Universiteti i Tokios

Universiteti i Tokios. Universiteti më i miri në Japoni.

Universiteti i Tokios Details

Regjistrohen në Universitetin e Tokios

Përmbledhje


Në mes të globalizimit të shpejtë, prania e problemeve që duhet të trajtohen nga njerëzimit si një e tërë, përfshirë shterimin e burimeve natyrore, dëmtimi i mjedisit, pasiguria financiare botërore dhe varfëria, po bëhet gjithnjë e më e dukshme. Trajtimin e çështjeve të tilla globale të gjerë kërkon që një gamë të gjerë të njerëzve të ndajnë njohuritë e tyre dhe më pas të shfrytëzojë njohuritë e tyre të përbashkët për të bashkëpunuar dhe për të ndërmarrë veprime. Kultivimin e individëve të talentuar të cilët do të marrin rolin udhëheqës në këtë ndarjen dhe shfrytëzimin e dijes është detyrë më e rëndësishme e Universitetit të Tokios. Ne kete aspekt, ne kurrë nuk duhet të pushojë për t'u përballur me sfidat me kurajo, urtësi dhe një sens të përgjegjësisë.

Forca lëvizëse në zhvillimin e këtyre profesionistëve njohuri është, e panevojshme për t'u thënë, të mësuarit që është ndër më të shquar në botë. Unë do të veçanërisht si për studentët që kanë zemrat e tyre të vendosur në të mësuarit, si dhe hulumtuesit e rinj, të përjetojnë emocionet dhe gëzimin e njohurive në ballë të hulumtimit. Unë dua që ata të përdorin këtë përvojë si një burim i frymëzim intelektual që përforcon brenda tyre gatishmërinë për të zhvilluar vetveten në mënyrë të konsiderueshme. Unë besoj se të kenë Universitetin e Tokios të shërbejë si një vend për këto përvoja jo vetëm që do të përmbushë pritjet e publikut të cilët kanë besuar në Universitetin me mbështetjen e tyre, por edhe të kontribuojnë në shoqërinë njerëzore si një e tërë.

Që nga themelimi i saj, Universiteti i Tokios ka shërbyer si një bazë akademike për fusing perëndimore me kulturat Lindore, zhvillimin e disiplinave akademike unike në botë dhe të përcjellë njohuritë e fituara prej tyre për komunitetin ndërkombëtar. Mbante në këtë traditë, ndërsa në të njëjtën kohë të planifikuar për të ardhmen, Unë do të krijojë një "bazë globale për bashkëpunim njohurive,", E cila do të lidhë kërkimin për njohuri me përdorimin e dijes dhe për të tërhequr një grup të ndryshme të njerëzve nga e gjithë bota. Në këtë bazë, Unë do të doja të zhvilluar disiplina të reja akademike që shkojnë përtej kombëtare, kufijtë kulturorë dhe brezave dhe tejkalojnë fushat ekzistuese të studimit të njohur si humane dhe shkencave. për më tepër, Unë dua për të promovuar aktivitetet që do të lehtësojnë bashkëpunimin ndërmjet organizatave në industrinë, qeverisë dhe akademisë. Me qëllim të realizimit të këtyre planeve, Universiteti i parë do të krijojë Graduate Shkollat ​​që në mënyrë proaktive angazhuar në pioniere e disiplinave të reja akademike që janë ndërdisiplinore në natyrë dhe të kombinuar të dy përsosmëri dhe ndërkombëtar pikëpamjeve.

Ne do të shkojmë përpara me akademikët që kontribuojnë në paqen dhe mirëqenien e të gjithë shoqërisë dhe njerëzimit, siç thuhet në Universitetin e Tokios Kartës. Për ta bërë këtë, në këto kohë moderne, kur fytyra e shoqërisë po ndryshon në një normë të përshpejtuar, është e nevojshme për të pajisur veten me fleksibilitet për t'iu përgjigjur kërkesave të këtyre kohëve. Ndërsa respektimi lëkundur në atë që duhet të ruhet si traditë, Reforma e sistemit të gjerë është e domosdoshme. Si unë në mënyrë të vendosur të krijojë përparim në reformat universitare arsimore që ka qenë deri tani të realizuara, Unë gjithashtu do të punojë drejt një rivlerësim themelore të Shkollave tonë diplomuar, të cilat luajnë një rol kryesor në trajnimin e profesionistëve të njohurive dhe krijimin e vlerës së re. Në të njëjtën kohë, zbatimi i një sistemi të menaxhimit të personelit që reflekton barazinë gjinore, punëson më shumë të rinj, ndërsa duke e bërë përdorimin më të mirë të aftësive të tyre, dhe se mbështet të dy lëvizshmërinë dhe stabiliteti është një detyrë e rëndësisë më të lartë për mua. Në mënyrë që të bëjë përparim në këto reforma, ne duhet të rrisë nivelin e shoqërisë e besimit në shkencë dhe akademike. Themeli i këtij besimi është ndërtuar në zbatimin plotë të etikës hulumtuese dhe standardeve, si dhe forcimin e funksioneve që lehtësojnë bashkëpunimin në mes industrisë dhe akademisë, dy prej të cilave janë detyra urgjente që ne tani përballemi.

Duke ecën me këto lloje të reformave, Unë jam i vendosur për të bërë në Universitetin e Tokios një universitet që është konsideruar si i domosdoshëm për popullin japonez dhe në të gjithë botën; një Universiteti i Tokios që është i dashur nga të gjithë.

Makoto GONOKAMI
president
Universiteti i Tokios

shkollat / Colleges / departamentet / kurse / Faculties


Faculties

 • ligj
 • mjekësi
 • inxhinieri
 • letra
 • shkencë
 • bujqësi
 • ekonomi
 • Arte dhe Shkenca
 • arsim
 • Shkenca farmaceutike

shkolla pasuniversitare

 • Humanistika dhe Sociologji
 • arsim
 • Ligji dhe Politika
 • ekonomi
 • Arte dhe Shkenca
 • shkencë
 • inxhinieri
 • Bujqësore dhe Jeta Shkenca
 • mjekësi
 • Shkenca farmaceutike
 • shkencat matematikore
 • Shkenca Frontier
 • Shkencës Informacionit dhe Teknologjisë
 • Studimet ndërdisiplinore informacionit
 • Politika publike

histori


Universiteti ishte i privilegjuar nga qeveria Meiji në 1877 nën emrin e saj aktual nga amalgamating shkollat ​​më të vjetra të qeverisë për mjekësi dhe të mësuarit perëndimore. Ajo u riemërua “the Universiteti Imperial” në 1886, dhe pastaj Universiteti Tokyo Imperial në 1897 kur u krijua sistemi Universiteti Imperial. Ne shtator 1923, një tërmet dhe zjarret në vijim shkatërruar rreth 700,000 vëllimet e bibliotekën e Universitetit Perandorak. Librat e humbura të përfshira Biblioteka Hoshino , një koleksion prej rreth 10,000 libra. Librat ishin ish zotërimet e Hoshino Hisashi para se të bëhej pjesë e bibliotekës së universitetit dhe ishin kryesisht në lidhje me filozofinë kineze dhe historinë.

Në 1947, pas humbjes së Japonisë në Luftën e Dytë Botërore, të ri-mori emrin e saj origjinal. Me fillimin e sistemit të ri universitar në 1949, Todai përpiu ish-Shkollën e Lartë Parë (Kampusi i sotëm Komaba) dhe ish-Tokio Shkolla e Lartë, e cila tutje mori detyrën e mësimdhënies parë- dhe studentë të dytë-vjeçare, ndërsa fakultetet në kampus Hongo kryesore u kujdes të tretë- dhe studentët e vitit të katërt.

Edhe pse universiteti u themelua gjatë periudhës Meiji, ajo i ka rrënjët më herët në Agjencinë Astronomi , Zyra Studimi Shoheizaka , dhe Books Agjencia Translation perëndimore. Këto institucione janë zyrat qeveritare themeluar nga 徳 川 幕府 tokugava Shogunate (1603-1867), dhe ka luajtur një rol të rëndësishëm në importimin dhe përkthimin e librave nga Evropa.

Kikuchi Dairoku, një figurë e rëndësishme në edukimin japonez, shërbeu si president i Universitetit Perandorak Tokio.

Për 1964 Olimpiada verore, universiteti priti pjesën drejtimin e ngjarjes moderne pesëgarësh.

në 20 janar 2012, Todai njoftoi se do të zhvendoset në fillim të vitit akademik nga prilli deri në shtator të lidhur kalendarin e saj me standardet ndërkombëtare. Zhvendosja do të jetë faza në më shumë se pesë vjet. Por ky njoftim njëanshme nga presidenti u prit keq dhe universiteti braktisur planet.

Sipas Japan Times, universiteti kishte 1,282 profesorë në shkurt 2012. nga ata, 58 ishin gra.

Në vjeshtën e 2012 dhe për herë të parë, Universiteti i Tokios ka filluar dy programe universitare në tërësi mësohen në gjuhën angleze dhe të drejtuara ndaj studentëve ndërkombëtarë - Programet në gjuhën angleze në Komaba (PEAK) - Programi Ndërkombëtar për Japonisë në Azinë Lindore dhe Programi Ndërkombëtar për Shkencat Mjedisore. Në 2014, Shkolla e Shkencës në Universitetin e Tokios futur një të gjitha-anglisht transferimit universitare program të quajtur Global Science Course (GSC).


A doni diskutuar Universitetin e Tokios ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti i Tokios në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti i Tokios zyrtari Facebook

Video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Universiteti i Tokios komente

Bashkohen për të diskutuar të Universitetit të Tokios.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.