stafi, dhe më shumë se 170,000 alumni në mbarë botën. Research në Ryerson është në një trajektore të suksesit dhe rritjes: jashtë hulumtim i financuar është dyfishuar në katër vitet e fundit. G. Raymond Chang Shkolla e Edukimit në Vazhdim është ofruesi kryesor i Kanadasë për arsimimin e të rriturve universitar me bazë. Fokusi i universitetit të novacionit dhe sipërmarrjes përfaqësohet më të dukshëm nga Zona Digital Media, një vend për studentët për të bashkëpunuar dhe për të sjellë idetë e tyre digjitale në treg.

Ryerson është riformuar bërthamën në qendër të qytetit të Torontos me tri ndërtesa të reja: Qendra Athletic Mattamy në Xhennete, Qendra Image Ryerson në zemër të kampusit, dhe Qendra Learning Student në Yonge Rruga. veç, aktualisht në progres është zhvillimi i një ndërtese të re për shumë qëllime, zhvillimi Church Street (CSD). Ky objekt i ri do të jetë e vendosur në veri të Dundas në Church Street dhe do të jetë në shtëpi për katër programet akademike të shërbimeve shëndetësore, ry

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Ted Rogers School e Menaxhimit

Rogers Shkolla e Menaxhimit të Ted (TRSM) është një shkollë biznesi akredituar nga Shoqata për Advance studentor Shkollave të Biznesit(AACSB). E vendosur në Bay Street pranë qarkut financiare Torontos, TRSM ofron programe të ndryshme në një shumëllojshmëri të disiplinave të biznesit. më e madhe e programit të menaxhimit universitare shtëpitë e shkollave Kanadasë, së bashku me disa programe pasuniversitare. Bachelor universitare Ekonomike e shkollës (BComm) Programet janë të grupuara në:

 • Kontabiliteti & financë
 • Menaxhimi i biznesit
 • Menaxhimi i Biznesit Teknologji
 • mikpritje & Menaxhimi i Turizmit
 • Menaxhimi me pakicë

Rogers Shkolla e Menaxhimit të Ted është një lider i njohur në arsim për ndërmarrësi në Kanada dhe shtëpi Programin ndërmarrësisë në Universitetin Ryerson, një nga programet më të mëdha të ndërmarrësisë në Kanada.

Studimet pasuniversitare të përbëhet nga një MBA me një fokus globale, dhe një MBA në Menaxhimin e Teknologjisë dhe Inovacionit. Shkolla gjithashtu ofron një Master of Science Menaxhimit (MS) në Menaxhimin e Teknologjisë dhe Inovacionit.

Shkalla Pranimi i Ted Rogers Shkolla e programit MBA Menaxhmentit është 25%, e dytë më të ulët të 39 Programet kanadez MBA renditura nga Financial Post në mars 2012.

në 2009-2010 vit akademik, Ryerson futur dy diploma të reja për programin e Menaxhimit të Biznesit: ligj & biznes, dhe Studime Menaxhimi Global. Global Studimet Menaxhimi i madh është një pasardhës i Menaxhimit të mëdha, ofruar të fundit në 2010-2011.

në vjeshtë 2013, Ted Rogers Shkolla e Menaxhimit të nisur një shkollë të re Kontabilitetit dhe Financave të. Kontabilitetit dhe Financave diploma janë ofruar vetëm nëpërmjet Shkollës Kontabilitetit dhe Financave dhe nuk janë më të arritshëm përmes Programit të Menaxhimit të Biznesit.

Programet e biznesit të vendosur më parë në kampus në “Ndërtimi i biznesit”, u zhvendos në objektet e reja pas një $15 milionë donacion nga Ted Rogers. Shkolla ndodhet në një krah të ri të Qendrës Eaton Torontos në këndin juglindor të Gjirit dhe Dundas Streets. Shkolla zë tre kate të krahut nëntë kat (dy kate janë të zënë nga përdorime të shitjes me pakicë, me një garazh mbi të keq parkimi zënë tre kate mbetura). Integrimi i fakultetit Ryerson me përdor komerciale në të njëjtën ndërtesë ka qenë e vlerësuar si një zgjidhje inovative për universitetin në qendër të qytetit.

Shkolla ka marrë famë kombëtare, kur një nga profesorët e saj (James Norrie) fyer hedhura e Dragons’ Den gjatë fazës së negociatave përfundimtare një fushë të suksesshëm me nxënësit e shkollës. Marrëveshja përfundimisht dështoi për shkak të veprimeve të profesorit. I njëjti profesor më vonë u ndalua nga kampus dhe të paditur universitetin.

Fakulteti i Arteve

Fakulteti i Arteve përbëhet nga dymbëdhjetë humane dhe departamentet e shkencave sociale (si i Fall 2016) dhe luan një rol të veçantë të dyfishtë në universitet. Ofertat fakultetit:

 • programet pasuniversitare, në nivel të dy master dhe të doktoraturës, që kanë një komponent të fortë të bursave, hulumtim, risi dhe analiza kritike;
 • Arsimi me cilësi të lartë artet me bazë nëpërmjet studimeve kurseve liberale që prekin të gjithë kurrikulës së programit shkallë Ryerson-së, nga gazetaria për inxhinieri të biznesit. Studimet Liberal sfidojnë nxënësit’ intelekti dhe imagjinata, edukuar aftësinë e tyre për të menduar në mënyrë kritike dhe të përshtaten me ritmin përshpejtimin e ndryshimit në botën e sotme.
Departamentet në Fakultetin e Arteve
 • Arte dhe Studime Bashkëkohore
 • kriminalistikë
 • ekonomi
 • anglisht
 • Environmental & Urban Qëndrueshmëria
 • gjeografi
 • histori
 • Gjuhë, letërsive, dhe Kulturat
 • filozofi
 • Politika dhe Administrimi Publik
 • psikologji
 • sociologji

Fakulteti i Komunikimit & dizajni

Fakulteti i Komunikimit & Dizajni është i përbërë nga nëntë shkolla, duke ofruar universitare dhe / ose pasuniversitare shkallë të studimit të mëdha.

Shkollat ​​në Fakultetin e Komunikimit & dizajni
 • RTA Shkolla e Medias
 • Shkolla e Arteve Image
 • Shkolla e Design Brendshme
 • Shkolla e Moda
 • Shkolla e Menaxhimit Communications Grafike
 • Shkolla e Gazetarisë
 • Shkolla e komunikimit profesional
 • Shkolla Theatre
 • Shkolla e Industrive Kreative

programe shtesë të diplomuar e studimit janë në dispozicion në media dokumentar, gazetari, Prodhimi media, ruajtja fotografike dhe menaxhimin e koleksioneve dhe komunikimi profesional. Fakulteti gjithashtu shtëpi Qendrën Rogers Communications, i cili siguron një mjedis të reja dhe teknike për të studiuar dhe për kërkime aspekte të ndryshme të medias dhe shoqërisë.

Fakulteti i Shërbimeve të Komunitetit

Fakulteti i Shërbimeve të Komunitetit Ryerson ofron programe multi-disiplinore në shëndetësi, Studimet e fëmijërisë së hershme, drejtësisë sociale dhe zhvillimin e komunitetit. Programet universitare përfshijnë:

 • Child Care dhe Rinisë
 • Studimet e aftësisë së kufizuar
 • Studimet e hershme Fëmijëria
 • Mami
 • ushqyese
 • ushqim
 • Në punë dhe Shëndeti Publik
 • Punë sociale
 • Planifikimi Urban dhe Rajonal

Programet pasuniversitare përfshijnë:

 • Studimet e hershme Fëmijëria
 • ushqyese
 • ushqyerit Komunikimi
 • Punë sociale
 • Zhvillimi Urban

Fakulteti përfshin programet e shëndetit dhe të sigurisë nën Shkollën e dhe Shëndetit Publik. Shkolla e profesionale dhe Shëndetit Publik (shtrat) është konsideruar të jetë një lider i njohur në dëmtim dhe parandalimin e sëmundjes arsimit. Universiteti Ryerson është e vetmja shkollë që ofron një program shkallë në shëndetin dhe sigurinë në punë në provincën e Ontarios. programe certifikatë në shëndetin dhe sigurinë mund të plotësohet nëpërmjet Shkollës Chang të edukimit të vazhdueshëm.

Fakulteti gjithashtu përfshin Programin e Arsimit Mami (MEP), e cila festoi 20-në 2013. Site Ryerson MEP është pjesë e konsorciumit gjatë-running e këtij lloji në Kanada (me motra-faqet në Universitetin Laurentian dhe McMaster University).

Në përputhje me markë e arsimit karrierë të fokusuara Ryerson-së, Studentët partner me mentorëve të ndryshme, mbikëqyrësit, praktikuesit dhe profesionistë për të siguruar një përvojë të karrierës relevante është dhënë, përveç udhëzimeve teorike ofruara zakonisht në një mjedis klasë.

Universiteti gjithashtu pret një shkollë të madhe pleqsh quajtur në 2008 për Daphne Cockwell, nëna e donatorëve Jack Cockwell dhe infermiere të cilët dolën vullnetarë për të punuar me veteranët e kthyer toSouth Africa nga Lufta e Dytë Botërore.

Fakulteti i Inxhinierisë dhe Shkencave arkitektonike

Fakulteti i Inxhinierisë Ryerson dhe Shkencës arkitektonike (ish Fakulteti i Inxhinierisë, arkitekturë & shkencë) është një nga fakultetet inxhinierike më të mëdha në Kanada, me mbi 4,000 studentë të regjistruar në 9 Programet Diplomë Bachelor (19 kur duke përfshirë opsionet / specializime), dhe mbi 500 studentët e diplomuar në 15 master dhe 5 Programet shkallë të doktoraturës. Aerospace kompjuterike Laboratory Ryerson është një nyje për High Performance kompjuterike Laboratorin Virtual për Torontos e Madhe. HPCVL është një ndëruniversitar me shpejtësi të lartë të rrjetit llogaritje e cila vepron si një Superkompjuteri virtuale, duke siguruar fuqinë intensiv llogaritjes nevojshme në zgjidhjen e problemeve komplekse në inxhinieri dhe disiplinat e tjera.

Fakulteti i Inxhinierisë dhe Shkencave arkitektonike jep Bachelor i Shkencave arkitektonike dhe Bachelor i Inxhinierisë gradë në disiplinat e mëposhtme:

 • inxhinieri Aerospace : Aeronautike Dizajn lumë, Avionics Dizajn lumë, Space Systems Design lumë
 • arkitekturë : Opsioni Architecture, Opsioni Building Science, Opsioni Menaxhimi i Projekteve
 • inxhinierisë biomjekësore
 • kimi industriale
 • inxhinierisë civile : stream Mjedisit, Opsioni Structural Engineering, Transportation lumë
 • inxhinieri kompjuterike
 • inxhinieri elektrike : Sistemet e Energjisë opsion, Opsioni Microsystems, Multimedia Systems opsion, Robotics dhe sistemeve të kontrollit opsion
 • Inxhinieri industriale
 • inxhinieri mekanike : Opsioni Mechatronics

Fakulteti i Inxhinierisë dhe Shkencave arkitektonike ofron programe pasuniversitare në:

 • inxhinieri Aerospace
 • arkitekturë
 • shkenca Building
 • kimi industriale
 • inxhinierisë civile
 • rrjeteve kompjuterike
 • inxhinieri kompjuterike
 • inxhinieri elektrike
 • inxhinieri mekanike
 • Inxhinieri industriale

Departamenti i Shkencave arkitektonike Universitetit Ryerson është vendosur në një ndërtesë që ndodhet në 325 Church Street projektuar nga arkitekti i shquar kanadez Ronald Thom(Ryersonian). Ajo ofron një program në arkitekturë akredituar nga Bordi kanadez arkitektonike certifikimit në nivel bachelor (B.Arch.) dhe niveli master (Marsh.).

Qendra për Computing dhe Inxhinierisë u hap në shtator 2004 dhe është një shtet-e-artit-Shkenca, teknologji, dhe strukturë kërkimore që përfshin pothuajse një bllok të tërë të qytetit në qendër të Torontos. Ndërtesa u riemërua George Vari Engineering dhe Qendra Computing në nëntor 2005. Hulumtuesit Ryerson në inxhinieri dhe shkencës disiplina e kanë fituar Research Excellence çmime prestigjioze kryeministrit (SHUME), Karrige Canada Research, NSERC Industrial Kryetari Research. Një program Inxhinieri biomjekësore filluar në Ryerson në vjeshtë 2008 është programi i parë i tillë në Kanada.

Fakulteti pret Qendrën për Energjinë Urban. CUE është bashkë-sponsorizuar nga Hidro One, Autoriteti i energjisë Ontario dhe Toronto Hydro. Qendra fokusohet në kërkimin e energjisë dhe sfidat e energjisë urbane.

Fakulteti i Shkencave

në qershor 29, 2011, universiteti njoftoi se Senati i Universitetit miratoi një Fakulteti i Shkencave, fakulteti më i ri në Universitetin Ryerson në rreth 40 vjet. Fakulteti i Shkencave do të përbëhet nga katër departamente themelues – kimi & biologji, fizikë, Matematikë, dhe Shkenca Kompjuterike.

Fakulteti i Shkencave i Universitetit Ryerson-së ofron një diplomë të Shkencave (BSc) diplomë në fushat e matematikës aplikuar, biologji, shkenca bio, kimi, Shkenca Kompjuterike, matematikë financiare, dhe fizikës mjekësore. Studimet pasuniversitare të përbëhet nga zona në Biomolekulare, bio, Studimet kompjuterike dhe matematike.

 

histori


Në 1852 në thelb të këtij kampusi kryesor, St historike. James Square, Egerton Ryerson themeluar objektin e parë Ontario trajnimit të mësuesve, Normal Shkolla Toronto. Ajo vendosur edhe Departamentin e Arsimit dhe Muzeun e Historisë Natyrore dhe Arteve të Bukura, e cila u bë Ontario Museum Royal. Një laborator bujqësore në vend çoi në themelimin e mëvonshme Kolegjin Bujqësor Ontario dhe theUniversity e Guelph. St. James Square shkova me përdorime të ndryshme të tjera të arsimit para strehim një adash e themeluesit të saj origjinale.

Egerton Ryerson ishte një edukator kryesor, politikan, dhe ministër metodist. Ai është i njohur si babai i sistemit shkollor publik Ontario. Ai është gjithashtu një themelues i kompanisë së parë botuese në Kanada në 1829, Book dhe Publishing House Methodist, e cila u quajt Press Ryerson në 1919 dhe sot është pjesë e McGraw-Hill Ryerson, botues kanadeze e librave shkollore dhe profesionale, e cila ende mban emrin Egerton Ryerson për operacionet e saj kanadez.

Përparimet në shkencë dhe teknologji sjellë në nga Lufta e Dytë Botërore, dhe vazhdoi industrializimi kanadeze, ndërprerë më parë nga Depresioni theGreat, krijuar një kërkesë për një popullsi më të trajnuar. Howard Hillen Kerr është dhënë kontrollin e nëntë Ontario trajnimit dhe rivendosja qendrat për ta arritur këtë. Vizioni i tij për atë që do të bëjnë këto institucione është më i gjerë se çfarë të tjerët janë duke sugjeruar. Në 1943, ai vizitoi Massachusetts Institute of Technology (ME) dhe ishte i bindur se Kanadaja do të mund të zhvillojë MIT e vet gjatë një periudhe prej njëqind vjet. Pergjate rruges, një institucion i tillë mund të përgjigjen nevojave pastaj aktuale të shoqërisë. Kur Province fund miratoi idenë e instituteve teknike, në 1946, është propozuar për të gjetur disa. Ajo doli se edhe pse të gjithë, por ai do të jetë shkolla për qëllime të veçanta, si shkolla e minierave. E vetmja qendër rikualifikimin Toronto, e cila u bë në Institutin e Teknologjisë në Ryerson 1948, do të bëhet një kampus multi-program, MIT ardhmja e Kanadasë Kerr. Ky vizion pasqyrohet në Moto Ryerson dhe misionin e saj.

Instituti i Trajnimit dhe Toronto Rivendosja u krijua në 1945 në ish-vendin e Normal Shkollën e Torontos në St James Square, kufizohet nga Gerrard, kishë, Yonge dhe Gould. Ndërtesa Gothic-romane është projektuar nga arkitektë Thomas Ridout dhe Frederick William Cumberland në 1852. Site ka qenë përdorur si një strukturë Royal Canadian Air Forcetraining gjatë Luftës së Dytë Botërore.[10] Instituti ishte një ndërmarrje e përbashkët e qeverisë federale dhe provinciale për të trajnuar ish-ushtarakët dhe gratë për ri-hyrje në jetën civile.

Instituti i Teknologjisë Ryerson u themelua në 1948, trashëguar personelin dhe pajisjet e Trajnimit Torontos dhe rivendosja Institutit. Në 1966, ajo u bë Instituti Politeknik Ryerson.

Në 1971, Legjislacioni provincial është ndryshuar për të lejuar Ryerson për të dhënë diploma universitare të akredituara nga të dy legjislacionin e qeverisë provinciale dhe nga Shoqata e Universiteteve dhe Kolegjeve të Kanadasë (AUCC). Atë vit, ajo u bë gjithashtu një anëtar i Këshillit të Ontario Universiteteve (cou). Në 1992, Ryerson u bë shkolla e dytë e inxhinierisë Toronto për të marrë akreditimin nga Bordi i akreditimit të Inxhinierisë kanadez (CEAB). Një vit më pas (1993), Ryerson u bë zyrtarisht një University, nëpërmjet një akt i Legjislaturës Ontario.

Në 1993, Ryerson marrë miratimin për të dhënë edhe gradë pasuniversitare (master dhe doktorata). Në të njëjtin vit, Bordi i Guvernatorëve ndryshoi emrin e institucionit të Universiteti Ryerson Politeknik për të pasqyruar një theks të fortë në hulumtim lidhur me programet pasuniversitare dhe zgjerimin e saj nga të qenit një që ofron universiteti diploma. Studentët pushtuan zyrat e administratës të universitetit në mars 1997, protestuar shkallëzuar rritje për shkollim.

në qershor 2001, shkolla mori emrin e saj aktual si Universiteti Ryerson. sot, Universiteti Ryerson ofron programe në të hapësirës ajrore, kimik, civil, mekanik, industrial, elektrik, bio dhe inxhinieri kompjuterike. Programi i bio B.Eng inxhinierike është e para universitare program inxhinierisë biomjekësore vete në Kanada. Universiteti është gjithashtu një nga vetëm dy universiteteve kanadezë për të ofruar një program në inxhinieri aeronautike akredituar nga Bordi i akreditimit Inxhinierike kanadez (CEAB).


A doni diskutuar Universiteti Ryerson ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti Ryerson në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Ryerson zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Universiteti Ryerson

Bashkohen për të diskutuar në Universitetin Ryerson.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.