Claude Bernard University Lyon 1

Université Claude Bernard Lyon 1. Studimi në Francë.

Claude Bernard University Lyon 1 Detaje

Regjistrohen në Claude Bernard Universitetin Lyon 1

Përmbledhje


Claude Bernard Lyon 1 është një universitet që ofron mësim për 40,000 studentë në vit në fushën e shkencës dhe teknologjisë, Shëndeti dhe sport. Claude Bernard Lyon 1 Pjesa est i Universitetit Lyon, vendi më i rëndësishëm University French jashtë rajonit Parisit.
Duke krijuar një reputacion të fortë intelektuale si në Francë dhe në të gjithë botën, Claude Bernard Lyon 1 Universiteti është vazhdimisht shtyjnë kufijtë e dijes,promovimin e arsimit përmes kërkimit dhe vazhdimisht inkurajimin dialogu ndërmjet shkencës dhe shoqërisë.

Claude Bernard Lyon 1 është një Universitet për të jetuar jetën të plotë. kampuset e saj, e vendosur në zemër të një rajoni të shquar, janë vende të gjallë me shumë aktivitete, duke bërë të mundur nxënësve për të zhvilluar dhe për të arritur një kuptim të përmbushjes personale. Lyon University 1 është i vendosur në 13 vende të ndryshme në katër qendrat kryesore të veprimtarisë së rajonit Rhône-Alpes në Francë : qytetet e Lionit, Saint-Etienne dhe Bourg-en-Bresse dhe qyteti i Roanne. Universiteti në masë të madhe kontribuon në zhvillimin e këtij rajoni përmes partneritetit me kompanitë lokale dhe kombëtare dhe autoriteteve rajonale.

Lyon 1 punëson 2900 mësues / studiuesit dhe mësuesit, of which 700 janë gjithashtu praktikues spitalore, si dhe një staf teknik dhe administrativ i 1800. Lyon 1 u bë një institucion autonom më 1 janar 2009 dhe me një buxhet total prej 405 m € Lyon 1 është një nga punëdhënësit më të mëdhenj të rajonit.

Një universitet mikpritëse, me studimet që korrespondojnë me nevojat e shoqërisë

Popullsia Lyon 1 e studentit është e gati 40.000. 54% e kjo popullsi është femër dhe 18% marrë grant studentit. Lyon 1 është gjithashtu krenar për të numëruar një pjesë e madhe e studentëve të huaj (10,5% e studentëve të saj, të 134 kombësive).

gati 80% e studentëve të zgjedhin për programet profesionale : Lyon 1 prodhon jo më pak se 9250 të diplomuar në vit.

 • Programet e studimit që ofrohen në fakultetet e shkencave shëndetësore japin qasje në tërësinë e profesioneve mjekësore (doktor i mjekësisë, farmacist, dentist, mami) dhe profesionet paramjekësor (audioprosthesist, ergotherapist, fizioterapeut, Terapist ite folurit, orthoptist, fizioterapisti specializuar në integrimin psikomotorik).
 • Sektori i shkencës Lyon 1 gjithashtu ofron një zgjedhje të gjerë të subjekteve: diploma DUT ofron trajnime në 17 fushat e ekspertizës për drejtuesit teknik të ardhmen. 57 gradë Bachelor profesional të përgatisë studentët për punë të menaxhimit të mesëm. 111 gradë master (profesional, reasearch ose profesional të kombinuara dhe të reasearch) përgatisë studentët për punë të lartë drejtues ose për punë në kërkimin dhe zhvillimin. Lyon 1 gjithashtu ofron një standard shumë të lartë të formimit profesional të specializuar në inxhinieri (Polytech Lyon) dhe shkencat aktuariale (Isfara).
 • L'Veçanërisht, krijimi trajnimin e mësuesve të specializuar në përgatitjen profesionale të mësuesve fillore dhe të mesme (të gjitha lëndët).

Lyon 1 çmime 300 doktorata një vit për studentët në rezultatin e studimeve të tyre resarch, kryer në laboratorët e universitetit, në bashkëpunim me industritë partnere ose institucione të tjera arsimore.

Si dhe sigurimin e një fillestar program të gjerë të studimeve universitare, Lyon 1 shoqëron nxënësit të pavarur ose kompani të mbështetura në të vazhdueshëm trajnimi zhvillimit profesional.

Inkurajimin aktiv të inovacionit

Lyon 1 është një universitet multidisiplinare e specializuar në të dy themelore dhe të aplikuar dhe si e tillë ajo mund të mburremi më shumë se 4415 artikuj të botuar në arenën ndërkombëtare dhe 44 patentat në vit. Universiteti ka 68 njësitë kërkimore të financuara nga shteti që punojnë në tri fusha; shëndetësor, teknologjitë e mjedisit dhe materiale. Një numër i caktuar i këtyre njësive janë rezultat i shoqatës së disa laboratorëve në grupe kërkimore. Kjo mundëson këto struktura kolektive që të ketë një fushë më të gjerë të ekspertizës dhe qasje në, ose blerja e, më të larta mjetet kërkimore performance se do të jetë e mundur si struktura të veçanta.

ndërmjetës industrisë sektorit privat të universitetit, EZUS Lyon1 dhe Lyon Project Engineering (LIP) ndihmojë laboratorët Lyon 1 për të përgjigjeni me sukses në thirrjet për tender për kontratat kombëtare dhe ndërkombëtare kërkimore.

Kombëtare dhe ndërkombëtare pranuar

Universiteti është e angazhuar për më shumë se 80 Projektet e Bashkimit Evropian dhe merr pjesë aktive në Programin e Shtatë Kuadër për Kërkim Zhvillimit dhe Teknologjik (FP7).
Statusi ndërkombëtar i Lyon 1 si një qendër e përsosmërisë për kërkime ka qenë kohët e fundit demonstruar:

 • nga mbështetje financiare për Universitetin e dhëna nga Agjencia Kombëtare për Kërkime,
 • nga pjesëmarrja e Universitetit në Rrjetin Tematik për Hulumtime të Avancuara quajtur Innovations terapeutike dhe Infectiology,
 • si dhe Qendrat Tematike për Hulumtime dhe Kujdesit Shëndetësor: Neurocap (Neuroscience), Centaure (transplantimin e organeve) dhe Cancer SYNERGIE Lyon
 • dhe Institut CarnotI @ L: transportit dhe materiale shkenca.
 • Shtoji kësaj 6 grupe kërkimore në fushat e shkencave të shëndetit (Lyonbiopole), nanoteknologji (Minalogic), kimi dhe mjedisi (axelera), plasturgy (Plastipolis), tekstile (Techtera), sport (Sporaltec) dhe transporti publik (Lyon Truck Urban dhe autobus 2015).

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


SHËNDETI

 • Fakulteti i Mjekësisë Lyon Lindjes
 • Fakulteti i Mjekësisë dhe Maieutic Lyon Sud – Charles Mérieux
 • Fakulteti i odontologjia
 • Departamenti i Biologjisë Njerëzore
 • Instituti i farmaceutike dhe Biologjike Shkencave
 • Instituti Rehabilitimi i Shkencave dhe teknika

SHKENCË DHE TEKNOLOGJI

 • Fakulteti i Shkencave dhe Teknologjisë
 • Fakulteti i Shkencave dhe teknika të aktiviteteve fizike dhe sportive
 • Instituti Universiteti i Teknologjisë Lyon 1
 • Polytech Lyon
 • Lyon Observatory
 • Instituti i Shkencës Financiare dhe Sigurimeve
 • Shkolla e mësimit dhe edukimit,


A doni diskutuar Claude Bernard University Lyon 1 ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Claude Bernard University Lyon 1 në hartën


Foto


Fotografitë: Claude Bernard University Lyon 1 zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Claude Bernard University Lyon 1 komente

Bashkohen për të diskutuar e Claude Bernard Universitetit Lyon 1.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.