Moska Instituti Shtetëror të Marrëdhënieve Ndërkombëtare

Moska Instituti Shtetëror të Marrëdhënieve Ndërkombëtare

Moska Instituti Shtetëror i Details Marrëdhënie Ndërkombëtare

Regjistrohen në Moskë Institutin Shtetëror të Marrëdhënieve Ndërkombëtare

Përmbledhje


MGIMO është institucioni më i Rusisë prestigjioze arsimore për të rinjtë me interesa ndërkombëtare. Për studentët ndërkombëtarë, MGIMO është se më shumë: një vend modern, mirëpritur, dhe intelektualisht stimuluese vend për të studiuar në qytetin më të madh të Rusisë.

Trupi larmishme MGIMO është student i 6,000 është tërhequr nga rradhët e lartë e studentëve rusë dhe nga universitetet partnere e gjithë bota. MGIMO ofron një gamë të gjerë të kurseve në nivelet universitare dhe pasuniversitare - nga çështjet ndërkombëtare, Shkenca Politike, ekonomi, dhe e drejta ndërkombëtare, për gazetarinë, menaxhimin e biznesit, dhe politika e energjisë. studentë ndërkombëtarë mund të aplikojnë për një B.A plotësisht English-mësuar. program ose zgjidhni nga kurset sfiduese dhe emocionuese në rusisht. Studentët kërkojnë një diplomë Master mund të aplikojnë për një nga programet novatore MGIMO të dyfishtë-shkallë, ofruar në partneritet me institucionet ndërkombëtare, ose të kërkojë një vend në një nga më shumë se tridhjetë programet MA mësuar në rusisht.

Për të gjithë historinë e saj, MGIMO po vazhdon të ribërë veten. Në pesë vitet e fundit, universiteti ka formuar partneritete të shumta të reja me institucionet kryesorë nëpër botë. MGIMO është i integruar plotësisht në marrëveshjet e Bolonjës, duke përcaktuar standardet strikte për institucionet më të larta të mësimit evropiane. Universiteti është e angazhuar për nxitjen e një organ gjithnjë në ndryshim e sipër të studentëve, plan mësimor, dhe kampus jetë që vazhdon të pasqyrojë reputacionin e saj si vend më prestigjioze dhe më të avancuara të Rusisë për të kuptuar çështjet ndërkombëtare.

 1. Rusisë PREMIER UNIVERSITY

MGIMO është Rusisë institucioni më i njohur dhe më prestigjioze humane. Ajo është e klasit botëror në çdo kuptim të fjalës – excellence i njohur, i pavarur, coeducational, dhe të pajisura publikisht. MGIMO e shtatë shkolla dhe katër institutet arsimore përfshijnë departamentet e shumta akademike, ndarjet, dhe programet çmimin, si dhe qendrat ndërdisiplinore dhe programet shkencore e punës shtrihet përtej kufijve tradicionale të departamenteve.

 1. TRULY INTERNATIONAL

universiteti më globale e Rusisë, MGIMO ka qenë një shtëpi ruse për studentët nga e gjithë bota për gati 60 vjet, duke siguruar më shumë se 5,000 ndërkombëtare të diplomuarit e arsimit të lulëzojë si udhëheqës në sektorin privat dhe publik në nivel global. veç, MGIMO ka lidhje të ngushta me qendrat kryesore të botës arsimore, të gjithë Evropën, Azi, Amerika, dhe Afrika. MGIMO krenohet vetë në një fokus global dhe MGIMO është një shtëpi për studentët globale.

 1. NJOHJA GLOBAL

Universiteti MGIMO ishte një nga universitetet e para ruse për t'u bashkuar me Shoqatën e Universiteteve Evropiane, dhe është nënshkruese e marrëveshjes së Bolonjës. Filozofia MGIMO ofron shkollim për Bachelor dhe Master në shkallën e programeve të cilat janë të njohura në mbarë botën, me nxënësit duke fituar kualifikime të cilat janë çelësat e punesimit dhe akademike mundësitë ndërkombëtarisht. MGIMO Nderi Doktoratura janë dhënë në emitentit globalisht.

 1. WIDE KURS PËRZGJEDHJA

Universiteti MGIMO ofron në mesin e gamë të gjerë të programeve arsimore dhe specializimeve në dispozicion në një universitet të llojit të saj kudo. Kur është fjala për sigurimin e nxënësve me një kontekst për të kuptuar botën bashkëkohore - qoftë përmes diplomacisë ndërkombëtare, administrata publike, biznes, ekonomi, ligj, dhe gazetaria, për të mos përmendur 53 Gjuhë të mëson - MGIMO është unik.

 1. ACCESS DALLOHEN AKADEMIK

Universiteti MGIMO bashkon aspektet më të mira të një artit kolegj liberale me ato të një universiteti të madh kërkimor. Kjo qasje ofron studentëve qasje të ngushtë në më shumë se 1200 profesorë dhe anëtarë të fakultetit, duke përfshirë 20 anëtarë të plotë dhe anëtarët përkatës të njohur Akademisë ruse të Shkencave, më tej 113 mjekët e shkencës dhe 400 Doktoraturës e kandidatëve shkencore. akademia MGIMO merr krenari në studentët e tij.

 1. WORLD HULUMTIMI njohur

Me një reputacion të shquar dhe statusin akademik MGIMO vazhdimisht renditet shumë në vlerësimet e universitetit. Hulumtimi i saj është zgjeruar globalisht nëpërmjet bashkëpunimeve me institutet kryesore kërkimore në Rusi, vendet e CIS, dhe rreth botës.Nën ombrellën e Ministrisë së Punëve të Jashtme, MGIMO është një politikë me famë think-tank dhe forum për debat dhe analiza të zhvillimeve ndërkombëtare dhe çështjet aktuale, me kontributet e saj për analizë globale shumë të kërkuar pas.

 1. ARSIMI inovative

Që vizion MGIMO saj fillestare dhe filozofi ka shkrirë ashpërsi tradicionale akademike me risi intelektuale. Program inovative e universitetit Educational, zbatuar gjatë 2007-2008, rinovuar fokusin e saj në arsim kompetenca bazuar. Programi gjithashtu pa MGIMO të zhvillojë një sistem të ri të cilësisë që reflekton trendet bashkëkohore shkencore dhe arsimore, me praktikat e reja të menaxhimit dhe teknologjitë, dhe tërheqjen e udhëheqësit arsimore ndërkombëtare.

 1. përsosmëri akademike

Universiteti është i njohur për përsosmëri akademike, që do të thotë të zgjuarit e liderëve të ardhshëm të Rusisë janë duke studiuar atje tani, me një numër në rritje të homologëve të tyre ndërkombëtarë. Çdo vit më maturantë Rusisë konkurrojnë për gati një mijë vende të reja, me disa programe – sidomos ekonomi, ligj, dhe marrëdhëniet ndërkombëtare – ka deri ne 30 aplikantët për çdo vend.

diplomuarit MGIMO përfshijnë presidentë, kryeministrat, dhe ministrat e jashtëm të Azerbajxhanit, Armeni, Bjellorusi, Bulgari, Kazahstan, Mongoli, Slovakia, Ukraina dhe vende të tjera.

 1. Networking WORLDWIDE

MGIMO ofron jo vetëm një edukim të avancuar, por një mundësi të pashembullt për të fituar kontakte profesionale të cilat do të durojnë përtej arsimit formal. Kuadri i saj rigoroz dhe sfidues akademik është plotësuar me një mjedis të shëndetshëm shoqëror ku komuniteti studentëve dhe alumni janë shumë të arritshme dhe mikpritës për studentët e huaj. Në këtë mjedis studentët e sotëm mund të bëhen miqtë e nesër ndërkombëtare politike, legal, liderët e biznesit dhe sociale.

 1. LIFE GREAT SOCIAL

përtej studimit, Studentët MGIMO do të gjeni veten të tërhequr në koncertet e shumta, vallet, netë komedi, dhe ngjarjet në çdo sport imagjinueshëm. Organizata të ndryshme studentore mbushur kalendar me ngjarje të tjera sociale. Sigurisht, MGIMO është në Moskë, një nga qytetet më të mëdha të botës, me një grup të thesareve kulturore dhe historike, Kultura gjallë dhe natës verbuar. Ajo gjithashtu ofron qasje të lehtë në diversitetin dhe energjia e Rusisë bashkëkohore, dhe trashëgimia e saj kulturore epike. MGIMO është një përvojë e mrekullueshme e jetës për studentët ndërkombëtarë.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Shkolla e Marrëdhënieve Ndërkombëtare
 • Shkolla e Marrëdhënieve Ndërkombëtare Ekonomike
 • School International Law
 • Shkolla e Gazetarisë Ndërkombëtar
 • Shkolla e Shkencave Politike
 • Shkolla e Biznesit Ndërkombëtar dhe Administrim Biznesi
 • Shkolla e Ekonomisë dhe Tregtisë Aplikuar
 • Instituti Ndërkombëtar i Politikave të Energjisë dhe Diplomaci
 • Instituti Ndërkombëtar i Administratës
 • Instituti i Studimeve Evropiane
 • Shkolla e Punëve të Qeverisë dhe Ndërkombëtare

histori


MGIMO, që, në rusisht, qëndron për Moskë Institutin Shtetëror të Marrëdhënieve Ndërkombëtare, u themelua në tetor 14, 1944 kur Këshilli BRSS e komisarët Popullore riorganizuar Shkollën e krijuar së fundmi të Marrëdhënieve Ndërkombëtare të Universitetit Shtetëror të Moskës në një institut i pavarur. Fillimisht e quajtur Instituti i Marrëdhënieve Ndërkombëtare (IMO) e saj të parë 200 Studentët ishin veteranë të cilët kishin mbijetuar nga tmerret e Luftës së Dytë Botërore dhe ishin të vendosur për të ndërtuar paqen dhe stabilitetin ndërkombëtar.

 

Nga fillimi MGIMO kishte për qëllim që të bëhet një hulumtim dhe edukim qendra unike akademike. Ajo shpejt u bë institucioni kryesor i Rusisë diplomatike trajnimit, me akademikët MGIMO bërë një kontribut të madh në të gjithë fushën e marrëdhënieve ndërkombëtare, vendit dhe rajonale studime, e drejta ndërkombëtare dhe marrëdhëniet ekonomike ndërkombëtare. Përveç kësaj, ajo mori një pozicion në ballë të përpjekjeve shkencore, me ngritjen e disa shkollave të botës të njohur shkencore, dhe si vendin e punës e shumë shkencëtarëve të shquar rusë, duke përfshirë edhe Akademinë e Shkencave anëtarëve E.Tarle, L.Ivanov, V.Trukhanovskiy, S.Tikhvinskiy, N.Inozemtsev, dhe Y.Frantsev.

Fillimisht MGIMO përbërë tri shkolla: Shkolla e Marrëdhënieve Ndërkombëtare, Shkolla e Marrëdhënieve Ndërkombëtare Ekonomike dhe Shkolla e së Drejtës Ndërkombëtare. Studentët ndërkombëtarë filluan të vijnë në MGIMO nga 1946. Që atëherë alumni MGIMO kanë bërë biznes kombëtare, Liderët diplomatike dhe ligjore në shumë vende, me disa duke u bërë Ministrat e huaj, krerët e qeverisë, dhe madje edhe Presidentët.

Në 1954 Instituti Moska i Studimeve Orientale, një nga institutet më të vjetra ruse dhe pasardhës të Shkollës Lasarevsky krijuar në 1815, u integruar në MGIMO. Biblioteka e Institutit u pasurua shumë nga shtimin e bibliotekës së famshme Lasarevskaya, e cila nuk kishte shokë për trupin e saj të madhe të letërsisë orientale.

Në 1958 MGIMO inkorporuar Institutin e Tregtisë së Jashtme, e cila paraprakisht ka operuar nën patronazhin e Ministrisë BRSS për Tregtinë e Jashtme. Kjo çoi në një zgjerim të Shkollës së Marrëdhënieve Ndërkombëtare Ekonomike dhe një fokus në trajnimin e tregtisë së jashtme dhe specialistë ekonomike. Në 1969 gazetaria School International u themelua.

Në fund të viteve 1980 dhe fillim të viteve 1990, ndryshimi i thellë social dhe ekonomik gjithëpërfshirës Rusinë pa ndryshime të mëdha në strukturën dhe arsimore programet MGIMO-së. Në 1991 një shkollë e re e Biznesit Ndërkombëtar dhe Administrim Biznesi është themeluar.

 

që nga 1992 Instituti ka qenë i kryesuar nga rektori, Profesor Anatoly Torkunov, udhëheqja e të cilit ka qenë i dobishëm në tejkalimin e trazirave të viteve 1990. Sipas qëndrimit të tij MGIMO ka nisur një program gjithëpërfshirës të modernizimit të arsimit dhe inovacionit, duke përfshirë edhe integrimin më të ngushtë me arsimin e lartë evropian, me hyrjen në procesin e Bolonjës, zgjerimi i kontakteve ndërkombëtare, dhe ngritjen e Institutit në ballë të arsimit dhe shkencës ndërkombëtare.

Në 1994 MGIMO iu dha statusi i Universitetit. Në të njëjtin vit pa krijimin e Institutit Ndërkombëtar të Administratës, pas një vendimi nga ana e Qeverisë Ruse në administratën e qeverisë dhe trajnimit të menaxhimit komunal. 1998 pa themelimin e Shkollës së Shkencave Politike, e para e llojit të saj në Rusi për të përqëndrohet në të trajnimit menaxherët e shërbimit publik.

Në 2000 Instituti Ndërkombëtar i Politikave të Energjisë dhe Diplomaci u krijua, nën patronazhin e MGIMO, me iniciativën e kompanitë kryesore ruse të energjisë. Misioni i Institutit është për të trajnuar menaxherët për promovimin e bashkëpunimit ndërkombëtar të energjisë.

Instituti Arsimor Europian MGIMO u themelua në 2006, duke pasqyruar përpjekjet e përbashkëta nga ana e Federatës Ruse dhe Bashkimit Evropian për të organizuar programe të edukimit të vazhdueshëm për zyrtarët rusë dhe evropianë.

2011 ka parë themelimin e shkollës së re MGIMO-së, Shkolla e Ekonomisë dhe Tregtisë Aplikuar. Ai është unik për programin e saj BA në Ekologji dhe Wildlife Menaxhimit, e cila zhvillon ekspertizë në fushën e çështjeve ekonomike dhe ekologjike.

Çdo vit MGIMO pranon më shumë se një mijë studentë të rinj, nga çdo pjesë e Federatës Ruse, dhe ndërkombëtarisht nga më shumë se 60 vendet. mbi 35 mijë alumni ruse dhe globale janë krenarë që kanë diplomuar në Moskë Institutin Shtetëror të Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Ndarjet e Shoqatës Alumni MGIMO janë aktive në shumë vende të botës. Në 2007, Shoqata Alumni MGIMO themeluar parë përzier Rusisë universitare - Fondacionin për Zhvillim për MGIMO.


A doni diskutuar në Moskë Institutin Shtetëror të Marrëdhënieve Ndërkombëtare ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Moska Instituti Shtetëror i Marrëdhënieve Ndërkombëtare në hartë


Foto


Fotografitë: Moska Instituti Shtetëror të Marrëdhënieve Ndërkombëtare zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Moska Instituti Shtetëror komente Marrëdhënie Ndërkombëtare

Bashkohen për të diskutuar e Moskës Institutin Shtetëror të Marrëdhënieve Ndërkombëtare.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.