Plehanovi Russian Universiteti i Ekonomisë

Plehanovi Russian Universiteti i Ekonomisë

Plekhanov Russian Universiteti i Ekonomisë Details

Regjistrohen në Plehanovi ruse Universitetin e Ekonomisë

Përmbledhje


Misioni ynë: udhëheqja në profesionistëve të trajnimit me të gjitha raundin e parë në fushën e ekonomisë, bazuar në sintezën e traditave historike, risitë shkencore dhe zhvillimi i suksesshëm dhe i qëndrueshëm i universitetit;Misioni i Plehanovi ruse Universiteti i Ekonomisë konsiston në:

 • zhvillimin dhe përhapjen e arsimit aplikuar ekonomik dhe tregtar në bazë të kombinimit të trashëgimisë historike dhe traditave sipërmarrëse, si vlera më thelbësore sociale;
 • edukimin e individëve mësuar dhe të kualifikuar, të cilët janë në gjendje që të bëhet udhëheqës në ekonominë botërore.

Plehanovi Russian Universiteti i Ekonomisë është një institucion i akredituar qeveritar i licencuar për të ofruar arsim të lartë dhe shërbime të tjera arsimore. Statusi i “universitet” do të thotë se institucioni të lartë (student & diplomim) dhe edukimi pasuniversitare është e specializuar në një fushë të veçantë – ekonomi & drejtuesit. Universiteti është institucioni më i madh ekonomik arsimor në Rusi dhe ish-Bashkimit Sovjetik. Ai përbëhet nga fakultetet në vijim: Ekonomi Përgjithshme; Marrëdhënie Ndërkombëtare të Biznesit; Shkolla e Biznesit Ndërkombëtar (IBS- Plehanovi); financë, Kontabilitet dhe Banking; Ekonomi dhe Menaxhim; Politika Tatimet; Inxhinieri Commercial; Administrim Biznesi; Kibernetika ekonomike; pakicë; Ekonomia e Ndërmarrjeve; Studime Politike dhe Ligji; Fakulteti i Shkolla e Biznesit dhe MBA.

Universiteti Plehanovi ofron një sistem me dy nivele të arsimit ekonomik dhe të biznesit. Niveli i parë – një katër vjeçar me kohë të plotë Bachelor Degree Program kryesisht synon të përcjellë një njohuri të gjerë të bazave të ekonomisë dhe studimeve të biznesit. Niveli i dytë – Me kohë të plotë Program Master Degree dy vjet – do të fitojnë nxënësit aftësitë profesionale me fokus më të ngushtë në fushën e tyre të zgjedhur.

Të diplomuarit tona janë të rinjtë të aftë të angazhuar në të gjitha aspektet e industrisë së vendit, ekonomi dhe tregti. Me përjashtim të atyre nxënësve që zgjedhin për të shkuar në studime të mëtejshme, shkalla e punësimit të të diplomuarve është jashtëzakonisht i lartë.

Ne jemi shumë krenar që shumë prej shkencëtarëve më të famshëm, ekonomistët, udhëheqësit politikë dhe të biznesit, diplomatë dhe profesionistë të tjerë tani aktive në ekonominë e re ruse janë trajnuar Plehanovi.

Ne jemi gjithashtu veçanërisht krenar për faktin se diploma Plehanovi është certifikuar nga UNESCO.

Ne përpiqemi për të krijuar të gjitha kushtet për nivelin më të lartë të arsimit, duke përfshirë mundësinë për t'u njohur me universitetet kryesore perëndimore gjatë studimit akademik jashtë vendit. Ne duam të kemi në mesin e të diplomuarit tanë të vërtetë profesionale, njerëzit shumë të arsimuar dhe inteligjente.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Fakulteti i Financave
 • Shkolla e Biznesit Ndërkombëtar
 • Fakulteti i Marrëdhënieve Ndërkombëtare Ekonomike
 • Fakulteti i Drejtësisë
 • Fakulteti i Ekonomisë dhe Statistikave matematike
 • Fakulteti i Trading Ekonomik
 • Fakulteti i Hotel, Restorant, Turizëm dhe Sport Industri
 • Fakulteti i Edukimit Profesional Shtesë
 • Fakulteti i Marketingut
 • Fakulteti i Menaxhimit
 • Ndërtesa kryesore e Universitetit
 • Fakulteti i Ekonomisë së Përgjithshme
 • Shkolla integrale e Biznesit
 • Shkolla e Biznesit e Marketingut dhe Ndërmarrësi
 • Fakulteti i Diplomë Aplikuara
 • Fakulteti i mësimit në distancë
 • Fakulteti i Edukimit elektronike

histori


Plekhanov Russian Universiteti i Ekonomisë ka 107 Vitin e historisë dhe i lidhur ngushtë me sektorët komerciale dhe industriale të Rusisë.

Nevoja për të trajnuar stafin profesional - menaxherët, ekonomistët, inxhinierë komerciale - erdhi me rritjen break-qafë të industrisë dhe ekonomisë në Perandorinë Ruse, në fillim të 20th century.At se kohët shoqërie Moskë për përhapjen e arsimit komerciale e kishte blerë tokën për dhurim në Zamoskvorechye për ndërtimin e kolegjit komerciale për burrat.

Kolegji komerciale për meshkujt është themeluar nga një sipërmarrës rus dhe philanthropistAlexey Vishnyakov në 1901. Fillimisht kolegji ishte vendosur në ndërtesa të drurit. Në vjeshtë 1903 Ndërtesa e re e kolegjit të ndërtuara në një dizajn të arkitekti i njohur AlexanderZelenko hapi dyert e saj. Në 1904 Kolegji komerciale për meshkuj u emërua me nder pas Tsesarevich Alexey.

 

Një vit më vonë në afërsi të kolegjit për burrat e Shoqërisë hapi kolegjin komerciale femër me një kishëz për hir të ikonës Nënës së Perëndisë "shërimin e rënë". Në të njëjtën kohë kurset për trajnimin e mësuesve për këto kolegje ishin organizuar. nga 1907 kurset ishin rritur në nivelin e shkollës së lartë të drejta të plota dhe ata u reformuar në institut komerciale Moskë. Ministri i Tregtisë dhe Industrisë së Perandorisë Ruse nënshkroi dokumentin përkatës më shkurt 19, 1907 dhe kjo datë konsiderohet data e themelimit të parë të shkollës së lartë ruse e ekonomisë.

Në 1911 ndërtimi i ndërtesës së institutit filluar. mjerisht, vetëm të kthehet i parë ishte ngritur, Lufta e Parë Botërore pengoi ndërtimin e mëtejshëm. Gjatë luftës më shumë se 2000 Studentët luftuar dhe punuar në front, dhe spital për ushtarët e plagosur u organizua në ndërtesën e shkollës komerciale për femra.

Në 1919 Instituti u bë shteti dhe ndryshoi emrin e saj për Institutin e Moskës e Ekonomisë Kombëtare. Fillimisht ajo u emërua pas Karl Marksit, dhe vetëm në 1924 instituti i është dhënë emri i filozofit GeorgiPlehanov Anglisht dhe teoricien i shquar marksist.

Në vitet e para të qeverisë sovjetike instituti luftuan për ekzistencën e saj - ka qenë mungesa e karburantit, ushqim; nuk ka pasur paga për mësimdhënësit në kohën e kaosit. Instituti, megjithatë, arritur të kalojnë nëpër periudhë të vështirë dhe të përparojë përsëri.

The 40th solli vendit një përvojë e hidhur të tmerrshme - të Luftës së Dytë Botërore. Gjatë luftës qindra studentëve dhe stafit të punës së Institutit të Moskës e Ekonomisë Kombëtare nis për në front dhe shumica e tyre ishin vullnetarë. Shumica e tyre luftuan në 17th corps vullnetar emergjente njerëzve, përbëhej nga të gjithë "Kompanitë e stafit Plehanovi".

Post vjet e luftës ishin koha e Institutit të Moskës e prosperitetit kombëtar Ekonomisë. Instituti u bë shkolla e madhe e më të lartë të profilin ekonomike në Rusi sovjetike. Aktive ri-pajisja e bazës shkencore dhe teknike është kryer dhe hetime progresive ekonomike, si dhe. Në 1970-80 ndërtesa e re arsimore, qendra e kulturës, konvikt janë ndërtuar. Gjatë Lojërave Olimpike në Moskë 1980 sportistët e huaj jetonin në Institute'sdormitory.

 

Në 1991 në sfondin e ndryshimeve sociale dhe politike në RusinëMOSKË Institutin e Ekonomisë Kombëtare ndryshoi emrin e saj dhe u bë Plekhanov ruse Akademia e Ekonomisë. Akademia mbajtur ritmin me herë, pa qenë prapa ndryshon me shpejtësi realitetet e jetës ekonomike ruse.

Plekhanov Russian Akademia e Ekonomisë ka takuar shekullit XXI me një raund të ri të zhvillimit - Riorganizimi i procesit arsimor, zona të reja të trajnimit, dhe të mëdha të mirëmbajtjes dhe ndërtimit Punë. Në 2010 Akademia u dha statusin e lartë të Universitetit.

Pas një shekulli e parë dhe të dytë ndërtesat historike të Universitetit janë paraqitur para nesh në pamjen e tyre fillestare. Restaurimi i ndërtesave historike të Universitetit është bërë, pamja e tyre e parë ishte përtërirë. Ajo ishte shumë e rëndësishme për të ruajtur e brendshme historike të ndërtesës, Vërtetësia e shfaqjes. Qyteti mund të jetë krenar e monumenteve të restauruara të arkitekturës e fillimit të shekullit XX dhe të studentëve dhe stafit mund të gëzojnë studimin dhe të punojnë në ndërtesa të bukura dhe të rehatshme arsimore.

Sot Plekhanov Russian Universiteti i Ekonomisë është markë e njohur dhe me reputacion arsimore dhe shkencore. Dhjeta e mijë të diplomuarit e universitetit të punojnë me sukses në Rusi dhe jashtë vendit dhe shumica e tyre janë krenaria e jetës ekonomike ruse.


A doni diskutuar Plekhanov ruse Universitetin e Ekonomisë ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Plekhanov Russian Universiteti i Ekonomisë në hartën


Foto


Fotografitë: Plehanovi Russian Universiteti i Ekonomisë zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Plekhanov Russian Universiteti i Ekonomisë komente

Join për të diskutuar e Plehanovi ruse në Universitetin e Ekonomisë.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.