University Belgorod State

Belgorod SBelgorod State University. Higher Education in Russia. MBBS studimore në Universitetin RussArsimi i lartë në Rusin Russia. Mbbs studimi në Rusi

Belgorod State University Details

Regjistrohen në Universitetin Shtetëror Belgorod

Përmbledhje


Belgorod State University ofron studentëve të saj të gjitha avantazhet e një universiteti modern: atmosfera personal, mentorim individual nga stafi i angazhuar mësimdhënës dhe pajisje moderne në salla leksionesh dhe laboratorë. Cilësi të lartë të trajnimit akademik me theksin e tij të fortë në përvojë praktike dhe zbatueshmërinë ka çuar në pozitat e larta në të gjitha renditjen përkatëse universitare ruse.

Strehimi është e rregulluar për studentët e huaj në strehim studentëve. Kampusi i universitetit tonë me ndërtesat e tij moderne dhe zonë të gjelbër është i vendosur në afërsi të qendrës së qytetit dhe të gjitha objektet janë brenda ecin distanca.

Misioni i Universitetit Kombëtar Belgorod State Research është për të zgjidhur problemet e kërkimit të shkallë ndërkombëtare dhe kombëtare dhe, harmonike integrimin arsimore, hulumtim, funksionet sociale dhe kulturore të Universitetit, për të trajnuar profesionistë të kualifikuar të aftë për të siguruar konkurrencën e Rusisë dhe Belgorod rajon në arenën globale socio-ekonomik, ruajtjen dhe zhvillimin e trashëgimisë kulturore dhe morale të vendit dhe rajonit.

 • 24 mijë studentë nga 85 rajonet e Rusisë;
 • Me shume se 2200 studentë të huaj nga 79 vendet;
 • 15 Përbashkëta arsimore Projektet me universitete të lartë të Evropës, Asia-Pacific Rajoni dhe USA;
 • Programet Diplomë Bachelor and master në gjuhën angleze;
 • mbi 140 Marrëveshjet për bashkëpunim ndërkombëtar;
 • 11 Bashkëpunëtorët dhe anëtarët e Akademisë ruse të Shkencave,
 • mbi 1,200 Mjekët dhe Kandidatët e Shkencave,
 • 7 institutet, 3 fakultetet, College Medical, 2 degët;
 • 19 departamente kryesore dhe 102 nën-departamente;
 • 278 Specialitete licencuar të programeve shkallë Bachelor dhe Master-it;
 • 14 Kandidati dhe Këshillat e doktoraturave;
 • 50 drejtimet shkencore të kërkimit bazë dhe të aplikuar
 • 1 shkolla Shkenca;
 • 55 qendra kërkimore dhe laboratorë ;
 • 3 Qendrat e zakonshme e përdorimit të pajisjeve shkencore;
 • 38 hulumtim, Qendrat shkencore dhe arsimore;
 • 6 qendrat shkencore;
 • BSU teknologjike Cluster "High Technologies" me një inkubator biznesi;
 • Qendra Rajonale e IP;
 • 26 programet e trajnimit pasuniversitare në 80 specialitete;
 • studentët’ montimi Union 19 studentët’ shoqatat;
 • Qendra Kulturore Rinore, e cila përfshin 16 Studentët je klubet;
 • BelSU Library Sistemit:
  • 6 salla leximi,
  • 5 tavolina ofrimit të,
  • 1,2 mln. edicionet;
 • Me shume se 4000 kompjutera (përfshirë degët dhe College Medical).
 • 72 klasa kompjuterike (përfshirë degët dhe College Medical);
 • 20 ndërtesave akademike;
 • 6 konvikte;
 • "Belgorod" House Publishing;
 • St. Gabriel Kisha e BelSU;
 • Pharmacy licencuar për përgatitjen e drogës të përbërë;
 • "Nezhegol" Kompleksi Zbavitje;
 • Kompleksi Museum (Muzeu Historik universitetit, zoologjik Museum, mineralogjik Museum, N. Strakhov Library-Museum);
 • Qendra Healthcare BelSU;
 • Horse Riding School;
 • Svetlana Khorkina Sports Complex.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Instituti i Ligjit
 • Instituti i Pedagogjisë
  • Fakulteti i Kulturës Fizike
  • Fakulteti i parashkollor, Arsimi fillor dhe i veçantë
  • Fakulteti i Historisë dhe Filologjisë
  • Fakulteti i Matematikës dhe Shkencës Arsimit
  • Fakulteti i Gjuhëve të Huaja
  • Fakulteti i Psikologjisë
 • Instituti i Mjekësisë
  • Fakulteti i Punëve mjekësore dhe Pediatrisë
  • fakulteti Dentare
  • Fakulteti i Farmacisë
  • College Medical
 • Instituti i ndër-kulturore komunikime dhe Marrëdhënieve Ndërkombëtare
  • Fakulteti Përgatitor
 • Instituti i Menaxhimit
 • Instituti i Ekonomisë
 • Instituti i Inxhinierisë Teknologjisë dhe Shkencës Natyrore
 • Fakulteti i Xehetarisë dhe Burimeve Natyrore Menaxhimit
 • Fakulteti i Gazetarisë
 • Fakulteti i Teologjisë dhe Shkencave Sociale
 • dega Alexeyevka
 • dega Stary Oskol

histori


Historia e Universitetit tonë është e lidhur ngushtë me historinë e arsimit pedagogjik në Rusi. Reformat e 1860 promovoi përshpejtimit të ekonomisë, tregtisë dhe zhvillimin e shkencës ushtarake dhe të sjellë rritjen e institucioneve arsimore. që nga 1872 institucione të veçanta arsimore - institute mësimore - u krijua.

në shtator 26, 1876 në një qytet të qarkut Belgorod Institutit të Trajnimit të Mësuesve – ai i nëntë në Rusi – është themeluar me urdhër të Ministrisë së Arsimit Publik. Që nga ajo kohë rruga e vështirë, por interesante e Universitetit tonë ka filluar.

në qershor 4, 1919 Instituti i Trajnimit Belgorod Mësuesit u riorganizua në Belgorod Institutin Pedagogjik me urdhër të Komisariatit Popullore për Arsim e RSFSR, dhe ne 1920 ajo u riorganizua në Belgorod Instituti i Arsimit Publik.

Në 1922 Belgorod Instituti i Arsimit Publik u riorganizua në Belgorod Institutin praktik i Arsimit Publik, e cila u rirenditur në Shkollën e Mesme Pedagogjike në shtator, 1923.

Në 1939 ajo u bë Instituti i Trajnimit të Mësuesit përsëri.

Në 1941, kur Lufta e Dytë Botërore filloi, Instituti ndalur funksionimin. In1944, kur pushtuesit fashistët u dëbuan nga territori i BRSS, Instituti rifilloi punën e saj në qytetin Stary Oskol si Belgorod u shkatërrua gjatë luftës. Pas luftës Instituti zhvilluar me sukses aktivitetin e saj.

në qershor 21, 1954 Instituti i Trajnimit të Mësuesit u riorganizua në Institutin Pedagogjik.

Në 1957 Instituti u hoq në Belgorod dhe e vendosi në një ndërtesë në rrugën Kommunisticheskaya (sot është ndërtimi i-Teologjik Sociale Fakulteti i, 78 street Preobrazhenskaya).

Në 1966 Instituti u zhvendos në një ndërtesë të re në rrugë Stydencheskaya.

Në 1967 Belgorod State Instituti Pedagogjik u emërua pas М.S. Olminsky (Vendimi i Këshillit të Ministrave të RSFSR No.411 e qershorit 6, 1967, Dekreti i Ministrit të Arsimit të RSFSR No.142 e qershorit 29, 1967).

Në 1994 Belgorod State Instituti Pedagogjik emëruar pas М.S. Olminsky u riemërua si Belgorod State University Pedagogjike emëruar pas М.S. Olminsky (Dekreti i Arsimit të Lartë të Federatës Ruse No.1005 të tetorit të Këshillit Kombëtar të 13, 1994 Në riemërimin e institucioneve të arsimit të lartë).

Ne korrik, 1996 në bazë të Belgorod Institutit Pedagogjik Shtetëror emrin e М.S. Olminsky i Ministrisë së Arsimit të Federatës Ruse, Fakulteti Belgorod territorial i Rusisë Distance Learning Financave dhe Ekonomisë Instituti i Arsimit të Lartë të Federatës Ruse Këshillit Kombëtar dhe Belgorod Medical College të Administratës Belgorod Rajoni, University Belgorod State i Këshilli Kombëtar i Arsimit të Lartë i Federatës Ruse u themelua, i cili është një pasardhës i instituteve të listuara më sipër (Dekreti i Presidentit të Federatës Ruse No.1030 të korrikut 12, 1996, Vendimi i Qeverisë së Federatës Ruse No.880 korrik 23, 1996, Dekreti i Arsimit të Lartë të Federatës Ruse No.1410 gusht Këshillit Kombëtar të 14, 1996).

vazhdimësisë ligjor i Universitetit Shtetëror Belgorod të Belgorod Institutin Pedagogjik, themeluar në 1876, është deklaruar me vendim të Belgorod Rajoni Gjykatës së Arbitrazhit të gushtit 1, 2001 me lidhje me rastin e А08-2793 / 06/01.

në dhjetor 5, 2002 Belgorod State University është shtuar në Regjistrin Shtetëror Unifikuar e personave juridikë si Institucion i Arsimit të Shtetit të Arsimit të Lartë Profesional Belgorod State University.

në janar 17, 2005 Institucioni arsimor Shtetëror i Arsimit Profesional Belgorod Universitetin e Lartë të Shtetit është shtuar në Regjistrin Shtetëror Unifikuar e personave juridikë si Institucionit Arsimore Shtetëror të Arsimit të Lartë Profesional "Universiteti Belgorod State".

Në 2010 Universiteti Shtetëror ("BelSU") ishte i vetmi institucion akademik i rajonit Belgorod, si dhe të Qarkut Qendrore Federale (përveç universiteteve të kryeqytetit të Rusisë), t'i jepet statusi "Universiteti Kombëtar i Shkencës" (Dekreti i Qeverisë së Federatës Ruse No.812-r të majit 20, 2010).

Në 2011, në bazë të ndryshimit të tipit ekzistues të institucionit arsimor Shtetëror të Arsimit Profesional "Universitetin Belgorod State" Lartë, the Federal State Autonome Institucioni arsimor i arsimit të lartë profesional "National University Belgorod State Research"(Universiteti Kombëtar i Shkencës "BelSU")u themelua (Dekreti i Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës e Federatës Ruse No.129 shkurt 1, 2011).

Federata Ruse është një themelues i Universitetit Kombëtar të Kërkimeve "BelSU. Kompetencat dhe autoriteti i themeluesit të Universitetit ushtrohen nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Federatës Ruse.


A doni diskutuar Belgorod State University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Belgorod State University në hartën


Foto


Fotografitë: University Belgorod State zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Belgorod State University

Join për të diskutuar e Universitetit Shtetëror Belgorod.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.