University Hiroshima

University Hiroshima

Hiroshima University Details

 • vend : Japoni
 • qytet : Hirosima
 • akronim : HU
 • i themeluar : 1929
 • studentët (përafërsisht.) : 15000
 • Mos harroni të discuss Hiroshima University
Enroll at Hiroshima University

Përmbledhje


Unë u bë presidenti i 12-të Universitetit Hiroshima në prill 1, 2015, pasuar ish-presidentin Toshimasa Asahara.

Unë do të vlerësoj mbështetjen tuaj. Universiteti Hiroshima ka ruajtur parimin themelues të "një universitet të vetëm të unifikuar, Paqja pa pagesë dhe të ndjekur,"Dhe me saj 11 fakultete dhe 11 shkolla pasuniversitare, ajo ka arritur zhvillim të rëndësishëm si një nga universitetet më të shquar kërkimore në Japoni nën pesë parimet e mëposhtme udhëzuese: "Ndjekja e paqes,"" Krijimin e formave të reja të dijes,"" Kultivimi i qenieve njerëzore të bazuara,"" Bashkëpunimi me lokal, Bashkësia rajonal dhe ndërkombëtar "dhe" vetë-zhvillimit të vazhdueshëm. "
Universiteti Hiroshima është përzgjedhur si një nga 13 tipi A (Lloji i lartë) universitetet nën fiskale 2014 program për të mbështetur krijimin e universiteteve super globale. Ajo është universiteti i vetëm në rajon Chugoku / Shikoku që të zgjidhen si të tillë. Universiteti Hiroshima synon që të bëhet një nga më të lartë botëror 100 universitetet brenda e ardhshme 10 vjet nga vazhdimisht prodhimin talentet globale dhe krijimin e njohurive duke promovuar reforma universitare përqendruar te shtyllat binjake të aftësive arsimore dhe kërkimore.
Ndërsa shoqëria moderne ka arritur përparim të dukshëm në shkencë dhe teknologji, ajo përballet me një sërë vështirësish, duke përfshirë edhe shfaqjen e shpeshtë të fatkeqësive natyrore, zgjerohet hendeku midis të pasurve dhe të varfërve, dhe konfliktet përsëritura rajonale dhe aktet e terrorizmit. Universiteti Hiroshima do të bëjë çmos për të nxitur "paqes ndjek individët kulturuar me përvojë ndërkombëtare", të cilët janë të gatshëm për të trajtuar sfidat deri tani të panjohur.

President i Universitetit Hiroshima
Dr. Mitsuo Ochi

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


fakultetet

 • Fakulteti i Drejtësisë
 • Fakulteti i Ekonomisë
 • Fakulteti i Letrave
 • Fakulteti i Edukimit
 • Faculty of Integrated Arts and Sciences
 • Fakulteti i Inxhinierisë
 • Fakulteti i Shkencave
 • Fakulteti i Mjeksise
 • Fakulteti i Stomatologjisë
 • Fakulteti i Shkencave Farmaceutike
 • Faculty of Applied Biological Science

shkolla pasuniversitare

 • Graduate School of Advanced Sciences of Matter
 • Graduate School of Biomedical & Shëndeti Shkenca
 • Graduate School of Biosphere Science
 • Graduate School e Arsimit
 • Graduate School i Inxhinierisë
 • Graduate School of Integrated Arts and Sciences
 • Graduate School of International Development and Cooperation
 • Graduate School i Letrave
 • Graduate School e Shkencës
 • Graduate School i Shkencave Sociale
 • Shkollë drejtësie

histori


Under the National School Establishment Law, Hiroshima University was established on May 31, 1949. Pas Luftës së Dytë Botërore, the school system in Japan was entirely reformed and each of the institutions of higher education under the pre-war system was reorganized. As a general rule, one national university was established in each prefecture, and Hiroshima University became a national university under the new system by combining the pre-war higher educational institutions in Hiroshima Prefecture.

The new university combined eight component institutions: Hiroshima University of Literature and Science, Hiroshima School of Secondary Education, Hiroshima School of Education, Hiroshima Women’s School of Secondary Education, Hiroshima School of Education for Youth, Hiroshima Higher School, Hiroshima Higher Technical School, and Hiroshima Municipal Higher Technical School. Në 1953, the Hiroshima Prefectural Medical College was added to the new Hiroshima University.

Some of these institutions were already notable. Above all, Hiroshima School of Secondary Education, themeluar në 1902, had a distinguished place as one of the nation’s two centers for training middle school teachers. The Hiroshima University of Literature and Science was founded in 1929 as one of the national universities and, with the Hiroshima School of Secondary Education which was formerly affiliated to it, were highly notable.

The present Hiroshima University, which was created from these two institutions as well as three otherold-systemtraining institutions for teachers, continues to hold an important position among the universities and colleges in Japan. Hiroshima Higher Technical School, which has many alumnae in the manufacturing industry, u themelua në 1920 and was promoted to a Technical College (Senmon Gakko) në 1944. Hiroshima Higher School was founded in 1923 as one of the pre-war higher schools which prepared students for Imperial and other government-supported universities. Although these institutions suffered a great deal of damage due to the atomic bomb that was dropped on Hiroshima on August 6, 1945, they were reconstructed and combined to become the new Hiroshima University. Graduate schools were established in 1953. Hiroshima University relocated to Higashihiroshima from Hiroshima City between 1982 dhe 1995.


A doni discuss Hiroshima University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Hiroshima University on Map


Foto


Fotografitë: University Hiroshima zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Hiroshima University reviews

Join to discuss of Hiroshima University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.