Osaka University qytetit

Osaka University qytetit

Osaka Qyteti Details University

Regjistrohen në Osaka City University

Përmbledhje


Osaka University Qyteti festoi 135-në 2015. Tani është universiteti më i madh publik në Japoni, me 8 fakultete dhe 10 shkolla pasuniversitare, oferta e bachelor, mjeshtër dhe të doktoraturës kurse në një shumëllojshmëri të gjerë të disiplinave. Në kohën e krijimit të saj, kryetari i bashkisë së Osaka, Hajime Seki, na dha një mision të veçantë: "Universiteti i ri nuk duhet të jetë një imitim i universiteteve kombëtare; ajo duhet të shërbejë nevojave të qytetarëve; kryer kërkime origjinale në kulturën, ekonomi, dhe shoqëria e qytetit të Osaka dhe të komunikojnë rezultatet për popullin e qytetit. "Vizioni i tij është mbajtur ende në nder nga ne deri ditën e sotme.

Problemet me të cilat përballen Osaka janë të njëjtat probleme me të cilat përballen qytetet në mbarë botën. Këtu në Ocu, ju do të keni mundësi për të marrë një arsim dhe të kryejë kërkime që do të sfidojë për të gjetur zgjidhje për probleme të tilla si ndryshimi i klimës, furnizimi me energji të pastër, shëndeti urban, dhe fatkeqësitë natyrore, Problemet të cilat mund të zgjidhen vetëm duke kombinuar perspektiva globale dhe lokale.
Ky identitet Shkolla ka prodhuar dy çmimit Nobel, Profesor Emeritus Joiciro Nambu në Fizikë dhe profesor Shinya Yamanaka në Mjekësi. Në këtë frymë sipërmarrëse, OCU synon të ushqejë njerëz të cilët mund të marrin role udhëheqëse në shoqëri, kryer hulumtime liberale dhe origjinale në nivel ndërkombëtar dhe të bëhet krenaria e qytetit.

OCU ju ofron një atmosferë të ndryshme dhe liberale intelektuale në të cilën ju do të jetë në gjendje për të diskutuar lirisht dhe zhvillojnë idetë tuaja, duke e bërë përdorimin e studimit dhe hulumtimit objekte të shkëlqyer ndërdisiplinore dhe një rrjet të fortë të brendshëm dhe ndërkombëtar akademik. Ne ftojmë të gjithë ju që do të vijnë dhe të bashkohen me ne në zgjidhjen e problemeve të sotme dhe për të ardhmen.

Dr. Tetsuo Arakawa
Presidenti i Osaka City University

Për të arritur misionin universal të një universitar nxitjen e talenteve të lartë dhe kërkimin për të vërtetën.

Për të qenë një universitet që qytetarët mund të jenë krenarë e-

 • Të shohin qytetin si një subjekt për studim dhe për të gjetur zgjidhje inteligjente për problemet e saj specifike.
 • Për t'i kthyer frytet e aktiviteteve arsimore dhe hulumtuese në qytet dhe qytetarët e saj dhe për të kontribuar në zhvillimin e të dy komunitetit lokal dhe shoqërisë ndërkombëtare.

Për të qenë një universitet që është afër qytetarit;

 • Për të kryer në traditat dhe kulturën e qytetit të Osaka, si një universitet urbane me bazë.
 • Për të promovuar edukimin liberal dhe krijuese dhe kërkimore, dhe standard të lartë të kujdesit shëndetësor.
 • Për të përmirësuar funksionet e ndryshme të qytetit të tilla si kultura, ekonomi, industri, dhe të kujdesit shëndetësor, së bashku me qytetarët, dhe përpjekje për të realizuar një situatë të pasurisë së vërtetë.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


shkolla universitare

 • Fakulteti i Biznesit
 • Fakulteti i Ekonomisë
 • Fakulteti i Drejtësisë
 • Fakulteti i Letërsisë dhe Shkencave të Njeriut
 • Fakulteti i Shkencave
 • Fakulteti i Inxhinierisë
 • Shkollë mjekësore
 • Shkolla e Infermierisë
 • Fakulteti i Shkencave Jeta e Njeriut

shkolla pasuniversitare

 • Graduate School e Biznesit
 • Graduate School of Economics
 • Graduate School of Ligjit
 • Graduate School e Letërsisë dhe Shkencave të Njeriut
 • Graduate School e Shkencës
 • Graduate School i Inxhinierisë
 • Graduate School e Mjekësisë
 • Graduate School i Infermierisë
 • Graduate School e Jetës Shkencave Njerëzore
 • Graduate School of Creative Qyteteve

histori


Osaka University qytetit (OCU) është i përbërë nga tetë fakultete dhe dhjetë shkollave pasuniversitare. OCU gjurmët fillimet e saj në 1880 themelimi i Institutit të Trajnimit Tregtare Osaka, qendra e studimit komerciale dhe industriale në Osaka. Instituti u riemërua si u zhvillua dhe u rrit, duke u bërë Osaka Shkolla e qytetit Commercial (1889), Osaka Qyteti Commercial College (1901), Osaka University of Commerce (1928), dhe më në fund Osaka University City në 1949. Ne prill 2006, Osaka University Qyteti u riformohet si një korporatë universitar publik.

Në vendosjen Ocu si universiteti i parë komunal të Japonisë, Dr. Hajime Seki, Kryetari i Osaka, përcaktuar një vizion të veçantë. Universiteti i ri nuk duhet të jetë një imitim i universiteteve kombëtare; ajo duhet të shërbejë nevojave të qytetarëve; ajo duhet të kryejë kërkime origjinale në kulturën, ekonomi, dhe shoqëria e qytetit të Osaka dhe të komunikojnë rezultatet për popullin e qytetit. Gjatë gjithë historisë së saj 70-vjeçare, Osaka University Qyteti ka aderuar me besnikëri të këtij vizioni themelimit duke bërë çështjet urbane një nga shqetësimet e saj qendrore.


A doni diskutuar Osaka qytetit University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Osaka University qytetit në hartën


Foto


Fotografitë: Osaka University qytetit zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Osaka Qyteti University

Bashkohen për të diskutuar e Osaka City University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.