Saint Petersburg State University

Saint Petersburg State University . Studimi në Rusi

Saint Petersburg State University Details

Regjistrohen në Shën Petersburg State University

Përmbledhje


Për më shumë se 290 vjet, St. Universiteti Petersburg ka qenë e angazhuar për të përparuar shkenca, gjenerimin e njohurive dhe trajnimin e profesionistëve të pazgjidhura. Universiteti është i pasur në histori - ajo daton në 1724, Pjetri i Madh themeloi Akademinë e Shkencave dhe Arteve, si dhe Universitetin e parë akademik në Rusi.

alumni e famshme SPbU janë një burim krenarie dhe dinjiteti, e cila na frymëzon të shkëlqejnë dhe maksimizuar potencialin tonë në kërkimin dhe edukimin. Në mesin e alumni dhe stafit tonë, ka një numër të jashtëzakonshëm të njerëzve me famë botërore, veçanërisht, fitues të çmimit Nobel: fiziolog Ivan Pavlov, biolog Ilya Mechnikov, kimist fizike Nikolay Semyonov, fizikanët Lev Landau dhe Aleksandr Prokhorov, filozof dhe ekonomist Leonid Kantorovich. SPbU është gjithashtu një Mater alma për studiuesit të shquar, dijetarët, akademikë, udhëheqësit politikë dhe sociale: Dmitry Mendeleev, Vladimir Vernadsky, dhe Dmitry Likhachev për të përmendur vetëm disa. Bota i detyrohet University liderët tanë më të shquar kulturore, shkrimtarë dhe artistë: Ivan Turgenev, Pavel Bryullov, Alexander Blok, Alexander Benois, Sergei Diaghilev dhe Igor Stravinsky. Në mesin e alumni të Universitetit, ne jemi gjithashtu krenar për të përmendur udhëheqësit e Qeverisë ruse: Boris Forward, Alexander Kerensky, Vladimir Lenin, Presidenti i Federatës Ruse Vladimir Putin dhe Dimitri Medvedev.

sot, tre shekuj pasi ajo u krijua, Gas Station po përpiqet, si më parë, për të udhëhequr hulumtime dhe edukim në shkallë kombëtare dhe globale. Duke sjellë së bashku tradita dhe risi, St. Universiteti Petersburg përcakton ritmin për zhvillimin e shkencës, arsimit dhe kulturës në Rusi dhe në të gjithë botën.

SPbU pajis plotësisht studentët dhe stafin e tij për të mirën e gamë të larmishme të mundësive për arsimim, hulumtim dhe zhvillim personal: Biblioteka pasur Research emëruar pas M. Gorky, një shtet-e-artit-Research Park, Laboratorët kryesuar nga shkencëtarët kryesorë, Muzetë, një shtëpi botuese, klube sportive, një kor University, orkestra, dramë dhe valle Studiot dhe kështu me radhë.

në nëntor 2009, Presidenti i Federatës Ruse Dimitri Medvedev nënshkroi një ligj dhënien St. University Petersburg dhe Universitetin Shtetëror të Moskës statusi i veçantë i 'komplekseve të veçantë shkencore dhe arsimore, institucionet më të vjetra të arsimit të lartë në Rusi të një rëndësie të madhe për zhvillimin e shoqërisë ruse ". SPbU është dhënë një privilegj për të vendosur standardet e veta arsimore dhe japin diplomat e veta.

Zbuloni Universitetin e parë ruse tani.

Mirë se vini në stacionet e gazit!

juaji me respekt,
stacion gazi Rektori
Nikolay Kropachev

themeluar në 1724 nga Pjetri i Madh, Petersburg University Saint ishte për t'u bërë institucioni i parë i arsimit të lartë në Rusi. SPbU është një universitet kryesor rus me mësimdhënien dhe përsosmërisë kërkimore renditet në mesin e universiteteve më të mira në botë. Ne jemi të hapur për bashkëpunim dhe të gëzojnë lidhje të forta me hulumtimin ndërkombëtar dhe komunitetit akademik. Shkencëtarët SPbU punojnë në pothuajse të gjitha fushat e dijes, duke siguruar ekspertizë dhe konsultim në bashkëpunim të ngushtë me partnerët rusë dhe ndërkombëtarë. Shumë dijetarë të shquar kanë qenë një pjesë e bashkësisë SPbU, duke përfshirë nëntë fitues të Çmimit Nobel: fiziolog Ivan Pavlov, biolog Ilya Mechnikov, fizikant dhe kimist Nikolay Semyonov, fizikanët Lev Landau dhe Aleksandr Prokhorov, filozof dhe ekonomist Wassily Leontief si matematikan dhe ekonomist Leonid Kantorovich.

Midis Universitetit alumni janë Presidenti i Federatës Ruse Vladimir Putin, Kryeministri-ministri Dmitry Medvedev, Drejtori i Vetmia Mikhail Piotrovskiy, President i Akademisë ruse të Arsimit Liudmila Verbitskaya, Matematikanë Grigoriy Perelman dhe Sergey Smirnov, si dhe shumë të tjerë.

St. Petersburg University Sot

 • 30,000 studentët
 • 6,000 anëtarët e stafit
 • 106 programet universitare
 • 205 programet master dhe fushat e specializimit
 • 263 Programet shkallë të doktoraturës
 • 29 programe klinike rezidencës
 • studentë ndërkombëtarë nga mbi 70 vendet
 • mbi 3 000 studentë ndërkombëtarë në programet e nivelit dhe jo-shkallë
 • 350 universitetet partnere
 • të mirë universiteti Research Park në Rusi
 • 7,000,000 libra në mbledhjen e Bibliotekës Universitare të Kërkimit
 • Diploma e lëshuar në rusisht dhe anglisht
 • 12,800 vende në sallat e banimit

Arsimi Përfitimet

 • pjesëmarrje aktive të studentëve në procesin arsimor;
 • realizimi më të mirë të potencialit individual të nxënësit;
 • ECTS - European Credit Transfer Sistemit;
 • disiplina akademike janë të dizajnuara në bazë të parimit modulare;
 • programet e shkëmbimit të studentëve me universitete partnere
 • praktike dhe vendosje të punës në kompanitë kryesore ruse dhe ndërkombëtare;
 • qasje në objektet unike të kërkimit, teknologjisë dhe të plotë-tekst bazave të të dhënave elektronike;
 • teknologjitë moderne arsimore;
 • shtet-e-artit-pajisjeve kërkimore;
 • bursa shtetërore për aplikantët më të mirë të përzgjedhura ndërkombëtare (shkollim pa pagesë dhe strehim zbritur);
 • mundësi për të zotëruar ruse në Institutin e Gjuhës Ruse dhe Kulturë.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Fakulteti i Matematikës së Aplikuar dhe proceset e kontrollit
 • Fakulteti i Biologjisë
 • Instituti i Kimisë
 • Fakulteti i Stomatologjisë dhe Mjekësisë Teknologjisë
 • Fakulteti i Ekonomisë
 • Instituti i Shkencave të Tokës
 • Instituti i Historisë
 • Shkolla e Marrëdhënieve Ndërkombëtare
 • Fakulteti i Drejtësisë
 • Fakulteti i Arteve Liberale dhe Shkencave
 • Fakulteti i matematikës dhe Mekanikë
 • Fakulteti i Mjeksise
 • Fakulteti i Studimeve Orientale
 • Fakulteti i Arteve
 • Fakulteti i Filologjisë
 • Instituti i Filozofisë
 • Fakulteti i Fizikës
 • Fakulteti i Shkencave Politike
 • Fakulteti i Psikologjisë
 • Fakulteti i Sociologjisë
 • Graduate School e Menaxhimit
 • Fakulteti ushtarake
 • Shkollën e Gazetarisë dhe komunikimi masiv
  • Fakulteti i Komunikacionit të Aplikuara
  • Fakulteti i Gazetarisë

histori


Ajo është kundërshtuar nga administrata e universitetit nëse Saint Petersburg State University, ose Universitetin Shtetëror të Moskës është institucioni më i vjetër i arsimit të lartë në Rusi. Ndërsa kjo e fundit është themeluar në 1755, i mëparshmi, e cila ka qenë në veprim të vazhdueshëm që nga viti 1819, pretendon të jetë pasuesi i universitetit të vendosur së bashku me gjimnazin Akademik dhe Petersburg, Akademia e Shën e Shkencave në janar 24, 1724 me dekret të Pjetrit të Madh.

Në periudhën ndërmjet 1804 dhe 1819, Petersburg University Saint zyrtarisht nuk ekzistonte; institucioni i themeluar nga Pjetri i Madh, Petersburg Akademia Saint, tashmë ishte shpërbërë, për shkak të ri 1803 Statuti i Akademisë së Shkencave përcaktuar se nuk duhet të ketë institucionet arsimore lidhur me të.

Instituti Pedagogjik Petersburg, quajt Instituti Pedagogjik në Main 1814, është themeluar në vitin 1804 dhe të zënë një pjesë të ndërtesës së Dymbëdhjetë Kolegjiumeve. më shkurt 8, 1819 (O.s.), Alexander I i Rusisë riorganizuar Institutin Pedagogjik kryesore në Universitetin e Shën Petersburg, i cili në atë kohë përbëhej nga tre fakultete: Fakulteti Filozofik dhe Ligjit, Fakulteti i Historisë dhe Filologjisë dhe Fakulteti i Fizikë dhe Matematikë. Instituti Pedagogjik kryesore (ku Dmitri Mendeleev studiuar) u rivendos në 1828 si institucion i pavarur edukativ të Universitetit të Shën Petersburg, dhe mësuesve të trajnuar deri sa u mbyll më në fund në 1859.

Në 1821 universiteti u riemërua Saint Petersburg University Imperial. Në 1823 shumica e universitetit lëvizur nga Kolegjiumeve Dymbëdhjetë në pjesën jugore të qytetit përtej Fontanka. Në 1824 një version i modifikuar i statutit të Universitetit të Moskës u miratua si statutin e parë Petersburg Universiteti Shën Perandorak. Në 1829 aty ishin 19 profesorë të plota dhe 169 Me kohë të plotë dhe me kohë të pjesshme studentët në universitet. Në 1830 Cari Nicholas kthyer të gjithë ndërtesën e Kolegjiumeve Dymbëdhjetë përsëri në universitet, dhe kurse rifilloi atje. Në 1835 një Kartë e re e Universiteteve Imperial të Rusisë u miratua. Është kusht për themelimin e Fakultetit Juridik, Fakulteti i Historisë dhe Filologjisë, dhe Fakultetet e fizikës dhe Matematika u shkrirë në Fakultetin Filozofik si 1 dhe Departamenteve të 2, përkatësisht.

Në 1849 pas pranverës së Kombeve Senati i Perandorisë Ruse urdhër të prerë që rektori duhet të emërohet nga Ministri i Iluminizmit Kombëtar në vend që të zgjidhet nga Kuvendi i universitetit. megjithatë, Pyotr Pletnyov u riemërua rektorit dhe në fund u bë rektori më jetëgjatë i Universitetit të Shën Petersburg (1840-1861).

Në 1855 Studimet Orientale u ndanë nga Fakulteti i Historisë dhe Filologjisë, dhe fakulteti i katërt, Fakulteti i gjuhëve orientale, u përurua zyrtarisht në gusht 27, 1855.

Në 1859-1861 femra studentët me kohë të pjesshme mund të marrë pjesë në ligjërata në universitet. Në 1861 aty ishin 1,270 Me kohë të plotë dhe 167 studentët me kohë të pjesshme në universitet, prej tyre 498 ishin në Fakultetin Juridik, i ndarjes më të madhe. Por kjo nënndarje kishte departamentin e studimeve cameral, ku nxënësit mësuan sigurinë, shëndetin dhe menaxhimin e mjedisit inxhinieri dhe shkenca, përfshirë kimi, biologji, agronomi së bashku me ligjin dhe filozofinë. shumë Russian, etj georgian. menaxherët, inxhinierët dhe shkencëtarët studiuar në Fakultetin e ligjit, pra,. Gjatë 1861-1862 ka pasur trazira student në universitet, dhe ajo u mbyll përkohësisht dy herë gjatë vitit. Studentët u është mohuar liria e tubimit dhe të vendosur nën mbikëqyrje të policisë, dhe ligjërata publike janë të ndaluara. Shumë studentë u përjashtuan. Pas trazirave, në 1865, vetëm 524 studentët mbetur.

Një dekret i perandorit Aleksandër II e Rusisë ka miratuar në 18 shkurt 1863 rivendosi të drejtën e tubimit të universitetit për të zgjedhur rektorin. Ajo gjithashtu ka formuar fakultetin e ri të teorisë dhe historisë së artit, si pjesë e fakultetit të historisë dhe filologjisë.

në mars 1869, Trazirat nxënës tronditi universitetin përsëri, por në një shkallë më të vogël. nga 1869, 2,588 Studentët u diplomua nga universiteti.

Në 1880 Ministria e Iluminizmit Kombëtar ndaluar nxënësit që të martohet dhe të martuar, nuk mund të pranohet. Në 1882 një tjetër trazirat studentore u zhvillua në universitet. Në 1884 është miratuar një Kartë e re e Universiteteve Imperial ruse, e cila jepet e drejta për të emëruar rektorin Ministrit të Iluminizmit Kombëtar përsëri. në mars 1, 1887 (O.s.) një grup i studentëve të universitetit u arrestua ndërsa duke planifikuar një përpjekje në jetën e Aleksandrit III të Rusisë. Si rezultat, Rregullat e reja të pranimit në gjimnazet dhe universitetet janë miratuar nga Ministri i Kombëtar Iluminizmi Ivan Delyanov në 1887, e cila ndaluar personat me origjinë përbuzur nga pranimi në universitet, përveç nëse ata ishin jashtëzakonisht të talentuar.

nga 1894, 9,212 Studentët u diplomua nga universiteti. Në mesin e dijetarëve të njohur të gjysmës së dytë të shekullit të 19-të lidhur me universitetin ishin matematikan Pafnuty Chebyshev, Fizikanti Heinrich Lenz, kimistë Dmitri Mendeleev andAleksandr Butlerov, embryologist Alexander Kovalevsky, fiziolog Ivan Sechenov, pedologist Vasily Dokuchaev. në mars 24, 1896 (O.s.), në kampusin e universitetit Alexander Popov demonstruar publikisht transmetimin e valëve të radios për herë të parë në histori.

Që nga janari 1, 1900 (O.s.), aty ishin 2,099 studentë të regjistruar në Fakultetin Juridik, 1,149 studentë në Fakultetin e Fizikë dhe Matematikë, 212 studentë në Fakultetin e gjuhëve orientale dhe 171 studentë në Fakultetin e Historisë dhe Filologjisë. Në 1902 Salla e parë studenti ngrënie në Rusi u hap në universitet.

Që prej rreth 1897 greva të rregullta dhe trazirat studentore tronditi universitetin dhe u përhap në institucionet e tjera të arsimit të lartë në të gjithë Rusinë. Gjatë Revolucionit të 1905 statuti i universiteteve ruse u ndryshua edhe një herë, autonomia e universiteteve u rivendos pjesërisht dhe të drejtën për të zgjedhur rektorin u kthye në bord akademik për herë të parë që 1884. Në 1905-1906 universiteti u mbyll përkohësisht për shkak të trazirave të studentëve. Autonomia e saj ishte revokuar sërish në 1911. Në të njëjtin vit universiteti ishte një herë mbyllur përkohësisht.

Në 1914 me fillimin e Luftës së Parë Botërore, universiteti u riemërua Petrogradit Universitetin Perandorak, pas qytetit të saj adash. Gjatë Luftës universiteti ishte qendër e rëndësishme e mobilizimit të burimeve intelektuale ruse dhe bursave për fitore. Në 1915 një degë e universitetit u hap në Perm, i cili më vonë u bë Perm State University. Kuvendi i Universitetit Perandorak Petrograd përshëndeti haptazi Revolucionin shkurt e 1917, e cila i dha fund monarkisë ruse, dhe universiteti u bë i njohur vetëm si Universiteti Petrograd. megjithatë, pas Revolucionit të Tetorit të 1917, stafi dhe administrata e universitetit fillimisht ishin kundër zë në marrjen bolshevik e pushtetit dhe të gatshëm për të bashkëpunuar me Narkompros. Më vonë në 1917-1922, gjatë Luftës Civile Ruse disa nga personeli i dyshuar për simpatitë kundër-revolucionare vuajtur burgimin (psh, Lev Shcherba në 1919), ekzekutim, ose të dëbohen jashtë vendit në të ashtuquajturat filozofëve’ anijet në 1922 (psh, Nikolai Losski). gjithashtu, i gjithë stafi vuajtur nga uria dhe varfëria e skajshme në ato vite.

Në 1918 universiteti u riemërua 1 University Petrograd State, dhe ne 1919 Narkompros bashkua me UVP 2 (ish-Instituti Psychoneurological) dhe UVP 3 (ish Kurse Bestuzhev më të larta për Gratë) në Universitetin Shtetëror të Petrograd. Në 1919 Fakulteti i Shkencave Sociale u krijua nga Narkompros vend të Fakultetit të Historisë dhe Filologjisë, Fakulteti i Gjuhëve Orientale dhe Fakultetit Juridik. Nicholas Marr bë dekanin e parë të fakultetit të ri. Kimist Alexey Favorsky u bë Dekani i Fakultetit të Fizikë dhe Matematikë. Rabfaks dhe të universiteteve të lirë kurse janë hapur në bazë të universitetit për të siguruar arsim masiv. Në vjeshtën e 1920, siç është vërejtur nga studente studentëve Alice Rosenbaum, Regjistrimi ishte i hapur dhe shumica e studentëve ishin anti-komunist, duke përfshirë, deri sa të hiqet, disa kundërshtarë të zëshëm të regjimit. Duke parë se ata ishin të edukuar “armiqve të klasës”, një spastrim është kryer në 1922 bazuar në sfond të klasës së nxënësit dhe të gjithë studentët, përveç të moshuarit, me një sfond borgjez u dëbuan.

Në 1924 universiteti u riemërua Leningrad State University, pas qytetit të saj adash. Në mënyrë për të shtypur opozitën intelektuale ndaj pushtetit sovjetik, një numër historianësh punuar në universitet, përfshirë Sergej Platonov, Yevgeny Tarle dhe Boris Grekov, u burgosën në të ashtuquajturin Punëve Akademike e 1929-1930 me akuza të fabrikuara të marrë pjesë në një komplot kundër-revolucionare që synon përmbysjen e qeverisë. Disa anëtarë të tjerë të stafit u shtypën në 1937-1938 gjatë Purge Madh.

Gjatë 1941-1944 Rrethimi i Leningradit në Luftën e Dytë Botërore, shumë prej studentëve dhe stafit vdiqën nga uria, në betejat ose nga shtypjeve. megjithatë, universiteti operuar në mënyrë të vazhdueshme, evakuuar për Saratov në 1942-1944. Një degë e universitetit u prit në Yelabuga gjatë luftës. Në 1944 Presidiumi i Këshillit të Lartë të Bashkimit Sovjetik i dha universitet me Urdhrin e Leninit, me rastin e përvjetorit të saj 125 dhe për kontributin e tij në shkencën dhe kulturën.

Në 1948 Këshilli i Ministrave me emrin e universitetit pas Andrei Zhdanov, një zyrtar i vdekur kohët e fundit shquar komunist. Ky vendim ishte revokuar në 1989 gjatë Perestrojkës.

Në 1949-1950 disa profesorë të vdekur në burg gjatë hetimit të Leningradit Punëve të fabrikuara nga udhëheqja qendrore Sovjetik, dhe ministri i Arsimit të RSFSR, Ish-rektori Alexander Voznesensky, u ekzekutua.

Në 1966 Këshilli i Ministrave vendosi për të ndërtuar një kampus të ri periferike në Petrodvorets për shumicën e matematikës dhe fakultetet natyrore shkencore. Zhvendosja e fakulteteve kishte përfunduar nga 1990.

Në 1969 Presidiumi i Këshillit të Lartë të Bashkimit Sovjetik i dha universitet me Urdhrin e Banner Kuq e Punës.

Në 1991 universiteti u riemërua përsëri në Shën Petersburg University Shtetëror, pas qytetit të saj adash.


A doni diskutuar Saint Petersburg State University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Universiteti Shën Petersburg State në hartën


Foto


Fotografitë: Saint Petersburg State University zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Saint Petersburg State University

Bashkohen për të diskutuar e Shën Petersburg State University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.