Siberian University Medical State

Siberian University Medical State. Studiuar mjekësi në Rusi. Mbbs studimi në Rusi

Siberian State Medical University Details

Regjistrohen në Siberi Universitetin Mjekësor Shtetëror

Përmbledhje


siberian University Medical State trajnon gjeneratën e ardhshme të mjekëve duke kryer kërkime me cilësi të lartë mjekësore dhe nga arsimin e ofruar të shkëlqyer.

themeluar në 1878, Siberian University Medical State është një nga shkollat ​​më të njohura dhe shumë reputacion mjekësor në Rusi për shkak të trupit të saj të kalibrit të lartë akademik dhe shkencor, dhe mjekët me përvojë emrat e të cilëve janë të njohur botërisht. Në mesin e të diplomuarve janë dy presidentët e Akademisë ruse të Shkencave Mjekësore, 25 anëtarë të asociuar të Akademisë ruse të Shkencave Mjekësore, 42 akademikët.

Siberian University Medical State’Misioni s kryesor është avancimi kujdesin për pacientin dhe shëndetin publik në Federatën Ruse përmes mësimdhënies, Hulumtimi dhe përsosmërisë klinike.

Universiteti ka për qëllim përmirësimin e cilësisë së jetës dhe shëndetit të popullatës nëpërmjet inovacionit në arsim, Hulumtimi dhe kujdes pacientit duke ofruar trajnime me cilësi të lartë, mundësitë arsimore dhe hulumtuese për studentët.

 • me shume se 5000 studentët
 • studentë nga 47 rajonet e Rusisë
 • studentë nga 13 vendet e huaja
 • 80% studentë nga e gjithë Rusia
 • 12% studentë të huaj
 • mbi 80% i fakultetit akademik janë studiues shkencorë
 • 15% Arsimi punëdhënësi të sponsorizuar, inc. 30% për sistemin e kujdesit shëndetësor Tomsk
 • 72 000 studentët e universitetit të 120 kombësive në Tomsk

 1. Siberian University Medical State është renditur në krye 3 shkollat ​​mjekësore dhe në krye 30 më e lartë institucionet arsimore lartë 30 Institucionet e arsimit të lartë në Federatën Ruse (2015).
 2. çdo vit SSMU siguron arsimim në mbi 5 000 studentët nga të gjitha pjesët e Rusisë dhe rajonin CIS, si dhe shumë vende të huaja (Gjermani, Haiti, Letoni, Lituani, Qipro, Nigeri, Malaysia, India, Mongoli). Universiteti mund të mburremi e gjatë 80% Fakulteti akademike me diploma akademike (375 MDs, DMedSci). mbi 60 000 mjekët dhe farmacistët kanë diplomuar nga Universiteti me kalimin e viteve; mbi 40 000 Specialistët kanë beencertified.
 3. SSMU ofron studentëve me arsim exellent dhe një diplomë të vlefshme mjekësore.

  Siberian University Medical State siguron një mjedis të jashtëzakonshme arsimor për nxënësit të interesuar në karrierë në kujdesin shëndetësor, si mjekët apo shkencëtarë eksploruar hetimit klinik dhe hulumtim.

  Siberian University Medical State është një nga disa universiteteve mjekësore në Rusi me spitalin e vet universitar, qendra kërkimore dhe laboratorë, muze anatomike me koleksione unike, Biblioteka më e madhe shkencore mjekësore në Siberi dhe shumë objekte të tjera.

 4. SSMU Të diplomuarit janë profesionistë të kualifikuar.

  Njohuritë e fituara gjatë studimeve është vënë në praktikë në një nga dy qendrat e simulimit akredituar trajnimi evropiane në Rusi. Në mesin e SSMU diplomuarit janë mjekët kryesorë të klinikave ruse dhe të huaja: me shume se 700 mjekët, 42 akademikët, Ministri i Shëndetësisë të Federatës Ruse, Zëvendësministri i Arsimit të Federatës Ruse.

  të diplomuar universitarë janë në kërkesë të lartë në të gjithë vendin. Të diplomuarit tanë të punojë në të gjitha rajonet e Rusisë, CIS, Gjermani, Norway, Israel, SH.B.A, Kanadë, Francë, Belgjikë, Korea e jugut, Suedi, Republika Çeke.

 5. Studimi në SSMU është interesante dhe të kënaqshme.

  Siberian University Medical State ofron shumë mundësi për ata që duan për të pasuruar jetën e tyre studentore me aktivitete të ndryshme. Studentët mund të marrin pjesë në gjatë gjithë vitit rekreacion, duke përfshirë futbollit, tenis, basketboll, not në verë, ose ski dhe patinazh në dimër.

  Një numër i klubeve me bazë interesi dhe organizatat studentore janë në dispozicion në Universitetin: një shoqëri shkencore të studentëve, klubet vullnetare, English club flet, dhe shumë të tjerë.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Doktor i mjekësisë (terapi, kirurgji, obstetrik dhe gjinekologji)
 • pediatrik
 • farmaceutike
 • Mjekësia-Biologji (biokimi, biofizikë, cybernetics mjekësore)
 • Arsimi i lartë për infermjereve
 • Trajnim i avancuar dhe Zhvillimi Profesional (pasuniversitar Education)
 • Menaxhimi dhe Ekonomi në Kujdesin Shëndetësor
 • Psikologji Klinike dhe Psikoterapia
 • Punë sociale

histori


 • 1878 -Alexander II themeluar Tomsk Imperial Universitetin si Fakultetin e Mjekësisë
 • 1888 qershor, 22 -The Data zyrtare e hapjes
 • 1930 -The Fakulteti i Mjekësisë të Universitetit Shtetëror Tomsk u shndërrua / riorganizua në Institutin e Mjekësisë Tomsk
 • 1992 Institute Medical -Tomsk marrë statusin e universitetit dhe ndryshoi emrin e saj për të siberian Universitetin Mjekësor Shtetëror

Siberian University Medical State është një nga universitetet kryesore mjekësore në Rusi. Historia e saj daton në 1878, kur perandori Alexander II themeloi universitetin e parë në pjesën aziatike të Rusisë. Imperial Tomsk Universiteti u hap në 1888 me vetëm një fakultet - Fakultetin e Mjekësisë.

Themeluar më shumë se 135 vite më parë, universiteti u formua fillimisht si një hulumtim dhe qendra arsimore. Gjate viteve, Universiteti është bërë një nga më të mirë arsimor, komplekset shkencore dhe mjekësore në Rusi për trajnimin dhe certifikimin e profesionistëve të kujdesit shëndetësor në fushën e kirurgjisë, Mjekësi të brendshme, pediatri, patologji, Histologji, farmakologji, mikrobiologji dhe shumë të tjerë.

SSMU sot përfshijnë 7 fakultetet, Medical College dhe farmaceutike, Laboratori Qendror Research, 8 qendra kërkimore, Laboratorët ndërdisiplinore mësimdhënieje dhe kërkimi dhe klinikat e veta, tre Muzetë anatomike me koleksione unike dhe biblioteka më e madhe e rajonit shkencore mjekësore.

Për shumë vite Siberian University Medical State ka qenë në mesin e pesë universiteteve më kryesore mjekësore në Rusi, sipas Ministrisë së Arsimit të Federatës Ruse. Universiteti enrolls më shumë se 5000 njerëz në vit. Nga viti në vit ka një rritje të qëndrueshme të numrit të nxënësve që vijnë për të studiuar në Siberian State Medical universey nga rajone të tjera të Rusisë, CIS dhe nga jashtë


A doni diskutuar siberian University Medical State ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


University Siberian State Medical në hartën


Foto


Fotografitë: Siberian University Medical State zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente University Medical Siberian State

Bashkohen për të diskutuar e siberian Universitetit Mjekësor Shtetëror.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.