Universiteti i Rostock

Universiteti i Rostock

Universitetin e Rostock Details

Regjistrohen në Universitetin e Rostock

Përmbledhje


me e saj 200,000 banorë, Rostock karakterizohet shkencërisht, ekonomikisht dhe kulturalisht nga 15,000 studentët dhe një forcë punën e 5,000 në Universitetin e Rostock dhe klinika universitare. Financimi i jashtëm ngritur për hulumtim u rrit në mes të 2005 dhe 2010 nga 83% dhe aktualisht qëndron më lart 47 milionë euro në vit. Universiteti i Rostock është në mesin e dhjetë më të madhe institucionet themelues-friendly të arsimit të lartë në Gjermani. Ekonomia rajonale ka përfituar nga over 800 kompanitë të fillojë-up nisur nga universiteti që nga 1991. Të rinjtë nga Perëndimi të Gjermanisë dhe një numër në rritje të studentëve të huaj janë zbuluar Rostock si një vend studimi. studentët nga 99 vendet mund të gjenden ndërkohë në katër vende kampus në qytet. që nga 1991 mbi 500 milion euro janë investuar në infrastrukturën e universitetit. nga 2015 ajo do të gjithsej 750 milion.

Arsimi dhe hulumtimi ka filluar në Rostock edhe 73 vjet para Kolombit zbuloi Amerikën si universiteti u themelua tashmë në 1419. Një shumë ka ndryshuar në ndërkohë. Të tilla si fakulteti teknik themeluar në 1951 – i pari i themeluar ndonjëherë në një universitet klasike. Mjaft e reja, ndërtesa moderne, si kampus tërësisht të ri për shkencat natyrore në qarkun Suedstadt, përfaqësojnë forca të reja dhe modernitetin e universitetit tonë. Në 2011 për 15,000 studentët studiojnë në universitet Rostock-së.

Departamentet e mëdha shkencore - shkenca e biznesit, shkencat humane, shkencat inxhinierike, ligj, mjekësi, shkencat natyrore dhe teologji - janë të përfaqësuar si në kërkimit dhe edukimit në Universitetin e Rostock.

radition dhe risi janë marka tregtare të pothuajse të historisë sonë 600-vjeçare. sot, me 2,200 punonjësit dhe 15,000 studentët, Universiteti i Rostock ofron perspektiva interesante në fusha të gati të gjitha shkencore. Me katër linjat profili Jeta, Të lehta dhe të Matter / Sistemet detare / Aging Shkencës dhe humane / Njohuri - Kultura - Transformimin, Universiteti i Rostock ka në dispozicion në fushat e tij të shkëlqyer ndërdisiplinore hulumtuese në fushat e shkencave natyrore dhe teknologjike, mjekësi, Shkencat e jetes, Humanistika dhe Studime kulturore. Vendosur standarde për të gjitha veprimet tona: ne duam të bërë përshtypje me punën tonë.

Qyteti i Hanseatike Universitetin e Rostock është një vend i madh për të studiuar, hulumtimit dhe të jetojnë. Qendra ekonomike dhe shkencore e veri-lindje është shumë tërheqës, me të gjithë atmosferën e një qyteti të madh në mes të një prej zonave më të bukura turistike në Gjermani. Zbuloni përfitimet tona për veten tuaj! Ne shohim përpara për të parë ju.

shkollat / Colleges / departamentet / kurse / Faculties


  • Fakulteti i Shkencave Bujqësore dhe Mjedisore
  • Fakulteti i Shkencave Kompjuterike dhe Inxhinierisë Elektrike
  • Fakulteti i Drejtësisë
  • Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike dhe Detare Teknologjisë
  • Fakulteti i Shkencave Matematikore-Natyrore
  • Fakulteti i Mjeksise
  • Fakulteti i Shkencave Humane
  • Fakulteti teologjik
  • Fakulteti i Shkencave Ekonomike dhe Sociale

histori


t u themelua në 1419 me konfirmimin e Papa Martin V dhe kështu është universiteti më i vjetër në Evropën Veriore.

Ne Gjermani, ka vetëm pesë universitete që janë themeluar para, ndërsa vetëm Heidelberg dhe Leipzig operuar vazhdimisht që atëherë: Heidelberg (1386), Cologne (1388), Erfurt (1392/1994), Würzburg (1402/1582) dhe Leipzig (1409). Kjo e bën Universitetin e Rostock i treti universiteti më i vjetër gjermane në veprim të vazhdueshëm.

Gjatë shekullit të 15, Universitetin e Rostock kishte rreth 400 te 500 studentë çdo vit, një numër i madh në atë kohë. Rostock ishte në mesin e universiteteve më të mëdha në Gjermani në atë kohë dhe shumë prej studentëve të saj erdhën edhe nga vendet e ulëta, Scandinavia ose shtetet e tjera në kufi me Detin Baltik.

Në rrjedhën e betejave politike dhe presionit nga kisha, universiteti u zhvendos në Greifswald në 1437 dhe mbeti aty deri 1443. nga 1487 te 1488 mësimi u zhvillua në Lübeck.

Disa vjet më vonë qyteti i Rostock, universiteti i saj u bë gjithashtu protestant në 1542. Humanizmi dhe Lutheranism janë përcaktuar karakteristikat e universitetit. Pas Tridhjetëvjeçare’ luftë (1618-1648), Universitetin e Rostock luajti vetëm një rol rajonal. Kur “pronë” nga universiteti u zhvendos nga qyteti ndaj shtetit (Grand Dukatin e Mecklenburg-Schwerin) në 1827, megjithatë, gjërat ndryshuan për të mirë. Fundi i shekullit të 19 pa aktivitet bujare ndërtimit në Mater alma Rostock dhe universiteti shpejt rifitoi reputacionin e saj të vjetër në mesin e universiteteve gjermane.

Me rastin e 500 vjetorit të universitetit, Albert Einstein dhe Max Planck mori doctorates nderi në 12 nëntor 1919. Kjo bëri Universitetin e Rostock instituti i parë i arsimit të lartë në botë për të dhënë këtë nder të Ajnshtajnit. mjaft interesante, doktoraturë nuk është revokuar gjatë sundimit nazist në Gjermani (1933-1945), pavarësisht urdhrave të tilla nga nazistët. Arsyeja për këtë mbetet e panjohur. David Katz, Hans moral (të) (kreu vetëvrasje) dhe të tjerë humbën postet e tyre në 1933.

Fundi i Luftës së Dytë Botërore në 1945 Ndryshimet sjellë shumë. Universiteti, tani duke gjetur veten në Zonën sovjetik të Gjermanisë (më vonë Republika Demokratike Gjermane), u ri-hapur në 24 shkurt 1946. The Fakulteti i Drejtësisë u mbyll në 1951, një Fakulteti i Bujqësisë u prezantua në 1950 dhe ne 1951 pa hapjen e një Departamenti i ndërtimin e anijeve (riemëruar Fakulteti i Teknologjisënë 1963). Universitetin e Rostock ishte universiteti i parë tradicional në Gjermani për të hapur një fakultet teknik. Në 1952, the Fakulteti ofAviation u hap, por në fund u zhvendos në Dresden.

Në 1976 universiteti u riemërua Wilhelm-Pieck-Universität pas Wilhelm Pieck, presidenti i parë i Republikës Demokratike Gjermane. Riemërimi u anulua pas ribashkimit të Gjermanisë.

Në 1978, universiteti i angazhuar në një partneritet me Universitetin Cochin i Shkencës dhe Teknologjisë (CUSAT), për të ndihmuar në hartimin e strukturës kurs dhe mbështesë zhvillimin e Departamentit të anijes Teknologjisë në CUSAT. Gjithashtu, një grup i anëtarëve të fakultetit Rostock u dërguan në Cochin Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë për përmirësimin e objekteve mësimore të universitetit, mbetur atje deri në fund të viteve 1980. Vendi i shquar i Cochin Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë së Departamentit të anijes Teknologjisë në industrinë botërore detare është duke kredituar kryesisht për mbështetjen e gjerë të Universitetin e Rostock.

Ekonomia rajonale është përmirësuar si gjatë 800 Kompanitë e nisur nga universiteti që nga 1991. financimi i jashtëm për kërkime në rritje në mes të 2005 dhe 2010 nga 83% dhe aktualisht është mbi 47 milionë euro në vit. mbi 500 milion euro janë investuar në infrastrukturën e universitetit që 1991, e cila do të arrijë 750 milion Euro nga 2015. Numri i të rinjve nga Gjermania Perëndimore dhe studentët ndërkombëtarë që zgjedhin Universitetin e Rostock si një vend studimi, janë në rritje çdo vit. Studentët ndërkombëtarë nga 99 vende të ndryshme kanë qenë të studiuar në Universitetin e Rostock. Në 2007, Universitetin e Rostock mbledhur kapacitetet e saj kërkimore në tri linja të profilit: jetë, dritë & çështje (LLM), Sistemet detare, dhe Aging e individëve dhe shoqërisë. Në 2010 një i katërt u shtua, quajtur Knowledge-Kultura-Transformimin. jetë, dritë & Matter zhvillon koncepte të reja për teknologjitë e ardhshme të bazuara në proceset atomike dhe molekulare në lidhje me optikë lazer dhe shkencat e jetës. Maritime Systems bashkon oqeanografët, inxhinierë, dijetarët Humanistika, Shkencëtarët bujqësore dhe sociale, ekonomistë dhe juristë. Plakja e Individëve dhe Shoqëria ka si objektiv të saj një mënyrë jetese të vetë-përcaktuar në pleqëri. Njohuri-Kultura-Transformimi merret me media dhe përfaqësimin e njohurive, transformimi i njohurive, njohuritë dhe Interkulturalizmi si dhe njohuri dhe fuqi.


A doni diskutuar Universitetin e Rostock ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universitetin e Rostock në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Rostock zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Rostock komente

Join për të diskutuar për Universitetin e Rostock.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.