Universiteti Teknik i Berlinit

Universiteti Teknik i Berlinit

Universiteti Teknik i Berlinit Details

Regjistrohen në Universitetin Teknik të Berlinit

Përmbledhje


Me gati 34 000 studentë, rreth 100 ofertat e kurseve dhe 40 institutet, historike Universiteti Teknik i Berlinit është një nga universitetet më të mëdha dhe më të njohur ndërkombëtarisht teknike të Gjermanisë. E vendosur në kryeqytetin e Gjermanisë - në zemër të Evropës - arritje të rëndësishme në hulumtim dhe mësimdhënie, dhënien e aftësive të të diplomuarve të shkëlqyer, dhe një administratë moderne të orientuar drejt shërbimit karakterizojnë Universitetin Teknik të Berlinit.

Gama e shërbimeve të ofruara nga shtatë fakultetet tona shërben për të krijuar një lidhje të veçantë midis shkencave natyrore dhe teknike në njërën anë, dhe planifikimi, ekonomi dhe shkencat sociale dhe humane në anën tjetër. Kjo është me të vërtetë një arritje e rëndësishme për çdo universitet teknik.

Këto disiplina gjejnë shprehje konkrete në rreth 40 Bachelor dhe 60 Programet Master. Shumë nga këto janë me të vërtetë të veçantë. Universiteti Teknik i Berlinit është universiteti i vetëm në lëndët rajonin e kryeqytetit oferta inxhinierike.

archivements tilla shkencore janë ndërtuar në kërkimin bazë në disiplinat e shkencave natyrore të kimisë dhe fizikës, dhe matematikë, përveç fort risi të orientuar hulumtimet në inxhinieri elektrike dhe shkencave kompjuterike për shembull. TU Berlin ka marrë njohjen për arritje të rëndësishme në të gjitha këto disiplina, për të cilat mbështesin është dhënë nga Iniciativa Ekselencës të federale gjermane dhe Qeveritë e Shtetit, Fondacioni Research gjermane (DFG), Bashkimi Evropian, Industria dhe financimi publik, dhe ekipet e të cilëve janë të kryerjes së hulumtimit të klasit botëror.

Një tregues i dukshëm i performancës dhe dinamike të zhvillimit të universitetit është rritja e financimit të jashtëm për projektet e saj kërkimore nga e gjithë 125 milion euro në 2009, në rreth 179 milion euro në 2014. Për vite, TU Berlin është renditur si një nga universitetet më të mira në Gjermani, pa një shkollë mjekësore.

Në një artikulim të qartë të Universitetit Teknik të objektivave Berlin, ne korrik 2012 Senati Akademik njëzëri vendosi që në mënyrë aktive të promovuar një vizion të ri në kërkimin dhe akademikë duke përcaktuar gjashtë prioritetet kërkimore bazë dhe duke përcaktuar kompetencat dhe detyrimet e lidhura sociale.

 • Vizioni yne
  Zgjidhje për shoqërore që Sfidat.
 • Fushat tona kryesore Aplikim
  Materiale, Projektimi dhe Prodhim
  Cyber-fizike Systems
  Sistemet e Energjisë dhe Menaxhimi i Qëndrueshëm i Burimeve
  Infrastruktura dhe Lëvizshmërisë
  Njohuritë dhe Communication Systems
  Shëndeti i njeriut
 • Kompetencat tona
  inxhinieri
  Shkenca Kompjuterike
  shkencat humane
  Planifikimi dhe Menaxhimi
  Matematikë
  Shkenca Natyrore
 • Përgjegjësitë tona
  Proceset dobishme dhe Produkte
  Inovacioni teknologjik
  Menaxhimi njohje të
  Arsimi dhe krijimin e zonave të reja të punës
  Kualifikimi konkurruese

Një politikë strategjike fakultet emërimi siguron përparimin e qëndrueshëm të madhërisë në diciplines rëndësishme.

Përtej kufijve të saj, si brenda dhe jashtë vendit, universiteti ynë është motor, iniciator dhe përfitues i rrjeteve të shumta akademike dhe profesionale me partnerët në shkencë dhe industri. aleanca strategjike dhe aktivitete të shumta fillojë-up të shërbejë për të promovuar duart-në të njohurive dhe teknologjisë transferimit.

lojtarët globale të tilla si Siemens, Telekom gjermane, Daimler, Vattenfall
ose E.ON janë të përfshirë në projekte të ndryshme të bashkëpunimit me universitetin tonë dhe në mënyrë aktive promovojnë teknologji dhe transferimin e njohurive. The 14 Karrige pajisura dhe disa institute lidhur edhe përkujtues të reputacion të shkëlqyer ekstramural TU Berlin. Kompanitë jo vetëm të sigurojë investime, ata gjithashtu ofrojnë duart-në trajnim dhe mbështetje studentëve shumta me bursa, seri leksion, dhe mundësi të shkëlqyera të karrierës për të diplomuarit. Deutsche Telekom Inovacioni Laboratories se është një shembull i shquar i rrjeteve të tillë. Misioni i tyre është për të kryer hulumtime për kompaninë e telekomunikacionit dhe të sponsorizojë disa karrige TU Berlin. Campus TU ka qenë në shtëpi në shtëpi 'Labs' që 2004, ku rreth 360 ekspertë dhe shkencëtarë nga më shumë se 25 kombet të punojnë nën të njëjtën çati.

Si një aktor i rëndësishëm në mjedisin shkencor të klasit botëror në Berlin dhe Brandenburg-së, TU Berlin selektive promovon rrjetëzimin shkencore. Përveç aktiviteteve të tyre të zakonshme akademike, rreth 60 e tona nivel të lartë studiuesit ushtrojnë funksionet menaxheriale në institutet kërkimore me korrespondencë. Këto përfshijnë Shoqëria Fraunhofer, Shoqata Leibniz, Shoqata Helmholtz dhe objekteve të tjera të rëndësishme dhe publike të financuara kërkimore.

Universiteti Teknik i Berlinit i kushton rëndësi të madhe për promovimin e shkencës me bazë fillestare dhe spin-off, duke siguruar udhëzime dhe mbikëqyrjen për të gjithë 40 të fillojë-up iniciativa çdo vit. Ai gjithashtu shërben si një magnet për kompanitë e interesuara në vendosjen veten në ose pranë kampus tonë. Bazuar në rezultatet e një mbarëkombëtar konkurrent-tion e kemi fituar titullin "EKZISTON të fillojë-up universitetin".

Ndërkombëtarizimi është një parim themelor i të gjitha aktiviteteve shkencore. Strategjia ndërkombëtarizimi i universitetit i përmbahet konceptit të partneritetit strategjik me universitetet nivel të lartë jashtë vendit. Këto përfshijnë TU Varshavë, TU Trondheim, TU Delft dhe TU Vienna. Këto partneritete të shërbejë për të nxitur bashkëpunimin me bazë të gjerë dhe për të promovuar aktivitetet e ndryshme të përbashkëta në hulumtim dhe mësimdhënie. Një bllok i mëtejshëm Ndërtesa përbëhet nga bashkëpunimi strategjik me institucionet shkencore në të tre rajonet e synuara të Evropës Lindore, Jug-Lindore Azia dhe Amerika e Jugut. TU Berlin aktualisht ofron 26 Programet dual-shkallë në lidhje me universitetet partnere në Angli, Francë, Poloni, Kinë, Rusia dhe Kili, veç 17 Programet master në gjuhën angleze e. Studentët ndërkombëtarë nga më shumë se 130 Vendet përbëjnë rreth 20 për qind e trupit studentor. Në Alexander von Humboldt Renditja, TU Berlin aktualisht renditet e dyta ndër të gjitha universitetet teknike. Statistika të tjera të nënvizuar më tej qasjen ndërkom-bëtare e universitetit: Profesorët TU vetëm ishin të përfshirë në 1500 Projektet cooper-situata ndërkufitare ndërmjet 2009 dhe 2011. Në 2012, rreth 120 marrëveshjet ndërkombëtare shkencore kanë qenë në fuqi në nivel qendror universitar.

 

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • shkencat humane
 • Matematika dhe shkencat natyrore
 • shkencat proces dhe inxhinieri
 • inxhinieri elektrike dhe shkenca kompjuterike
 • inxhinieri mekanike dhe të transportit sistemet (duke përfshirë inxhinieri hapësirës ajrore, inxhinieri automotive, detare dhe oqean inxhinieri, dhe planifikimi dhe funksionimin e sistemeve të transportit)
 • Planifikimi - ndërtimit - Mjedisi (bashkojë e ish shkollave të “inxhinierisë civile dhe gjeoshkencat zbatuara” dhe “Arkitektura -environment - shoqëria”)
 • Ekonomi dhe Menaxhment

histori


në 1 prill 1879, the Instituti Mbretëror i Teknologjisë Charlottenburg (“TH Charlottenburg”) u formua në bashkimin qeveritar e Berlin Academy Building (Bauakademie) dhe Royal Academy Tregtisë (Royal Gewerbeakademie), dy të pavarur kolegje themelues prusian themeluar në 1799 dhe 1821 përkatësisht. The TH Charlottenburg (Royal TechnicalHigher Shkolla e Charlottenburg) u emërua pas bashkinë e vendndodhjes së saj në Charlottenburgjust jashtë Berlin. Në 1899, the TH Charlottenburg u bë Politeknik i parë në Gjermani doktoraturave dhënien, si një shkallë standarde për të diplomuarit, përveç diplomave, në sajë të profesorit Alois Riedler dhe Adolf Slaby, kryetar i Shoqatës së Inxhinierëve gjermane(VDI) dhe Shoqata për elektrike, Teknologjitë elektronike dhe të informacionit (VDE).

Në 1916 afat-këmbë Bergakademie Berlin, Akademia prusiane e minierave krijuar nga gjeologu Carl Abraham Gerhard në 1770 me urdhër të Mbretit Frederick i Madh, u asimiluar në të TH Charlottenburg. më përpara, kolegji minierave ka qenë, megjithatë, për disa dekada nën kujdesin e të Frederick William University (tani Humboldt University of Berlin), para se të ishte pe përsëri në 1860. Pas thithjen Charlottenburg-së në Berlin Madhe në 1920 dhe Gjermania duke u shndërruar në Republikën e Vajmarit, the TH Charlottenburg u riemërua “Technische Hochschule e Berlinit” (“TH Berlin”). Në 1927, Departamenti i Gjeodezisë e College bujqësore e Berlinit ishte përfshirë në të TH Berlin. Gjatë 1930, rizhvillimin dhe zgjerimin e kampusit përgjatë kufirit “aks Lindje-Perëndim” ishin pjesë e planeve naziste e një Botërore Capital Germania, duke përfshirë edhe një fakultet të ri të teknologjisë së mbrojtjes në bazë të Përgjithshme Karl Becker, ndërtuar si një pjesë të qytetit më të madhe akademike (University qytetit) në pyll ngjitur west-mençur Grunewald. Shell ndërtimi mbeti e papërfunduar pas shpërthimit të Luftës së Dytë Botërore dhe pas vetëvrasjes Becker në 1940, ajo është sot i mbuluar nga shkallë të gjerë Teufelsberg hedhjes.

Pjesa veri të ndërtesës kryesore të universitetit u shkatërrua gjatë një kontrolli bombardimeve në nëntor 1943. Për shkak të rrugës fightingat në fund të Luftës së Dytë Botërore, operacionet në TH Berlin u pezulluan në prill, 20th 1945. Planifikimi për ri-hapjen e shkollës filloi më qershor, 2nd 1945, sapo u emërua rectorship vepruar udhëhequr nga Gustav Ludwig Hertz dhe Max Volmer. Si dy Hertz dhe Volmer mbetur në mërgim në Bashkimin Sovjetik për një kohë të gjatë, kolegji nuk u ri-përurua deri në prill, 9th 1946, tani mban emrin e “Universiteti Teknik Berlin”. Në përgjithësi, emri nuk është përkthyer në gjuhë të tjera. Termi anglisht Berlin Instituti i Teknologjisë është një përkthim gjysmë-zyrtare, e cila është themeluar si një kompromis në 2007. megjithatë, përkthimi intuitiveUniversiteti Teknik i Berlinit mbetet më e zakonshme (edhe pse jo zyrtare) përmendur për universitetin në gjuhën angleze, me përjashtimin e mundshëm të përshkrimit amtare gjermane (dhe sigurisht formë e shkurtër e TU Berlin).


A doni diskutuar Universitetin Teknik të Berlinit ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti Teknik i Berlinit në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Teknik i Berlinit zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti Teknik i Berlinit komente

Bashkohen për të diskutuar për Universitetin Teknik të Berlinit.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.