University Saarland

University Saarland. Studimi në Gjermani

Saarland Details University

Regjistrohen në Universitetin Saarland

Përmbledhje


University Saarland është një universitet modern brenda rajonit Saar-Lor-Lux - një pjesë dinamike e Europës përcaktuar nga kufijtë e përbashkëta në mes të Gjermanisë, Franca dhe Luksemburgu. Një perspektivë ndërkombëtare ka qenë një karakteristikë përcaktuese e Universitetit Saarland që kur ajo u krijua në bashkëpunim me Francën në 1948. sot, 18.500 të rinjtë janë duke studiuar në Saarbrücken dhe Homburg (Fakulteti i Mjeksise), 17 për qind e të cilëve janë studentë ndërkombëtarë. E vendosur në një mjedis të këndshëm pyjore, kampusi universitar ofron studentëve dhe studiuesve një gamë të gjerë të aktiviteteve sportive dhe kulturore, të cilat së bashku me kafenetë e shumta dhe restorante bëjnë kampus një vend ideal për t'u çlodhur mes leksioneve ose pas punës. Dhe në sajë të trenit ICE me shpejtësi të lartë lidhjen e ajo merr vetëm dy orë për të udhëtuar nga Saarbrücken në Paris.

Që kur ai u themelua, Universiteti Saarland ka parë vendndodhjen e saj në kufirin gjermano-francez si një nga karakteristikat e saj dalluese. studentët mund të, për shembull, të përvetësuar Europaicum - Një certifikatë, unik në Gjermani, që tregon interes të veçantë dhe ekspertizë në çështjet europiane. Nxënësit e të gjitha subjekteve mund të kalojnë një pjesë të programit të tyre shkallë duke studiuar në një nga universitetet tona partnere ndërkombëtare me qëllim që të fitojnë një shkallë të dyfishtë. Shumëllojshmëri të lëndëve dhe kurseve të ofruara mundëson nxënësve të planifikojnë studimet e tyre universitare në mënyrë efektive për të përmbushur kërkesat e tyre specifike akademike dhe karrierës.

Informatika, nanoteknologji, BIOSCIENCES dhe Evropa janë disiplina kryesore që janë formësimin profilin e universitetit. Reputacioni i shquar i Departamentit të Informatikës u theksua në nismën kombëtare përsosmërisë akademike dhe projektet e shumta të financuara nga jashtë kërkimore nëpër të gjitha fushat e studimit akademik të theksuar cilësinë e punës akademike duke u kryer në Universitetin Saarland.

Studentët janë në qendër të të gjitha aktiviteteve mësimore të universitetit. Në Universitetin Saarland, si në universitetet tona ndërkombëtare partnere, rëndësi të madhe është i lidhur me mbikqyrjen personale të nxënësve nga anëtarët e stafit akademik të universitetit. Ky është një ndryshim të rëndësishëm në atë që nxënësit zakonisht përjetojnë në një universitet në masë të arsimit. Dhe ne gjithashtu të drejtuar një program të udhëzimit në të cilën përjetuar studentët ofrojnë mbështetje dhe udhëzime për studentët e vitit të parë për të ndihmuar në lehtësimin e tranzicionit drejt universitetit.

Një universitet kampus ku çdo gjë është afër e bën më të lehtë për studentët për të mbajtur në kontakt me njëri-tjetrin dhe me stafin akademik. Studimi me miqtë në një mjedis mikpritës që ofron shërbime të shkëlqyera për studentët janë aspekte të tjera pozitive të studiuar në Universitetin e Saarland.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • Ligji dhe Ekonomia
  • mjekësi – Mjekësia teorike dhe Biosciences
  • mjekësi – Medicine Clinical
  • Humanities I (Studimet Historia dhe Civilization)
  • Humanities II (Gjuhë, Studime kulturore dhe Letërsi)
  • Humanities III (Shkenca Sociale njeriut të Zbatuara)
  • Shkenca Natyrore dhe Teknologji I (Matematikë dhe Shkenca Kompjuterike)
  • Shkenca Natyrore dhe Teknologjisë II (Fizikë dhe Mechatronics Engineering)
  • Shkenca Natyrore dhe Teknologjisë III

histori


University Saarland, i pari që do të krijohet pas Luftës II Botërore, u themelua në nëntor 1948 me mbështetjen e Qeverisë Franceze dhe nën kujdesin e Universitetit të Nancy.

Në kohën kur Saarland gjetur veten në situatën e veçantë të të qenit pjesërisht autonome dhe të lidhura në Francë nga bashkimi ekonomik dhe monetar. Me kombinimin e traditave gjermane dhe franceze arsimore dhe gjuhët dyfishtë të mësimit, universiteti ka të drejtë perspektivë evropiane që nga fillimi. Para themelimit të universitetit, kurse trajnimi klinike për studentët e mjekësisë në spitalin shtetëror në Homburg, Saarland, ishte futur në janar 1946 dhe “Qendra Universiteti i Studimeve të Larta të Hombourg” themeluar më 8 Mund 1947 nën patronazhin e theUniversity e Nancy. Studentët në disiplina të caktuara mund të marrin certifikatat shkallë nga të dy universiteteve.

Presidenti i parë i universitetit të pavarur në 1948 ishte Jean Barriol. Në të njëjtin vit universiteti futur kurset e para në ligj, filozofi dhe gjuhë.

Në vitet 1950 University Saarland u bashkua me Shoqatën e West-gjermane Universitetet dhe pranuar një të ri, strukturë më të centralizuar organizative. Europa-Institut është themeluar si një politikë evropiane dhe think tank e ligjit.

Në 1990 fakulteti i teknologjisë është themeluar. Universiteti vazhdimisht fiton statusin udhëheqës kërkimore në teknologjinë e informacionit.


A doni diskutuar Universitetin Saarland ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


University Saarland në hartën


Foto


Fotografitë: University Saarland zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente University Saarland

Bashkohen për të diskutuar në Universitetin Saarland.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.