Universiteti Paris Descartes

Sorbonne Paris Cité - Universiteti Paris Descartes

Paris Descartes Details University

Regjistrohen në Universitetin Paris Descartes

Përmbledhje


Universiteti Paris Descartes i njohur gjithashtu si “Paris V“, është e vendosur në një universitet francez kërkimore publike në Paris. Ajo i përket aleancës kryesor akademik Sorbonne Paris Cité. Ajo është themeluar në mënyrë që të ketë sukses themedicine departamentin e institucionit të dytë më të vjetër akademik në botë, the Universiteti i Parisit (shpesh të referuara si Sorbonne), pak para se kjo e fundit zyrtarisht pushoi së ekzistuari në dhjetor 31, 1970, si pasojë e revolucionit francez kulturor të 1968, shpesh të referuara si “maj French”. Kjo është një nga universitetet më prestigjioze franceze të mirë dhe, kryesisht në fushën e shkencave mjekësore, shkencat biomjekësore, ligj, Shkenca Kompjuterike, ekonomia dhe psikologjia.

Me seli në historike École de Chirurgie në arrondissement 6-të të Parisit, universiteti fort fokusohet në shkencat mjekësore (mjekësi, mjekësi dentare, farmaci, psikologji), shkencat biomjekësore (Biologji qelizore dhe molekulare, biokimi, kimi, fizik bio), Shkencat shoqërore (sociologji, antropologji, gjuhësi, demografike, shkenca e edukimit), Matematikë, shkenca kompjuterike dhe ligji (Ligji i teknologjisë së informacionit, ligjin e biznesit, ligji tatimor, ligji publike, ligji private…).

Një shtyllë e madhe e hulumtimit dhe të mësuarit, paris Descartes – Sorbonne Paris Cité është një nga universitetet më prestigjioze në Francë dhe një më të mirë në fusha kryesore të saj. Mbi këtë bazë ndër të tjera, ajo u vlerësua nga 2013 QS Botërore Universiteti Renditja 51-100th në Farmacisë dhe Farmakologji (1st në Francë), 101-150th në Shkencat Biologjike (1st në Francë), 100th në Mjekësi (për herë të parë në Francë), 151-200th në Psikologji (1st në Francë), 151-200th në Gjuhësi (2nd në Francë), dhe 151-200th në ligj (2nd në Francë). Ajo u vlerësua edhe nga 2015/16 Në renditjen Times Arsimit të Lartë Tema si 73 (2nd në Francë) universiteti më i mirë në Clinical, Para-klinike dhe Shëndeti.

Paris Descartes Universiteti mbështet një qasje moderne të shkencave sociale në bazë të punës në terren, Vëzhgimi pjesëmarrës dhe etnografi (diplomë master në antropologjinë kulturore dhe sociale, në Shkollën e shkencave humane dhe shoqërore – Sorbonne). Shkalla dyfishtë master (“Ekonomi dhe Psikologji” dhe “Cogmaster”) në bashkëpunim me institucione të tjera të rëndësishme franceze akademike si Pantheon-Sorbonne Universiteti dhe Supérieure Ecole Normale thekson mundësitë që ofron sa i përket hulumtimit është i shqetësuar.

anëtarë të fakultetit kanë përfshirë juristë të shquar, mjekët dhe politikanët.

Me e trajnimit dhe kërkimit departamenteve të saj nëntë (UFR) dhe Instituti i Teknologjisë i saj (IUT), Descartes University Paris përfshin të gjitha fushat e dijes së shkencave humane dhe shëndetësore. Ajo është i vetmi universitet i rajonit Ile-de-France për të ofruar mjekësore, Studimet Odontological farmaceutike dhe; departamenti i saj shëndetësor është i njohur në Evropë dhe në të gjithë botën për cilësinë e lartë të trajnimit të saj dhe përsosmërinë e kërkimit të tij.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Me e trajnimit dhe kërkimit departamenteve të saj nëntë (UFR) dhe Instituti i Teknologjisë i saj (IUT), Descartes University Paris përfshin të gjitha fushat e dijes së shkencave humane dhe shëndetësore. Ajo është i vetmi universitet i rajonit Ile-de-France për të ofruar mjekësore, Studimet Odontological farmaceutike dhe; departamenti i saj shëndetësor është i njohur në Evropë dhe në të gjithë botën për cilësinë e lartë të trajnimit të saj dhe përsosmërinë e kërkimit të tij.

  • Saints Peres Fakulteti i Shkencave Biomedical
  • Fakulteti i odontologjia
  • Fakulteti i Drejtësisë
  • Instituti Universiteti i Teknologjisë (Instituti Universiteti i Teknologjisë IUT =)
  • Fakulteti i Studimeve Matematika dhe Kompjuterike
  • Fakulteti i Mjeksise
  • Fakulteti i farmaceutike dhe Biologjike Shkencave të Parisit
  • Instituti i Psikologjisë
  • Fakulteti i Shkencave Humane dhe Sociale
  • Fakulteti i Sportit dhe Fizike Arsimit (Staps = Shkenca dhe Teknikat e aktiviteteve fizike dhe sportive)

histori


Universiteti historike e Parisit për herë të parë u shfaq në gjysmën e dytë të shekullit të 12, por u riorganizua në 1970 si 13 universitetet autonome pas protestave studentore të majit franceze. Pas muajve të konfliktit mes studentëve dhe autoriteteve në Universitetin e Parisit në Nanterre, administrata e mbyllur atë universitet në maj 2, 1968. Studentët e Sorbonne protestuan mbylljen dhe dëbimin kërcënuar e disa nxënësve në Nanterre në maj 3, 1968. Me shume se 20,000 studentët, mësuesit dhe përkrahësit marshuan drejt Sorbonne, ende e mbyllur nga policia, i cili i akuzuar, vetos shkopinjtë e tyre, sa më shpejt që marshuesit afrohej. Ndërsa turma u shpërnda, disa filluan të krijojnë barrikada nga çdo gjë që ishte në dorë, ndërsa të tjerët hodhi hapur gurë, duke detyruar policinë të tërhiqen për një kohë të. Policia pastaj u përgjigj me gaz lotsjellës dhe akuzuar turmën përsëri. Qindra të tjerë studentë u arrestuan.

Negociatat u ndërprenë dhe studentët u kthyen në kampuset e tyre, pas një raporti të rreme se qeveria kishte rënë dakord për të rihapur ato, vetëm për të zbuluar policia ende zënë shkollat. Studentët tashmë kishin një entuziazëm pranë revolucionar. Një tjetër protestë është organizuar në Rive Gauche nga nxënësit në Maj 10. Kur policia kundër trazirave përsëri bllokoi ata nga duke kaluar lumin, turma përsëri hodhi barrikadat, të cilat policia sulmoi pastaj në 2:15 në mëngjes pas negociatave dështuar edhe një herë. konfrontimi, të cilat prodhohen qindra arrestime dhe të plagosur, zgjati deri në agim të ditës së nesërme.

Mbi një milionë njerëz marshuan nëpër Paris të hënën, Mund 13; policia qëndroi në masë të madhe nga sytë. Kryeministri Georges Pompidou personalisht njoftoi lirimin e të burgosurve dhe rihapjen e Sorbonne. megjithatë, rritja e sulmeve nuk ulet. Në vend të kësaj, protestuesit mori edhe më aktive.

Kur Sorbonne rihapur, Studentët pushtuan atë dhe e shpalli atë një autonome “Universiteti njerëzve.” përafërsisht 401 komitete popullore të veprimit, u ngritën në Paris, duke përfshirë Komitetin Profesion e Sorbonne, dhe vende të tjera në javët që pasuan për të marrë ankesat kundër qeverisë dhe shoqërisë franceze.

Me rënien e Republikës së Katërt Franceze pas ngjarjeve të trazuara të majit 1968, Republika Pestë Franceze propozuar reforma të ndryshme drastike të sistemit universitar francez. Në 1971, pesë fakultetet e lashtë të ish Universitetin e Parisit janë të ndarë dhe pastaj ri-formuar në trembëdhjetë universitetet ndërdisiplinore me Ligjin Faure.

Katër prej këtyre universiteteve të reja tani ndajnë ambientet e ndërtesës historike Sorbonës, që, deri në atë kohë, ishin rezervuar kryesisht për Fakultetet e Shkencave dhe Arteve e Njeriut. Këto katër universitete janë dhënë edhe objektet tjera në vende të ndryshme në të gjithë Paris.

Tri universitete kanë mbajtur emrin e Sorbonës, si pjesë e titullit të tyre zyrtare: Universiteti i Parisit I Pantheon-Sorbonne, Universiteti i Parisit III – Sorbonne New dhe në Universitetin e Parisit IV-Sorbonne Paris. Lokalet Sorbona të strehuar një pjesë e Universitetit të Parisit Dekarti (trashëgimtar i departamentit të Mjekësisë) dhe Kancelaria, autoriteti edukativ i Parisit.


A doni diskutuar Descartes Universitetin Paris ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Paris Descartes University në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Paris Descartes zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Paris Descartes University

Bashkohen për të diskutuar në Universitetin Paris Descartes.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.