Universiteti i Bonit

Universiteti i Bonit

Universiteti i Bonit Details

Regjistrohen në Universitetin e Bonit

Përmbledhje


The Universiteti i Bonit ndodhet një universitet kërkimor publik në Bon,Gjermani. E themeluar në formën e tanishme në 1818, si pasardhës lineare e institucioneve të mëparshme akademike, Universiteti i Bonit është sot një nga universitetet kryesore në Gjermani. Universiteti i Bonit ofron një numër të madh të programeve universitare dhe pasuniversitare në një gamë të subjekteve. biblioteka e saj ka më shumë se pesë milionë vëllime. Universiteti i Bonit ka 544 profesorët dhe 32,500 studentët. Në mesin e alumni e saj të dukshëm dhe fakulteti janë shtatë laureatëve Nobel, tre Fields Medalist, dymbëdhjetë fituesit Gottfried Wilhelm Leibniz Prize,Prince Albert, Papa Benedikti XVI, Frederick III, Karl Marx, Heinrich Heine, Friedrich Nietzsche, Konrad Adenauer, dhe Joseph Schumpeter. The World University Rankings Times Arsimit të Lartë 2016 dhe Renditja akademike e universiteteve botërore 2015 renditet në Universitetin e Bonit si një nga 100 universitetet më të mira në botë.

Universiteti i Bonit u themelua thuajse 200 vjet më parë dhe është konsideruar të jetë një nga Gjermanisë dhe në të vërtetë institutet më të rëndësishme të arsimit të lartë në Evropë. Si shtëpinë e të mësuarit në mbi 34,000 studentët, që ne gëzojmë një reputacion të shquar si në shtëpi dhe jashtë vendit.

Universiteti i Bonit është një nga Universitetet kryesore të botës kërkimore bazë dhe për këtë arsye nuk është çudi që ne të veprojë në nivel ndërkombëtar. Ne veçanërisht specializuar në fushën e hulumtimit dhe mësimdhënies dhe kjo ka çuar në zhvillim tonë në pozicionin e një institucioni të vërtetë të shquar ndërkombëtar.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • Fakulteti i Teologjisë Katolike
  • Fakulteti i Teologjisë protestante
  • Fakulteti i Drejtësisë dhe Ekonomisë
  • Fakulteti i Mjekësisë
  • Fakulteti i Arteve
  • Fakulteti i Shkencave Matematiko-Natyrore
  • Fakulteti i Bujqësisë

histori


Universiteti i Bonit u themelua më 18 tetor 1818 nga prusian Wilhelm Friedrich mbretit. Është për këtë arsye që Universiteti ynë u emërua më pas vendin e mbretit, – titulli zyrtar është në fakt Universiteti reini Friedrich Wilhelm e Bonit.

Në tonë pothuajse 200 vjet, Universiteti ka përjetuar shumë momente të mëdha, por ka rezistuar edhe disa kohë të vështira. në ditët tona, ne jemi të konsiderohet si një nga institucionet kryesore gjermane dhe në të vërtetë ndërkombëtare të arsimit të lartë.

Foundation dhe për të marrë – nga

E themeluar në moshën e idealizmit dhe Iluminizmit, Universiteti i Bonit u mbush me frymën e Wilhelm von Humboldt. Edhe në dekadat tanë të parë, qasja liberale i Universitetit siguroi që ne u rrit shumë shpejt. Fazat e hershme të zhvillimit tonë pa dijetarë të shquar, shumë studentë të larta të mundshme që ishin për t'u bërë më vonë emrat e familjes dhe me të vërtetë shumë nga bijtë blu me gjak të shtëpive mbretërore Gjermanisë ardhur për të mësuar në Bon.

Vdekja dhe shkatërrimi

për fat të keq, rritja e qëndrueshme dhe reputacioni që kishte arritur erdhi në një fund të papritur, kur në janar 1933, nazistët morën pushtetin. tragjikisht, kjo pa shumë profesorët dhe studentët kanë për të lënë Universitetin për shkak të hebrenjve e tyre duke u apo disidentëve. Humbja e këtyre intelektualëve të larta të mundshme u pasua më pas nga shkatërrimi fizik i Universitetit. në 18 tetor 1944, Bonn ishte objekt i bombardimeve të ashpra ajrore dhe kjo ka rezultuar në ndërtesën kryesore të Universitetit, së bashku me pjesën më të madhe të qendrës së qytetit duke u shkatërruar.

Rindërtimi dhe rritja

megjithatë, Periudha e pas Luftës së Dytë Botërore pa ndryshime pozitive – një përpjekje e rindërtimit në shkallë të gjerë u shoqërua me objektet e reja për Universitetin dhe një rritje të qëndrueshme të numrit të studentëve. Kjo periudhë panë në Universitetin e Bonit rizbulojmë traditat tona të mëdha. gjithashtu, ne ishim në gjendje për të zgjeruar mbi qasjen tonë ndërkombëtar dhe kjo ka rezultuar në tonë duke fituar një reputacion të shquar dhe duke u bërë edhe më tërheqës një institucion për studentët, Stafi mësimdhënës dhe hulumtues ashtu, nga Gjermania dhe jashtë vendit.


A doni diskutuar Universitetin e Bonit ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Bonit në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Bonit zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Bonit komente

Bashkohen për të diskutuar të Universitetit të Bonit.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.