Universiteti Kyoto

Universiteti Kyoto

Kyoto University Details

Regjistrohen në Universitetin e Kiotos

Përmbledhje


Që nga themelimi i saj në 1897, Universiteti Kyoto ka punuar për të kultivuar lirinë akademike nën frymën e vetë-mbështetja dhe vetë-respekt, dhe për të hapur horizonte të reja në përpjekjet krijuese shkencore. Universiteti ka kërkuar gjithashtu për të kontribuar në bashkëjetesën paqësore në të gjithë komunitetin global.

Bota jonë është duke përjetuar një numër të ndryshimeve të shpejta që do të kishte qenë e paimagjinueshme në shekullin e 20. Struktura konflikti globale, i cili pritej të zgjidhet me fundin e Luftës së Ftohtë, është në të vërtetë në rritje në të dy kompleksitetit dhe intensitet, si pasojë e tensioneve etnike dhe fetare. Në të njëjtën kohë, ritmi i degradimit të mjedisit globale përshpejtohet, fatkeqësive të paparë të mëdha dhe sëmundjet vdekjeprurëse infektive të bëj kërdi në të gjithë botën, dhe krizat financiare shkundur dy ekonomitë kombëtare dhe jetën individuale të shumë thelbin. Universitetet duhet të mendojnë seriozisht për atë që ata të qëndrojnë në këto kohë të turbullta. ndërkohë, qeveria japoneze po punon me universitetet dhe industrinë për të promovuar kultivimin e kapitalit njerëzore globale, dhe duke i bërë thirrje universiteteve të zbatojë reformat të dizajnuara për të rritur konkurrencën e tyre ndërkombëtare. Universiteti Kyoto tani ka nevojë për të identifikuar sa më të mirë për t'iu përgjigjur kërkesave të qeverisë dhe shoqërisë së gjerë duke mbetur besnik ndaj shpirtit të saj themelues.

Të tre misionet kryesore të një universiteti janë arsimi, hulumtim, dhe kontributi social. Dy prej tyre, hulumtim dhe kontributin social, janë të prirur të ndryshojnë në përgjigje të trendet globale. arsim, megjithatë, ka një natyrë thelbësore që unë besoj që të jetë e pandryshueshme. Në përputhje me angazhimin e saj për mësim të pavarur, Universiteti Kyoto duhet të mbajë pozitën e saj si një bastion i lirisë akademike, pak të shkëputur nga shoqëria e përgjithshme dhe të pafrenuar nga konventa. Në mënyrë që të bëjë këtë, universiteti duhet të jetë një vend ku përpjekje akademike mund të vazhdojë patronditur, duke i siguruar edhe dritaret në botë dhe shoqëri. Këto dritare mund të hapet nga anëtarë të fakultetit të pajisur me cutting-edge njohjes së botës dhe të shoqërisë që shtrihet përtej, por roli më i rëndësishëm në universitetin tonë është luajtur nga studentët të cilët sipërmarrje jashtë dritareve. Ne duhet të punojmë me kujdes me partnerët në industrinë dhe qeverisë për të siguruar dritaret që lejojnë studentët për të bërë më të mirë përdorimi praktik të aftësive që ata kanë zhvilluar në universitet.

Shumë ndryshime janë duke u zhvilluar në punët financiare të universiteteve, duke përfshirë një rënie të subvencioneve të përgjithshme operative dhe theks në rritje në financimin konkurrues. Ajo është bërë e domosdoshme për ne që të sigurojë vetë fondet tona për të ndërmarrë përmirësime në mjedisin arsimor. Unë besoj se ne duhet të bëjmë një rast për shoqërinë e gjerë në lidhje me nevojën për këto përmirësime, me shpresën për të marrë mbështetje bujare nga bizneset që presin aq shumë i Universitetit të Kiotos, dhe nga vetë alumni tona. Unë gjithashtu shohim përpara për ndërtimin e partneriteteve të forta me komunitetin lokal, maksimizuar përfitimet e vendin tonë në Kyoto-kryeqytetin e njohur botërisht të japoneze kulturës, dhe duke punuar me universitetet e tjera për të zhvilluar qytetin vetë në një kampus të pasur dhe të ndryshme akademike. gjithashtu, në qoftë se ne jemi për të pasur sukses në tërheqjen e fakultetit të shquar dhe studentë nga universitetet e gjithë bota, ne kemi nevojë për të zhvilluar programe origjinale dhe projekte të përbashkëta kërkimore që të përfituar nga tërheqjet Kiotos, dhe të bëjnë të njohura ndërkombëtarisht. Unë jam i bindur se këto përpjekje do të kontribuojnë në masë të madhe në zhvillimin e rajonit tonë, dhe për të ardhmen e Japonisë dhe botës në tërësi.

Si një të plotë, institucion kërkimor të orientuar, Universiteti Kyoto duhet të integrohen artet e saj liberale dhe edukimin e themelit, edukimin e specializuar universitare, dhe të diplomuar programe të edukimit në mënyra që pajisin studentët me kreativitet dhe aftësi praktike. Për ta bërë këtë kërkon zhvillimin e rrugëve arsimore duke ofruar një marrëveshje hierarkike të njohurive të ndryshme disiplinore dhe lehtësimin e një shumëllojshmëri të gjerë të zgjedhjes të mësuarit. Kjo merr kohë për studentët të kuptojnë aftësitë e tyre në masë të plotë. Unë shpresoj se ne mund të sigurojmë një mjedis mbështetës të mësuarit në të cilat nxënësit nuk janë nxituan në duke bërë vendime në lidhje me të ardhmen e tyre, dhe në vend të kësaj mund të ndjekin një proces pozitiv të gjyqit dhe gabim që do të mundësojë ata që të jenë më të sigurt në të ardhmen e që ata në fund zgjedhin.

Në mënyrë për të kultivuar studentët me aftësi të bollshme krijues, gjithë anëtarët e stafit të fakultetit dhe administrative duhet të jetë e angazhuar për të ndjekur kërkimore dhe kontributeve sociale iniciativa që tërheqin vëmendjen ndërkombëtare. Universiteti Kyoto ka 10 fakultetet, 18 shkolla pasuniversitare, 14 institutet kërkimore (më shumë se çdo universitet tjetër në Japoni), dhe shumë e arsimit dhe hulumtimit objekteve të tjera. Unë do të jetë duke bërë maksimumin tim për të siguruar që qëllimet tona janë shumë të avancuara në të gjitha këto degë të ndryshme të komunitetit të universitetit.

Juichi Yamagiwa
president
Universiteti Kyoto

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


fakultetet

 • Fakulteti i Studimeve të Integruara të Njeriut
 • Fakulteti i Letrave
 • Fakulteti i Edukimit
 • Fakulteti i Drejtësisë
 • Fakulteti i Ekonomisë
 • Fakulteti i Shkencave
 • Fakulteti i Mjeksise
 • Fakulteti i Shkencave Farmaceutike
 • Fakulteti i Inxhinierisë
 • Fakulteti i Bujqësisë

shkolla pasuniversitare

 • Graduate School i Letrave
 • Graduate School e Arsimit
 • Graduate School of Ligjit
 • Graduate School of Economics
 • Graduate School e Shkencës
 • Graduate School e Mjekësisë
 • Graduate School i Shkencave Farmaceutike
 • Graduate School i Inxhinierisë
 • Graduate School e Bujqësisë
 • Graduate School i Studimeve të Njeriut dhe Mjedisit
 • Graduate School e Shkencës Energjisë
 • Graduate School e Studimeve aziatike dhe afrikane Area
 • Graduate School i Informatikës
 • Graduate School e Biostudies
 • Graduate School i Studimeve Globale Mjedisore
 • Shkolla e Qeverisë
 • Graduate School e Menaxhimit
 • Kyoto University School Law (Japanese Tekst i Thjeshtë)
 • Kyoto University Shkolla e Shëndetit Publik

histori


Paraardhës i Universitetit të Kiotos ishte Kimi School themeluar në Osaka në 1869, që, pavarësisht nga emri, Fizika mësuar si dhe. Më vonë, the Shkolla e Lartë e tretë u krijua në vendin eSeimi-kyoku në 1886, ajo pastaj transferohen në tanishme kampusin kryesor të universitetit në të njëjtin vit.

Universiteti Kyoto Imperial si pjesë e sistemit të Universitetit Imperial është themeluar në qershor 18, 1897, duke përdorur ndërtesat e shkollës së lartë të tretë. Shkolla e lartë u zhvendos në një copë toke të tokës vetëm nëpër rrugë, ku Yoshida Jugut Campus qëndron sot. Në të njëjtin vit të themelimit të universitetit, Kolegji i Shkencës dhe Teknologjisë u themelua. Kolegji i Ligjit dhe Kolegji i Mjekësisë u themelua në 1899, Kolegji i Letrave në 1906, zgjerimin e aktiviteteve të universitetit për zonat jashtë shkencave natyrore.

Pas Luftës së Dytë Botërore, Universiteti aktuale Kiotos është themeluar nga bashkimi i Universitetit Perandorak dhe Shkollën e Lartë tretë, i cili mori detyrën e mësimdhënies artet liberale si Fakultetit të Arteve Liberale. Fakulteti u shpërnda me themelimin e Fakultetit të Studimeve të Integruara të Njeriut në 1992.

Universiteti Kyoto ka që 2004 janë përfshirë si një korporatë kombëtare universitare në bazë të një ligji të ri i cili vlen për të gjitha universitetet kombëtare.

Megjithë përfshirjen e cila ka çuar në rritjen e pavarësisë financiare dhe autonomi, Universiteti Kiotos është ende pjesërisht e kontrolluar nga japoneze Ministria e Arsimit.

Departamenti i Gjeofizikës i Universitetit dhe Disaster Prevention Institute tyre Research janë të dyja të përfaqësuara në Komitetin nacional koordinues për Tërmeteve Prediction.


A doni diskutuar Universitetin e Kiotos ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti Kyoto në hartën


video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Universiteti Kyoto

Bashkohen për të diskutuar në Universitetin e Kiotos.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.