University RWTH Aachen

University RWTH Aachen

RWTH Aachen University Details

Regjistrohen në Universitetin RWTH Aachen

Përmbledhje


Iniciativa Përsosmëri e gjermane qeverive federale dhe shtetërore dhënë një nxitje të madhe për më tej
zhvillimi i Universitetit RWTH Aachen. Strategjia institucional mbi të cilin është bazuar suksesshëm aplikimi Iniciativa Excellence ka, nderkohe, është zgjeruar për të formuar një strategji afatgjatë për të forcuar të gjitha fushat e Universitetit dhe për të përmirësuar profilet e tyre. Në procesin që ka fituar vrull të madh, të cilat mund të shihen, ndër të tjera, në aktivitetet e gjera të ndërtimit.

prova e dukshme për këtë është Campus RWTH Aachen që është duke u zhvilluar në bashkëpunim të ngushtë me industrinë dhe e cila është për të formuar një nga kampuset më të mëdha kërkimore në Evropë. Studentët dhe punonjësit e RWTH Aachen do të përfitojnë në mënyrë të barabartë nga këto zhvillime dhe të ftohen shprehimisht për të marrë të përfshirë në formimin e iniciativave individuale.

Shumë ide stimuluese tashmë kanë një ndikim në të gjithë rajonin urban të Aachen dhe të gjithë zonën e tri-kufitare të Gjermanisë, Belgjika dhe Holanda. Një komunitet njohurive të reja është duke u zhvilluar që është rrjet ngushtë me disa udhëheqës partnerëve kërkimore dhe industrisë në botë.

RWTH Aachen është një forcë e madhe lëvizëse prapa këtij zhvillimi. dhe Aachen, si një qytet i përshtatshëm dhe i dashur në udhëkryq të tre kulturave, siguron një mjedis ideal për këtë proces krijues të zhvillimit.

me e saj 260 institutet në nëntë fakultete, RWTH Aachen është ndër udhëheqëse të institucioneve shkencore dhe hulumtuese evropiane. 43,721 studentë në 152 Kurset e studimit janë të regjistruar për semestrin e dimrit 2015/16, duke përfshirë 7,904 studentë ndërkombëtarë nga 125 vendet. Mësim në RWTH Aachen është aplikimi i-orientuar në radhë të parë. Prandaj, të diplomuarit e saj janë kërkuar pas drejtuesit si vogël dhe udhëheqësit në biznes dhe industri.

renditjen kombëtare (të) dhe vlerësime ndërkombëtare dëshmojnë për aftësinë e shënuar e të diplomuarve RWTH për të trajtuar detyra komplekse, për zgjidhjen e problemeve në mënyrë konstruktive në punë ekipore dhe të marrin role udhëheqëse. Prandaj nuk është për t'u habitur që shumë anëtarët e bordit të grupeve gjermane korporatave studiuar në RWTH Aachen.

RWTH Aachen ka vendosur për vetë qëllimet e përcaktuara qartë. Deri në vitin 2020, ajo synon të jetë më e mirë në Universitetin gjerman të teknologjisë dhe një nga pesë të lartë në Evropë matur nga prodhimi akademik, nga cilësia e të diplomuarve të saj, dhe nga financimet e jashtme. Ajo përpiqet të jetë një lojtar kryesor në projekte kërkimore ndërdisiplinore në shkallë të gjerë. Ajo ka për qëllim të jetë një universitet i njohur ndërkombëtarisht me përsosmëri të qëndrueshme në hulumtim dhe mësimdhënie që trajnon akademikë pazgjidhura dhe liderët e rinj të mirë-kualifikuar për industrinë dhe shoqërinë si në kuadrin kombëtar dhe ndërkombëtar.

Në këtë proces radikal dhe kompleks të riorientim, RWTH Aachen e sheh veten si një universitet në të cilin të gjitha grupet e të kontribuojnë në mënyrë aktive për një kulturë të qëndrueshme dhe të hapur të komunikimit. Të gjithë anëtarët e universitetit, duke përfshirë edhe studentët, zotohen për të mbështetur një kulturë të përbashkët të lartë të performancës: Konkursi konsiderohet si një aspekt konstruktiv të jetës akademike. RWTH Aachen konsideron këtë kulturë krijuese të ndryshimit të një parim themelor për risi dhe progres shoqëror.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • Matematikë, Shkenca Kompjuterike dhe Shkenca Natyrore
  • arkitekturë
  • Inxhineri
  • Inxhinieri mekanike
  • Georesources dhe Materiale Inxhinieri
  • Inxhinieri elektrike dhe Teknologjia e informacionit
  • Artet dhe Humane
  • Shkolla e Biznesit dhe Ekonomisë
  • mjekësi

histori


në 25 janar 1858, prince Frederick William i Prusisë (më vonë perandori gjerman), u prezantua me një donacion prej 5,000 talers për bamirësi, ngritur nga Aachener und Münchener Fire Insurance Company, pararendës i kompanisë AachenMünchenerinsurance. në mars, princi zgjodhi për të përdorur donacion për të gjetur institutin e parë prusian e teknologjisë diku në provincën theRhine. Selia e institucionit mbetur pavendosur gjatë viteve; ndërsa princi fillimisht favorizuar Koblenz, qytetet ofAachen, Bonn, Këln dhe Düsseldorf të aplikuar, me Aachen dhe Cologne qenë konkurrentët kryesorë. Aachen në fund fitoi me një koncept të financimit të mbështetur nga kompania e sigurimeve dhe nga bankat lokale. Novatore për të ri Polytechnikum u mbajt më 15 Mund 1865 dhe leksione filloi gjatë Luftës Franko-Prusiane në 10 tetor 1870 me 223 studentët dhe 32 mësuesit. Institucioni i ri ka pasur si qëllim kryesor edukimin e inxhinierëve, sidomos për industrinë minerare në zonën e Ruhrit; ka pasur shkolla të kimisë, inxhinieri elektrike dhe mekanike, si dhe një hyrës shkolla e përgjithshme se shkenca mësohet mathematicsand natyrore dhe disa shkencat sociale.

Pozicioni i paqartë i prusian ri polytechnika (të cilat zyrtarisht nuk janë universitete) prekur vitet e para. Polytechnics mungonte prestigj në shoqëri dhe numri i nxënësve ka rënë. Kjo filloi të ndryshojë në 1880 Kur në fillim të RWTH, ndër të tjera, u riorganizua si Universiteti Royal Teknik, fitoi një vend në Dhomën e Lordëve prusian dhe në fund fitoi të drejtën të takon PhD (1898) gradë dhe tituj Diplom (futur në 1902). Këtë vit, mbi 800 studentët meshkuj të regjistruar. Në 1909 gratë e parë u pranuan dhe artisti August von Brandis sukses Alexander Frenz në Fakultetin e Arkitekturës, si një “profesor i figura dhe peisazhit pikturë”, Brandis u bë dekan në 1929.

Lufta e Parë Botërore, megjithatë, provuar një goditje e rëndë për universitet. Shumë studentë u bashkuan vullnetarisht dhe vdiqën në luftë, dhe pjesë të universitetit ishin të zënë ose të konfiskuar pak.

ndërsa (atëherë nuk ka më mbretërore) TH Aachen (University Aachen) lulëzoi në 1920 me futjen e fakulteteve më të pavarura, nga disa institute të reja dhe të nxënësve të përgjithshme’ komitet, shenjat e para të radikalizimit nacionaliste u bënë të dukshme brenda universitetit. Gleichschaltung i TH në të Rajhut të Tretë 1933 u takua me rezistencë relativisht të ulët nga të dy studentëve dhe fakultetit. Duke filluar në shtator 1933, hebre dhe (i supozuar) profesorë komuniste (dhe nga 1937 për nxënësit edhe) u persekutuan në mënyrë sistematike dhe të përjashtuar nga universiteti. Karrige të lira janë dhënë gjithnjë të partisë-anëtarëve të NSDAP ose simpatizuesve. Liria e kërkimit shkencor dhe mësimdhënies u kufizuar, dhe institute të rëndësishme për planet e regjimit janë themeluar në mënyrë sistematike, dhe karrige ekzistuese promovuar. Shkurtimisht mbyllur në 1939, TH vazhduar kurse në 1940, edhe pse me një numër të vogël të nxënësve. në 21 tetor 1944, kur Aachen kapitulluar, me shume se 70% të gjitha ndërtesat e universitetit janë shkatërruar ose dëmtuar rëndë.

Pas Luftës së Dytë Botërore përfundoi në 1945 universiteti shëruar dhe zgjeruar shpejt. Në vitet 1950, shumë profesorë të cilët ishin larguar për shkak të përkatësisë së tyre të dyshuar me partinë naziste u lejuan të kthehen dhe një mori e instituteve të reja janë themeluar. Nga fundi i viteve 1960, TH kishte 10,000 studentët, duke e bërë atë më kryesorja e të gjitha universiteteve teknike gjermane. Me themelimin e fakulteteve filozofike dhe mjekësore në 1965 dhe 1966, përkatësisht, universiteti u bë më “universal”. Fakultetet e sapo themeluar, në mënyrë të veçantë ka filluar tërheqjen e studentëve të rinj, dhe numri i studentëve pothuajse dyfishuar dy herë nga 1970 (10,000) te 1980 (me shume se 25,000) dhe nga 1980 te 1990 (me shume se 37,000). tani, numri mesatar i nxënësve është rreth 42,000, me rreth një e treta e të gjithë nxënësve të qenit femra. Me terma relative, më të njohura studimore-programe janë inxhinieri (57%), shkenca natyrore (23%), ekonomi dhe humane (13%) dhe mjekësi (7%).

Ne dhjetor 2006, RWTH Aachen dhe Sulltanati i Omanit nënshkruan një marrëveshje për krijimin e një privat Universitetin gjerman të Teknologjisë në Muscat. Profesorët nga Aachen ndihmuan në zhvillimin e kurrikulave për aktualisht pesë studimore-programeve dhe personelit shkencor mori përsipër disa nga lëndët e para.

Në 2007, RWTH Aachen është zgjedhur si një nga të nëntë universiteteve gjermane të Ekselencës për konceptin e saj të ardhshëm RWTH 2020: Takimi Global Sfidat, fituar atë domethënie e të qenit universitet elite. megjithatë, edhe pse lista e universiteteve nderuar për konceptet e tyre të ardhshme kryesisht përbëhet nga institucionet e mëdha dhe tashmë respektuar, Ministria Federale e Arsimit dhe Kërkimit pretenduar se nisma synon nxitjen universitetet me një koncept të përkushtuar në të ardhmen në mënyrë që ata të mund të vazhdojnë hulumtimin në një level.Having ndërkombëtar fituar fonde në të tre linjat e financimit, procesi i solli RWTH Aachen University një fonde shtesë total prej € 180 milionë nga 2007-2011. dy linja të tjera të financimit kanë qenë shkollat ​​pasuniversitare, ku Instituti Aachen për Advanced Study in kompjuterike Inxhinieri Shkencë marrë financim dhe të ashtuquajturat “vile përsosmërisë”, ku RWTH Aachen arritur të fitojë fonde për tre grupimeve: Ultra High-Speed ​​Mobile Informacioni dhe Komunikimi (Umic), Teknologji Integrative prodhimit për vendet High-pagave dhe Karburante Tailor-Made nga Biomasa


A doni diskutuar RWTH Aachen University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


RWTH Aachen University në hartën


Foto


Fotografitë: University RWTH Aachen zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente RWTH Aachen University

Bashkohen për të diskutuar i Universitetit RWTH Aachen.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.