Universiteti i Waterloo

Universiteti i Waterloo. Arsimi në Kanada. Të studiuar jashtë vendit.

Universiteti i Waterloo Details

Regjistrohen në Universitetin e Waterloo

Përmbledhje


Në zemër të rajonit Waterloo, në ballë të inovacioneve, Universiteti i Waterloo është shtëpi për hulumtime botë në ndryshim dhe mësim të frymëzuar. Në qendër të një rrjeti në rritje të partneriteteve globale, Waterloo do të formësojnë të ardhmen duke ndërtuar ura me industrinë dhe ndërmjet disiplinave, institucionet dhe komunitetet.

Nga informatikë kuantike dhe nanoteknologjisë në psikologji klinike, inxhinieri dhe shkenca shëndetësore kërkimore, ide që do të ndryshojë botën janë në zemër të kush jemi.

Në vetëm një gjysmë shekulli, Universiteti i Waterloo, e vendosur në zemër të qendër të teknologjisë Kanadasë, është bërë një universitet kryesor të plotë me gati 36,000 i plotë- dhe studentët me kohë të pjesshme në programet universitare dhe pasuniversitare.

Vazhdimisht renditet universitetin më inovative Kanadasë, Waterloo është shtëpi për hulumtime të avancuara dhe mësimdhënie në shkencë dhe inxhinieri, matematikë dhe shkenca kompjuterike, shëndetësor, mjedis, artet dhe shkencat shoqërore. Nga informatikë kuantike dhe nanoteknologjisë në klinike psikologjisë dhe shkencave shëndetësore hulumtim, Waterloo sjell ide dhe mendjet të shkëlqyer së bashku, Risitë frymëzuese me ndikim të vërtetë sot dhe në të ardhmen.

Si në shtëpi për programin e madhe në botë post-sekondar bashkëpunues arsimit, Waterloo përfshin lidhjet e saj në botë dhe nxit partneritete iniciativë në mësim, hulumtim, dhe komercializimi. Me kampuset dhe qendrave arsimore në katër kontinente, dhe partneritetet akademike përfshin globit, Waterloo është formësimin e të ardhmes së planetit.

universiteti më inovative Kanadasë nga numrat

njerëzit tanë

 • 1957: University of Waterloo hapet me 74 studentët
 • sot: 30,600 student, 5,300 studente te diplomuar
 • 15 për qind universitare ndërkombëtare, 36 për studentët e diplomuar qind ndërkombëtare
 • 1,139 fakultet me kohë të plotë, 322 fakulteti ndërkombëtare
 • Degrees dhënë: 5,778 Bachelors gradë, 1,723 Masters,303 PhD (2014)

ndikimi ynë globale

 • 1,000-acre Kampusi kryesor në Waterloo
 • kampuset satelitore Rigjallërimi cores qytetit në të gjithë rajonin tonë në Kitchener, Cambridge dhe Stratford
 • $2.6 miliardë në vit në ndikim ekonomik në Ontario (2013 Ekonomike Raporti Impact)

6 fakultetet

 • Aplikuara Shëndeti Shkenca
 • Arts
 • inxhinieri
 • mjedis
 • Math
 • shkencë

10 Shkollat ​​fakultetit të bazuar

 • Kontabilitetit dhe Financave (Arts)
 • arkitekturë (inxhinieri)
 • Balsillie Shkolla e Çështjeve Ndërkombëtare (Arts)
 • David Cheriton Shkolla e Shkencave Kompjuterike (Matematikë)
 • optometri (shkencë)
 • farmaci (shkencë)
 • planifikim (mjedis)
 • Shkolla e Shëndetit Publik dhe Shëndetësore Systems (Aplikuara Shëndeti Shkenca)
 • Shkolla e Mjedisit, Ndërmarrjeve dhe Zhvillim (mjedis)
 • Shkolla e Mjedisit, Burimet dhe Qëndrueshmëria (mjedis)
 • Punë sociale (Renison)

4 Institucionet e lidhur dhe federuar

 • Conrad Grebel University College
 • Renison University College
 • St. University Jeronimit
 • St. Kolegji Universitar Palit

excellence njohur globalisht

 • QS Stars 5+ rangut
 • Top University Comprehensive Research në Kanada për tetë vjet rresht (Research Infosource)
 • më i lartë 25 në botë për Shkenca Kompjuterike dhe Matematikë (QS renditjen)
 • më i lartë 50 në botë për Gjeografisë (QS renditjen)
 • më i lartë 100 në botë për të Inxhinierisë së Ndërtimit, inxhinieri elektrike, Inxhinieri mekanike, Shkenca mjedisore, sociologji, Arkitekturë dhe mjedisit të ndërtuar, psikologji, dhe Hulumtime Statistikore dhe Operacionale (QS renditjen)
 • Një nga lartë në botë 50 shkolla inxhinieri (Renditja akademike e universiteteve botërore)
 • #19 për Shkenca Kompjuterike (U.S. News dhe World Report)
 • #47 për Inxhinieri (U.S. News dhe World Report)

Studentët e pajisur në mënyrë unike për sukses

Studentët Waterloo fillojnë të fortë dhe të shkëlqejnë në një mjedis të mësuarit që është experiential, kërkimore të pasur dhe të botës reale relevant.

 • $250+ milion të ardhurat e raportuara nga Waterloo studentët bashkë-op (2014-15)
 • Dy vjet pas diplomimit, 89 për qind e Waterloo studentët bashkë-op punojnë në një fushë që lidhet me shkallën e tyrekrahasuar me 75 për qind e të gjitha grads universitare Ontario
 • #1 për përgatitjen e karrierës (Globe dhe Mail University Raporti)
 • 54 për qind e nxënësve kanë një mesatare hyrja e 90+ për qind (2015)
 • 17,600+ Termat e punës në 60+ vendet me 6,300+ organizatat

Disa nga kompanitë më të lartë të cilët punësojnë studentët tanë përfshijnë:

 • mollë
 • Barclays
 • BlackBerry
 • Bloomberg
 • bombardues
 • Ernst & i ri
 • Facebook, Inc.
 • Fairfax Financial
 • Holding Ltd.
 • GM Canada
 • Google
 • OpenText
 • RBC
 • Sun Life Financial
 • Cicëroj
 • Spitali për fëmijët e sëmurë
 • Toyota Motor Manufacturing Canada Inc.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • antropologji
 • Studime të Aplikuara Gjuha
 • Matematikë e Aplikuar
 • arkitekturë
 • Balsillie Shkolla e Çështjeve Ndërkombëtare
 • biokimi
 • biologji
 • Engineering Biomedical
 • kimi industriale
 • kimi
 • Inxhineri dhe Environmenal
 • Studimet klasike
 • Kombinatorika dhe Optimization
 • Shkenca Kompjuterike
 • Drama dhe Komunikimi Speech
 • Toka dhe Shkenca Mjedisore
 • Studimet East aziatike
 • ekonomi
 • Elektrike dhe Kompjuterike Inxhinieri
 • Gjuhë dhe Letërsi Angleze
 • English Language Institute (Renison ELI)
 • mjedis, Ndërmarrjeve dhe Zhvillim
 • mjedis, Burimet dhe Qëndrueshmëria
 • Arte të bukura
 • Studimet frëngjisht
 • Gjeografia dhe Menaxhimit Mjedisor
 • Studimet gjermanike dhe sllave
 • histori
 • Studimet e pavarura
 • International Affair
 • Studimet italiane
 • Studimet hebraike
 • Kinesiology
 • Integrimi njohuri
 • Shkenca e menaxhimit
 • Mekanike dhe Mechatronics Engineering
 • Studime mesjetare
 • muzikë
 • Inxhinieri Nanoteknologjia
 • Optometry dhe Vizioni Shkenca
 • Studimet e Paqes dhe Konfliktit
 • farmaci
 • filozofi
 • Fizikë dhe Astronomi
 • planifikim
 • Shkenca Politike
 • psikologji
 • Shëndeti Publik dhe Sistemeve Shëndetësore
 • Matematikë pastër
 • Zbavitje dhe Studimet Leisure
 • Studimet fetare
 • Shkencës dhe Aviacionit
 • Shkencës dhe Business
 • seksualizëm, Martesa dhe Familja
 • Studimet e Zhvillimit Social
 • Punë sociale
 • Studimet Sociologji Drejtësi
 • Engineering Software
 • Studimet spanjisht dhe Amerikës Latine
 • Statistikat dhe Shkencës aktuarial
 • Studimet në Islam
 • Systems Design Engineering
 • Studimet e grave

histori


Në 1957, inovacionit dhe sipërmarrjes sjellë Universitetin e Waterloo në ekzistencë, si një grup i udhëheqësve të biznesit imagjinuar një universitet të ri të ndërtuar për të trajtuar disa nga sfidat më të frikshme në botë.

Kjo ishte epoka e Luftës së Ftohtë dhe gara hapësirë, kur një kompjuter të vetëm të mbushur një dhomë. Zbulimet në shkencë, mjekësi dhe inxhinieri vinin shpejtë dhe i furishëm. udhëheqësit e industrisë në Kitchener-Waterloo dinte se duke shkuar përpara do të thotë më shumë se vetëm njerëzit e trajnimit në teknologjinë e ditës.

“Produkti më i madh të cilin ne do të kuptojë nga erës sonë elektronike është gara arsimuar mirë,"Tha Ira Needles, president i B.F. Goodrich Canada, ne nje 1956 Fjalimi që ndihmuan të hedhur themelet për Universitetin e Waterloo. "Kjo vlen për të gjitha fushat -. Jo vetëm në fushën e shkencës"

Së bashku me J. Gerald Hagey, Presidenti themelues Waterloo, dhe Rev. Cornelius Siegfried, i cili solli St. Federata në Jeronimit me Waterloo, Hala ndihmuar të hedhur themelet për një lloj të ri të arsimit qëllim të shtyrë.

Waterloo është ndërtuar për të mësuar njerëzit të mendojnë në mënyra të reja. Kjo do të thoshte arritur mes disiplinave dhe fakulteteve, Ndarja e burimeve, dhe duke shkaktuar drejtime të reja në hulumtim. Kjo do të thoshte dorë më dorë me industrinë e punës, lënë njerëzit të zotërojnë pronën e tyre intelektuale dhe suksesin që erdhi nga komercializimi.

Ndërtuar në një bazë të shkencës, inxhinieri dhe matematikë, Waterloo është bërë edhe një lider në edukimin mjedisor, arkitekturë, Artet, psikologjinë dhe shëndetin e njeriut.

Një ndërtesë inxhinieri kimike ishte i pari që rritet në 1958, e ndjekur nga një fizikë dhe matematikë ndërtimin e një vit më vonë. Ndërtesa e parë Waterloo artit u hap në 1962, në të njëjtin vit universiteti i ri i diplomuar klasën e parë të inxhinierëve. Në 1967, Waterloo u bë shtëpi për të vetmen shkollë të vendit në gjuhën angleze e optometri.

Në fillim të viteve 1960, profesor i matematikës Wes Graham bërë Waterloo ndër universitetet e para në botë për të dhënë studentë qasje në shtet-e-artit-kompjuterëve që në atë kohë mbushur një dhomë. Kjo frymë e marrjen përsipër të rrezikut dhe risi kapur zjarri me studentët dhe hulumtuesit njësoj, duke ndihmuar për të përcaktuar identitetin e qëndrueshme globale e këtij rajonit si një central elektrik të teknologjisë.

Pas daljes në pension Hagey në 1969, Presidenti Burt Matthews ka vazhduar të marrë Waterloo në drejtime të reja, duke shtuar departamentin e parë të kinesiology në botë, dhe programe në fusha të reja, duke përfshirë shkencat e tokës, psikologji klinike dhe kontabilitetit.

Ndërtimi i një botë-Changer

Në 1957, inovacionit dhe sipërmarrjes sjellë Universitetin e Waterloo në ekzistencë, si një grup i udhëheqësve të biznesit imagjinuar një universitet të ri të ndërtuar për të trajtuar disa nga sfidat më të frikshme në botë.

Kjo ishte epoka e Luftës së Ftohtë dhe gara hapësirë, kur një kompjuter të vetëm të mbushur një dhomë. Zbulimet në shkencë, mjekësi dhe inxhinieri vinin shpejtë dhe i furishëm. udhëheqësit e industrisë në Kitchener-Waterloo dinte se duke shkuar përpara do të thotë më shumë se vetëm njerëzit e trajnimit në teknologjinë e ditës.

Të tre themeluesit e Waterloo

ndërtuesit Waterloo: J. Gerald Hagey (majtas), Ira G. hala(qendër) dhe Reverend Cornelius Siegfried (e drejtë).

“Produkti më i madh të cilin ne do të kuptojë nga erës sonë elektronike është gara arsimuar mirë,"Tha Ira Needles, president i B.F. Goodrich Canada, ne nje 1956 Fjalimi që ndihmuan të hedhur themelet për Universitetin e Waterloo. "Kjo vlen për të gjitha fushat -. Jo vetëm në fushën e shkencës"

Së bashku me J. Gerald Hagey, Presidenti themelues Waterloo, dhe Rev. Cornelius Siegfried, i cili solli St. Federata në Jeronimit me Waterloo, Hala ndihmuar të hedhur themelet për një lloj të ri të arsimit qëllim të shtyrë.

zgjidhje të reja, arsimi reja

Waterloo është ndërtuar për të mësuar njerëzit të mendojnë në mënyra të reja. Kjo do të thoshte arritur mes disiplinave dhe fakulteteve, Ndarja e burimeve, dhe duke shkaktuar drejtime të reja në hulumtim. Kjo do të thoshte dorë më dorë me industrinë e punës, lënë njerëzit të zotërojnë pronën e tyre intelektuale dhe suksesin që erdhi nga komercializimi.

Ndërtuar në një bazë të shkencës, inxhinieri dhe matematikë, Waterloo është bërë edhe një lider në edukimin mjedisor, arkitekturë, Artet, psikologjinë dhe shëndetin e njeriut.

 

Kimi dhe inxhinieri kimike ndërtimi, (tani quhet Douglas Wright Engineering) në ndërtim e sipër në 1958.

Një ndërtesë inxhinieri kimike ishte i pari që rritet në 1958, e ndjekur nga një fizikë dhe matematikë ndërtimin e një vit më vonë. Ndërtesa e parë Waterloo artit u hap në 1962, në të njëjtin vit universiteti i ri i diplomuar klasën e parë të inxhinierëve. Në 1967, Waterloo u bë shtëpi për të vetmen shkollë të vendit në gjuhën angleze e optometri.

Në fillim të viteve 1960, profesor i matematikës Wes Graham bërë Waterloo ndër universitetet e para në botë për të dhënë studentë qasje në shtet-e-artit-kompjuterëve që në atë kohë mbushur një dhomë. Kjo frymë e marrjen përsipër të rrezikut dhe risi kapur zjarri me studentët dhe hulumtuesit njësoj, duke ndihmuar për të përcaktuar identitetin e qëndrueshme globale e këtij rajonit si një central elektrik të teknologjisë.

Pas daljes në pension Hagey në 1969, Presidenti Burt Matthews ka vazhduar të marrë Waterloo në drejtime të reja, duke shtuar departamentin e parë të kinesiology në botë, dhe programe në fusha të reja, duke përfshirë shkencat e tokës, psikologji klinike dhe kontabilitetit.

Ide të filloni këtu

Partneritetet me qeverinë, me sektorin privat, me alumni dhe me institucione në mbarë botën ilustroj me shembull ndikimin dhe influencën e Waterloo.

Gjate viteve, miliona dollarë për kërkime kanë ardhur nga qeveritë, nga dhënia agjencitë dhe industri të mbështesë laboratorët dhe mendimtarëve. Kompanitë e spinoff themeluar nga të diplomuarit apo profesorët u shtirë i kohëve të fundit ka ndihmuar të përzënë një software- dhe revolucioni ndërtimin e hardware, duke e kthyer këtë zonë në atë që tani shumë pagëzoj "luginën e silic e veriut." Fraza "transferimin e teknologjisë" u shndërrua në një element kryesor Waterloo.

Me përsosmëri të njohur në bashkë-operative arsimit, Waterloo kupton ngushtë rëndësinë e lidh industrisë dhe ideve. Studentët mbush kompanitë që punësojnë ata me qasje të freskëta dhe hulumtim avantazh kryesor. Ata fitojnë përvojë të vlefshme pune të vërtetë të botës, dhe një pagë që e bën arsimi më të kapshëm.

Një avokat i fuqishëm për një aktivitet të tillë ishte Doug Wright, i cili u bë presidenti i tretë i universitetit. Wright ka udhëtuar shumë dhe të gjerë për të treguar qeveritë, Punëtorët udhëheqësit e korporatave dhe industrialistët ndërkombëtare se ajo që bota e nevojshme ishte trajnuar më shumë, dhe se si shumë prej tyre të jetë e mundur duhet të vijnë nga Waterloo.

James Downey shërbeu si president 1993-99, dhe u pasua nga David Johnston, mandati i të cilit pa multi-milion dollar Fushata Waterloo dhe një theks të ri për projekte të mëdha që përfshin "partneritete" me industrinë, qeveritë dhe alumni. Hulumtimi dhe teknologji park gjatë parashikuar në kampusin veri hapur, dhe u emërua për nder Johnston, pasi ai u bë Kanada 28thguvernayor i përgjithshëm. Mbështetja Private dhe qytetare dhënë një kampus për shkollën e arkitekturës në Cambridge, 30 kilometra nga faqja kryesore Waterloo.

si 2009 filloi, një shkencat e shëndetit kampus - në shtëpi në një shkollë të re e farmacisë - u hap në qendër të shporet. Një kampus inxhinieri hapur në Emiratet e Bashkuara Arabe në të njëjtin vit, dhe një kampus dixhitale hap në Stratford, kam. në 2010. Në Planin Gjashtë Dekadës për vitet 2007-17, planet e universitetit detajuara për zgjerimin e mëtejshëm jashtë Kanadasë.

Që nga ardhja e presidentit Feridun Hamdullahpur, ndikimi global Waterloo është rritur, nëpërmjet marrëveshjeve të partneritetit me institucionet në Nanjing dhe Suzhou Kinë, Brazil, Gjermani, dhe Arabia Saudite.

Me një ndikim të ndjerë rreth globit, Waterloo është renditur vazhdimisht ndër universitetet më të mira në Kanada dhe në botë. Nxitur nga fillimi i tij për t'iu përgjigjur sfidave të dhe krijimin e zgjidhjeve, kjo është një universitet i përkushtuar për të lëvizur botën përpara, një risi në një kohë.


A doni diskutuar Universitetin e Waterloo ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


University of Waterloo në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Waterloo zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Waterloo komente

Bashkohen për të diskutuar të Universitetit të Waterloo.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.