Universiteti Teknik i Mynihut

Universiteti Teknik i Mynihut. Inxhinieri studim në Evropë.

Universiteti Teknik i Mynihut Details

Regjistrohen në Universitetin Teknik të Mynihut

Përmbledhje


Universiteti Teknik i Mynihut është një nga universitetet më të lartë të Evropës. Ajo është e angazhuar për përsosmëri në hulumtim dhe mësimdhënie, edukimi ndërdisiplinor dhe promovimi aktiv i shkencëtarëve të rinj premtues. Universiteti gjithashtu shpif lidhje të forta me kompanitë dhe institucionet shkencore në të gjithë botën. TUM ishte një nga universitetet e para në Gjermani për t'u quajtur një Universitetin e Ekselencës. për më tepër, TUM rregullisht renditet ndër universitetet më të mira evropiane në renditjen ndërkombëtare.

Mirë se vini në Universitetin Teknik të Mynihut! Universiteti ynë shkon prapa në vitin themelues të 1868, dhe ideja që mishëron ka provuar me vlerë të saj me kalimin e viteve: Arsimi i shkëlqyer në disiplinat shkencore dhe teknike, energji nga joshë dhe aventura e kërkimit, kultivimin si karakter personal dhe një kulturë të përbashkët. Në mesin e atyre që kanë studiuar, mësuar, dhe të bëhet hulumtimi këtu janë figura të shquara të së kaluarës historike dhe në ditët e sotme: fitues të çmimit Nobel, inxhinierët krijues, sipërmarrësit, dritat kryesorë të cilët kanë formuar mënyrën se si jetojmë. alumni panumërt që mori edukimin e tyre me ne kanë, me karrierën e tyre, avancuar në zhvillimin e një shoqërie të bazuar në dije.

39,081 njerez te rinj, 22% për qind e të cilëve vijnë nga jashtë Gjermanisë, janë studiuar në tonë 13 departamentet akademike. Është se shpirti sipërmarrës, në shprehjen e tij liberale dhe konkurruese, që sjell tre objektivat tona më të mëdha për të realizua: bursave shkencore, internationality, dhe sipërmarrja.

Dhe çfarë ka mundësuar universitet për të rritur në një pozitë të respektuar në skenën botërore është një ndjenjë e fortë e komunitetit që promovon talentet dhe performancën dhe nuk e njeh kufijtë brezave. Një dëshmi e dukshme e solidaritetit të familjes Tum është rindërtimin tonë nga rrënojat e një Lufte Botërore që kishte shkatërruar deri në 70 për qind e universitetit. Sot TUM ka mbi katërqind objekteve në dispozicion të tij në Mynih tonë, Garching, dhe faqet Freising-Weihenstephan.

Universiteti Teknik i Mynihut e kupton veten të jetë shërbëtori i një shoqërie që vazhdimisht përballet me sfida të reja që dalin nga përparimin e globalizimit. Kjo bën thirrje për profesionistët teknikisht kompetente të rinj nga shumë disiplina që janë përshtatur, në një mënyrë ndërdisiplinore, për çështje të mëdha të shekullit: Shëndeti dhe të ushqyerit; energji, klimë, dhe mjedisi; burime natyrore; Lëvizshmëria dhe infrastruktura; komunikimi dhe informacioni. Ne kemi miratuar këto “themes shekullit” si tonat, dhe ata të përcaktuar objektivat tona kërkimore.

Strategjia institucionale zhvilluar për Iniciativa Përsosmëri gjermane në 2006 - “TUM. Universiteti sipërmarrëse” - Hapi shtigje të reja drejt duke u bërë një universitet konkurrues me guxim e shtat ndërkombëtare. Graduate School TUM mishëron formatin progresiv të një arsimim të strukturuar doktoraturës. Ajo mundëson shkencëtarëve të rinj dhe inxhinierë për zhvillimin e të dy profilet e tyre disiplinore dhe më gjerë, horizontet transdisciplinary. Në Institutin për Advanced Study Tum, talente të shkëlqyera të gjetur mundësitë krijuese kërkimore, si dhe vend për diskurs ndërdisiplinore. Me sistemin tonë të ri të karrierës, Track Mbajtje Fakulteti TUM (2012), ne kemi prezantuar një ndryshim paradigmë në sistemin universitar gjerman.

Ata që studiojnë në Universitetin Teknik të Mynihut sot kanë shumë opsione. Ne jo vetëm që ofrojnë një arsimim të klasit të parë disiplinore, por edhe për promovimin e aktiviteteve për ndërtimin e komunitetit përtej jetës së përditshme studentore. Ne kemi prezantuar studentët tanë me kërkimin shkencor në një fazë të hershme. Ne i udhëzon në një kërkim për të kapur të vazhdueshme për të reja dhe të pazbuluara. Ne investojmë kohën, energji, dhe burime në njerëz të rinj të talentuar të cilët ne kultivojnë dhe sfidë. Ne duam të bërë ato, sa më shumë të jetë e mundur, “i qëndrueshëm ndaj motit” për të gjithë ata që mund të hasin në të ardhmen e tyre profesionale.

Faqja jonë në shtëpi ka për qëllim për të ju informuar gjerësisht për Technische Universität München, ndërsa në të njëjtën kohë dhënien e një ndjenjë të cilët jemi ne si komunitet. TUM: kjo do të thotë të gjithë ne! Dyert tona të qëndrojë e hapur për ju.

Profesor Wolfgang A. Herrmann
president

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • arkitekturë
 • TUM Shkolla e Shkencave Jeta Weihenstephan
 • kimi
 • civil, Geo dhe Inxhinieri e Mjedisit
 • Elektrike dhe Kompjuterike Inxhinieri
 • Informatika
 • Matematikë
 • Inxhinieri mekanike
 • TUM Shkolla e Mjekësisë
 • fizikë
 • Sport dhe Shëndeti Shkenca
 • TUM Shkolla e Arsimit
 • TUM School e Menaxhimit

histori


 • 1868 University themeluar nga Mbreti Ludwig II.
 • 1877 Dhënë caktimin Royal Universiteti bavarez Teknik i Munihut.
 • 1901 Jepet e drejta për dhënien e doktoraturave.
 • 1902 Miratimi i zgjedhjes së drejtorit nga ana e stafit të mësimdhënies.
 • 1930 Integrimi i Kolegjit të Bujqësisë dhe Brewing në Weihenstephan.
 • 1949-1954: Rikonstruksioni i ndërtesës kryesore të Technische Universität nga Robert Vorhoelzer pas Luftës së Dytë Botërore. Ndërtimi i një ndërtese të re administrative dhe biblioteka.
 • 1957 Duke pasur parasysh statusin e një "organ juridik publik".
 • 1958 Research reaktorit Munich (FRM), Garching caktuar zyrtarisht për TH München.
 • 1967 Krijimi i një fakulteti të mjekësisë
 • 1970 Riemërua në "Technische Universität München".
 • 1993 Krijimi i një fakulteti të informatikës
 • 2000 Themelimi i Qendrës Shkencës Weihenstephan për jetën & Ushqime, Përdorimi i Tokës dhe Mjedisit (hepatit) që i përkasin Tüm.
 • 2002 Instituti gjerman i Shkencës dhe Teknologjisë themeluar në Singapor.
 • 2004 Hapja zyrtare e Kërkimeve reaktorit Mynih II, një burim kryesor neutron, në mars 2.
 • 2005 Instituti TUM për Advanced Study themeluar
 • 2006 TUM një nga tre universiteteve më të suksesshme në iniciativën e ekselencës Gjermanisë
 • 2009 TUM Shkolla e Arsimit themeluar
 • 2012 TUM përsëri një nga tani 11 Universitetet suksesshme në iniciativën e ekselencës Gjermanisë


A doni diskutuar Universitetin Teknik të Mynihut ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti Teknik i Munihut në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Teknik i Mynihut zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti Teknik i Mynihut komente

Bashkohen për të diskutuar në Universitetin Teknik të Mynihut.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.