Universiteti i Freiburg

Universiteti i Freiburg

Universiteti i Freiburg Details

Regjistrohen në Universitetin e Freiburg

Përmbledhje


The Universiteti i Freiburg , zyrtarisht Albert Ludwig University of Freiburg ndodhet një universitet kërkimor publik në Freiburg im Breisgau, Baden-Wurttemberg, Gjermani.

Universiteti u themelua në 1457 nga dinastia Habsburge si universiteti i dytë në territorin austriak-Habsburgëve pas Universitetin e Vjenës. sot, Freiburg është pestë më i vjetër universitar në Gjermani, me një traditë të gjatë të mësimdhënies humane, shkencat sociale dhe shkencat natyrore. Universiteti është i përbërë nga 11 fakultete dhe tërheq studentë nga e gjithë Gjermania si dhe nga mbi 120 Shtete te tjera. Studentët e huaj përbëjnë rreth 16% e numrit të përgjithshëm të studentëve.

Quajtur si një nga universitetet elitare të Gjermanisë nga ana e akademikëve, përfaqësuesit politikë dhe media, Universiteti i Freiburg qëndron në mesin e institucioneve kërkimore të lartë dhe të mësimdhënies të Evropës. Me reputacionin e tij të gjatë në këmbë e përsosmërisë, universiteti duket si në të kaluarën, për të ruajtur trashëgiminë e saj historike akademike dhe kulturore, dhe në të ardhmen, zhvillimin e metodave dhe mundësi të reja për të përmbushur nevojat e një bote në ndryshim. Universiteti i Freiburg ka qenë shtëpia e disa nga mendjet më të mëdha të traditës perëndimore, duke përfshirë edhe figura të tilla të shquara si Martin Heidegger, Hannah Arendt, Rudolf Carnap, David Daube, Johann Eck, Hans-Georg Gadamer, Friedrich Hayek, Edmund Husserl, Friedrich Meinecke, dhe Max Weber. veç, 19 laureatë të çmimit Nobel janë të lidhur me Universitetin e Freiburg dhe 15 Akademikët janë nderuar me çmimin më të lartë gjerman të kërkimit, Çmimi Leibniz Wilhelm Gottfried, duke punuar në Universitetin e Freiburg.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Fakulteti i Teologjisë
 • Fakulteti i Drejtësisë
 • Fakulteti i Ekonomisë dhe Shkencave sjelljes
 • Fakulteti i Mjeksise
 • Fakulteti i Filologjisë
 • Fakulteti i Shkencave Humane
 • Fakulteti i Matematikës dhe Fizikës
 • Fakulteti i Kimisë dhe Farmacisë
 • Fakulteti i Biologjisë
 • Fakulteti i Mjedisit dhe Burimeve Natyrore
 • Fakulteti i Inxhinierisë

histori


fillimet (15Century th)
Në 1457 Katedralja Freiburg ishte vendi ithemel i një universiteti. Financier dhe shifra pas të cilit u emërua institucioni ishte Archduke Albert VI, nën sundimin e të cilit, Western Austria, Freiburg atëherë ishte një pjesë. E "Albertina", u themelua si një universitet gjithëpërfshirës, duke përfshirë të gjitha fakultetet të rëndësishme të kohës: teologji, ligj, mjekësi, dhe Filozofia. Qëllimi i tij ishte për të edukuar teologë të rinj dhe administratorët. Disa nga studentët e parë kanë jetuar në "Bursen" (hostele) në vend të asaj që është e njohur tani si "Universiteti Vjetër,"Ku ligjëratat e para u zhvillua. Klasët janë mbajtur në Latine.

 

Sukses (16Century th)
Një numër i mirë-njohur humanistët studiuar dhe dha mësim në universitet Freiburg. Ata janë të përkushtuar ndaj idealeve të arsimit dhe tolerancës dhe kuptuar shpikjen e shtypshkronjës si një sinjal. Njëri prej tyre ishte MartinWaldseemüller, personi i parë ndonjëherë për të përdorur emrin "America", për kontinentin zbuluar kohët e fundit në atlasin e tij botërore. Reformimi ishte një temë e debatit të nxehtë në Universitetin e Freiburg, autoritetet më në fund vendosin për katolicizmit dhe besnikërinë në Austri. Aristokratët dhe borgjez që dërguan djemtë e tyre të universitetit për t'u përgatitur për një karrierë diplomatike ose ushtarake çuar në trendet e reja: French u bë popullor, universiteti punësuar skermë dhe vallëzimi mësuesit.
jezuit Ndikimi (17Century th)
Në shekullin e 17 u shënua nga rivaliteti ndërmjet konfesioneve. Në 1620 sundimtarët katolike prezantuajezuit Order në fakultetet e teologjisë dhe shkencave humane. Edhe pse urdhri ishte konsideruar si modern dhe të fortë në arsim, ndikimi i saj çuar në kufizime të rënda në programin mësimor. Jezuitëve futur teatër në Universitetin e Freiburg dhe forcuar traditën e debatuar (Sa engjëj përshtaten në majë të gjilpërës?). Ndërtesa e njohur sot si "Universitetin e Vjetër" (pas shkatërrimit të tij në Luftën e Dytë Botërore dhe rindërtimin e tij të mëvonshëm) është ndërtuar fillimisht nga Jezuitëve mbi të kurs të disa dekadave dhe ka shërbyer si kolegj tyre teologjik.
reformat (18Century th)
Administrata Qeveria shkolluar kishte një nevojë gjithnjë e në rritje për nëpunësit civilë me aftësi praktike, dhe klasat e larta kërkuar një arsimim profesional. Në 1768 Maria Theresa duke futur një reformë të thellë e cila kufizonte pavarësinë financiare të institucioneve arsimore në perandorinë, përfshirë edhe në Universitetin e Freiburg. Reforma rritur konkurrencën ndërmjet nxënësve duke shtuar më shumë ekzaminime, kufizohet kohëzgjatja e pushimeve semestrale, tekstet e paraqitura moderne dhe materiale praktike mësimore, dhe zëvendësohet formën mësimor të lexuar fjalë për fjalë nga librat me leksione shpjeguese - në gjermanisht. Në 1773 Papa tretur rendit jezuit (përkohësisht) në përgjigje të kërcënimeve nga disa vende, dhe kolegji i tyre teologjik në Bertholdstraße është dhënë universitetit.
zgjerim (19Century th)
Si rezultat i Luftërave Napoleonike, rajoni Breisgau ra në Dukatit të Madh të Baden në 1805. Në të njëjtën kohë, Universiteti i Freiburg humbur të gjitha pasuritë e saj në perëndim të Rinit, dhe me ta një pjesë e madhe e të ardhurave të saj. Louis I, Duka i Baden, rregulluar një dhurim për universitetin në 1820, duke siguruar ekzistencën e saj e vazhdueshme. në sajë, Universiteti ndryshoi emrin e saj për të "Alberto-Ludoviciana" në nder të të dy prindërve të tij themelues. Gjithashtu në këto vite, korporatat e para studentore u formuan në një valë të entuziazmit për Shkaku nacionaliste dhe idealeve demokratike frymëzuar nga Revolucioni Francez. megjithatë, shpresat e tyre për një republikë u thye shumë shpejt në revolucionin e përgjakshme të 1848. Duke filluar nga 1850 Regjistrimi filloi të rritet, shpejt duke arritur 1500. shkencat natyrore kampus është ndërtuar për të akomoduar rritjen e regjistrimit.
kontrastet (20Century th)
Në 1900 Universiteti i Freiburg ka filluar pranimin e grave të studimeve - si universiteti i parë në Gjermani. Në 1902 Biblioteka e re Universitare u hap (në atë që është sot ndërtimi i universitetit IV), dhe ne 1911 i ri Ndërtesa kryesore universitet(sot ndërtimin e universitetit I) është dedikuar, sigurimin e hapësirës për 3000 studentë të regjistruar tani. Kulla e ndërtesës ende përmban "Karzer,"Një dhomë paraburgimi në të cilën studentët të cilët kishin sjellë jo mirë janë mbyllur si ndëshkim. Ky privilegj u ndalua në 1920. Këtë vit, Universiteti i ri Medical Center hapi dyert e saj në Hugstetter Straße.

Në katin e lartë të ndërtesës së universitetit I ka ende një monument për studentët dhe punonjësit e universitetit të cilët ishin në mesin e viktimave të dy luftërat botërore. Në qendër të njëjtën ndërtesë, në holl kryesore, universiteti ngritur një përkujtim në 2005 për të përkujtuar pothuajse 400 Punonjësit e njohur dhe studentët e Universitetit të Freiburg i cili pësoi vdekjen, dëbim, ose diskriminim të rënda nën regjimin Kombëtare Socialiste. megjithatë, shumë viktima të tjera mbeten pa emër: mbi 1500 persona u caktuan për punë të detyruar në qendër mjekësore, ku ka edhe prova të ndërhyrjeve penale mjekësore. Universiteti ndjekur urdhrat e socialistët Kombëtare, në kohë edhe me bindje. Emërimi Martin Heidegger-it si rektor i universitetit në 1933, për shembull, u festua si një "marrjen." Heidegger nuk bëri komente mbi rolin e tij si rektor i universitetit deri në vdekjen e tij në 1976.

Disa nga profesorët Freiburg-së, përfshirë Walter Eucken, si dhe gratë e tyre, ishin anëtarë të opozitë.

Së bashku me të gjithë qytetin e brendshme të Freiburg, të gjitha ndërtesat e universitetit u dëmtuan rëndë ose u shkatërruan në 1945. Universiteti ishte në gjendje për të ruajtur 75% i materialeve nga flakët, kryesisht libra. Nga rënia e të njëjtit vit, autoritetet franceze okupuese kishte dhënë tashmë miratimin e tyre për rindërtimin dhe rihapjen i Universitetit të Freiburg. para matriculating, çdo student është dashur të vënë në 100 orë punë fizike për të ndihmuar merindërtim përpjekjet.

deri 1949 Procedurat denazification janë kryer për të gjithë punonjësit e universitetit, por jo më shumë se dhjetë vjet më vonë pothuajse të gjithë të cilët ishin gjuajtur janë përsëri duke punuar në universitet. Me ardhjen e Lufta e ftohte, një qëndrim anti-komunist ishte konsideruar dukshëm si më të rëndësishme se sjelljen e njeriut gjatë epokës Kombëtare Socialiste. Universiteti përjetuar një bum në këto vite: Në 1957, në Universitetin e përvjetorit të 500-Freiburg, një kushtetutë e re u miratua. Rindërtimi ka përfunduar pothuajse në këtë kohë, toka ishte thyer për ndërtesa të reja, si ndërtimin e universitetit II, dhe universiteti tani kishte një total prej 10,000 studentët.

Jo deri 1968, kur protestat e studentëve në Berlin dhe Frankfurt arritur Freiburg, ishte gjenerata e cila kishte mbetur në pushtet pa ndërprerje që nga lufta në pikëpyetje. britma Beteja e studentëve ishte: "Sipas gowns, Paaftë për një mijë vjet " ("Sipas gowns, duhma e një mijë vjet "). Studentët kërkuan njëdemokratizim e universiteteve, mbajnë greva dhe japin mësim-ins dhe shpërndarjen e fletushkave për të mbështetur kauzën e tyre. Protestat studentore nisur një transformim kulturor.

Dekadat e mëposhtme e pa zgjerim i Fakultetit të Mjekësisë dhe të shkencave natyrore. Në 1995, Fakulteti i Inxhinierisë u krijua, duke zgjeruar më tej spektrin e disiplinave të ofruara në universitet. Deri në fund të shekullit, ka pasur tashmë 20,000 Studentët matrikulluar në Universitetin e Freiburg. Udhëzimi dhe hulumtim janë duke përfituar nga shkëmbimi ndërkombëtar dhe gëzonte një reputacion të shkëlqyer jashtë vendit. Kjo mund të shihet në rritjen e numrit të studentëve ndërkombëtarë dhe hulumtuesit e rinj i cili erdhi në Freiburg për të fituar kualifikime të mëtejshme.

merita (21st Century)
Në 2007 Universiteti i Freiburg u bë një nga nëntë universiteteve më të mira në Gjermani për t'u nderuar në Iniciativa Përsosmëri për hulumtimet e tyre.

Universiteti i Freiburg ka qenë në mesin e fituesve të të mbarë "Mësimi i shkëlqyer"Konkurrenca në 2009. Organizuar nga Konferenca e Përhershme të Ministrave të Arsimit dhe Çështjeve Kulturore dhe Stifterverband për Shkencë dhe Hulumtim të Gjermanisë, konkurrenca njeh konceptet e reja mësimore.

The Award State Teaching, dhënë çdo vit për konceptet tani më të zbatuara të mësimdhënies në institucionet e arsimit të lartë në Baden-Württemberg, ka shkuar gjithashtu rregullisht për ligjëruesit në Universitetin e Freiburg që kur u organizua për herë të parë në 1993.

Të gjitha këto accolades dhe financimit që ata prodhojnë kontribuojnë në qëllimin për të ruajtur një avantazh konkurrues në gjermanisht peisazhin e arsimit të lartë në Universitetin e Freiburg-së.

Në 2007 Universiteti i Freiburg festoi saj 550-vjetori me mbi 300 ngjarje publike. Disa projekte të cilat do të formësojnë zhvillimin e mëtejshëm të universitetit u nisur gjatë festimeve.

Në 2007 universiteti hapi Uniseum, një muze i dokumentuar historinë e universitetit dhe një forum për ngjarjet, si edhe UniShop.

Bordi i Administratorëve të 2007 Festimi vjetorin themeluar "University New Endowment."Ajo është projektuar për të siguruar fonde për professorships pajisura, ligjërues ndërkombëtarë që vizitojnë, dhe bursa për studentë të shquar.

Finally, në 2007 Universiteti i Freiburg gjithashtu ka mbajtur e saj të parë Inovacioni dhe Dialog Workshop. Punëtoritë tani të sjellë ekspertë nga universiteti dhe institucionet e jashtme së bashku rreth një herë në vit, për shembull për të zhvilluar një koncept modern për universitetin apo një vizion për 2030.


A doni diskutuar Universitetin e Freiburg ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Freiburg në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Freiburg zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Freiburg komente

Bashkohen për të diskutuar të Universitetit të Freiburg.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.