Universiteti i Guelph

Universiteti i Guelph. Studimi në Kanada.

Universiteti i Guelph Details

Regjistrohen në Universitetin e Guelph

Përmbledhje


Universiteti i Guelph është si asnjë universitet tjetër në Kanada. Studim-intensive dhe nxënësin në qendër, kampuset tona span shpërndarës urbane dhe komunitetet rurale. Ne jemi të njohur për përsosmëri në artet dhe shkencat, si dhe për angazhimin tonë për zhvillimin e mendimtarë të jashtëzakonshme dhe qytetarëve të angazhuar.

U i G ka gati 28,000 universitare dhe të diplomuar studentë në kampuset tona në Guelph, Toronto dhe Ridgetown, duke përfshirë 1,200 studentë ndërkombëtarë nga më shumë se 100 vendet.

Me shume se 150 vjet pas fillimit të kolegjeve tanë themelues, dhe më shumë se 50 vjet që nga themelimi i Universitetit të Guelph, ne tani kemi 122,000 alumni që jetojnë në 150 vendet.

studentët tanë, fakulteti dhe stafi ndjekin hetim aktiv dhe të ushtrojnë krijimtarinë nëpër një varg disiplinash — shkencat fizike dhe jeta, artit dhe humane, Shkencat shoqërore, biznes, shkencat bujqësore dhe veterinare.

I njohur për të bukur e saj, kampuset sigurt dhe mikpritës, kultura mbështetës, U i G blends arkitekturën historike dhe moderne me teknologjinë cutting-edge.

jetesës dhe të të nxënit mjediset tona inkurajojnë eksplorimit dhe ndarja ndërdisiplinor i ideve të reja, kritike për sfidave të vëna nga botën tonë më të ndërlikuar dhe të ndërlidhura.

Dijetarët tanë të fakultetit dhe hulumtuesit pajisë studentët me mundësitë e përurimit të kërkimit, në laboratorët, studiot e artit, biblioteka dhe në fushën.

Angazhimi Student është themelore për mësim dhe hulumtim në U e G. Duke u fokusuar në "gjithë nxënësit,"Ne japim University of Guelph diplomuarit mjetet dhe aftësitë për të bërë një ndryshim në botën tonë gjithnjë në ndryshim.

në Guelph, jemi kthyer dijen në veprim.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


ai University of Guelph përbëhet nga shtatë fakultete (ose kolegje, si ata janë të njohur në Guelph):

 • Kolegji i Arteve
 • Kolegji i Shkencave Biologjike
 • Kolegji i Biznesit dhe Ekonomisë
 • Kolegji i Shkencave Fizike dhe Inxhinieri
 • College of Social & Applied Sciences njeriut
 • Ontario College bujqësore
 • Ontario College Veterinary

Fusha të tjera të specializimit akademike përfshijnë:

 • Shkolla e Shkencave Kompjuterike
 • Shkolla e Inxhinierisë
 • Shkolla e Studimeve Angleze dhe Teatri
 • Shkolla e Mjedisit Design dhe Zhvillimit Rural
 • Shkolla e Shkencave të Mjedisit
 • Shkolla e Arteve të Bukura dhe Muzika
 • Shkolla e Gjuhëve dhe literatures
 • Shkolla e Mikpritjes dhe Menaxhim Turizmi
 • Learning Open dhe Mbështetje Arsimore
 • University of Guelph-Humber

histori


Universiteti i Guelph gjurmët zanafillën që kur qeveria Ontario bleu 500 akra (200 ai ka) e tokës bujqësore nga Frederick William Stone dhe e hapi Shkollën e Bujqësisë Ontario në maj 1, 1874, i cili u emërtua Kolegji Bujqësore Ontario (OAC) në 1880. Ndërtesa e saj e parë ishte Moreton Lodge, vendosur ku Johnston Hall tani qëndron, që përfshinte klasa, banesa, një bibliotekë, dhe një dhomë ngrënie.

Instituti Macdonald është themeluar në 1903 të programeve në shtëpi ekonomisë shtëpia e grave, studimet e natyrës, dhe disa artit vendas dhe shkenca. Ajo ishte emëruar pas financuesit e saj, Sir William Macdonald, i cili ka punuar për të promovuar shkencat e brendshme në Kanada rurale, dhe themeloi Macdonald College dhe McGill University College. Kolegji Veterinary Ontario (SHEEP), fillimisht e themeluar në Toronto në 1862, u zhvendos në Guelph në 1922. Ekonomisti i njohur John Kenneth Galbraith ishte një universitare në kolegj (diplomimit në 1931).

Këto tre kolegje fqinje do të bashkohen në trupin e vetme të Universitetit të Guelph nga Ontario legjislativit në maj 8, 1964. Universiteti i Guelph Actalso solli Bordit të Guvernatorëve për të mbikëqyrur operacionet administrative dhe menaxhimin financiar, dhe Senati për të adresuar shqetësimet akademike. Institucioni diplomuar jo-fetare dhe universitare ishte, dhe mbetet i njohur veçanërisht për programet bujqësore dhe veterinare që formuan atë.

Wellington College është themeluar menjëherë pas Universitetin e Guelph Aktit, dhe pesë vjet më vonë, u nda tre mënyra në Kolegjin e Arteve (COA), e cila ekziston në ditët e sotme, Kolegji i Shkencave Fizike dhe Kolegji i Shkencave Sociale. Instituti Macdonald gjithashtu do të riemëruar Kolegjin e Studimeve Familjare dhe Konsumatorit gjatë ndarjes. Pas kësaj ndarje, Universiteti i Guelph filluar riorganizimit në formën e saj të sotme, duke filluar nga krijimi i Kolegjit të Shkencave Biologjike (CBS) në 1971. Kolegji i Shkencave Fizike do të jetë i martuar në Shkollën e Inxhinierisë së Oac në 1989, duke krijuar Kolegjin e Shkencave Fizike dhe Inxhinierike (CPES). Kolegji i Shkencave Sociale dhe Kolegji i Studimeve Familjare dhe Konsumatorit u bashkuan për të krijuar Kolegjin e Shkencave Humane dhe Sociale të Aplikuara (CSAHS) në 1998. më në fund, Kolegji i Menaxhimit dhe Ekonomisë (CME) do të krijohet nga ndarjes së biznesit të ofruara, menaxhimit dhe ekonomike gradë dhe kurse në 2006.

 


A doni diskutuar Universitetin e Guelph ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


University of Guelph në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Guelph zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Guelph komente

Bashkohen për të diskutuar për Universitetin e Guelph.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.