Universiteti i Bayreuth

Universiteti i Bayreuth

Universiteti i Bayreuth Details

Regjistrohen në Universitetin e Bayreuth

Përmbledhje


Mirë se vini në Universitetin e Bayreuth. Duke menduar dhe veprojnë jashtë vendit kërkon më shumë se vetëm duke qenë një nga universitetet më tërheqëse në Bavari dhe zënë pozitat e larta në mësimdhënie kombëtare dhe renditjen e kërkimit. Per kete arsye, ne kemi vendosur objektivat e zhvillimit për vitin 2020 në mënyrë që të theksoj më tej në Universitetin e profilin unik Bayreuth dhe avantazh konkurrues:

  • Falë grup e saj të ndryshme të disiplinave dhe zona e zgjedhur në mënyrë strategjike fokusit, Universiteti i Bayreuth është e njohur ndërkombëtarisht për kontributin e saj të kërkimit dhe ofron nje ambient te shkelqyeshem studimi.
  • Universiteti i Bayreuth është një nga destinacionet kryesore në Gjermani për sa i përket mjedisit të saj të studimit dhe nivelin e studentëve të saj.
  • Universiteti i Bayreuth është një medium-sized universitet kampus e cila është e angazhuar për standardet më të larta akademike dhe e cila ka bërë një përpjekje të vetëdijshme për të vendosur veten larg nga universitetet më të mëdha.

Si një nga universitetet më të rinj të Gjermanisë, ne jemi në gjendje për të vepruar në një paanshëm, Shpirti i sigurt në vetvete i lirisë akademike, progresi shkencor, dhe përgjegjësia sociale. Në përputhje me vizionin tonë, prioritetet tona kryesore janë mbikëqyrja individual, mbajtjen e standardeve të larta akademike, dhe krijimin e programeve të studimit që marrin kërkime aktuale në konsideratë. Fokusi ynë ndërdisiplinore dhe bashkëpunimi inovative në mes të shumë disiplinave tona janë tipare kryesore të kulturës kërkimore Bayreuth-it.

në retrospektivë, tashmë është e qartë se sa e kujdesshme ajo ishte kthyer në 1975 për të krijuar një universitet të bazuar në kombinimin e zonave të forta subjekt me kërkimin ndërdisiplinor dhe mësimdhënies. Pyetjet të cilat përballet shoqëria jonë e globalizuar po bëhen gjithnjë e më komplekse. Përgjigjet e drejtë mund të gjendet vetëm përmes ngushtë, Bashkëpunimi ndër-disiplinore - një prej aseteve kryesore të Universitetit. Universiteti i Bayreuth karakterizohet nga liria akademike, progresi shkencor, dhe rëndësia praktike, të cilat kuptohen në kontekstin e përgjegjësisë sociale dhe kulturore.

Mirë se vini në tonë një-e-nje-lloj kampus.

Kjo është edhe zemra e Universitetit dhe një burim frymëzimi. Kjo është ajo ku miqësitë janë bërë, bashkëpunim është iniciuar, dhe idetë janë konceptuar, duke siguruar që universiteti ynë mbetet një fener i inovacionit. shkëmbimin shkencor fitime të jashtëzakonshme nga shumëllojshmëri të gjerë të disiplinave kampus tona komunikuese bashkon. Kjo është ndoshta arsyeja pse Universiteti i Bayreuth ka qenë në gjendje për të festuar aq shumë çmime dhe dekorata për arritjet e saj shkencore.

Bota është një fshat

... Dhe Bayreuth ndodhet qendra. Me një popullsi prej rreth 73,000, Bayreuth nuk është veçanërisht i madh, por kjo është një nga gjërat që e bën atë kaq tërheqës. Njerëzit drejtuar në njëri-tjetrin. Qyteti mund të jetë me famë botërore për festivalin e saj vjetor operës, por ajo gjithashtu ofron studentëve dhe studiuesve një begati joshjesh kulturore dhe artistike, Wagner mënjanë. Ajo duhet të vijë si befasi se partisë dhe pub skena e qytetit janë në mënyrë të vendosur në duart e nxënësve. Por ju do të jetë i habitur se sa shpejt ju jeni në gjendje të gjeni rrugën tuaj rreth si ju të vini re kufijtë midis kampus dhe qendra e qytetit duke u bërë më pak të dukshme. Kjo mund të jetë vetëm sepse pas vetëm një kohë të shkurtër nuk është një fytyrë e njohur në çdo cep.

Vendndodhja është gjithçka.

Scenic veriore Bavaria, drejtë në pragun Bayreuth-it, është e madhe për aktivitete sportive: çiklizëm, hiking, ngjitje malore, vozitje me kanoe, transportim tungjesh, dhe ski janë të gjitha mënyra të shkëlqyeshme për të pasuruar kohën tuaj të lirë. megjithatë, në qoftë se ju do të ndodhë që të vdes për të ndjehen të një qytet të madh tani dhe pastaj, Nuremberg është vetëm një tren, një orë larg dhe Munich është vetëm 2 ½ orë larg. Ju mund të arrijnë në Berlin 4 orë me makinë, Leipzig në gjysmën e asaj kohe. Dhe mos harroni: duke qenë në zemër të Evropës do të thotë Praga është gjithashtu vetëm një makinë tre orë larg.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • Matematikë, Fizikë dhe Shkenca Kompjuterike
  • biologji, Kimi dhe Toka Shkenca
  • ligj, Biznes dhe Ekonomi
  • Gjuhë dhe Letërsi
  • Studime kulturore
  • Shkenca Inxhinierike


A doni diskutuar Universiteti i Bayreuth ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Bayreuth në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Bayreuth zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Bayreuth komente

Bashkohen për të diskutuar të Universitetit të Bayreuth.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.