Universiteti Shtetëror North-Western Medical

Universiteti Shtetëror North-Western Medical. Mbbs studimi në Rusi

North-Western State Medical University Details

Regjistrohen në veri-perëndimore Universitetin Mjekësor Shtetëror

Përmbledhje


North-western University Medical State emëruar pas I.I.Mechnikov u formua në tetor të 12-të, 2011, si rezultat i bashkimit të dy institucionet më të vjetra arsimore mjekësore në Rusi – Saint-Petersburg Akademia Mjekësore për studime pasuniversitare dhe Saint-Petersburg State Medical Academy n. një. I.I. Mechnikov.

Themeluesi i universitetit Mechnikov është Ministria e shëndetit publik të Federatës Ruse.

Veprimtaria e Universitetit bazohet në bashkëpunim dhe koordinim të arsimit, Aktiviteti klinike dhe shkencore. Kjo bën të mundur për të përgatitur specialistë kompetent, të cilët posedojnë njohuri të up-to-date dhe janë në gjendje të përdorin atë në praktikë.

4,200 studentët (~ 3000 Studentët në formë të arsimit buxhetore dhe ~ 1200 në formën arsimore tarifë të bazuar në) janë duke studiuar në Universitetin, në mesin e tyre janë 500 studentë nga vendet e huaja.

Përveç se, në Universitetin studiojnë mbi 670 praktikantë dhe në lidhje me 1500 banorët klinike, 460 Ph.D. Kandidatët bëjnë punën e tyre pasuniversitare. deri në 35 000 Specialistët nënshtrohen shkurtër të tyre- dhe të gjatë- Trajnimi termi Akademik në vit.

Puna diagnostike dhe klinike në Universitetin Mechnikov menaxhohet në 6 klinikat e veta, i cili është kapaciteti 1645 shtretër dhe përfshijnë 25 specializimet klinike. nënndarje klinike të Universitetit të sigurojë ndihmë të lartë të kualifikuar mjekësore për 40000 pacientët në spital dhe rreth 300000 outpatiently vjetore.

Puna kërkimore në Universitetin Mechnikov është kryer në përputhje me udhëzimet e fundit të zhvillimit shkencore të shkencave biomjekësore. Vëmendje e konsiderueshme i është kushtuar studimeve në fushën e mbrojtjes shëndetësore dhe sanitare dhe mirëqenien epidemiologjike të popullatës. Strategjia afatgjate është e fokusuar në transferimin efektiv të rezultateve themelore dhe të aplikuara të veprimit shkencore dhe në ndërtimin mjedis përkrahës shkencore-arsimore, çfarë do të bëjë të mundur për të përgatitur specialist të kualifikimit më të lartë.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • Fakulteti i Mjekësisë së Përgjithshme
  • Fakulteti i Mjekësisë Preventive
  • fakulteti pediatrik
  • fakulteti Dentare
  • fakulteti Surgical
  • fakulteti terapeutik
  • fakulteti Biomedical
  • Fakulteti i Infermierise Care

histori


North-Western University Medical State emëruar pas I.I. Mechnikov u themelua në tetor, 2011 si rezultat i bashkimit të Saint-Petersburg State Medical Academy n. një. I.I. Mechnikov dhe Saint-Petersburg Medical Akademia e Studimeve pasuniversitare. Të dy institucionet quajtur më lart kanë një histori të veçantë, e cila është krijuar gjatë han 100 vjet.

Trashëgimia jonë është grumbulluar nga autoriteti konsiderueshme pararendës së alma mater, dhe qindra e mijëra të profesionistëve të trajnuar. traditat kulturore dhe shkollat ​​shkencore kompozoj një themel të fortë për zhvillimin e suksesshëm të Universitetit.

Instituti klinik i Madh dukeshës Elena Pavlovna - GIDUV- SPB MAPS u themelua në 1885 Kur Profesor E.E. Eikhvald është bërë drejtori i saj i parë. State Medical Akademia e Shën Petersburg (SPbSMA) daton në Institutin Psychoneurological i cili u ngrit në 1907 nga psikiatri i njohur, V.M akademik. Bekhterev. Në 1994 Akademia është dhënë emri i shkencëtarit të shquar rus dhe prizer Nobel në mjekësi I.I. Mechnikov, të cilat Universiteti është duke tani.

 

PUNA AKADEMIK
Puna arsimore në Universitetin bazohet në konceptin e sistemit multi-fazë të trajnimit të specialistëve për programet e niveleve të ndryshme të arsimit mjekësor. Nuk është trajnimi arsimi University, Trajnimi në programet e arsimit të lartë, si dhe trajnimi post-diplomuar i mjekëve.
University encloses 112 departamentet, të cilat janë konsoliduar në 9 fakultetet: Fakulteti i mjekësisë së përgjithshme (përbëhet nga 24 departamentet), Fakulteti mjekësor-profilaktik (përbëhet nga 29 departamentet), Fakulteti kirurgjikale (përbëhet nga 13 departamentet), fakulteti terapeutik (përbëhet nga 15 departamentet), Fakulteti pediatrik (përbëhet nga 10 departamentet), mjekësor – Fakulteti biologjike (përbëhet nga 10 departamentet), Fakulteti i studentëve të huaj, Fakulteti i edukimit për infermieret, kujdesit shëndetësor dhe punë sociale (përbëhet nga 5 departamentet), fakulteti stomatologji (përbëhet nga 6 departamentet).

tani 4,500 studentët, për rreth 800 prej tyre nga vendet e huaja janë duke studiuar në Universitetin e. Me shume se 2400 specialistët e rinj bëjnë studimin e tyre pasuniversitare në Universitetin e sotme. deri në 35 000 Specialistët nënshtrohen shkurtër të tyre- dhe të gjatë- Trajnimi termi Akademik në vit.
Trajnimin e specialistëve në Universitetin bazohet në integrimin e teknologjive tradicionale dhe të reja arsimore. Cilësia e procesit arsimor është i kontrolluar nga një qendër e pavarur testimi, dhe qendrat e trajnimit janë ngutësi procesin arsimor për punë të vërtetë praktike. Së bashku me rritjen e përvojës profesionale ndjenja e madhe është drejtuar mbi zhvillimin e personalitetit të mjekut, si përfaqësuese e profesionit më human.


A doni diskutuar North-Western University Medical State ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


North-Western State University Medical në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Shtetëror North-Western Medical zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente University Medical North-Western State

Bashkohen për të diskutuar e Veri-Perëndimore Universitetin Mjekësor Shtetëror.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.