University Petrozavodsk State

University Petrozavodsk State. Arsimi i lartë në Rusi

Petrozavodsk State University Details

Regjistrohen në Universitetin Shtetëror Petrozavodsk

Përmbledhje


University PetrSU u themelua në 1940 si Universitetin finlandez-Karel dhe fituar emrin e saj të pranishëm në 1956. Gjatë gjithë historisë së saj 75-vjeçare PetrSU është bërë universiteti më i madh në pjesën veri-evropiane të Rusisë dhe të trajnuar më shumë se 60000 studentët. Ai me sukses kombinon traditat e arsimit dhe shkencës klasike themelore me vendime të reja në fushat e zhvillimit shkencor të teknologjisë së lartë.
PetrSU ka disa alumni dukshëm, përfshirë politikanë të shquar dhe poetëve. Ajo është vendosur rregullisht ndër universitetet më të mira të Rusisë, sipas renditjen ndryshme (University Botërore GreenMetric renditja - vendin e 2 në mesin e 100 universitetet më të mira në Rusi; «Interfax» dhe «Ekho moskvi» vlerësim të pavarur kombëtar në kategorinë ndërkombëtarizimit - Vendi i 3, etj)

STRUKTURË

Universiteti zë 8 ndërtesat në të gjithë qytetin dhe vepron një kopsht botanik, një pishinë «Onego», disa laboratorë dhe një shtëpi botuese. biblioteka e saj ka një total prej rreth 1.4 milion libra. PetrSU është e vendosur në Petrozavodsk, por ajo gjithashtu ka një degë në Apatity, qyteti në rajonin Murmansk.
Sot më shumë se 14800 Studentët ndjekin mësimet në universitare të ndryshme, programeve universitare dhe pasuniversitare. Ata janë të mësuar nga më shumë se një mijë profesorëve, duke përfshirë 550 PhD, 145 Mjekët e Shkencës, 26 anëtarët e akademitë shtetërore të shkencës.
Universiteti është i përbërë nga 80 departamentet, 9 fakultetet, 7 institutet arsimore dhe 8 institutet kërkimore.

KONTRIBUTI NË QYTETIN DHE QARKUT

Universiteti luan një rol aktiv në marrjen e arsimit të lartë më të arritshme për njerëzit që jetojnë në rrethet Outland e Karelia dhe shtetet e afërta. Çdo qarkut është caktuar për një fakultet apo institut dhe studentëve nga qytetet e vogla apo fshatra mund të aplikojnë për një arsim punëdhënësi të sponsorizuar. Nxënës të shkollave Petrozavodsk, lyceums dhe gjimnazet mund të marrin pjesë në trajnime specifike parauniversitar në fushën e tyre të ardhshëm të studimeve.
PetrSU merr pjesë në organizimin dhe kryerjen provimin Unifikuar e Shtetit (PËRDORIMI), e cila ka qenë forma kryesore e provimeve diplomimit në shkolla dhe forma kryesore e ekzaminimeve paraprake në universitetet në Rusi për të kaluarën 10 vjet. Shtëpitë e universitetit Qendra Rajonale PËRDORIMI, e cila përpunon rezultatet e provimeve dhe ofron këshillim në internet për mësuesit dhe nxënësit.
PetrSU është një qendër e njohur kërkimore në fushën e programimit, IT, hulumtimi plazma, Mikroelektronika, Matematikë, fizikë, Shkenca mjekesore, biologji, histori, filologji, shkencat politike dhe sociale, ligj, ekonomi, ndërtim, pylltari, bujqësi. Me shume se 60 rajonal, konferenca kombëtare dhe ndërkombëtare janë të mbahet çdo vit, mbi 300 projekte shtetërore dhe private të financuara në fushën e shkencës dhe arsimit janë kryer, dhe dhjetra monografi, tekste dhe doracakë janë publikuar.

BASHKËPUNIMI NDËRKOMBËTAR / MARRËDHËNIET

Gjatë viteve PetrSU ka qenë shumë aktive në arenën ndërkombëtare. Sot më shumë se 200 studentë ndërkombëtarë nga SHBA, Evropë, Kina dhe vendet e tjera të studiuar në universitet, dhe 10 profesorë nga vende të ndryshme të mësuar në PetrSU.
Atje jane 6 Programet master në gjuhën angleze filloi në 2015: «Shërbime të rrjetit dhe Sisteme», «Politikës Sociale krahasuese dhe Mirëqenies», "Shendeti Publik", «Turizmi Menaxhimi», «Studimet nordike: Gjuhe, Kultura dhe Historia »dhe« Spintonics ». Studentët mund të zgjedhin për një diplomë bachelor ose specialistit.
Universiteti ka 87 marrëveshjet ndërkombëtare aktive me 27 vendet (Finlandë, Suedi, Norvegji, Francë, Gjermani, Portugali, Mbretëria e Bashkuar, Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Kanadë, Belgjikë, Korea, Vendet e rajonit të Balltikut, etj) dhe programet nderkombetare e këmbimit janë nisur me 20 universitetet e huaja. 30 Projektet ndërkombëtare janë mbajtur çdo vit me mbështetjen financiare të fondeve të ndryshme ndërkombëtare, programe dhe organizata (SHBA, BERZH, USAID, CRDF, IREX, DAAD, CIMO).
Njësitë PetrSU ndërkombëtare përfshijnë Institutin e Programeve Ndërkombëtare, Qendra e BE-së në rajonin e Barents në Rusi, Universiteti Ndërkombëtar Veror, International Programming Center Training Specialist, PetrSU Metso Center, PetrSU Nokia Center dhe PetrSU PONSSE Center. Instituti i programeve ndërkombëtare shtëpi Atlantik dhe Qendra Bashkëpunimi Azi, Qendra e Informimit e Bashkimit Evropian dhe Qendra për Arsim Ndërkombëtar.
Universiteti bashkëpunon me UNESCO-n, Universiteti i Arktik, Grupi i përbashkët punues për arsim dhe hulumtim e Barents Euro-Arktik Rajonin, Bordi Kombëtar për Arsimin në Finlandë, Shoqata Ndërkombëtare e Finno-Ugric Universiteteve, Shoqata e Hapur Innovations fruct, Barents Rrjeti Pedagogjia e Paqes.

Tre Qendrat Gjuha në universitet të ofrojë një mundësi për të kaluar testet e gjuhës në vijim:

torfë (Test i ruse si gjuhë e huaj)

TOEFL (Test i anglishtes si gjuhë e huaj)

Sheets (Test i Ligjore angleze Aftësitë)

AKOMODIMI për studentët ndërkombëtarë

Studentët ndërkombëtarë kanë disa opsione strehim për të zgjedhur nga, ndër të cilat janë banesa me qira, Dhoma hotel / hotel apo që jetojnë në një familje pritëse. Opsioni më i popullarizuar edhe pse është konvikt studenti. PetrSU ka 10 ndërtesa konvikt shpërndara në të gjithë qytetin. Universiteti nuk ka një kampus kryesore, por është e lehtë për të arritur nga çdo konvikt anë të transportit publik. Të gjitha ndërtesat kanë qasje në internet, lounges dhe sallat e studimit, Palestra. Ata janë të pajisur edhe me makina larëse dhe soba.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Instituti i Gjuhëve të Huaja
 • Instituti i Historisë, Shkenca Politike dhe Sociale
 • Instituti i Pylltarisë, Inxhinieri dhe Shkenca ndërtim
  • Instituti i Menaxhimit të Mjedisit në Veri Evropian
 • Instituti i Mjekësisë
  • Instituti i Lartë Biomedical Technologies
 • Instituti i Arsimit dhe Psikologji
 • Instituti i Kulturës Fizike, Sport dhe Turizmit
 • Karel Instituti Rajonal i Menaxhimit, Ekonomi dhe Ligji i PetrSU (KRIMELTE)
 • Instituti i Programeve Ndërkombëtare
 • Instituti i Edukimit në Vazhdim

 

 • Fakulteti i Bujqësisë
 • Fakulteti i Xehetarisë dhe Gjeologjisë
 • Fakulteti i Matematikës dhe teknologjitë e informacionit
 • Fakulteti i Fizikës dhe Teknologjisë
 • Fakulteti i Filologjisë
 • Fakulteti i Ekologjisë dhe Biologjisë
 • Fakulteti i Ekonomisë
 • Fakulteti i Drejtësisë
 • Fakulteti përgatitore

histori


Në sajë të punës së koordinuar të fakultetit dhe të punonjësve të tjerë të universitetit, në fillim të viteve 1970 autoriteti i Universitetit Shtetëror Karel-finlandeze u bë shumë e rëndësishme në Republikën e Karelia dhe tërë pjesën veriperëndimore të vendit.

Në 1973 Mikhail Shumilov u bë rektor i ri i universitetit. Me një PhD në histori, Ai ishte i njohur për monografitë e tij në lidhje me historinë e Karelia dhe Veriut Evropian.

Në 1975 Departamenti i ri i Kontabilitetit i hapur në Universitetin si pjesë e Shkollës së matematikës dhe fizikës. Arsyeja kryesore për hapjen e këtij departamenti ishte mungesa e kontabilistëve të kualifikuar dhe ekonomistët në Karelia. Klasa e parë e studentëve të kontabilitetit diplomuar në 1979 dhe përbëhej nga 52 specialistë të rinj. Në 1980 Shkolla e Ekonomisë u hap. Ajo përbëhej nga tre departamente: ekonomi politike, kontabilitetit dhe aktivitetit ekonomik, dhe ekonomia sektoriale. Dekani i parë i Shkollës ka qenë S. N. Polyakov dhe në 1982 Ai u zëvendësua nga A. G. Rusakov

Për të rritur popullaritetin e Universitetit në mesin e studentëve të ardhshëm, departamentet dhe shkollat ​​e Universitetit të vënë një shumë përpjekje në shpërndarjen e informacionit në lidhje me universitetin në Karelia dhe zonat fqinje. Përveç kësaj, një numër të kurseve të veçanta të trajnimit (rekrutimin për 1,800 njerëz) u organizuan. mësimdhënësit universitarë organizuar takime me nxënës të shkollave të mesme ku kanë biseduar për mundësitë e nxënësit do të marrin në universitet. I ashtuquajturi “Door Ditët e Hapura” janë organizuar rregullisht. Si rezultat, Konkursi për pranim u bë rreth 2.3 studentë për slot në dispozicion.

Vëmendje e veçantë i është kushtuar përmirësimit të nivelit të kualifikimit të mësuesve. Mësuesit tani mund të marrin pushim shtesë për të fituar master dhe doktoraturës (PhD) gradë. Universiteti kishte 40-50 studentë të diplomuar çdo vit.

Në 1970 një vëmendje e veçantë i është kushtuar edhe pajisjet teknike të universitetit. Tetë klasa janë të pajisura për të shfaqur filma dhe dy klasa bë laboratorët e gjuhës. klasa kompjuterike u përmirësua gjithashtu dhe kompjutera gjeneratës së tretë ES-1022 dhe ES-1035 janë instaluar.

PetrSU ishte një nga universitetet e para që implementuar një program të integruar të BRSS Ministrisë së Arsimit të Lartë të quajtur “ICS-universitar”. Për të përmirësuar punën e universitetit, studiuesit e universitetit zhvilluar një numër të sistemeve softuerike, duke përfshirë “person që hyn”, “Numri i nxënësve”, “seancë”, “kontrollin e tanishme”, “praktika sociale dhe politike,” “Student i diplomuar,” “Kontrolli i zbatimit të vendimit”, dhe “Stafi i Burimeve Njerëzore”.

Nga fillim të viteve 1970 deri në 1985, përafërsisht 14300 Studentët u diplomua nga universiteti.

 


A doni diskutuar Petrozavodsk State University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Petrozavodsk State University në hartën


Foto


Fotografitë: University Petrozavodsk State zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Petrozavodsk State University

Bashkohen për të diskutuar të Universitetit Shtetëror Petrozavodsk.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.