Kazan State University Teknik emrin pas një. N. Tupolev

Kazan State University Teknik emrin pas një. N. Tupolev

Kazan State University Teknik emrin pas një. N. Tupolev Details

Regjistrohen në Kazan Universitetin Teknik Shtetëror emrin pas një. N. Tupolev

Përmbledhje


Kazan State University teknike është një nga institucionet kryesore ruse në inxhinieri avion, motor- dhe instrument-prodhim, shkenca kompjuterike dhe radio- dhe inxhinieri telekomunikacioni. KSTU është universiteti më i madh teknik i Republikës së Tatarstanit dhe në rajon Vollga.

Universiteti përfshin institutet dhe fakultetet e mëposhtme:

 • Instituti i Aviacionit, Land Makina & energji
 • Instituti i Automatizimi & Instrument-Making elektronike
 • Instituti i Teknologjisë Kompjuterike & Informacione Securuty
 • Instituti i Radio-Inxhinierisë & Telekomunikacionit
 • Instituti i Ekonomisë, Menaxhimi dhe Technologies Sociale
 • fizikë & Fakulteti Matematikë
 • Gjermano-ruse Instituti i Teknologjive të Avancuara

Kazan State University Teknik përfshin 8 institutet e lidhura degë jashtë Kazan në qytetet e Almetevsk, Chistopol, Leninogorsk, Naberezhnye Chelny, Nizhnekamsk, Zelenodolk.

Universiteti është i vendosur në 8 ndërtesa të pajisura në mënyrë të përkryer. ajo ka 6 konvikte studentit, dhe një hotel. Kompleksi sportiv përfshin 5 të mirë-pajisur salla sportive shtëpie, si dhe objektet në natyrë për ski & Sportet e ujit. Universiteti gjithashtu ka një kamp sportive në një vend piktoresk në lumin Vollga, 40 km larg nga Kazan.

Një Kampusi i ri i KNRTU-Kai tani është në ndërtim e sipër. Ndërtesa e saj të parë akademik u hap për studentët në 2004; e dyta është tani në ndërtim. Të gjitha kampus duhet të përfundojë brenda disa viteve.

Në 2008, KNRTU-KAI fitoi një konkurs të gjithë-the-rus në mes për mes të gjitha universitetet ruse me programin inovative akademik me titull “Sistemi për Trajnim të Ekspertëve nivel botëror në fushën e zhvillimit dhe përdorimit të Teknologjive të Informacionit si një faktor kyç për të sigurojë një konkurrencë në Makinerisë Prodhimit”. Të dy Qeveritë e Federatës Ruse dhe Republikës së Tatarstani një “Excellence dhe Inovacionit Label” dhe të caktohet një grant prej $20 mln. (equiv.) me qëllim të zbatimit program inovativ të KNRTU Kai-s.

Në 2009, Universiteti Teknik Kazan State bë 1 të 12 Universitetet zgjedhur në mesin e të gjitha universitetet ruse(nga rreth 900 Institucionet shtetërore Ai dhe 2000 ato private) i cili u dha titullin prestigjioz të "Universitetit të Kërkimeve Kombëtare" dhe $70 mln. (equiv.) dhënë nga të dy qeveritë e Federatës Ruse dhe Republikës së Tatarstani.

Marrëdhëniet ndërkombëtare

Kazan National Research Universiteti Teknik është me përvojë në trajnimin e studentëve të huaj. Nga fillimi i 50-, studentë nga Shqipëria, Bulgari, Kinë, Çekosllovakia, Gjermania Lindore, Hungari, Korea e Veriut, Poloni, dhe Rumania studiuar në universitet. Në ditët e sotme ata janë sipërmarrësit të shquar të industrisë, mësuesit dhe shkencëtarë në vendet e tyre.

Për të aplikuar përpjekje sistematike për përfshirjen e universitetit në bashkëpunimit ndërkombëtar dhe më tej të zhvilluar lidhje të drejtpërdrejta me partnerët e huaj në fushën e arsimit dhe aktiviteteve shkencore në 1995, sipas vendimit të këshillit akademik të KNRTU Kai-s, nuk është themeluar Departamenti për Marrëdhënie Ndërkombëtare.

Brenda fundit 15 vjet, KNRTU-KAI ka zhvilluar bashkëpunim dhe ka nënshkruar marrëveshje bilaterale me universitetet dhe qendrat shkencore të Austrisë, Brazil, Kinë, Republika Çeke, Qipro, Danimarkë, Egjipt, Gjermani, Britania e Madhe, Finlandë, Francë, Indi, Irlandë, Itali, Jordan, Korea, Liban, Libi, Poloni, Portugali, Serbia & Mali i Zi, Slovakia, Afrika Republika e Afrikës, Spanjë, Suedi, Switzerland, Siria, Turqi, SHBA, etj.

Pas gati një pushim dyzet vjeçare, KNRTU-KAI filloi mësimin ndër-, universitare dhe pasuniversitare studentë nga shumë vende në të gjithë botën. Për këtë qëllim Departamenti i Marrëdhënieve Ndërkombëtare zhvilluar dhe prezantuar një kornizë trajnimi për studentët ndërkombëtarë. Që nga ajo kohë, KNRTU-KAI ka qenë mësim studentë nga shumë vende duke përfshirë Armeninë, Azerbaixhan, Bjellorusia, Kinë, Francë, Gjermani, Indi, Jordan, Kazahstan, Kirgistan, Korea, Liban, Libi, Lituani, Pakistan, Palestinë, Siria, Taxhikistan, Turqi, Turkmenistan, Ukrainë, SHBA, Uzbekistani në programet e ndryshme akademike.

që prej 2005 vjetore Konferenca Ndërkombëtare Shkencore për post-diplomike dhe studentë të diplomuar me pjesëmarrjen e ish-KNRTU Kai diplomuarit nga jashtë janë mbajtur.

Departamenti i Marrëdhënieve Ndërkombëtare (IRD) aktive informon studentët, mësuesit, Hulumtuesit për programet ndërkombëtare, jep konkurse, dhe në opprtunities arsimore dhe shkencore të financimit. . Së bashku me prorektorët dhe departamentet përkatëse, IRD kryer vepra të përfshirë edhe stafin akademik dhe shkencor të universitetit në programet akademike dhe shkencore ndërkombëtare. Kjo i nxiti studentët dhe mësuesit më të motivuar dhe të përgatitur për të aplikuar për grante të programeve të bashkëpunimit ndërkombëtar, të tilla si Tempus, Erasmus Mundus-, Tacis, Intas, 5th , 6th dhe Programet Kuadër 7 evropiane (të gjithë – Komisioni Europian), DAAD (Gjermani), Këshilli britanik (Britania e Madhe), France Ambasada në Federatën Ruse, PIV (Spanjë), Exchange Visitor-, U-Grade, Muskie (të gjithë – SHBA), etj.

Gjatë viteve të fundit, studentët, postgraduates, mësues dhe shkencëtarët e KNRTU-Kai vizituar universitete, kërkimore dhe gjuhësore qendra në Brasil, Kinë, Qipro, Finlandë, Francë, Gjermani, Britania e Madhe, Spanjë, Suedi, Switzerland, Shtetet e Bashkuara dhe vende të tjera me qëllime akademike dhe shkencore.

Brenda fundit 10 vjet, universiteti ka diplomuar në lidhje me 150 Diploma Specialistët, 100 MSc dhe 25 mbajtësit shkallë PhD nga vendet e huaja.

KNRTU-KAI është anëtar i Shoqatës Evropiane të Universiteteve Hapësirë ​​ajrore Pegasus (2009).

Për dekadën e fundit, reputacioni i KNRTU-kai si një qendër të nivelit të lartë akademik dhe shkencor posedon metodologji moderne në aktivitete mësimore dhe kërkimore, kryerjen e kurseve aktuale akademike, dhe që kanë shkolla të forta shkencore u konfirmua me sukses.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Instituti i Aviacionit, Land Automjetet dhe Energji
 • Instituti i Automatizimi dhe Electronic Instrument-Making
 • Instituti e kibernetikës teknike dhe Informatikë
 • Instituti i Radio-Inxhinierisë dhe Telekomunikacionit
 • Instituti i Ekonomisë, Menaxhimi dhe Technologies Sociale
 • Fizika dhe Fakultetin Matematikë

 

INSTITUTI I AVIACIONIT, Mjeteve tokësore dhe Energjetikës

përfshin departamentet e mëposhtme:
1. Motorë Automobile & shërbim
2. ajror & Hidro-Dynamics
3. Aircraft Projektimi dhe ndërtimi
4. Inxhinieri materiale, Saldim dhe Siguria Industrial
5. Machinery Engineering & Inxhinieri Graphics
6. Aircraft Production
7. Forca e Materialeve
8. Engines Jet & Power Systems
9. Inxhinieri Heat & Inxhinieri i energjisë
10. makineri Teknologjia & Organizimi i prodhimit

 

avion, mekanik, Detare dhe Automotive Engineering

· aerodinamikë & Proceset e nxehtesise në avion (PhD)
· dizajni, Ndërtimi dhe Prodhim Teknologjisë e avionëve (PhD)
· Forcë & Regjimet e nxehtësisë e avionit (PhD)
· Shfrytëzimi teknik të mjeteve fluturuese dhe Engines (BSc)
· Machines i lëngjeve, Gazit dhe Plasma (PhD)
· Machinery Engineering (BSc)
· Inxhinieri materiale dhe materiale Teknologjia (BSc & MSc)
· Dizajni dhe mbështetje teknologjike për makineri Prodhimit (BSc & MSc)
· Transporteve tokësore Teknologji Komplekset (BSc)
· Shfrytëzimi i Machines Transportit dhe teknologjike dhe komplekset (BSc)
· Teknologjia dhe Pajisje për mekanike dhe fiziko – Përpunimi teknik (PhD)
· Inxhinieri Detare, Ocean Engineering dhe Sistemet Inxhinierike e objekteve të infrastrukturës Detare (BSc)

motorëve të avionëve, Motorët e automobilave dhe inxhinieri pushtet

· motorëve të avionëve (BSc & MSc)
· Motorë Heat (PhD)
· Ngrohjes dhe makina elektrike dhe termocentralet e avionit (PhD)
· Power Machinery Engineering (BSc)
· Heat-Power Engineering dhe Inxhinieri Ngrohje (BSc & MSc)
· Thermophysics dhe Inxhinieri teorike Heat (BSc & MSc)
· Makineri turbo dhe Instalime Kombinuar (PhD)
· Fizikë inxhinieri (BSc & MSc)
· Plasma Fizikë (PhD)

 

INSTITUTI e automatizimit dhe elektronike Instrumenti-VENDIMEVE
përfshin departamentet e mëposhtme:
1. Instrumente dhe Informacion & Matja Systems
2. Opto-Electronic Systems
3. Pajisje elektrike
4. Automatizimi dhe Kontrollit
5. standardizim, vërtetim & Menaxhimi teknologjike
6. Ekologjia industriale & siguri
7. Kimi e Përgjithshme & ekologji

INSTITUTI I TEKNIKE kibernetikës dhe Informatikë
përfshin departamentet e mëposhtme:
1. Teknologjia e informacionit Projektimi i makinave informatikë
2. Kontrollit dhe Procesi Dynamics
3. Sistemet e sigurisë së informacionit
4. Matematikë e Aplikuar & Informatika
5. Computer Systems
6. Automated informacionit Processing Systems & kontroll

 

INSTITUTI I RADIO-ENGINEERING dhe Telekomunikacionit
përfshin departamentet e mëposhtme:
1. Radio-elektronike dhe Informacione & Matja Teknologji
2. Nanoengineering në Elektronikë
3. dizajni & Prodhim i pajisjeve elektronike
4. Radio-elektronike & sistemet e telekomunikacionit
5. televizion & Sistemet Multimedia
6. Radio-elektronike & kuantike Instruments
7. Technologies veçanta në arsim

Fizikë dhe Matematikë FAKULTETI
përfshin departamentet e mëposhtme:
1. Fizikë e Përgjithshme
2. Matematika e larta
3. Fizika teknike
4.teorik & Matematikë e aplikuar dhe mekanikë
5. Matematikë veçanta
6. Laser Technologies

Instituti i Ekonomisë, MENAXHIMI DHE TECHNOLOGIES SOCIALE
përfshin departamentet e mëposhtme:
1. Gjuhë të huaja
2. histori & Marrëdhënie me Publikun
3. Shkencat sociale dhe politike & drejtuesit
4. filozofi
5. atletikë & sportiv
6. ekonomi & Menaxhimi i biznesit
7. Ligji ekonomike
8. rusisht & Tatar Gjuhë
9. Teoria ekonomike
10. Inxhinieri psikologjisë & pedagogji

 

histori


Kazan National Research Universiteti Teknik emëruar pas A.N.Tupolev – KAI (KNRTU-KAI) është themeluar në vitin 1932. Historia e Universitetit është i lidhur ngushtë me përparimin e aeronautikës ruse. Arsimi themelor dhe hulumtime të thella shkencore janë tiparet dalluese të universitetit, të cilat e bëjnë shumë tërheqëse për një numër të madh të të rinjve. Deri në kohën e fundit, ai ishte i njohur edhe si Instituti Aviacionit Kazan (KAI). Në 1973, Instituti u emërua pas Andrey N.Tupolev, projektuesi i shquar avioni. Në 1992, ajo mori statusin e Universitetit Shtetëror Teknik. Kjo është një nga 12 para universitetet teknike ruse dhënë statusi i Universitetit Kombëtar të kërkimit. Herën e fundit, Universiteti është akredituar të jetë Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Federatës Ruse në 2012.

KNRTU-KAI i përket numrit të universiteteve ruse që fitoi reputacionin e partner të besueshëm në tregun e shkencor dhe arsimor ndërkombëtar. Ne jemi krenarë për historinë tonë, do të vazhdojmë traditat tona, ne kemi potencial të fuqishëm shkencor dhe personelin me cilësi të lartë të mësimdhënies. Kjo na lejon që të jetë një partner i besueshëm në tregun arsimor dhe shkencor ndërkombëtar, me vetë rezultatet tona të nivelit të lartë.

Me shume se 80 mijë të diplomuarit e punës sonë të Universitetit të frytshëm në të gjitha rajonet e Rusisë dhe të gjithë botën. Universiteti ynë punon për të krijuar një sistem multilevel trajnimit pandërprerë, duke ofruar mundësi gamë të gjerë për trajnime të mëtejshme dhe zhvillimin profesional.

Për të përmbushur qëllimet tuaja të veçanta dhe nevojat ne ofrojmë një gamë të gjerë të programeve në nivele të ndryshme: Inxhinjer ose Diploma specialist, beqar, Master apo Ph.D. shkallë, etj. Zgjedhja KNRTU Kai-ju jeni zgjedhur e Universitetit që është klasifikuar si një nga universitetet më të mira teknike të Rusisë


A doni diskutojnë Kazan Universitetin Teknik Shtetëror emrin pas një. N. Tupolev ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Kazan State University Teknik emrin pas një. N. Tupolev në hartën


Foto


Fotografitë: Kazan State University Teknik emrin pas një. N. Tupolev zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Kazan State University Teknik emrin pas një. N. Shqyrtime Tupolev

Join për të diskutuar e Kazan Universitetin Teknik Shtetëror emrin pas një. N. Tupolev.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.