Universiteti i Duisburg-Essen

Universiteti i Duisburg-Essen

Universiteti i Duisburg-Essen Details

Regjistrohen në Universitetin e Duisburg-Essen

Përmbledhje


Universiteti i Duisburg-Essen (Ude), një nga më të mëdha të universiteteve gjermane, është e angazhuar për të përmbushur përgjegjësitë e saj sociale. Për të kryer mandatin arsimor me të cilin është ngarkuar dhe për të ndihmuar të përzënë transformimin ekonomik të rajonit tonë, ne regjistroheni me standardet kombëtare dhe ndërkombëtare në fushën e kërkimeve, Arsimi dhe menaxhimi.

Ne e shohim universitetin tonë si një e tërë përfshirëse homogjene e të gjitha subjekteve dhe të të gjithë anëtarëve dhe për këtë arsye përpiqen për një rrjet ndërdisiplinor dhe për pjesëmarrje të gjerë të të gjithë akademikëve, punonjësit dhe studentët në sfidën e formësuar të ardhmen e Ude.

Në fushën e kërkimit, ne prioritet katër fusha ndërdisiplinore:
• Nanoshkenca
• shkencat biomjekësore
• sistemet urbane dhe zonat metropolitane
• ndryshimi i shoqërive bashkëkohore

Ne përmbahet unitetit tradicionale universitare të kërkimit dhe edukimit.

Ne krijimin e studimit dhe kushtet e punës më të mundshme në të gjitha lëndët dhe në të gjitha nivelet e studimit në mënyrë që të ofrojmë një arsimim akademik bazuar në shkencë dhe hulumtim, goditur në drejtime të reja për të bërë këtë. Në hartimin universitare tonë dhe programe diplomë pasuniversitare, ne jemi të udhëhequr nga kërkesat e ndryshme individuale dhe shoqërore në kontekstin e të mësuarit gjatë gjithë jetës.

Zhvillimi i mëtejshëm i trajnimit të mësuesve në sektorin e kërkimit dhe arsimit është një aspekt i rëndësishëm i profilit tonë universitar. Gjatë procesit të ndryshimit mbi të bachelor / kurseve të studimit Master, ne jemi në mënyrë rigoroze duke ndjekur një politikë të konformitetit të cilësisë standarde dhe me qëllim të krijimit të kushteve më të mundshme për studim.

Ne e konsiderojmë heterogjenitetin e studentëve dhe punonjësve tanë si një mundësi unike dhe për të promovuar diversitetin nëpërmjet masave të përzgjedhura të menaxhimit. Këtu ne e kuptojmë "diversiteti’ si kontribut për barazinë arsimore dhe përsosmërisë akademike. Barazia gjinore është një pjesë integrale e këtyre përpjekjeve.

Në kuadër të sistemit të menaxhimit universitar, ne kemi për qëllim për të mbajtur një balancë të përshtatshme ndërmjet një profil qendrore dhe një sistem të decentralizuar të Vetëqeverisje dhe vetë-përgjegjësisë. Instrumentet e synuara dhe të performancës marrëveshjeve, menaxhimin e buxhetit, kontrollit të shpenzimeve dhe zhvillimi i stafit të gjithë u për të shërbyer rregullat tona të sigurimit të cilësisë të rrepta.

Si anëtar i Aleancës Ruhr Universitare (UA Ruhr), ne punojmë së bashku me Universitetin Ruhr të Bochum dhe Universitetin Teknik të Dortmundit për të koordinuar përpjekjet tona për të nxitur Ruhr si një rajon shkencës, duke krijuar një profil të veçantë, vendosjen e prioriteteve dhe krijimin e rrjeteve shkencore dhe organizative.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Fakulteti i Shkencave Humane
 • Fakulteti i Shkencave Sociale
 • Fakulteti i Shkencave të Edukimit
 • Fakulteti i Ekonomisë dhe Administrimit të Biznesit
 • Mercator School e Menaxhimit
 • Fakulteti i Shkencave Matematike
 • Fakulteti i Fizikës
 • Fakulteti i Kimisë
 • Fakulteti i Biologjisë
 • Fakulteti i Inxhinierisë
 • Fakulteti i Mjeksise

histori


origjinë; Universiteti i Duisburg (1555) Origjina e saj datojnë të 1555 Vendimi i Dukës Wilhelm V i Jülich-Cleves-Berg për të krijuar një universitet për duchies unifikuara në Rinit Ulët. Për këtë qëllim, ajo ishte e nevojshme për të marrë një leje e perandorit dhe të papës. Edhe pse leja e papës është dhënë në 1564 dhe i perandorit në 1566, universiteti u themelua rreth nëntëdhjetë vjet më vonë në 1654, pas blerjes së Dukatit të Kleve nga Frederick William, Zgjedhës i Brandenburg. Ajo u hap në 14 tetor 1655 nga Johannes Claudberg si rektor e tyre të parë. Universiteti kishte katër fakultete: teologji, mjekësi, Ligji dhe Arteve. Gjatë periudhës së veprimtarisë së saj ajo ishte një nga universitetet qendrore dhe udhëheqëse të krahinave perëndimore të Prusisë.

Vetëm disa dekada më vonë universiteti ishte në konkurrencë me universitetet më mirë të pajisura holandeze. Pasi që vetëm rreth një e treta e popullsisë në krahinat perëndimore të Prusisë qenë anëtar i kishës së reformuar, më Lutheran dhe katolike qytetarët në gjysmën e dytë të shekullit të 18, i dërgoi bijtë e tyre në universitete të tjera.

Universiteti rënë me shpejtësi dhe ishte në 18 tetor 1818 për shkak të një Rendi të kabinetit të Friedrich Wilhelm III. mbyll zyrtarisht. Në të njëjtën kohë, Universiteti i Bonit u themelua. Pjesë të mëdha të Bibliotekës Universitare Duisburg u zhvendos në Bon dhe pastaj të formuar bazën e të formuar rishtazi Bonn Library. Gjithashtu skeptri i Universitetit të Duisburg është dhënë në Universitetin e Bonit, dhe është në dispozicion deri më sot.

Në 1891 the RWTH Hüttenschule u vendos nga Bochum në Duisburg, e cila u zhvillua më vonë të inxhinieri Royal prusian- dhe Hüttenschule, dhe u riemërua në 1938 te Shkolla Publike e Inxhinierisë.

Pas një vendimi të qeverisë federale të shtetit në 1960 trajnimi mësues kolegji i Kettwig u vendos në Duisburg dhe u emëruaPedagogjik Universiteti Ruhr. Në 1968, universiteti u themelua përsëri në Duisburg, në lidhje me një të vjetër, me emrin:Universiteti plotë i Duisburg. Fillimisht vetëm të vogla, universiteti u zhvilluar me shpejtësi në vitet 1970 deri në rreth 15,000 studentët. Në 1972 the Pedagogjik Universiteti Ruhr dhe Shkolla Publike e Inxhinierisë, e cila ishte riemëruar në 1971 në Universitetin e shkencave të aplikuara Duisburg. Shkollat ​​e tjera u zhvendosën edhe në Duisburg. Universiteti i Duisburg u quajt më pas Universiteti plotë i Duisburg. Në 1994 universiteti u riemërua University Gerhard Mercator.

Në 2003, Gerhard Mercator University bashkua me Universitetin e Essen të formuar në Universitetin e Duisburg-Essen, e cila është sot një nga universitetet më të mëdha në Gjermani me rreth 30,000 studentët.


A doni diskutuar Universitetin e Duisburg-Essen ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Duisburg-Essen në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Duisburg-Essen zyrtari Facebook




Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Duisburg-Essen shqyrtime

Bashkohen për të diskutuar për Universitetin e Duisburg-Essen.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.