University Okayama

University Okayama

Okayama Details University

Regjistrohen në Universitetin Okayama

Përmbledhje


Universiteti Okayama ka origjinën e vet në vendin e Trajnimit Mjekësore e Okayama-Han (fushë) dhe u themelua në 1870 me mbi 140 vjet të historisë. aktualisht, perfshin universitetit 11 fakultetet, shtatë shkolla pasuniversitare, një institut universitar lidhur, një strukturë kombëtare të përbashkët-përdorim, një spital universitar, dhe një shkollë Filialin. Kjo është një nga universitetet më të mira të plotë në Japoni me 20,000 studentët vendore dhe ndërkombëtare, fakultetet dhe stafit që punojnë në krijimin intelektual.

“Krijimi i shërbimit të fshehtë të avancuar dhe vazhdimësisë së inteligjencës saktë” është parimi i universitetit. Krijimi i inteligjencës dhe varg i inteligjencës, me fjale te tjera, misioni i Universitetit Okayama është të kontribuojë në shoqëri përmes aktiviteteve kërkimore dhe edukative. Kur kam marrë pozicionin e presidentit të universitetit në 2011, I shpallur “Morita Vision” për të bërë University Okayama a “"Kapitali bukur akademike’ si një hulumtim ndërkombëtar dhe qendra arsimore.”

Universiteti Okayama është e vendosur në “Vendi fine moti Okayama” bekuar me klimë të ngrohtë me disa fatkeqësive natyrore. Ajo ka zona të gjera kampus rrethuar me florë të pasur pranë pjesën qendrore të Okayama qytetit e cila është një qendër e rëndësishme e transportit dhe ka ambient ideal për t'u përqëndruar në punën akademike dhe trajnim mendje. Universiteti Okayama synon të zhvillojë si një “ndërkombëtarisht "kryeqyteti i bukur akademike '” bekuar me mjedis të tillë të mrekullueshme në Okayama.

University Okayama është përzgjedhur për “Programi për Promovimin e Rritja e Universiteteve Kërkimore” nga Ministria e Arsimit, kulturë, sportiv, Shkencë dhe Teknologji, dhe “Core Qendrat Klinike Research” nga Ministria e Shëndetësisë, Punës dhe Mirëqenies në 2013 dhe tregoi përparim të qëndrueshëm që kanë potencial për të qenë universitet shumë konkurruese në Japoni.

për më tepër, Universitetet kombëtare janë kërkuar për reformën në mes të globalizimit të shpejtë. Unë e konsideroj detyrat aktuale dhe të ardhshme të Universitetit Okayama që të ketë një vizion global dhe të trajnuar njerëzit të cilët do të jenë të dobishme në komunitetet globale.

Ajo është vizioni im për të bërë University Okayama të jetë një universitet pafundësisht e bukur, një universitet globale shkëlqim shkëlqim plot hijeshi në Okayama, duke punuar me të gjithë nxënësit, studentët dhe stafi i diplomuar, duke përfshirë edhe veten time.

Kiyoshi Morita
president , University Okayama

University Okayama është përzgjedhur si një nga 30 "Top Global Universities" në Japoni. Ne besojmë se është e rëndësishme që të angazhohen nxënësit në të mësuarit aktiv dhe të zhvillojnë aftësitë e tyre shekullit të 21. lektorë tuaja dhe tutorët janë të pasionuar, i shkëlqyer, dhe të përkushtuar për të ndarë njohuritë dhe zbulimet e tyre me ju. veç, kemi në plan për të ofruar kurse universitare mësohen në gjuhën angleze në "Program Discovery për Global nxënësit"Nga tetori 2017.
Universiteti Okayama është krenar të jetë Kryetari i UNESCO-s për Qendrat Rajonale Ushtrimi në EZHQ(Edukimi për Zhvillim të Qëndrueshëm) dhe e vetmja qendër në Azi.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Fakulteti i Letrave
 • Fakulteti i Edukimit
 • Fakulteti i Drejtësisë
 • Fakulteti i Ekonomisë
 • Fakulteti i Shkencave
 • Shkollë mjekësore
 • School Dental
 • Fakulteti i Shkencave Farmaceutike
 • Fakulteti i Inxhinierisë
 • Fakulteti i Environomental Shkencës dhe Teknologjisë
 • Fakulteti i Bujqësisë
 • Matching Course programit

histori


Okayama Prefektura është i njohur për historinë e saj arsimore dhe arritjet kulturore. Në 1670, Zoti i Okayama ndërtuar një shkollë për Commons. Ajo u quajt "Shizutani-shkollë" dhe ishte shkolla e parë për njerëzit e thjeshtë të themeluara në Japoni për periudhën feudale. përpjekje të veçanta që fillon përpara datës periudhën Meiji (19shekullit) janë bërë për të krijuar një numër të shkollave, e cila çoi në sotme University Okayama.

Universiteti Okayama origjinën nga Okayama-Han(fushë) Shkolla Trajnimi Medical themeluar në 1870 nga familja e Zotit Ikeda cilët tashmë themeloi shkollën e domain për samurai se vazhdueshme për 200 vjet. Kjo shkollë mjekësore u riorganizua disa herë dhe u bë Okayama Medical College në 1922, e cila u bashkua me disa shkolla të tilla si Shkollën Mjekësore Okayama dhe Shkollën e Lartë Gjashtë, dhe është themeluar si Okayama National University në 1949.

Në 2004, Okayama National University u riorganizua si një korporatë Universitetit Kombëtar. Universiteti Okayama gëzon reputacionin e të qënit një nga universitetet kryesore të Japonisë dhe pa dyshim do të vazhdojë të zhvillojë përsosmërinë e tij në të dy arsim dhe hulumtim në të ardhmen.


A doni diskutuar Universitetin Okayama ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti Okayama në hartën


Foto


Fotografitë: University Okayama zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Shqyrtime University Okayama

Join për të diskutuar i Universitetit Okayama.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.