Moska Universiteti Teknik i Komunikacionit dhe Informatikë

Moska Universiteti Teknik i Komunikacionit dhe Informatikë

Moska Universiteti Teknik i Komunikimit dhe Informatikës Details

Regjistrohen në Moskë Universitetin Teknik të Komunikacioneve dhe Informatikë

Përmbledhje


Më 11 shkurt, 2011 Universiteti Teknik Moskës e Komunikacioneve dhe Informatikë (MTUCI) festoi 90.
Në mesin e dhjetëra mijëra të diplomuarve të saj ka edhe- shkencëtarët e njohur dhe specialistët, shtetërore dhe publike figura të shquar të Rusisë dhe shumë vende të Azisë, Afrika, Evropë dhe Amerikën Latine.
Sot MTUCI është qendra më e madhe arsimore dhe shkencore për përgatitjen dhe rikualifikimin e specialistëve të kualifikuar në fushën e telekomunikacionit, informatikës, inxhinieri elektronike, ekonomi dhe menaxhim.

Struktura e Universitetit përfshin dy degë rajonale në qytetet e Rostov-on-Don dhe Nizhniy Novgorod, Qendra e Kërkimit Shkencor, Avancuar Telekomunikacionit Training Center, Kolegji i Telekomunikacionit, Pre- arsimore përgatitore Center, shkencor- Educational Gama e teknikave të reja, Biblioteka teknike shkencore. Tetë Qendrat e trajnimit për përgatitjen e specialistëve teknikë rusë krijuara nga MTUCI së bashku me kompanitë bota kryesore të telekomunikacionit janë të funksionojnë. Në bazë MTUCI një Technopark të vërtetë duke punuar formuar nga dhjetra pjesëmarrës nga kompani të ndryshme dhe organizata të telekomunikacionit dhe teknologjisë së informacionit sferë u krijua.
Universiteti drejton Arsimor- Shoqata metodologjike për arsimin në fushën e telekomunikacionit, i cili përbëhet nga më shumë se 80 Institucionet e arsimit të lartë të Rusisë dhe vendeve të CIS.
Stafi MTUCI mësimor ka të bëjë me 700 persona. Në mesin e tyre ka më shumë se 100 profesorë dhe më shumë se 400 kandidatët e shkencave dhe ligjëruesit të lartë. Në mesin e profesorëve të universitetit janë të plota dhe korrespondente anëtarët e akademitë ruse dhe ndërkombëtare, Fituesit e Leninit dhe shpërblime shtetërore, Çmimet e Qeverisë së Federatës Ruse.
Rreth katër mijë studentë të kohë të plotë dhe edukimit korrespondencës, studentët pasuniversitarë dhe pjesëmarrësit e kurseve të ndryshme janë duke studiuar në Universitetin e. Arsimimi është kryer në bazë të një sistemi modern arsimor multilevel: bachelor, inxhinier, master në 25 specialitete dhe 8 drejtimet. Metodat dhe mjetet e trajnimit mbi bazën e arritjeve të fundit në fushën e telekomunikacionit dhe teknologjive të informacionit janë përdorur në MTUCI. Koncepti i “Universiteti elektronike »lejuar “të electronize” gjitha proceset e zgjedhjes, pranim, trajnimi dhe testimi i nxënësve realizohet. Çdo vit më shumë se 1000 studentët dhe studentët pasuniversitarë të marrin pjesë në punën shkencore në fushën e teknologjive të reja infocommunication në bazë të Qendrës së Kërkimeve Shkencore të MTUCI .
Bashkëpunimi ndërkombëtar i Universitetit ka qenë e qëndrueshme për pothuajse 70 vjet. Studenti i parë i huaj erdhi për të studiuar në MTUCI në 1946. Që atëherë disa mijëra mjeshtrave, beqarëve, inxhinierë, trajnuarit dhe më shumë se 350 kandidatët e shkencave nga 82 vendet e botës janë përgatitur. Në bazë të marrëveshjeve të drejtpërdrejta bashkëpunimi me 48 institucionet dhe 16 kompani nga 46 vendet e huaja është kryer. Universiteti është anëtar i Sektorit të Zhvillimit të Bashkimit Ndërkombëtar të Telekomunikacionit (ITU) dhe luan një rol të rëndësishëm në veprimtarinë e ITU-së dhe organizatave të tjera ndërkombëtare të telekomunikacionit

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • Departamenti i “Teknologjia e informacionit”
  • Departamenti i “Radio dhe Televizioni”
  • fakultet “Rrjetet dhe sistemit të komunikimit”
  • Fakulteti i Ekonomisë dhe Menaxhimit
  • 1 Fakulteti Teknik i përgjithshëm
  • 2 Fakulteti Teknik i përgjithshëm
  • Koha dhe korrespondencë të përgjithshme fakultetet teknike
  • trajnimin Fakulteti dhe riaftësimi (mësuesit dhe profesionistët)

histori


Historia e Universitetit filloi në 1921 kur Instituti Moska i Inxhinierisë Elektrike dhe Komunikimit Kombëtar (MIEENC) u ngrit.

Në 1938 MIEENC bashkua me Akademinë e Inxhinierisë dhe Teknologjisë së Komunikimit (ETAC). Këto dy institucione të arsimit të lartë formuar bazën e Institutit të Moskës e Komunikimit Inxhinierëve (MICE) e cila ishte riemëruar në 1946 në Institutin e Moskës i Telekomunikacionit Inxhinierëve (Mite).

Në 1988 tre institutet – Mite, Instituti All-Bashkimi për Korrespondencës në Inxhinieri Elektrike dhe Instituti All-Bashkimi për stafin administrativ Rikualifikimin formuar bazën e Institutit të Moskës e Komunikimeve (MIC).

Me vendim të Qeverisë së Federatës Ruse në 1992 mic u shndërrua në Universitetin Teknik të Moskës e Komunikimeve dhe Informatikë (MTUCI).


A doni diskutuar në Moskë Universitetin Teknik të Komunikacionit dhe Informatikë ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Moska Universiteti Teknik i Komunikacionit dhe Informatikë në hartën


video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Moska Universiteti Teknik i komunikimeve dhe Informatikës komente

Bashkohen për të diskutuar e Moskës Universitetin Teknik të Komunikacioneve dhe Informatikë.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.