Pantheon-Sorbonne University

Universiteti Paris 1 Pantheon-Sorbonne

Pantheon-Sorbonne University Details

Regjistrohen në Pantheon-Sorbonne Universiteti

Përmbledhje


Pantheon-Sorbonne University , i njohur gjithashtu si Paris 1, është një universitet hulumtim publik në Paris, Francë. Ajo është themeluar në vitin 1971 si një nga trashëgimtarët kryesore të Universitetit historike të Parisit (Sorbona)pas ndarjes së institucionit më të vjetër të dytë akademik në botë. Selia Pantheon-Sorbonne është e vendosur në Place du Pantheon në lagjen latine, një zonë në 5 dhe 6-arrondissements e Parisit. Universiteti zë një pjesë të Sorbonne dhe mbi 25 ndërtesa në Paris, të tilla si Qendra Pierre Mendes France, Shtëpia e Ekonomisë. Ajo është tani një anëtar themelues i Aleancës quajtur Hautes Etudes-Sorbonne Arte dhe Mjeshtëri.

Fokusi i saj është multidisiplinar, dhe ka tre fusha kryesore: Shkenca Ekonomike dhe Menaxhim, Shkenca e njeriut, dhe Shkenca Juridike dhe Politike; që përbëhet nga disa lëndë të tilla si: ekonomi, ligj, filozofi, gjeografi, shkencat humane, kinema, artet plastike, Histori arti, Shkenca Politike, Matematikë, drejtuesit, dhe shkencat sociale.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


departamentet

 • ekonomi.
 • Historia Art dhe Arkeologji.
 • art.
 • Shkolla Menaxhimi.
 • gjeografi.
 • histori.
 • filozofi.
 • Shkenca Politike
 • Matematikë dhe Teknologjia e informacionit.
 • ligj

institutet

 • Sorbonne Graduate School Business
 • Instituti për Studimin e Zhvillimit Ekonomik dhe Social (IEDES)
 • Paris Instituti Demografia (bashkëjetuar)
 • Instituti për Studime të Avancuara Kërkimore dhe në turizëm (IREST)
 • Instituti i Studimeve të Punës (NGRENIA)
 • Instituti i Filozofisë së Shkencave dhe teknika (IHPST).

histori


Pas protestave studentore të majit dhe qershorit 1968, trembëdhjetë universitetet sukses në Universitetin e Parisit (Universiteti Sorbonne), e cila pushoi së ekzistuari.

Ndërsa Universiteti Paris-Sorbonne succedeed vetëm Fakultetit të Shkencave Humane të Universitetit të Sorbonës, University Panthéon-Assas vetëm fakulteti i drejtësisë dhe të ekonomisë dhe Pierre dhe Universitare Marie Curie vetëm fakultetin e shkencave, University Pantheon-Sorbonne është themeluar në një dëshirë për të dimenzionit ndërdisiplinar duke sjellë së bashku disiplina. Me të vërtetë, shumica e profesorëve të ligjit të fakultetit të drejtësisë dhe të ekonomisë në Universitetin e Parisit dëshironte vetëm për të ristrukturuar fakultetin e tyre në një universitet. megjithatë, shumica e ekonomistëve të fakultetit dhe shkencëtarë politikë dhe disa profesorë të së drejtës publike kërkuar për të krijuar një universitet i cili do të zgjasë përtej ndarjes në disiplinor; ata nxituan përpara kolegëve të tyre dhe të vendosur Paris I-të cilat më vonë do të quhej “Pantheon-Sorbonne”-me profesorët e shkencave humane. Emri i universitetit tregojnë këtë interdisiplinaritetin: Ndërtesa theSorbonne është vendi tradicional i studimeve Humane në Paris (prandaj është përdorur edhe nga Paris III dhe Universiteti Paris-Sorbonne), dhe ndërtesa Pantheon është, me ndërtimin Assas, selia tradicionale e studimeve ligjit (prandaj është përdorur edhe nga Pantheon-Assas Universiteti).


A doni diskutuar Universitetin Pantheon-Sorbonës ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Pantheon-Sorbonne University në hartën


Foto


Fotografitë: Pantheon-Sorbonne University zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Pantheon-Sorbonne University

Bashkohen për të diskutuar i Pantheon-Sorbonne Universiteti.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.