Eberhard Karls University Tübingen

Eberhard Karls University Tübingen

Eberhard Karls University Tübingen Details

Regjistrohen në Eberhard Karls Universitetin Tübingen

Përmbledhje


Eberhard Karls Universität Tübingen është një nga universitetet më të vjetra të Evropës. Disa qindra vjet të historisë në shkencat humane dhe janë shkruar këtu.
Historia e Universitetit filloi në 1477, kur Count Eberhard "Bearded" i Württemberg themeloi Universitetin. Në qendrën historike Tübingen-së nuk është e vështirë një ndërtesë apo një shesh që nuk është e lidhur me një dijetar të njohur. fisnikëri Tübingen përfshijnë Hegelin, Hölderlin dhe Schelling, Mörike dhe Uhland, Johannes Kepler dhe Wilhelm Schickard.
Tübingen sot mbetet një vend i hulumtimit dhe mësimdhënies. Përveç të gati 85,500 banorë, ka disa 28,300 studentë gjermanë dhe ndërkombëtarë. disa 450 profesorët dhe 4.400 Stafi tjera akademike të dhënë mësim në shtatë fakultete të Universitetit.
Kapitulli i fundit i historisë të Universitetit është shënuar nga suksesi i saj në Iniciativën Ekselencës Federale Gjermane dhe shtetërore qeverive. Një School Graduate, një Excellence Cluster dhe Strategji Institucionale e Universitetit ishin të suksesshme në programin madhor të financimit - duke e bërë edhe Tübingen një nga njëmbëdhjetë universitetet e Gjermanisë në klasë e lartë "Shkëlqyer". Tübingen është edhe shtëpia e gjashtë qendra kërkimore bashkëpunuese, është i përfshirë në pesë qendrat transregional kërkimore bashkëpunuese, dhe pret pesë grupe trajnimi hulumtimi - të gjitha të sponsorizuar nga Fondacioni i Kërkimeve Gjermane. Universiteti specializuar në një numër fushash të reja të kërkimit: Neuroscience, Imazhe klinike, Translational Imunologjia dhe Cancer Research, Mikrobiologji dhe Infeksioni Research, Biologjia molekulare e bimëve, Mjedisore dhe Geoscience, Astro- dhe Elementary Fizikë Particle, Fizika kuantike dhe Nanoteknologjia, Arkeologjia dhe Antropologjia, Gjuha dhe Njohja, Arsim dhe Media. Përsosmërinë e hulumtimit tonë ndihmon në krijimin e kushteve optimale për studentët nga e gjithë bota. Research orientuar drejt të mësuarit është një forcë e veçantë e programeve të studimit Tübingen, në sajë të lidhjeve të ngushta në mes të hulumtimit dhe mësimdhënies.

Mësim në Universitetin e Tübingen pasqyron gjerë, Spektri ndërdisiplinore e hulumtimit të saj. Me shume se 280 Kurset janë në ofertë. Universiteti është i hapur për shkëmbimin ndërkombëtar të akademikëve dhe studentëve.

Universiteti ka partneritet me më shumë se 150 institucionet arsimore në 62 vendet, veçanërisht në Amerikën e Veriut, Azi dhe Amerikën Latine, si dhe me të gjitha vendet në Evropë. disa 18.9 për qind e nxënësve në Tübingen vijnë nga jashtë, dhe shumë prej studentëve gjermanë të Universitetit të ndjekur një pjesë të studimeve të tyre në një vend tjetër.

"International që nga viti 1477" - mënyrë e përsosur për të përmbledhur në Universitetin e Tübingen.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Teologjia protestant
 • Teologjia katolike
 • ligj
 • Ekonomi dhe Administrim Biznesi
 • mjekësi
 • Filozofi dhe Historia
 • Shkenca Sociale dhe Sjelljes
 • moderne Gjuhë
 • Shkenca kulturore
 • Matematikë dhe Fizikë
 • Kimi dhe Pharmacy
 • biologji
 • Gjeoshkencave
 • Informacioni dhe Shkenca Njohës

histori


 • 1477 Themelimi i katër fakulteteve origjinale: teologji, ligj, mjekësi, filozofi
 • 1535/36 Themelimi i shkollës Evangelische Stift e hyjnisë për Protestante Teologji
 • 1817 Themelimi i Fakultetit Ekonomik dhe Fakulteti i Teologjisë Katolike
 • 1863 Themelimi i Fakultetit të parë të Shkencave në një universitet gjerman
 • 1979 Numri i studentëve në krye 20,000 për herë të parë
 • 1990 Themelimi i Fakultetit të Shkencave Kompjuterike
 • 1990 Themelimi i Qendrës Ndërkombëtare për Etikën në Shkencat Humane dhe (IZEW)
 • 1999 Themelimi i Qendrës për Plant molekulare Biologji (MBP)
 • 2000 Themelimi i Institutit për Hulumtime Klinike Hertie trurit
 • 2007 Përsosmëri cluster në iniciativën e ekselencës: Werner Reichardt Qendra për Neuroscience Integrativ (C)
 • 2012 Suksesi në Iniciativën Ekselencës e qeverisë gjermane me Shkollën Pasuniversitare të ri në të mësuarit, Arritja arsimore, dhe Zhvillim Jeta Kursi (Lead), Strategjia Institucionale e Universitetit, Research - Lidhja - Përgjegjësia, dhe vazhdoi sponsorizimin e Qendrës për Neuroscience Integrativ (C) Cluster excellence.

Si Universiteti u themelua dhe e quajti

Eberhard Bearded, Numërimi dhe më pas Duka i Württemberg, të vendosur tonin kur ai themeloi Universitetin e Tübingen në 1477 - Shfaqur një largpamje që karakterizon Universitetin në ditët e sotme. Eberhard Karls Universität ndihmon për të formësuar jetën intelektuale të shtetit dhe kontribuon në zhvillimin e mëtejshëm të saj me arritjet e njohura ndërkombëtarisht.

Universiteti mori emrin zyrtar që mban sot - Eberhard Karls Universität Tübingen - në 1769, kur Duka Karl Eugen shtuar emrin e tij me atë të themeluesit.

Historia e Universitetit është i lidhur ngushtë me Evangelische Stift, themeluar në 1536 si një shkollë e hyjnisë, Mësimi Protestant Theology. Një numër i emrave të famshëm studiuar në Evangelische Stift - Johannes Kepler të regjistruar në 1587; nxënësit e tjerë këtu janë poetët dhe shkrimtarët Hölderlin, Hauff dhe Mörike dhe filozofët Hegel dhe Schelling.

Në fillim të shekullit të 19, Universiteti përjetuar rritje të shquar; për shkak të profesorëve të saj të njohur, Reputacioni i tij u përhap përtej kufijve të Württemberg. Në 1817, fakultetet e Teologjisë Katolike dhe Ekonomisë janë shtuar në origjinal katër, dhe ne 1863 Tübingen u bë i pari universitet gjerman të ketë fakultetin e vet të Shkencave të Natyrës. Spitali i parë i Universitetit u krijua në 1805 në Bursat tjera. Kjo ndërtesë, ndërtuar në 1478, është më i vjetër përdorur ende nga Universiteti.


A doni diskutuar Eberhard Karls Universitetin Tübingen ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Eberhard Karls University Tübingen në hartën


Foto


Fotografitë: Eberhard Karls University Tübingen zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Eberhard Karls University Tübingen

Bashkohen për të diskutuar të Eberhard Karls Universitetit Tübingen.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.