Universiteti Paris Dauphine

Université Paris Dauphine. Studimi në Francë. Arsimi në Evropë.

Paris Dauphine Details University

Regjistrohen në Universitetin e Parisit Dauphine

Përmbledhje


Universiteti Paris Dauphine , shpesh të referuara si paris Dauphine ose Dauphine është një hulumtim publik dhe institucion të arsimit të lartë në Paris, Francë. Dauphine u themelua si një fakultet të ekonomisë dhe menaxhimit në 1968 në ish-selinë e NATO-s në Paris perëndimore, në arrondissement XVI. Ajo i përket Konferencës së Kolegjeve.

Dauphine është famë për mësimin e saj në financa, ekonomi, ligj, financave dhe matematikë dhe të biznesit strategji. Dauphine është një universitet selektiv me statusin e një "krijimit të madh’ (Grand Etablissement): ky status unik juridik në kuadër të sistemit të arsimit të lartë francez lejon Dauphine për të bërë një përzgjedhje hyrje të mesatares së tij students.On, 90 te 95% e studentëve të pranuar pranuar as dallime të larta apo dallimet më të lartë në rezultatet e shkollës së mesme French Kombëtare Provimit (Ekzaminimi Kombëtare diplomë).

“Ju keni zgjedhur Dauphine dhe Dauphine ju ka zgjedhur.
Tani ajo është e deri tek ju për të bërë më të kohës tuaj këtu, për të mësuar, të rritet dhe për t'u përgatitur për të ardhmen tuaj profesionale.
Gjatë studimeve tuaja, ju mund të mbështeteni në fakultetin Dauphine dhe stafit për të shoqëruar, të drejtojë dhe të ju ndihmojë .
Urime për çdo dhe të teamhealth informacionit çdo njëri prej jush - ne jemi të kënaqur për të ju mirëpresim në Dauphine!”

Laurent Batsch, president, Universiteti Paris Dauphine

Programet shkallë me kohë të plotë

 • 6 Bachelor dhe 22 specializime master. 88programe të ndryshme shkallë, duke përfshirë 77 në Shkencat Organizatës, 10 në Matematikë dhe IT për Organizimin dhe Shkencave Vendimi dhe 1 në Gazetari
 • 8,750 Studentët me kohë të plotë: 40% diplomë Bachelor, 55%Master dhe 5% në programet e doktoratës
 • 47 Programet shkallë të hapura për mësim nxënësve (me shume se 1,000 studentët)
 • 90% të 1st vit studentët morën A dhe A + nderon me diplomë të tyre

programet ekzekutive dhe të vazhdueshëm të arsimit

 • 40 diplomë Bachelor, programet master dhe MBA shkallë
 • 2,500 profesionistë të trajnuar në vit
 • € 10.6 milion në të ardhurat nga ekzekutivi dhe edukimit të vazhdueshëm në 2014
 • 30% studentët ndërkombëtarë

Jeta Student

 • 34 klubet dhe shoqatat e universitetit të mbështetur të sjellë së bashku 1000 Vullnetarët e studentëve të angazhuar për humanitare, kulturore, Projektet atletike dhe të komunitetit
 • 54 projektet e studentëve marrin fonde universitare
 • 56 Shoqatat master promovojë dhe informojë në lidhje me fushën e tyre profesionale dhe blerjen e informacionit amoxil në internet të mbajtur lidhjet me alumni Dauphine
 • 78 nxënësit me burime të kufizuara gjetur në sajë të strehimit të përballueshme për partneritete të Dauphine Logement
 • 19 debate të nivelit të lartë u organizua nga klubi Debatit Dauphine Diskutim përfshirë konferencën Grands Entretiens me B. Prot (BNP Paribas)

FAKULTETI, STAFI & BURIMET

 • 520 profesorë, studiues dhe pedagogë
 • mbi 1,500 lektorë me kohë të pjesshme
 • 460 rërë administrative personelit ndihmës
 • € 110.5 milionë buxhetit për fiskal 2014
 • burimet e veta: 32% e buxhetit operativ

INTERNATIONAL

 • 26 gradë të dyfishtë në nivelin Bachelor dhe Master-it, dhe 15 Programet bazë ndërkombëtare në Arsim Ekzekutiv dhe të vazhdueshëm
 • 18% të diplomuarit Dauphine punojnë jashtë vendit
 • 300 partneritetet ndërkombëtare me universitete të nivelit të lartë: Bocconi, University of New York City (CUNY), Laval, London School of Economics (LSE), McGill, Universiteti Autonom i Madridit (SI)...
 • 18% e fakultetit tonë është ndërkombëtar
 • 30% e studentëve të nivelit Master vijnë nga jashtë
 • 300 studentë në Tunis Campus

MARRËDHËNIET CORPORATE, FOUNDATION, ALUMNI

 • 89% të 2013 Diplomimi i klasës është i punësuar aktualisht, 79% mbajnë pozita të përhershme (2014 Sondazhi Pluricité / Paris-Dauphine punësimit) për një pagë mesatare bruto vjetore prej € 42,873.
 • 1,500 marrëdhëniet e korporatave (karrige financuara, kontratat kërkimore, Learning Tax, kontratat e praktikës, praktike ...)
 • 4 universitet & Fondacioni Dauphine partnerët e korporatave globale (BNP Paribas, Carrefour, Mazars)
 • 40 Fondacioni Dauphine partnerët e korporatave
 • € 19 milion ngritur nga Fondation Dauphine viti 2010, nga të cilat € 1.6 milionë nga individë privatë
 • 19% rritjen e numrit të dhuruesve Fondation Dauphine (517 donatorët)
 • 80,000 Dauphine Alumni në mbarë botën
 • Dauphine Alumni koordinojë 30 klubet profesionale dhe rekreative, Alumni rajonale dhe ndërkombëtare Kapitujt dhe të mbajë një rrjet të 47,000 alumni nëpërmjet rrjeteve sociale

RESEARCH

 • 6 qendra kërkimore, nga të cilat 4 punojnë në bashkëpunim me CNRS dhe 1 me IRD
 • 1 Institute kërkimore: financë (IFD)
 • 1 Shkolla e doktoraturës për 5 disiplina akademike: drejtuesit, ekonomi, i Shkencave Sociale, IT dhe Matematikë
 • 389 studentët e doktoratës (nga të cilat 76 janë pranimet e fundit), 74 teza mbrohet në 2014
 • € 4.3 million Buxheti vjetor kërkimore, duke përjashtuar pagat dhe taksat mbi pagat
 • 22 karrige akademike dhe kërkimore, hulumtim dhe qarqet akademike
 • 62 kontrata kërkimore nënshkruar në 2014 për një total prej rreth € 2.6 milion

DAUPHINE - një anëtar themelues i HULUMTIMI UNIVERSITETIT TË PSL

 • 18,500 studentët FAQJA
 • 3,200 studiuesit dhe fakultet
 • 1 Idex-certifikuar, 12 Labex-certifikuar dhe 8 Equipex-certifikuar njësi kërkimore
 • 22 Çmimet Nobel: 10 në Fizikë, 5 në Kimi, 3 në Litterature, 2 në Fiziologji & mjekësi, 2 në Ekonomi
 • 10 Fushat Medalje
 • 25 institucionet anëtare

histori


 • 1959

  • ndërtesat Porte Dauphine dhe baza inaugurua si selinë e Përhershëm të NATO-s
 • 1966

  • Nato lëviz selinë blerjen doxycycline e saj në internet informationto Bruksel, pasi Franca tërhiqet nga struktura e integruar ushtarake të NATO-s
 • 1968

  • Dauphine College, Universiteti i Parisit krijuar me dekret në bazë të Ministrit të Arsimit Edgar Faure
 • 1970
  • Dauphine College bëhet Universiteti Paris IX-Dauphine
 • 1994

  • krahut të ri i Campus Porte Dauphine përurua
 • 2004
  • L'Université Paris-Dauphine merr statusin e “Grand Etablissement”
 • 2009
  • Dauphine bëhet Equis parë akredituar universiteti French
  • Dauphine së Kampusi i mbrojtjes Inauguruar në faqen e internetit Pôle Léonard de Vinci
 • 2011
  • Université Paris-Dauphine bëhet një institucion autonom në bazë të ligjit francez LRU
  • Instituti i Jouralisme praktike (GJPN) bashkohet Dauphine të bëhet IPJ Paris-Dauphine
  • Université Paris-Dauphine zgjedhur për t'u bërë një anëtar i Iniciativës PSL për Përsosmëri


A doni diskutuar Dauphine Universitetin Paris ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Paris Dauphine University në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Paris Dauphine zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Paris Dauphine University

Bashkohen për të diskutuar në Universitetin e Parisit Dauphine.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.