University Togliatti State

University Togliatti State

Togliatti State University Details

Enroll at Togliatti State University

Përmbledhje


University Togliatti State është një nga universitetet më të mëdha të Povolzhie dhe një institucion kyç i arsimit të lartë i Togliatti.

TSU është një universitet modern të ofruar profesionistëve të kualifikuar për kompanitë kryesore ruse dhe ndërkombëtare, hulumtim dhe zhvillim komplekset, industritë e automobilave, kimike dhe energjisë bimët, etj.

tani, me shume se 12,000 studentët studiojnë në 10 institutet, duke përfshirë 93 studentë ndërkombëtarë nga 10 vende të botës. Me shume se 100 profesorë dhe doktorë shkencash së bashku me 450 profesorë të asociuar dhe kandidatët të siguruar cilësi të lartë të arsimit për më shumë se 100 programet arsimore. Universiteti gjithashtu ofron 42 Programet pasuniversitare të cilat e lejojnë për të marrë një diplomë kandidat dhe mjek në shkencat fizike dhe matematikore, shkencat inxhinierike, dhe shkencat pedagogjike. Institutet kryesore të ofrojë për studentët e tyre kurse të gjerë të gjuhës angleze (5 orë në javë / 4 vjet). Të gjitha kurset dhe programet arsimore janë zhvilluar në bazë të kërkesave të standardeve profesionale ndërkombëtare, e cila i jep studentëve Tsu mundësi të shumta në treg moderne të punësimit.

The full comprehensive higher education in Togliatti State University: higher education humanities, shkenca arsimi i lartë dhe arsimi i lartë teknik; arsimi i lartë pedagogjike, inxhinieri i arsimit të lartë.

Specialiteti, student, diplomim, kurse pasuniversitare.

Një material i fortë dhe baza teknike, kërkimore-shkencore, Kampusi studenti, qendra e Universitetit të Mjekësisë dhe Parandalimin.

Cilësia e arsimit në Universitetin e ka marrë çmime të shumta dhe mirënjohje.

TSU fitoi çmimin e Qeverisë ruse për Cilësi (2009) dhe një çmim special – "Njohja e përkryerje Biznesit" të Çmimit CIS për të dhënë produkte të cilësisë dhe shërbimeve. Në 2013 Togliatti State University kaluar me sukses akreditimin shtetëror dhe konfirmoi statusin e saj si një universitet për të ardhshëm 6 vjet.

Kërkimi dhe zhvillimi, si dhe risitë janë një nga interesat gurthemeli Tsu. Universiteti ka marrë tri mega-grante nga qeveria ruse për realizimin e projekteve të krijuara dhe të zhvilluara në kuadër të Rregulloreve No 219 dhe No220 datë 9 prill, 2010.Universiteti gjithashtu shtëpi 26 ndërmarrjet e vogla të reja dhe Hulumtim dhe Zhvillim Instituti i Progresive Technologies.

TSU ofron klubet dhe shoqëritë e ndryshme për studentët e saj – valle, vokal, muzikë, teatër, klube sportive dhe seksione. Të rinjtë që studiojnë në University Togliatti State të organizojë dhe të marrë pjesë në festivale të ndryshme universitare dhe të qytetit, koncertet, ekspozita, tregon teatrale, Veprimet sociale dhe ngjarje të tjera.

Socializing në mes ligjëratave dhe në fund të një dite të gjatë është sa më shumë palë të jetës universitare si studiuar. Klubet dhe shoqëritë janë një mënyrë e madhe për studentët për të takuar studentët e tjerë të cilët ndajnë interesin e tyre ose entuziazëm për një subjekt apo aktivitet të veçantë.

TSU është vendi ku studentët e rinj të talentuar dhe aktive mund të shqyrtojë dhe të kuptojnë potencialin e tyre duke marrë pjesë në aktivitetet jashtëshkollore: 25 punëtori kreative, klubet e interesit, shoqëritë e studentëve, 15 klube sportive, si dhe festivale të ndryshme, ngjarjet e korporatave, konkurse krijuese, vullnetare dhe sociale ngjarje, dhe konkurse sportive. Jewelry Dizajn Shkolla e Sharonov-së dhe "TSU Formula Student"Projektet janë të njohur në mbarë botën.

Gjatë historisë së saj 64-vjeçare University Togliatti State ka krijuar shumë tradita: alumni festival "Vjeshtë Student", konkurs bukurie "University Mis", konkurrencë të kënduarit dhe festivale "Singing University", "TSU Student Pranvera", Konkursi sportive "Aerobic Show", Festivali volejboll dhe të tjerët. Një nga ngjarjet më të festive është procesion e të diplomuarve universitarë përgjatë rrugëve të qytetit kryesore pas ceremonisë së ndarjes së çmimeve diplomë. Dita e studentëve Russian festohet në janar 25 çdo vit, kur të gjithë studentët dhe profesorët pi mead dhe djegur simbolin e të gjitha provimeve të kaluara.

Qendra Universiteti i Edukimit Fizik dhe Sportit ofron programe trajnimi në basketboll, futboll, not, volejboll, gjimnastikë, dhe gjimnastikë atletike. palestra shumta, fusha futbolli, gjurmët në natyrë, Gjykatat për basketboll dhe volejboll, të pajisur mirë qendra sportive dhe një pishinë janë në dispozicion për të dy trajnime dhe kohës së lirë.

Zona lokale ka objekte të pakrahasueshme dhe të përsosur të ngushtë-në-dorë vende për shumë sportive në natyrë, të tilla si vela, vozitje me kanoe, hiking, ski, dhe alpinizëm. Universiteti ofron qasje të lirë në një gamë të gjerë të objekteve të shkëlqyer brendshëm dhe të jashtëm në mënyrë që të mbështesin zhvillimin personal dhe për të rritur mirëqenien e studentëve dhe stafit.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Instituti i Inxhinierisë Mekanike

The Institute of Mechanical Engineering dates back to 1967 when the first Motor Vehicle Construction Department was established in Togliatti, and offers the nation’s top mechanical engineering program, me më shumë se 180 mësuesit, 77 Profesorët Associate, dhe 28 Full Professors. Educational centers at the Institute have been developed centering on Welding, High Energy Technologies in Mechanical Engineering, Testing, vërtetim, Physical Material Science and Nanotechnology, and Industrial and Environmental Safety, where both students and faculty are engaged in research projects. Students also work in two research laboratories specialized for “Automotive Research” and “Safety”. These research facilities were added to complement the Institutes’s educational mission, address the ever-changing needs of industry and society, and contribute to the economic and social development of the region and the nation. The Institute also hosts such international scientific and technical conferences such as “siguri. Technologies. drejtuesit,”, Technological and Thermal Aspects of Effectiveness Increase of Mechanical Engineering: Reznikov Readings, dhe Brazing and Soldering.

The Institute of Mechanical Engineering is internationally recognized; two educational programs are accredited by the Russian Association for Engineering Education, (a member of ENAEE) and the EUR-ACE quality label confirms the engineering programs compliance with international standards. The Institute successfully collaborates withDelcam” and “Process Flow”, two foreign firms. The TSU Formula Student team is also an active participant in national and international competitions.

Institute of Humanities and Pedagogy

The Institute of Humanities and Pedagogy was formed as a result of the merger of the Institute of Humanities and the Faculty of Pedagogy in 2011. It is a center for innovative and collaborative study that covers a broad range of ideas and subjects drawn from philosophy, letërsi, histori, gjuhësi, social science and pedagogy, qe perfshin 8 departamentet: Early Childhood Pedagogy and Psychology, gazetari, sociologji, Historia dhe Filozofia, Gjuhë dhe Letërsi Russian, Theoretical and Applied Psychology, Theory and Practice of Teaching Foreign Languages, Theory and Practice of Translation.

The Institute’s facilities include computer labs, TV and radio studios, an editing room, a psychological training room, and multimedia lecture rooms, and offers a wide array of academic and extra-curricular events, and seminars, including a number of unique activities:

 • Literature Lab headed by Semen Krasnov, a member of the Russian Union of Writers;
 • The Journalist Organization, a branch of the Russian Union of Journalists of the Samara region.
 • The Pedagogical group Uspekh which works with orphans and disabled children and organizes volunteer actions.

The Institute is also home to a wide range of student organizations, clubs and festivals, such as the humor festival Penguin, the anime club Minna No Kai, the creativity workshopZateya which is aimed at reviving national traditions, dhe Togliatti Chamber Arts Youth Festival.

Institute of Architecture and Construction

themeluar në 1951, The TSU Institute of Architecture and Construction is one of the oldest and foremost schools in the Samara region for construction engineering education. The Institute has trained more than 5000 inxhinierë, architects and designers, and today is home to over 1500 studentët. The Institute has five departments: Water Supply and Draining, Urban Construction and Economy, Design and Engineering Graphics, Industriale dhe inxhinierisë civile, Heat and Gas Supply, and Ventilation. studentët, staff and faculty are engaged in a variety of research projects in collaboration with professional bodies, and industrial and public organizations, and has modern laboratories which have unique experimental facilities, designed and manufactured by the students.

Major research areas for the Institute include: Urban planning (urban engineering systems and communications), graphic and environmental design, construction and maintenance of various buildings, heating and gas supply networks, ventilation, water supply and draining networks, application of gas radiant heating, efficiency of natural ventilation of residential buildings with “warm attic”, reinforcement of ferroconcrete structures, testing of construction materials; technology of new composites, and utilization of industrial waste.

The institute is also active internationally, and over the last 7 years it has held the following international events:

 • International Forum of Design and Architecture “NEW CITY”;
 • Russian-Italian photo exhibitions “CONTACTS”;
 • Series of international projects, seminars and workshops;
 • International Forum of Art Initiatives;
 • International business meetings “Inter-Volga”.

Institute of Finance, Ekonomi dhe Menaxhim

The Institute of Finance, Economics and Management was established in 2006 to provide a solid foundation for individuals entering the financial services industry or the management field. The Institute offers undergraduate, graduate and postgraduate programs in Economics, financë, and Management including Quality Management, HRM, logjistikë, Kontabiliteti, Financial Analysis and Audit.

aktualisht, the Institute has four departments: Kontabiliteti, Analiza dhe Kontrollit, Financa dhe krediti, Management of Organization, and Merchandising and Commercial Establishment Management. Research and education in the “Economics and Management” center facilitates research activity in the following areas: analysis of financial and economic activity of an enterprise; international standards of accounting; assessment of HRM systems; certification and audit of quality management systems; modeling and development of quality management systems; ecology-related quality management; the economic foundation of urban ecological systems; and investment mechanisms of industrial systems and bank management.

që prej 2007 the Institute has been successfully developing and implementing a joint minor course “International Business and Finance” in cooperation with INHOLLAND University, Holandë, held in English both in Togliatti and in Rotterdam. The Institute also collaborates with numerous enterprises in Togliatti, such as JSC Avtovaz, Tax Administration, VTB 24 Bank, NTB Bank, Sberbank and many others.

Instituti i Matematikës, Physics and Information Technologies

The Institute of Mathematics, Physics and Information Technologies was established in 2011 from a merger of three university departments: the Faculty of Mathematics and Informatics, the Department of Theoretical Physics and the Institute of Physics and Mechanics. Its main purpose is to train professionals for the IT industry, to conduct research and to teach. The Institute offers undergraduate, graduate and postgraduate programs and its alumni are trained to work as specialists in applied mathematics and programmers capable of creating mathematical models, information systems and developing information technologies, or to work as University professors and teachers of Mathematics, Physics and Informatics.

The Institute has had active participation internationally—since 2004 its professors have been involved in the INTEL Education for the Future program and a number of joint activities with the regional branch of “Net Cracker” company, a world leader in the field of telecommunications. The Institute also has links with universities from the USA, Britania e Madhe, Poloni,Francë, Bjellorusi, Kazakhstan and Azerbaijan and with the European Association Eurotalant, and the International Federation for Developing and Game-based Pedagogy “FIDJIP”, Francë.

Institute of Fine, Decorative and Applied Arts

This Institute was established in 1989 as a part of Togliatti branch of Samara State Institute of Pedagogics, and became a part of TSU in 2001. The Institute consists of three departments: Department of Decorative and Applied Arts, Department of Fine Arts and Department of Painting. Classes are held in painting, drawing, graphic design, sculpture, applied arts, designing, metal working, stone working, plastic and computer modeling workshops, including casting, enamel work, filigree, and engraving. The History of Arts classroom has a hybrid library which contains media materials, libra, magazines and course books which are available for students and teachers.

This Institute also includes the Sharonovs’ School of Jewelry Design, one of the leading jewelry schools in Russia recognized internationally. Faculty includes members of the International Designer’s Union and Creative Artist’s Union of Russia. Practical training includes plein-air, museum and in-company internships.

Institute of Physical Education and Sports

This Institute dates back to the opening of Physical Education Department in 1989, and provides the region with professionals in the field of physical education, sport, and adaptive physical education. Në 2011 the department was restructured into the institute, and is now composed of the Department of Adaptive Physical Education, and the Department of Physical Education and Sports. Classes are held at the TSU sport complex which comprises fitness classes, nje pishine, Palestra, a therapeutic physical training room, a ski depot and a massage room. Top priority is given to research work and training of PhD students.

TSU teams successfully participate in competitions of different levels, and a number of students are members of Russia’s national teams. Over a thousand of the Institute’s graduates have become distinguished sportsmen and champions of Russian, evropian, and international competitions, as well as the Olympics.

Institute of Chemistry and Engineering Ecology

The history of the Institute of Chemistry and Engineering Ecology dates back to 1963 when Chemistry and Technology Department was opened in Togliatti Branch of Kuibyshev Polytechnic Institute. Në 2002 Chemistry and Biology Faculty was established in Togliatti State University and on May 15, 2008, the Institute of Chemistry and Engineering Ecology was opened on the basis of the Department.

Today the Institute offers up-to-date programs and serves as the ground for innovative educational, research and industrial technologies development. It has an extended network of partners both in Russia and abroad. Among the Institute’s international partners there are Riga Technical University (Letoni), the University of Florence (Itali), the Second University of Naples (Itali), the Sapienza University of Rome (Itali), company Vie En.Ro.Se. Ingegneria (Itali) dhe të tjerët.

Today the Institute consists of two departments:

 • Department of Engineering Environmental Protection and Chemistry and Chemical Technology;
 • Department which comprises “Chemical Machine Building” section

. Me shume se 10 lecturers with Post Doctor degree and more than 25 lecturers with PhD degree teach in the institute. Në 2007 the Department of Engineering Ecology and Ecological Monitoring of Samara Scientific Center of Russian Academy of Science was established in the Institute. Scientific School of Engineering Ecology, Ecological Monitoring and Complex Problems of Theoretical Engineering, kryesuar nga prof. Andrey Vasiliev, has been awarded the status of the Leading Scientific School of Russia.

Major Research Areas:

 • Improvement of ecological, operational and consumer characteristics of energy machines;
 • Ecological monitoring;
 • Physical chemistry and electrical chemistry of super ionic conductors;
 • Chemical and industrial waste analysis and processing;
 • Nanocatalysis;
 • Synthesis of catalysts and carbohydrates conversion process development;
 • Methods of food products expertise.

The Institute is home to a number of major events: International Congress ELPIT and All-Russia scientific conference “Korshunov’s Readings”. Në 2010 dhe 2012 International Summer School “Built Environment: Strukturë, Protection, and Security”.

Institute of Electrical and Power Engineering

The Institute of Electrical and Power Engineering was established on the basis of TSU oldest department – the Faculty of Electrical Engineering. It has invariably preserved its face, its traditions and experience which were accumulated during more than 60 years of its activity.

Nowadays the Institute comprises five departments:

 • Department of Power Supply and Electrical Engineering;
 • Department of Industrial Motor-Equipment and Mechanics;
 • Department of Industrial Electronics;
 • Department of Power Plants and Control Systems;
 • Department of Automation of Technological Processes and Production.

The Institute of Electrical and Power Engineering is a leading provider of engineering talent to Samara Region enterprises. It offers undergraduate, graduate and postgraduate programs in such popular engineering fields as Industrial Electronics, Inxhinieri elektrike energjisë, Electronics and Microelectronics, Electrical Equipment and Electrical Industry, Electrical Mechanics, and Electrical Technology. The programs are focused on electrical engineering principles along with supporting knowledge of mathematics, shkencë, informatikë, and engineering fundamentals.

Modern approaches to engineering education are applied, including application of AutoCAD, MathCAD, Electronic Work Bench, and MatLAB systems. The emphasis is made on the technologies of today and tomorrow mirroring the vibrant industrial scene found in the Volga River region. The high level of the Institute proficiency makes it possible to carry out applied research. Its Energy Audit Center provides services to local and regional enterprises.

The Institute strives to keep its programs up with the requirements of the national and international professional community. Its Energy Supply program is accredited by the Russian Association for Engineering Education, the member of ENAEE. The EUR-ACE quality label confirms the engineering program compliance with international standards. Every year the Institute hosts the international scientific conference “Energy Efficiency and Safety of Production Process”.

Major Research Areas:

 • On-board computers for motor vehicles;
 • Impulsive energy source for prospecting seismology of oil fields and gas deposits;
 • Vibro- and impulse technologies;
 • Electromechanical converters;
 • Electromagnetic compatibility of semi-conducting converters and other electrical installations;
 • Power supply sources;
 • Lamps with electronic start-regulating device.

The programs of the Institute are designed to prepare students to become professional engineers and industry leaders. The graduates can carve a career in a diverse range of areas in industries such as electricity supply, automotive, chemicals, processing, dhe shumë të tjerë. Electrical Power engineers are engaged in a variety of activities including design, manufacturing, hulumtim, zhvillim, testing, ndërtim, operation, sales, drejtuesit, consulting and teaching.

 

Instituti i Ligjit

The Institute of Law is the youngest unit of Togliatti State University. It was established in September 2007. The Institute offers a balance of theoretical and practical legal education. A TSU law degree provides a thorough grounding in Civil, Criminal, Intellectual Property and State Law. The programs are designed so that along with in-depth legal knowledge and an ability to think critically students will acquire skills in such areas as teamwork, communications and IT.

The programs are taught by well-qualified academic staff and senior level industry-based legal professionals who ensure that students gain hand-on experience as well as theoretical and professional training. The faculty facilitates further development of students’ professional skills by encouraging their free consulting services provided for the local community.

The Institute houses a variety of study rooms: “Court Hall”, “Criminalistics Room”, “Law Systematization Room”, “Criminological Diagnosis Room”, “Room of International Law Systems”, and multimedia rooms.

The Institute of Law comprises five departments:

 • Department of Civil Law and Process
 • Department of State and Law History
 • Department of Business and Labor Law
 • Department of State and Law Theory
 • Departamenti i Procedurës Penale dhe kriminalistikë

The Institute hosts a number of scientific events, including International scientific conferenceCrime and Legal Responsibility”.

Major Research Areas:

 • Infringement of the law and legal liability;
 • Legal systems;
 • Problems of public authority implementation in Russia;
 • Legal regulation of intellectual property;
 • Problems of lawmaking and law enforcement in Russia;

histori


Togliatti State University was established on Mund 29, 2001 by the Order of the Russian Federation government. The new university was established as a result of a merger of two higher education institutions: Togliatti Polytechnic Institute dheTogliatti Branch of Samara State Pedagogical University.

The history of Togliatti Polytechnic Institute dates back to 1951 when “Zhigulevskaya” hydroelectric power plant was constructed. There was an urgent demand for highly qualified experts and a part-time study department of Kuibyshev Industrial Institute was opened in Stavropol (the name of the city up to 1964).

The institute issued diplomas to its first graduates in 1956. duke filluar nga 1961, full-time study programs were launched.

1966 a new stage in the University’s history began. It was connected with the construction of Volzhsky Automotive Plant (AVTOVAZ). The branch of Kuibyshev Industrial Institute was reorganized into Togliatti Polytechnic Institute with Automotive Department, which provided engineering, design and research work for AVTOVAS.

Professor Aron N. Reznikov was the first Rector of the new Institute. He managed to accumulate well-qualified teaching and research staff and actually created a modern institution with high potential. Me shume se 30 thousand qualified specialists were trained in Togliatti Polytechnic Institute. Its researches registered 1134 inventions in the variety of fields.

Profesor Vladimir I. Stolbov became the Rector of Togliatti Polytechnic Institute 1979. A unique system of multi-level training «School – Technical College – Institute» was developed at that time.

By the beginning of the 1990s the Institute had incorporated 5 fakultetet, 38 departments and the number of students reached 6.5 mijë.

Togliatti Branch of Samara State Pedagogical University u themelua në 1988. Professor Ivan P. Plehanovi became its first Rector. It initially had 4 departments but the university grew rapidly and its structure had deeloped up to 32 departments by the end of the 1980s.

The first Mayor of Togliatti Sergey F. Zhilkin initiated the establishment of University Togliatti State.He was appointed its first Rector in 2001 and was reelected twice afterwards. The university got a vigorous impulse for development: ndërtesat e reja u ndërtuan, a swimming pool was opened, and modern learning technologies were introduced.

Me shume se 67 thousand specialists have graduated from Togliatti State University for its history.

sot, Togliatti State University is the one largest universities in Samara Region, hosting over 12,000 studentët. Over the years the University has developed into a diverse establishment which is home to innovations in teaching and research.


A doni discuss Togliatti State University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Togliatti State University on Map


Foto


Fotografitë: University Togliatti State zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Togliatti State University reviews

Join to discuss of Togliatti State University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.