Universiteti i Regina

Universiteti i Regina. Arsimi në Kanada.

Universiteti i Regina Details

Regjistrohen në Universitetin e Regina

Përmbledhje


The Universiteti i Regina ndodhet një universitet kërkimor publik në Regina, Saskatchewan, Kanadë. themeluar në 1911 si një shkollë private besimi i lartë i Kishës Metodiste të Kanadasë, ajo filloi një shoqatë me Universitetin e Saskatchewan si një kolegj i vogël në 1925, dhe u disaffiliated nga Kisha dhe plotësisht ceduar në Universitetin në 1934; në 1961 të arritur statusin e shkallë-dhënies si Campus Regina të Universitetit të Saskatchewan. Ai u bë një universitet autonom në 1974. Universiteti i Regina ka një regjistrim prej mbi 12,000 të plotë dhe me kohë të pjesshme studentët. Gazeta e studentëve të universitetit, Carillon, është anëtar i CUP.

Universiteti i Regina është i njohur për të pasur një fokus në të mësuarit nga përvoja dhe ofron praktika, vendosjeve profesionale dhe practicums përveç vendosje të arsimit bashkëpunuese në 41 programet. Kjo mësuarit dhe karrierën përgatitja experiential fokusi u theksua më tej kur, në 2009 Universiteti i Regina nisur programin për Garantimin e UR, një garantuese të veçantë program studentëve që marrin pjesë një fillimin e suksesshëm të karrierës pas diplomimit nga arsimi plotëson me përvojë për të arritur të veçanta arsimore, karrierës dhe jetës qëllimet. Marrëveshjet e partneritetit me korporatat provinciale kurorë, departamentet qeveritare dhe korporatat private kanë ndihmuar Universitetin e Regina dy nxënësit zhvillohet në mundësi punësimi dhe të punësimit të ndihmojë të fituar pas studimit.

Kontributet kryesore dhe përgjegjësitë e Zyrës së Planifikimit të Burimeve përfshijnë:

 • koordinimin dhe mirëmbajtjen e të dhënave statistikore që përdoren ndërkombëtarisht;
 • paraqitur përgjigjet e sondazhit në emër të Universitetit;
 • siguruar informacion kuptimplotë dhe të matshëm për organet drejtuese të Universitetit dhe të federuar Kolegje saj;
 • ndihmuar në përfundimin e Kornizës së Matjes së Performancës;
 • duke luftuar për qëndrueshmëri të informacionit në të gjithë kampusin;
 • shqyrtimin e sondazheve propozuara nëpërmjet Komitetit të Menaxhimit Anketa;
 • lidhjen me qeverinë provinciale për financim;
 • lidhjen me schoolboards lokale me qëllim të suksesit në tranzicion; dhe,
 • përfaqëson Universitetin në konferenca të ndryshme kombëtare dhe ndërkombëtare.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Arts
 • Administrim Biznesi
 • Vazhdimi Education
 • arsim
 • Engineering & Shkenca të Aplikuara
 • Studimet pasuniversitare & hulumtim
 • Johnson-Shoyama Graduate School i Politikave Publike
 • Kenneth Levene Graduate School of Business
 • Kinesiology & Studimet shëndetësore
 • University City Frankofonisë
 • Media, art, dhe Performance
 • ushqyese
 • Paul J. Hill Shkolla e Biznesit
 • shkencë
 • Punë sociale

histori


Universiteti i Regina është një universitet jo-fetare, i cili u rrit nga Regina College, themeluar në 1911. Në përgjigje të drejtpërdrejtë në dhënien e Universitetin e Saskatchewan në Saskatoon sesa Regina, Kisha Metodiste e Kanadasë themeluar Regina College në 1911 në College Avenue në Regina, Saskatchewan, duke filluar me një regjistrim të 27 studentët; ishte ngjitur me tani gjatë i vdekur Kolegjin St Chad (një seminar teologjik për trajnimin e klerikëve anglikane) dhe Qu'Appelle dioqeziane School, edhe në College Avenue. James Henry Puntin (arkitekt) projektuar disa ndërtesa në kampus, duke përfshirë: Regina Methodist College (1910); Lindja & West Towers (1914); Zonja Residence (1914); i mesëm (1925); Termocentrali (1927); muzikë & Arts Building (1928).”Në 1928, Darke Hall është ndërtuar mbi College Avenue, [d]escribed…si “një teatër admirueshme, një nga të cilat disa qytete mund të rivalizojnë.”

Në 1934 Regina College u bë pjesë e Universitetit të Saskatchewan. Universiteti i Saskatchewan një të vetme, universitet publik provincial krijuar në 1907 ishte modeluar në universitetin shtetëror amerikan, me theks në punën zgjerimin dhe kërkime të aplikuara. Qeverisja ishte modeluar nga ana Universiteti i Torontos Aktit, 1906 e cila krijoi një sistem dydhomësh të qeverisë universitare përbëhet nga një senat (fakultet), përgjegjës për politikat akademike, dhe një bordi i guvernatorëve (qytetarët) ushtrimin e kontrollit ekskluziv mbi politikën financiare dhe që ka autoritet formal në të gjitha çështjet e tjera. President, emëruar nga bordi, ishte që të sigurojë një lidhje në mes të 2 organet dhe për të kryer udhëheqjen institucionale. Në fillim të këtij shekulli, Arsimi profesional zgjerua përtej fushat tradicionale të teologjisë, ligjit dhe mjekësi. Trajnimi diplomuar bazuar në modelin gjermano-frymëzuar Amerikane e punës të specializuar kursit dhe përfundimin e një teze kërkimore u prezantua.

Regina College filluar një lidhje formale me Universitetin e Saskatchewan si një kolegj i vogël duke ofruar kurse të akredituara universitare në 1925 megjithëse duke vazhduar si një kolegj besimi e tani-të Bashkuara Kisha e Kanadasë të, pasues të Kishës Metodiste. Regina College vazhdoi si një College Junior deri 1959, kur ajo ka marrë statusin e plotë shkallë-dhënies si një kampus të dytë në Universitetin e Saskatchewan.

megjithatë, në 1934, Kisha United ishte financiarisht i raskapitur nga Depresioni i Madh dhe në çdo rast historia e tij nga greatEgerton Ryerson e avokimit urgjente të arsimit universal publik pa bërë përfshirjen e saj në shkolla private anormal. Kjo në përputhje me rrethanat dorëzua plotësisht Regina College në Universitetin e Saskatchewan. Regina College dhe pasardhësi i tij Regina Campus të Universitetit të Saskatchewan dhe Universiteti i Regina duhet - ndoshta pa dashje - mbajti moton Metodiste “si ai që shërben” (Luke 22.27).

Politika e arsimit universitar iniciuar në vitin 1960 përgjigjur presionit të popullsisë dhe besimin se arsimi i lartë është një çelës për drejtësi sociale dhe produktivitetit ekonomike për individët dhe për shoqërinë. Në 1961 Kolegji u riemërua në Universitetin e Saskatchewan, Regina Campus. Në 1974 ajo u bë Universiteti i pavarur nga Regina.

origjinal përkatësia Shtetet Kisha është, megjithatë, përkujtohet simbolikisht në mobilje mbledhje, rifilloi nga universiteti për përdorim ceremonial nga një nga qendër të qytetit të kaluar të Bashkuara të Kishave, i cili u mbyll në vitin 1990.


A doni diskutuar Universitetin e Regina ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


University of Regina në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Regina zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti komente Regina

Bashkohen për të diskutuar për Universitetin e Regina.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.