University Heidelberg

University Heidelberg

Heidelberg Details University

Regjistrohen në Universitetin e Heidelberg

Përmbledhje


University Heidelberg, themeluar në 1386, është universiteti më i vjetër i Gjermanisë dhe një nga universitetet më të forta kërkimore në të gjithë Evropën. Sukseset në të dy raundet e Iniciativës Ekselencës dhe në renditjen e njohura ndërkombëtarisht të provuar se reputacion të shkëlqyer Heidelberg-së dhe rolin udhëheqës në komunitetin shkencor janë të merituar. Në kushtet e arsimimit të studentëve dhe promovimin e premtuar akademikë fillim-karrierës, Heidelberg mbështetet në mësimdhënie kërkimore-bazuar dhe një shquar, Trajnimi i strukturuar për kandidatët e doktoraturës.

University Heidelberg është një universitet i plotë, duke ofruar spektrin e plotë të disiplinave në shkencat humane, Ligji dhe shkencat shoqërore krahas shkencave natyrore dhe jetës, duke përfshirë mjekësi. Si një universitet gjithëpërfshirës, Heidelberg ka për qëllim të vazhdojë të forcojë disiplinat individuale dhe për bashkëpunimin e mëtejshëm ndërdisiplinore, si dhe për të kryer rezultatet e kërkimit gjatë në shoqërinë dhe industrinë.

Me aspiratën e saj e lidh vlerave tradicionale me konceptet shkencore të ardhmen të orientuar në hulumtim dhe mësimdhënie, universiteti është duke ndërtuar ura për të ardhmen - Zukunft. që prej 1386.

dymbëdhjetë fakultetet në Universitetin e Heidelberg-së, duke përfshirë të dy fakultetet mjekësore në Heidelberg dhe Mannheim, mburret një regjistrim total prej mbi 30,000 studentët. me mbi 160 programet e studimit, Heidelberg ofron një spektër të subjektit kombinime pothuajse i pashembullt në Gjermani. Ky varg unike krijon një mjedis optimal për studime individuale dhe ndërdisiplinore.

Akademia diplomuar është duke krijuar kornizave të shkëlqyera për të dy trajnime individuale dhe të strukturuar të doktoraturës në Universitetin e Heidelberg. Si organ qendror koordinues për të gjitha shërbimet mbështetëse në lidhje me të përgjithshme të këshilluar, Zhvillimi profesional dhe akademik dhe ndihmë financiare për studentët e doktoraturës, ajo vazhdon të siguruar standarde të larta dhe cilësia e trajnimit të doktoraturës në universitet. Heidelberg ka themeluar tri shkolla pasuniversitare në shkencat natyrore, të cilat janë financuar nga Iniciativa Ekselencës, si dhe një shkollë në shkencat humane dhe sociale dhe programeve të ndryshme DFG Research Grupet e trajnimit dhe të strukturuara të doktoraturës.

Studimi dhe jetosh në një atmosferë Cosmopolitan

atmosferë kozmopolit dhe nxënës-miqësore Heidelberg është një nga karakteristikat dalluese të qytetit. Heidelberg është një qendër e gjallë e rajonit metropolitan Rhine-Neckar dhe është shënuar me dendësi të lartë të industrisë kërkimore-intensive dhe bashkimit të institucioneve kërkimore shkencore. këto institucione, punuar së bashku me universitet, formojnë një rrjet kërkimore konkurruese ndërkombëtarisht, duke ofruar një shumëllojshmëri të gjerë të kontakteve dhe bashkëpunimit mundësive për hulumtuesit e Universitetit Heidelberg dhe studentëve.

I ndodhur në një nga qytetet më të bukura të Gjermanisë, universiteti ofron një program të larmishëm të ngjarjeve së bashku me punë dhe studime. Si qyteti dhe universiteti ofrojnë sportive dhe aktivitete të kohës së lirë, si dhe teatro të shumta, filmit dhe muzikës të njohur festivale dhe një numër i madh i muzeve, duke krijuar një atmosferë të sofistikuar dhe të larmishme kulturore. Popular destinacionet turistike lokale përfshijnë famë botërore Heidelberg Kalaja, rrugët historike dhe alleys në qytetin e vjetër dhe Path filozofal, një nga shtigje më të bukura ecje malore në Evropë, si edhe shumë restorante gjobë.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Fakulteti i Shkencave të Sjelljes dhe empirike Shkencave Kulturore
 • Fakulteti i Biosciences
 • Fakulteti i Kimi dhe Tokës Shkencave
 • Fakulteti i Ekonomisë dhe Shkencave Sociale
 • Fakulteti i Drejtësisë
 • Fakulteti i Matematikës dhe Shkencave Kompjuterike
 • Fakulteti i Mjekësisë
 • Fakulteti i Mjekësisë në Mannheim
 • Fakulteti i Gjuhëve Moderne
 • Fakulteti i Filozofisë dhe Historisë
 • Fakulteti i Fizikë dhe Astronomi
 • Fakulteti i Teologjisë

histori


Në shekujt që nga themelimi i saj, Universiteti Heidelberg ka përjetuar shumë ulje dhe ngritje në lidhje me reputacionin e tij shkencore, karizmin e tij intelektual, dhe atraktivitetin e saj për të profesorëve dhe studentëve. Në shekullin e 16-Heidelberg evoluar në një qendër të humanizmit. Mbrojtja publike e Martin Luterit të tij Nëntëdhjetë e pesë tezave në prill 1518 kishte një efekt të qëndrueshme. Në vitet në vijim, universiteti fituar një reputacion të veçantë si kalviniste kala. Heidelberg Katekizmi është shkruar në 1563 dhe sot e kësaj dite mbetet një konfesionale themelore për kishën reformuar. Pas një periudhe të vështirë të viteve të shënuar nga revolucionet dhe keqmenaxhimit financiar, parë duka i madh Baden-së Karl Friedrich riorganizoi universitetin. Universiteti shtuar emrin e tij me atë të themeluesit të saj, pastaj e quan veten Ruprecht-Karls-Universität.

Gjatë shekullit të 19, Heidelberg u festua gjerësisht për nivelin e lartë të hulumtimit, bujaria e tij dhe angazhimin për idealet demokratike dhe hapja e tij për ide të reja. Ky kombinim tërhequr një numër të madh të studentëve të huaj. Ky lulëzim i dytë u shënua nga përpjekjet e jashtëzakonshme të kërkimit nëpër të gjitha fakultetet dhe karakterizohej nga emra të tillë si Robert Bunsen, Hermann Helmholtz, Gustav Kirchhoff dhe Max Weber.

Si me lulëzim të saj të parë, Heidelberg pa fundin e saj të dytë të madh prosperuar me shpërthimin e luftës në 1914. Të dy luftërat botërore në gjysmën e parë të shekullit të 20 dhe rrethanat e tmerrshme që lidhen me to zhytur në Universitetin e Heidelberg në një nadir nga e cila vetëm shëruar ngadalë.

Në mes të viteve 1960, Heidelberg, si shumë universitete të tjera, degjeneruar në një fabrikë shkallë të mbipopulluara. Ndërmjet 1950 dhe 1960, Popullsia studenti Heidelberg e dyfishuar; është trefishuar përsëri në mes të 1961 dhe 2010, duke çuar në mbipopullimit ekstreme dhe mbingarkesat. Pavaresisht kesaj, dhe pavarësisht nga problemet në harmoni financiare, Heidelberg gjetur ekuilibrin e saj dhe reputacionin e tij të jashtëzakonshme. Ajo ka përmirësuar edhe në atë reputacion, herë duke u bërë jashtëzakonisht tërheqëse për akademikët ndërkombëtarë dhe studentët. University Heidelberg ishte gjithashtu i suksesshëm në të dy raundet e Iniciativës Ekselencës Gjermanisë - në 2006/07 and in 2012 - dhe kjo, kombinuar me pozicionin e saj të lartë në renditjen konsiderohet ndërkombëtarisht universiteteve është një tregues i mëtejshëm i rolit udhëheqës të universitetit dhe reputacion të shkëlqyer në akademike ndërkombëtare.


A doni diskutuar në Universitetin e Heidelberg ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


University Heidelberg në hartën


Foto


Fotografitë: University Heidelberg zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente University Heidelberg

Bashkohen për të diskutuar në Universitetin e Heidelberg.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.