University Kemerovo State

University Kemerovo State. Studimi në Rusi

Kemerovo State University Details

Regjistrohen në Universitetin Shtetëror të Kemerovo

Përmbledhje


Aktualisht Universitetin Shtetëror Kemerovo (shilte) – një nga universitetet më të mëdha të Perëndimit Siberi, një anëtar i Shoqatës Euroaziatike e Universiteteve – siguron Trajnim, specialistë të kualifikuar në një gamë të gjerë fushash.

Tani KemSU dhe degët e saj siguron: 20 Programet master, 33 Programet bachelor, 37 specialitete, 6 specialitete të arsimit të mesëm profesional.

diplomuarit KemSU punojnë në shkolla, kolegje, institutet, qendrat kërkimore shkencore, zbatimit të ligjit dhe organet gjyqësore, në sektorin komercial, bankat, dhe në degët ekonomike të të dy e rajonit dhe Rusisë kryesor.

Kompleksi përfshin University 5 degë në qytetet: Anzhero-Sudzhensk, Belovo, Novokuznetsk, Prokopievsk, Yurga.

Kreu University përfshin 12 fakultetet:

 • Fakulteti matematike,
 • Fakulteti fizike,
 • Fakulteti kimike,
 • Fakulteti biologjike,
 • Fakulteti i Shkencave Politike dhe Sociologji,
 • Fakulteti socio-psikologjike,
 • Fakulteti i historisë dhe marrëdhënieve ndërkombëtare,
 • Fakulteti i Drejtësisë,
 • Fakulteti i Filologjisë dhe Gazetarisë,
 • Fakulteti i Romance dhe gjermanike Filologjisë,
 • Fakulteti i Edukatës Fizike dhe Sportit,
 • Fakulteti ekonomik.

Cilësi të mirë të trajnimit është i bazuar në infrastrukturën up-to-date dhe stafit akademik dhe mësimor, duke përfshirë mbi 130 Mjekët e Shkencës dhe profesorëve, mbi 600 Kandidatët e Shkencës dhe asistent profesorët, 15 Punëtorët nderuar në sfera të ndryshme të veprimtarive.

KemSU zhvillon hulumtime themelore dhe të aplikuar në fusha të ndryshme të shkencës, industri, ekonomia kombëtare dhe shkolla e lartë. Aktualisht ka 30 shkollat ​​me reputacion shkencore, 12 Fushat kryesore shkencore në Universitetin. Në kuadër të zbatimit të Programit të formimit të mesme innovational KemSU (2010-2012) Kompleksi inovative University shkencore u krijua, u hapën: Dy pajisje shkencore qendrave të përdorimit të përbashkët, biznesi inkubatori rinjtë «Impulse», Qendra e Zhvillimit Kompetencat inovative. mbi 30 artikuj pronësisë intelektuale janë regjistruar. Që nga shtatori 2011, 17 ndërmarrjet e vogla të reja u hapën.

Vjetor të KemSU dhe degët e saj ka 20-25 konferenca scientifc, përfshirë minimum 10 – nga nivelet e të gjitha-ruse dhe ndërkombëtare.

për çdo vit 4000 hulumtuesit KemSU’ publikime shkencore (dokumente dhe abstraktet) duket, si dhe rreth 250 pikat e librave, monografi, koleksione, libra edukative dhe manuale.

Të emetuara në KemSU «Buletinin e Universitetit të Kemerovo Shtetit» që nga tetori 2010 është përfshirë në listën e «revista udhëheqëse peer-rishikohet dhe çështjet, të cilat duhet të publikojë rezultate të mëdha kërkimore e disertacionit punon për gradë akademike Doktor dhe Kandidat i Shkencave »nga Komisioni Lartë Atestimit.

Një nga më të madhe në bibliotekat shkencore rajonin universitare përmban rreth 1 milion dokumente në gjuhë ruse dhe të huaja. aksioneve të saj të bollshme përfshin arsimore, literatura shkencore, fiction dhe revista, si dhe botime të rralla dhe koleksionet e librave nga shkencëtarët të njohura.

State Universiteti Kemerovo ishte ndër të parët në Rusi për të krijuar dhe zhvilluar infrastrukturën rajonale të informacionit për arsim dhe shkencë. Infrastruktura University përfshin një rrjeti kompjuterik me shpejtësi të lartë ndërtuar në bazë të Qendrës së teknologjive të reja të informacionit. Në 2008 Qendra e të dhënave u hap, i cili është i pajisur me fort- dhe software nga prodhuesit kryesorë të botës dhe i plotëson të gjitha kërkesat e përcaktuara për përpunimin e të dhënave dhe ruajtjen e qendrave moderne në internet. Zona Wi-Fi është duke funksionuar në ndërtesat e Universitetit.

Ka mbi 40 auditoreve multimedia për të siguruar klasa me përdorimin e teknologjive të reja të informacionit në KemSU (Universiteti kreu). Pajisja up-to-date është aplikuar për një videokonferencë dhe telebridges, transmetimit të jetojnë si brenda dyerve të Universitetit, kështu që me organizata dhe institucione në Rusi dhe jashtë vendit.

Kurset pasuniversitare në 40 Specialitete dhe kurset e doktoraturës në 7 Specialitete funksionojnë në KemSU. Atje jane 7 Këshillat disertacion për mbrojtjen e tezave mjekut dhe kandidatit në Universitetin, dhe përveç – 5 këshillat e përbashkëta në bazë të organizatave të tjera arsimore dhe shkencore.

Çdo vit Universiteti zgjeron partneritetit dhe të biznesit ndërkombëtar marrëdhëniet e saj. Atje jane 32 kontrata në fuqi me universitete dhe organizata nga Gjermania, Francë, Belgjikë, SHBA, Turqi, Finlandë, PRC, Mongoli, CIS dhe vende të tjera. Studentët dhe pedagogët të kenë mundësi për të studiuar dhe punuar në provë në universitetet e huaja të lartë prestigj. Nga ana e saj Universiteti vjetore të marrë mysafirët nga jashtë për provë, pedagog, mbajtja e seminareve.

shkëmbimin e përhershme e studentëve është rënë dakord me Haps Universitetin Marie Lirë (Bruksel, Belgjikë), University College Lessius (Antwerp, Belgjikë), Shkolla e Lartë Ndërkombëtare e Tregtisë dhe Zhvillimit (EICD3A) (Lyon, Francë), etj.

Çdo vit në referimin nga RF Ministria e Arsimit dhe Shkencës në Universitetin e pranon studentë nga vendet e CIS. Në rreth e tanishme 50 Qytetarët e vendeve të CIS studiojnë në fakultete të ndryshme të KemSU për arsimin e lartë.

Për qasje më të mirë në arsimin e biznesit me cilësi të lartë Shkolla e Biznesit Universiteti është i hapur për studentë dhe përfaqësues të komunitetit të biznesit të rajonit.

Qendra e Mësimit të Gjuhëve të Huaja funksionon më së KemSU ofrimin e kurseve për mësimin e anglishtes, gjermanisht, francez, çek, holandez, arab, italian, Kineze për të gjithë ardhurve.

Ndër-dega Qendra Rajonale e profesionale avancuar trajnimin dhe ritrajnimin ofron rikualifikim dhe kurset e trajnimit të avancuar në një gamë të gjerë fushash, me lëshimin e dokumenteve të shtetit të njohur.

State Universiteti Kemerovo është një bazë arsimore për zbatimin e programit të Presidentit të trajnimit të menaxhimit për organizatat në ekonominë kombëtare të Federatës Ruse.

Sistemi i funksioneve të arsimit të vazhdueshëm me sukses. Në një bazë të përhershëm KemSU bashkëpunon me 89 Institucionet e përgjithshme e arsimit të Kuzbass. Ligjëruesit e Universitetit ofrojnë kurse të veçanta dhe kurse të subjekteve të zgjeruara studiojnë për nxënësit e shkollave. Për fëmijët e talentuar Qendra e Trajnimit parauniversitar shkon konferenca, olimpiadat, çdo vit mban pranverë dhe verë e shkollave me pjesëmarrjen e shkencëtarëve University kryesore. Së bashku me Administratën e Rajonit, Departamenti i Arsimit dhe Shkencës i rajonit Kemerovo, Universiteti ka themeluar Qendrën Rajonale për punë me talentuar Fëmijët dhe organizata joqeveritare «Kuvendi i Stars». Anëtarët e saj janë leavers shkollë – fituesit dhe vrapues-up të gjitha-ruse olimpiadat dhe rajonale në lëndë të ndryshme.

Universiteti është duke implementuar projektin social «universiteti im - familja ime» fokusuar në të gjitha raundin e zhvillimit të nxënësve’ individualitet. mbi 30 shoqata të funksionojë në Universitetin: studio teatri «vstrecha», grupi vallëzimi «Vtoraya Parallelnaya», ekipi i Klubit e Funny dhe Krijues, kor akademik, studio «Art-Vocal», etj.

Festat e studentëve’ kreativiteti «First Snow» dhe «Student Spring» të zhvillohet çdo vit.

Ka objekte për të shkuar në për trajnimin fizik dhe të sportit. sportive dhe palestër Kompleksi përfshin 3 Palestra, një shtëpizë ski, një klub turistik, Sanatorium profilaktik «Vita», një gamë të shtënat, një klub shahu, etj. Ka departamente sportive në basketboll, volejboll, minifutboll, atletikë track-dhe-terren, Powerlifting, gjimnastikë palestër, etj.

Veprat e ekipeve hulumtuese KemSU jepen me tre RF Çmimet e qeverisë për arsimin. Në 2007 Universiteti fitoi çmimin ndërkombëtar «Quality European» – për përpjekjet për të arritur cilësi të lartë të shërbimeve të saj arsimore, në përputhje me standardet evropiane. Në 2009 Universiteti u paraqit me Certifikatën e Cilësisë dhe Pllaka e Nderit.

KemSU mban pozita të forta të mesme në ratings ndryshme. Sipas të dhënave nga agjencia e pavarur «RateOR» në 2009 Universiteti bashkua me radhët e 50 Institucionet më të mira ruse të arsimit të lartë në citedness e publikimeve shkencore (indeksi Hirsch), në vlerësim të veprimtarisë shkencore dhe të publikimit të institucioneve ruse të arsimit të lartë për periudhën para 2010 mori 87 vendin në mesin e 500 Institucionet më të mirë të Rusisë. Në vlerësim kombëtar të institucioneve ruse të arsimit të lartë në fund të vitit 2010 KemSU mori 53-56 vend (ndër 104 Institucionet më të mira ruse).

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Departamenti i Fakultetit të Biologjisë (CF)

 • Departamenti i botanikës
 • Departamenti i Zoologji dhe Ekologji
 • Departamenti i fiziologjisë njerëzore dhe sigurinë e jetës
 • Departamenti i gjenetikës
 • Gjeologjia dhe Departamenti Gjeografi

 

Departamenti i Fakultetit Matematikës (MF)

 • Departamenti i matematikës të Aplikuara
 • Kryetari UNESCO në Teknologjia e informacionit Computing
 • Themelore Departamenti Matematikë

Departamenti i fakultetit sociale dhe psikologjike (SPF)

 • Departamenti i Psikologjisë Sociale dhe Psychosocial Technologies
 • Departamenti i Psikologjisë së Përgjithshme dhe Psikologji zhvillimore
 • Departamenti i Punës Sociale dhe menaxhimit social
 • Departamenti i Psikologjisë arsimore

Departamenti i Fakultetit të Kimisë (HF)

 • Departamenti i analitike dhe Kimi inorganike
 • Departamenti i organike dhe Kimisë Fizike
 • Departamenti i Shtetit ngurta Kimi dhe kimike Materiale

Departamentet e Fakultetit të historisë dhe marrëdhënieve ndërkombëtare (FIiMO)

 • Departamenti i Arkeologjisë
 • Departamenti i historisë së qytetërimit dhe socio-kulturore të komunikimit
 • Departamenti i Moderne, Historia bashkëkohore dhe Marrëdhënie Ndërkombëtare
 • Departamenti i historisë kombëtare
 • historia Major fundit Russian
 • Departamenti i Gjuhëve të Huaja
 • Departamenti i Teoria Ekonomike dhe Administratës Publike

Departamentet e Fakultetit të Filologjisë Romance dhe gjermanike (FRGF)

 • Departamenti i Përkthimit dhe Gjuhësisë
 • Departamenti i angleze Filologjisë
 • Departamenti i francez Filologjisë
 • Departamenti i gjerman Filologjisë
 • Departamenti i Gjuhëve të Huaja

Departamentet e Fakultetit të Shkencave Politike dhe Sociologji (FPNiS)

 • Departamenti i Shkencave Politike
 • Departamenti i Sociologjisë

Departamenti i Fakultetit Fizikës (FF)

 • Departamenti i Fizikës së Përgjithshme
 • Departamenti i Fizikës Teorike
 • Departamenti i fizikës eksperimentale

Departamentet e Fakultetit të Filologjisë dhe Gazetarisë (FFiZh)

 • Departamenti i Gjuhës Ruse
 • Departamenti i Historisë dhe Teoria e letërsisë dhe Folklorit
 • Kryesuesi i stilistika dhe retorikës
 • Departamenti i Gazetarisë dhe letërsisë ruse të shekullit të njëzetë

Departamentet e Fakultetit të Kulturës Fizike dhe Sportit (FFiS)

 • Departamenti i themeleve teorike të kulturës fizike
 • Departamenti i themeleve Biomedical të edukatës fizike dhe shkencave sportive
 • Departamenti i Edukimit Fizik

Departamenti i Fakultetit Ekonomik (FE)

 • Financa dhe krediti Department
 • Departamenti i Ekonomisë Rajonale të Përgjithshëm dhe
 • Departamenti i Menaxhimit të quajtur I.P.Povaricha
 • Departamenti i Marketingut
 • Departamenti i Teoria Ekonomike, Tatimet, Biznesi dhe Ligji

Departamenti i Fakultetit Juridik (LF)

 • Departamenti i Shtetit dhe Ligjit Administrative
 • Departamenti drejta civile
 • Departamenti i Teoria dhe Historia e Shtetit dhe Ligjit
 • Departamenti i së Drejtës Penale dhe Kriminologji
 • Departamenti i Procedurës Penale dhe kriminalistikë
 • Departamenti i punës, Ligji i mjedisit dhe gjyqësore
 • Departamenti i filozofisë


A doni diskutuar Kemerovo State University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Kemerovo State University në hartën


Foto


Fotografitë: University Kemerovo State zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Kemerovo State University

Bashkohen për të diskutuar të Universitetit Shtetëror Kemerovo.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.