Universiteti Waseda

Universiteti Waseda

Waseda University Details

 • vend : Japoni
 • qytet : Shinjuku-ku
 • akronim : WU
 • i themeluar : 1882
 • studentët (përafërsisht.) : 55000
 • Mos harroni të diskutuar Universitetin Waseda
Regjistrohen në Universitetin Waseda

Përmbledhje


Universiteti Waseda mban si parimet e saj themeluese ruajtjen e pavarësisë së bursave, promovimi i zbatimit praktik të bursave, dhe forcimi i qytetarëve të mira.

Holding pavarësinë e bursës si një parim qendror, Universiteti Waseda zotohet të kontribuojë në bursë të botës me lidhje me lirinë e kërkimit, si thelbësor dhe kushtonte vetë vazhdimisht të hulumtimeve origjinale.

Holding zbatimin praktik të bursave, si një parim qendror, Universiteti Waseda zotohet të kontribuojë në përparimin e herë duke krijuar një rrugë për përdorimin praktik të dijes si dhe duke ndjekur kërkime teorike për hir të vet.

Holding nxitjen e qytetarëve të mira si një parim qendror, Universiteti Waseda premton të kultivojë njerëzit e karakterit të cilët mund të respektuar individualitetin, të zhvilluar veten dhe familjet e tyre, përfitojnë kombin dhe shoqërinë, dhe të jetë aktiv në botë në përgjithësi.

Transformimi në një botë globale dhe bordura po fiton vrull çdo vit, duke prekur çdo sektor të shoqërisë, dhe universitetet nuk janë përjashtim. Etiketa si vendas dhe të huaj humbin kuptimin e tyre, si universitete në të gjithë botën të përballet me konkurrencën gjithnjë e më të ashpër në ndjekje të tyre të arsimit të cilësisë më të lartë dhe të kërkimit.

Që nga themelimi i saj, Universiteti Waseda ka qenë i ndjeshëm ndaj ndryshimeve në shoqëri, duke ruajtur parimet e saj themelore. Ne kemi marrë pa frikë në një shumëllojshmëri të sfidave dhe të ndjekur pa u lodhur risi. Waseda është ndërtuar nga paraardhësit tanë të shumta dhe përpjekjet e tyre të guximshme që përfshin shpirtin themelues. megjithatë, si ne përballemi me këtë epokë të ndryshimeve masive, Unë e shoh këtë si misionin dhe detyrën e Waseda sotme për të shkuar ndërtimin më tej në këtë traditë.

Vizioni ynë është që të çojë në arsim globale dhe hulumtim. Motoja Education mirë, Hulumtimet më të mirë, Komuniteti më të mirë, paraqet qëllimin tonë kolektive për të arritur rezultate të klasit botëror në të gjitha ndjekjet tona. Besoj se tani është koha që të shkoni përpara me frymën tradicionale Waseda për iniciativë për të adresuar sfidat e shumta që bota tani përballet.

Sigurisht, duke marrë në sfidat globale kërkon përgatitje të plota, dhe ne duhet të ndërtojmë forcën tonë përpara se të bëjnë një hap të madh.

Themeluesi Waseda Shigenobu Okuma kuptuar këtë, duke thënë se "Nëse doni të fluturojnë lartë, ju duhet të studioni thellësisht,"Dhe ndjeva këtë qartazi në ditët e para të mandatit tim të parë si president. Katër vitet e fundit kanë qenë me të vërtetë në lidhje me studimin në përgatitje të fluturojnë. Faza e parë përbëhet tri qëllime kryesore:

1. Të formuluar një vizion të qartë dhe të planifikojnë për një hap të madh

2. Të ndërtuar një kornizë sistematike në bazë të standardeve globale

3. Ngrij themelet financiare të nevojshme për të konkurruar me institucionet e tjera të klasit botëror

Projekti për këtë program është Waseda Vision 150 plan strategjik, e cila vendos qëllimet dhe iniciativat për periudhën deri në përvjetorin e 150-Waseda në 2032. Në sferën e arsimit, ne kemi zbatuar tashmë sistemin Quarter dhe themeluar Qendra e Edukimit Global dhe Qendra për Studime të Arsimit të Lartë; në sferën e hulumtimit ne kemi themeluar URA (Administrator University Research) Pozicioni në Qendrën për Strategjinë e Kërkimit; në financa, ne kemi nxitur nivele të larta të donacioneve dhe të dhënë rezultate të shëndetshme financiare në përgjithësi.

Këto përpjekje kanë qenë të njohur dhe të rritur nga përzgjedhja Waseda si një institucion i klasës të lartë në programin kombëtar të Universitetit Super Global. Mes një prirje ndërkombëtare e hapur universitetet në botë dhe duke theksuar të menduarit dinamike, programi ofron grante dhe mbështetje tjetër për qëllimin tonë për të thyer në krye 100 e renditjen e universiteteve botërore dhe për të prodhuar 100,000 Liderët botërore gjatë një periudhe dhjetë-vjeçare.

E tërë Universiteti ka punuar si një ekip për të arritur këto rezultate në fazën e parë të ndërmarrjes tonë. tani, në kërkim përpara, Unë kam përcaktuar politikat e mëposhtme për fazën e dytë, duke synuar për Waseda, më e mira.

Në vazhdim të reformave nga perspektiva e studentit

Aktorët kryesorë të një universiteti janë studentët e tij, dhe vlera e tij është gjykuar nga cilësia e studentëve që kultivon dhe dërgon në botë. Gjatë katër viteve të fundit, dëgjuam nxënësit tanë dhe për të vendosur nevojat për edukimin e burimeve njerëzore për kohën e ardhshme. Ne mori dhimbje për të zbatuar reformat nga perspektiva e studentit, duke përfshirë zhvillimin e objekteve për klasat e diskutimeve me bazë dhe zgjidhjen e problemeve, zgjerimi i mundësive të të nxënit të jashtëm të tilla si programet e shkëmbimit dhe praktika, dhe rregullim të sistemit tonë të bursave. studentët dhe të diplomuarit tanë, duke përfshirë edhe studentët e huaj, janë kut me të cilin ne të matur arritjen e "Best,"Dhe kështu hap gjigand ne kemi bërë në vitet e ardhshme do të jetë nxitur nga projektet për studentët tanë.

Thyerja me konventën, duke marrë përsipër sfidat e reja

Qëndrimi progresive përqafuar nga Waseda nuk do të thotë zgjidhjen për status quo-së, por duke shkuar përtej konventë në lartësi të mëdha. Ky qëndrim do të jetë shtysë më të rëndësishëm për arritjen e të klasit botëror Waseda cilat ne parashikojnë.

Çdo organizatë shkollë dhe hulumtimi ka zhvilluar përgjigje të reja me tendencat e globalizimit dhe studimit ndërdisiplinore. Fakulteti dhe Stafi ynë gjithashtu kanë prodhuar konceptet revolucionare kërkimore, novator përmbajtjen dhe metodat arsimore, dhe ide të reja për menaxhimin institucional. Një vullnet dhe entuziazëm për sfidat që trajtojnë është vendimtare për arritjen e qëllimit tonë të "Waseda, më i miri. "Ne të gjithë duhet të krijojë mundësi dhe të punojnë së bashku për të arritur qëllimet tona gjatë fazës së dytë.

Duke kontribuar në botë përmes hulumtimeve Waseda-së, kultura dhe shpirti

Në 1913, si pjesë e misionit të saj të deklaruar nga Shigenobu Okuma, Universiteti Waseda angazhuar për "të kontribuar në avancimin e njohurive ... dhe zgjeruar ndikimin dhe aktivitetin e saj në botën në përgjithësi." Një shekull më vonë, mosha aktuale kërkon një deklaratë të re në botë. Siç kemi trajtuar sfidat përpara, ne duhet të ri-zotohemi për realizimin e misionit origjinale e Universitetit.

për fat të mirë, Universiteti Waseda është mbështetur nga shumë mësues të talentuar, alumni dhe studentët. Ne jemi të bekuar edhe me një trashëgimi dhe traditë të kultivuar që nga viti 1882. Faza e dytë do të jetë nxitur nga përpjekjet e palodhur për të zgjeruar forta Waseda-së, për të udhëhequr botën në risi, me një makinë të vendosur për të kontribuar në botë.

Pas udhërrëfyes i Vizionit 150 plan, me fakultet, alumni dhe studentët që punojnë në bashkëpunim të ngushtë ndaj Waseda, më e mira, Jam i sigurt se ajo do të bëhet një universitet të cilin ne të gjithë mund të marrë edhe më shumë krenari në.

President Kaoru Kamata

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Shkollat ​​universitare :

 • Shkolla e Shkencave Politike dhe Ekonomisë
 • Shkolla e Ligjit
 • Shkolla e Kulturës, Media dhe Shoqëria
 • Shkolla e Humane dhe Shkencave Sociale
 • Shkolla e Arsimit
 • Shkolla Ekonomike
 • Shkolla e Shkencës Themelore dhe Inxhinieri
 • Shkolla e Creative Shkencë dhe Inxhinieri
 • Shkolla e Avancuar Shkencë dhe Inxhinieri
 • Shkolla e Shkencave Sociale
 • Shkolla e Shkencave Humane
 • Shkolla e Shkencave Sportive
 • Shkolla e Studimeve Ndërkombëtare Liberale

Graduate Shkollat:

 • Graduate School i Shkencave Politike
 • Graduate School of Economics
 • Graduate School of Ligjit
 • Graduate School i Letrave, Arte dhe Shkenca
 • Graduate School e Tregtisë
 • Graduate School e Shkencës Themelore dhe Inxhinieri
 • Graduate School i Creative Shkencë dhe Inxhinieri
 • Graduate School i avancuar Shkencë dhe Inxhinieri
 • Graduate School e Arsimit
 • Graduate School i Shkencave Humane
 • Graduate School i Shkencave Sociale
 • Graduate School i Studimeve të Azi-Paqësorit
 • Graduate School i Studimeve të Informacionit Global dhe Telekomunikacionit
 • Graduate School of Japanese Gjuhësi e Aplikuar
 • Graduate School i informacionit, Prodhimi dhe Sistemet
 • Graduate School i Shkencave Sportive
 • Shkolla e biznesit
 • Shkolla Okuma e Menaxhimit Publik
 • Shkollë drejtësie
 • Graduate School e Financave, Kontabilitet dhe Ligji
 • Graduate School e kontabilitetit
 • Graduate School e Mjedisit dhe Inxhinieri Energjisë
 • Graduate School i Gazetarisë

histori


Universiteti u themelua nga dijetari samurai dhe politikan Meiji epokës dhe ish-kryeministrit Okuma Shigenobu në 1882, dhe miratuar universitetin titullin në 1902. Ajo filloi si një kolegj me tre departamente sipas sistemit të vjetër japonez të arsimit të lartë.

Në 1882, universiteti kishte departamentin e shkencave politike dhe ekonomi, ligj, dhe shkenca fizike. Së bashku me këto departamente, një kurs i gjuhës angleze është themeluar, ku studentët e të gjitha departamenteve mund të mësojnë anglisht.[5]

Tre vjet më vonë, departamenti i fizikës u mbyll për shkak se kishte shumë pak aplikantët. Departamenti i shkencës dhe inxhinierisë është themeluar në 1908.

Departamenti i letërsisë është themeluar në 1890.

Edhe pse Waseda miratuar formalisht universitetin gjatë në titullin e saj në 1902 kjo nuk ishte deri 1920 që, të përbashkët me shkollat ​​e tjera japoneze dhe kolegje, ka marrë njohjen zyrtare të qeverisë si një universitet sipas kushteve të themelimit urdhëresës University.

Departamenti i arsimit është themeluar në 1903, dhe departamenti i tregtisë, në 1904.

Pjesa më e madhe e kampusit u shkatërrua në shpërthimet e zjarrit të Tokios, gjatë Luftës së Dytë Botërore, por universiteti u rindërtua dhe u rihap nga 1949. Ajo ka rritur të bëhet një universitet të plotë me dy shkolla të larta të mesme dhe shkollën e artit dhe arkitekturës.

në qershor 12, 1950, Gjashtëdhjetë policia bastisi Universitetin Waseda dhe kapi kopje të një letre komunist-frymëzuar hapur të Përgjithshëm MacArthur. Letra e hapur për MacArthur ishte një lexuar në një tubim komuniste të sponsorizuar nga një javë më parë. Letra kërkoi një traktat paqeje për Japoninë që do të përfshinte Rusinë dhe Kinën Komuniste, tërheqja e forcave okupuese, dhe lirimin e 8 Japanese dërguar në burg për sulm 5 Ushtarët U.S në një tubim komunist. Një zyrtar i policisë tha se shumica e takime në Waseda do të ndalohet edhe në të ardhmen, sepse “elementet politike” mund të përpiqen të shfrytëzojnë ato. Yuichi Eshima, Zëvendës-Kryetar i Autonomia Shoqërisë Studentëve, tha se aksioni i policisë “stupified” studentët dhe profesorët, dhe ajo “Kjo është më e keqe se masat e paraluftës ruajtjen e paqes.”


A doni diskutuar Universitetin Waseda ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti Waseda në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Waseda zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Universiteti Waseda

Bashkohen për të diskutuar i Universitetit Waseda.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.