Universiteti Keio

Universiteti Keio

Keio Details University

 • vend : Japoni
 • qytet : Minato-ku
 • akronim : KU
 • i themeluar : 1858
 • studentët (përafërsisht.) : 34000
 • Mos harroni të diskutuar Universiteti Keio
Regjistrohen në Universitetin Keio

Përmbledhje


Keio është e vendosur në Tokio dhe Kanagawa, një nga zonat më të mëdha botërore të mëdha metropolitane. Të jetosh në Tokio është një shans për të përjetuar Japoninë me kryeqytetin e tij me shumë fytyra e saj të kundërta: doganat unike, Bukuri natyrore, dhe teknologji futuristic. Me të gjitha zbukurime moderne dhe banjë e një qyteti modern, Tokyo u rendit kohët e fundit qyteti më i mirë në botë për të jetuar në, dhe është gjithashtu një nga të saj më të sigurta dhe të pastra. Tokio është gjithashtu një portë të përshtatshme për të gjithë Japoninë dhe pjesa tjetër e Azisë.

Ejani në Keio dhe të fillojnë udhëtimin tuaj në zemër të qytetit, me pamjet dhe tingujt e kundërta akademikë Keio dhe aktivitetet jashtëshkollore.

Ku jetoni është po aq e rëndësishme sa kur të studioni. Keio siguron nxënësit të rehatshme, mjedise të sigurta të jetesës që nxisin ndërveprimin ende lejojnë privatësinë, kështu që ju mund të gëzojnë të kompanisë e kolegët tuaj, por edhe të ketë një hapësirë ​​për të studiuar për këtë provim tjetër. Dhe shpenzimet të gjitha në shumë më të ulët se universitetet krahasueshme gjetkë në Japoni dhe jashtë vendit. Studentët ndërkombëtarë kanë të drejtë për një mori të tërë bursave, dhe Zyra e Shërbimeve Studentore është në dispozicion për të ndihmuar studentët me çështjet që mund të përballet në jetën e tyre të përditshme.

Jashtë klasës (dhe dhomën tuaj fjetore), një jetë kampus përmbushjen pret. Ka mbi 450 klubet dhe shoqëritë drejtuar vullnetarisht nga studentët për të gjitha mënyrat e sportit dhe interesave. Marrë pjesë në një nga ngjarjet e njohura sportive të vënë në nga Shoqata Athletic Universitetit Keio, i cili aktualisht ka 40 klubet dhe ekipet zyrtare. Mos harroni për ta bashkuar me një nga festivalet kampus studentëve të drejtuar Keio-së, cilat janë pikat kryesore të vitit akademik dhe mbahet çdo vit në secilin nga kampuset Keio si disa nga ngjarjet më të mëdha të studentëve kudo në Japoni.

Tani po jetojmë në një kohë e ndryshimeve të mëdha. Këto ndryshime të tilla si ngrohja globale, plakja e popullsisë, Intensifikimi konkurrencën globale të tregut, dhe një hapësirë ​​gjithnjë në zgjerimin cyber janë krejtësisht të transformuar të gjithë strukturën e shoqërisë në të cilën jetojmë. Në një kohë të tillë të ndryshimeve të mëdha, ajo bëhet gjithnjë e më e vështirë për ne që të marrin në konsideratë gjëra dhe zgjidhjen e problemeve, si në qoftë se ata janë thjesht zgjatje të së kaluarës.

Ajo që është e nevojshme këtu është aftësia për të kuptuar një situatë të re dhe të marrë masat e duhura të bazuara në këtë kuptim. Me fjalë të tjera aftësia për të menduar për veten tuaj do të jetë në kërkesa më të mëdha. Më specifikisht, aftësia për të menduar për veten është procesi i identifikimit të një çështje, sqarimin e, verifikuar shpjegim për të përcaktuar nëse ajo mban, dhe në qoftë se shpjegimi ka me të vërtetë të mbajë, duke e vënë atë në veprim për të formuar zgjidhje. Kjo është metodologjia e të mësuarit për të identifikuar një problem i pazgjidhur, ndërtimin e një hipotezë që logjikisht shpjegon problemin, dhe testimin e hipotezës përmes metodave të ndryshme shkencore për të arritur në një përfundim.

kështu, aftësia për të menduar për veten tuaj është, në fakt, marrë nga të mësuarit, dhe kjo është arsyeja pse themelues tonë Yukichi Fukuzawa, i cili gjithashtu jetonte në një kohë të transformimit të madh nga Edo feudale me periudhën moderne Meiji, theksoi rëndësinë e të mësuarit. Në kohën e tranzicionit të madh, kryerjen progresive, hulumtim kryesor bëhet gjithnjë e më e rëndësishme. Për shembull, ne kemi nevojë për të ndjekur edhe në thellësi dhe kërkime ndërdisiplinore që mund të zgjidhë probleme të tilla si ngrohja globale dhe plakjes së popullsisë, të cilat po kërcënojnë qëndrueshmërinë e shoqërisë sonë, dhe hulumtimi krijuese që mund të prodhojë vlera të reja për ta bërë shoqërinë tonë më të pasur, pavarësisht konkurrencës së ashpër të tregut global dhe zgjerimin e hapësirës kibernetike.

Me qëllim të promovimit këto lloje të hulumtimit, Universiteti Keio po bën çdo përpjekje për të siguruar një mjedis më të mirë, në të cilën anëtarët tanë të fakultetit hard-pune dhe studentët, të cilët janë të përkushtuar për të hulumtimit të tyre në shkencat natyrore, Shkencat shoqërore, dhe humane, janë në gjendje për të realizuar plotësisht aftësitë e tyre. Themeluesi ynë Yukichi Fukuzawa themeluar Universiteti Keio për të kontribuar në shoqëri përmes të mësuarit në një kohë të ndryshimit të madh, dhe ne dëshirojmë të kuptojmë parimin e tij themelues në botën bashkëkohore duke nxitur njerëzit të cilët mund të mendojnë për veten e tyre dhe për të fituar urtësi të reja për të mirën e shoqërisë.

Atsushi Seike
president, Universiteti Keio

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Fakulteti i Letrave
 • Fakulteti i Ekonomisë
 • Fakulteti i Drejtësisë
 • Fakulteti i Biznesit dhe Tregtisë
 • School of Medicine
 • Fakulteti i Shkencave dhe Teknologjisë
 • Fakulteti i Menaxhimit të Politikave
 • Fakulteti i Studimeve Mjedisit dhe Informacionit
 • Fakulteti i Infermierisë dhe Kujdesit Mjekësor
 • Fakulteti i Farmacisë
 • Kurse korrespondencë
 • Graduate School i Letrave
 • Graduate School of Economics
 • Graduate School of Ligjit
 • Graduate School i Marrëdhënieve Njerëzore
 • Graduate School e Biznesit dhe Tregtisë
 • Graduate School e Mjekësisë
 • Graduate School e Shkencës dhe Teknologjisë
 • Graduate School i Administrimit të Biznesit
 • Graduate School e Medias dhe Qeverisje
 • Graduate School e Menaxhimit Shëndetësor
 • Graduate School i Shkencave Farmaceutike
 • Shkollë drejtësie
 • Graduate School of Media Dizajnit
 • Graduate School i Sistemit të Projektimit dhe Menaxhimit

histori


Universiteti Keio është themeluar në vitin 1858 si një shkollë e studimeve perëndimore të vendosura në një nga shtëpitë rezidencë në Tsukiji nga themeluesi Fukuzawa Yukichi. rrënja e tij është konsideruar si një shkollë Han për studime Kokugaku quajtur Shinshu Kan themeluar në 1796. Keio ndryshoi emrin e saj si “Keio Gijuku” në 1868, i cili erdhi nga emri epokës “Keio” dhe “Gijuku” si e shkollës Publik përkthimit. Ajo u zhvendos në vendndodhjen aktuale në 1871, themeluar shkolla mjekësore në 1873, dhe departamenti zyrtar universiteti me Ekonomi, Ligjit dhe shkrim e këndim studim në 1890.


A doni diskutuar Universiteti Keio ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti Keio në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Keio zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Universiteti Keio

Bashkohen për të diskutuar e Universitetit Keio.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.