Universiteti Teknologjik Petroleum State Ufa

Universiteti Teknologjik Petroleum State Ufa

Ufa State Petroleum Technological University Details

Regjistrohen në Universitetin Ufa State Petroleum Teknologjik

Përmbledhje


Duke statusin e institucionit arsimor shtetëror i financuar nga Ufa Universitetit arsimit të lartë profesional Shtetit Petroleum Teknologjik (USPTO) renditet ndër universitetet kryesore teknike të Federatës Ruse. Universiteti ka degë në tre qytete Bashkortostan Salavat, Sterlitamak dhe Oktyabrsky që ofrojnë programe shkallë universitare dhe profesionale.
Që nga themelimi i saj në 1943, Universiteti ka fituar një reputacion të shkëlqyer për cilësinë e mësimdhënies dhe kërkimit, si dhe shërbime të kujdesit të studentëve. USPTU ka infrastrukturë moderne të përbërë studimit dhe trajnimit puna lokalin me sipërfaqe totale prej më shumë se 225 mijë metra katrorë.
Universiteti ka një gamë të gjerë të programeve të cilat janë të dizajnuara për të ofruar studentëve të vlefshme dhe aftësitë e duhura. Këto janë të naftës dhe inxhinieri tubacionit, gjeologji dhe minerale sondazh, ngrohjes dhe energjisë energji, kimike dhe bioteknologjia, mbrojtjen e mjedisit, inxhinieri elektrike, kontrolli inxhinieri, informatikës dhe shkenca kompjuterike, inxhinierisë industriale dhe civile, ekonomi dhe menaxhim. Zhvilluar aftësitë dhe ekspertizën e nxënësve, programet mundësuar atyre që të specializohen në fushën e tyre të zgjedhur në nivelin më të lartë të kompetencës dhe të jenë të dobishme në tregun e sotëm të punës.
Universiteti sukses bashkëpunon me shumë lokale, kompanitë kombëtare dhe ndërkombëtare dhe tërheq shumë studentë nga vendet jashtë shtetit. USPTU është i integruar në sistemin ndërkombëtar të arsimit të lartë dhe që 1996 ajo ka qenë një anëtare e plotë e Shoqatës Ndërkombëtare të Universiteteve.
Për shumë dekada të ekzistencës së tij universiteti ka trajnuar mbi 80 mijë specialistë me arsim të lartë profesional, duke përfshirë përfaqësues nga 56 rajonet e Federatës Ruse dhe 60 shtetet e huaja. Të diplomuarit e universitetit tani punojnë për kompanitë në kompleksin e karburantit dhe të energjisë, industria e ndërtimit, të naftës dhe prodhimit të gazit ndërmarrjet e Federatës Ruse dhe vendet e huaja. Me shume se 40 mijë specialistë rusë dhe të huaj kanë përfunduar zhvillimin profesional dhe ritrajnimi në USPTU deri tani.
Atje jane 8 Fakultetet në kampusin universitar. Këto janë Oil Minierave, teknologjike, Fakultetet mekanike, Fakulteti i tubacionit Transportit, Fakulteti i Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës, Fakulteti i Industriale automatizimin e proceseve, Instituti i Ekonomisë, Fakulteti i Shkencave Humane dhe Shkencave Sociale. Universiteti ka edhe Fakultetin e Edukimit Distancë, Instituti për arsim plotësues profesional dhe Qendra për Trajnim paraprak që e vë një theks të lartë për mësimin e gjuhës ruse për studentët nga vendet jashtë.
Sot më shumë se 18 000 Studentët janë të përfundimit të trajnimit në Bachelor, Master dhe programet shkallë Engineer. rreth 500 njerëzit janë të regjistruar në programet doktoratë. Atje jane 19 fushat e programeve Diplomë Bachelor, 14 fusha për Masters trajnimit, 3 Programet arsimore për Inxhinierët e trajnimit, 30 Programet doktoratë, 162 Zhvillim dhe rikualifikim profesional profesionale programe që lejojnë për marrjen kualifikim shtesë dhe lloji i ri i aktivitetit profesional.
Universiteti punëson mbi 1300 të lartë të kualifikuar anëtarë të stafit të mësimdhënies me 70% prej tyre që ka gradë akademike dhe radhët e Profesor, profesor, Kandidat dhe Doktor i Shkencave. Mosha mesatare e pedagogëve të universitetit dhe stafit nuk e kalon 48 vjet. Stafi i universitetit është i përkushtuar për të ndihmuar nxënësit të zhvillojnë aftësitë praktike dhe me kujdes planin karrierën e tyre të ardhshme. Si rezultat i një qasjeje të tillë të mirë-provuar, diplomuarit USPTU janë gjetur në të gjithë botën, duke bërë një kontribut të rëndësishëm në fushat e tyre.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • Fakulteti i Automatizimi i proceseve të prodhimit
  • Fakulteti i Minierave dhe Naftës
  • Fakulteti i Mekanikë
  • Instituti i Ekonomisë
  • Fakulteti i Tubacionet
  • Fakulteti i Shkencave Humane
  • Fakulteti i Teknologjisë
  • Fakulteti i Arkitekturës dhe Ndërtimtarisë

histori


Krijimi dhe zhvillimi i Universitetit Shtetëror Ufa Petroleum Teknologjik shkon dorë për dore me rritja e përshpejtuar e industritë e naftës dhe gazit dhe petrokimike në Bashkortostan dhe në Lindjen e Rusisë. Në 1941 kur ushtria fashiste po afrohej Moskën, Instituti Petroleum emëruar pas I.M akademik. Gubkin ishte evakuuar për Bashkortostan. Në 1943 Instituti u kthye në Moskë, duke lënë pas degës së saj në Ufa me rreth 150 Studentët që studiojnë në fakultetet e saj. Në vitet e pasluftës për shkak të një fazë të re në zhvillimin e industrisë së naftës dhe gazit Bashkortostan dhe rajonin Ural-Vollgës kërkonit punëtorët shumë të kualifikuar fushë nafte dhe inxhinierë për të punuar në sektorin e naftës dhe gazit. Në këtë mënyrë me urdhër të Ufa Institutit të Naftës të Këshillit të Ministrave u krijua mbi bazën e Moskës Institutit të Naftës.
Oil Minierave dhe aftësitë teknologjike ishin fakultetet e parë të ngritur në Ufa Instituti Petroleum. rreth 400 studentë hyri në këto fakultete. Në mesin e tyre ka pasur 150 studentët të cilët studiuar me kohë të plotë. 15 Karrige e Institutit të punësuar 38 instruktorët përfshirë 3 Kandidatët e Shkencave. Profesionistët e parë të rinj – 14 inxhinierë mekanike – mbaruar Institutin në 1950.
Instituti u bë një element thelbësor në sistemin që kishte për qëllim rritjen e peshës naftës dhe gazit në bilancin e karburantit të vendit si ajo trajnuar inxhinierë për të naftës dhe gazit prodhimin dhe industritë e rafinimit. Duke bërë të pavarur, Instituti ka filluar të zhvillohet shumë shpejt. Çdo vit në historinë e institutit u shënua nga arritjet në shkallë të gjerë. nga 1951 në 1955 karrige në vijim ishin ngritur: Kryetari i Kimisë Fizike; Proceset dhe Devices; Teknologji metalike; Applied Mechanics; Inxhinieri Heat; inxhinieri elektrike; ekonomi; Organizimi dhe planifikimi. Më vonë në karrige të naftës dhe gazit Transportit dhe Storage dhe Kryetari i Industriale automatizimin e proceseve janë ngritur si entitete të pavarura.
Nga fillimi menaxhimin e Institutit të vendosur një kurs për trajnimin e profesionistëve të veta të zgjedhur nga numri i të diplomuarve më të ndritshme dhe të talentuar. Ky kurs ka qenë ruajtur në mënyrë të qëndrueshme gjatë gjithë viteve të ekzistencës së universitetit, i cili mundësoi institucionin për të krijuar një "fond të artë" e akademikëve dhe studiuesve formimin potencialin e saj intelektual.
Nga mesi i viteve 1960 Instituti përfaqësuar një strukturë komplekse arsimore me një bazë solide materiale të aftë për të siguruar prodhimin e naftës dhe rafinimin e rajonit Ural-Vollgës me inxhinierë të kualifikuar që mund të punojnë në praktikisht të gjitha fushat e kërkuara. Brenda një dekade nga 1956 në 1965 rreth 3358 inxhinierët ishin trajnuar për të punuar në industrinë e.
Në fund të viteve 1980 Ufa Instituti Petroleum u bë një akademik, shkencore dhe prodhimi komplekse, një anëtar i Shoqatës së Akademik dhe metodik të Institucioneve të Arsimit të Lartë në fushën e naftës dhe gazit. avancuar Metodika, risitë shkencore dhe teknike u bë një pjesë integrale në trajnimin e inxhinierëve të ardhshëm.
Në fillim të viteve 1990 Informatizimi dhe kompjuterike proceset depërtuar në të gjitha fushat e aktiviteteve të institutit. u krijua kryetarët e Inxhinierisë Kompjuterike dhe Inxhinierike Cybernetics, një disiplinë quhet teknologji e re mikroprocesor u prezantua në të gjitha programeve mësimore.
Historia e universitetit është historia e ndërtimit të studimit të ri, sportive dhe ndërtesat rekreative, zgjerimi i kampusit të universitetit, upgrade vazhdueshme e laboratorike dhe kërkimore pajisjeve. Zona themelor i aktivitetit të universitetit përfshin trajnimin e profesionistëve shumë të kualifikuar - Kandidatët dhe doktorë shkencash. Në përgjithësi, kërkimit shkencor është kryer në Institutin që nga ditët e para të ekzistencës së saj. Universiteti ka ofruar gjithmonë për studentët e tij një mundësi për të vazhduar shkollimin e tyre në programet e nivelit pasuniversitare dhe të doktoraturës.
kështu, universiteti hyri në njëzet e shekullit të parë, si një bazë të fortë, të mirë-pajisur institucion arsimor më të lartë të përshtatura me kushtet moderne. Ajo ofron profesionistëve të trajnimit në të gjitha fushat kryesore të industrisë së naftës dhe gazit nga kërkimin e naftës dhe gazit në terren (Fakulteti i Gjeologjisë dhe Gjeofizikës është themeluar në 1987), të naftës dhe gazit dhe shpimin, zhvillimin dhe funksionimin e fushat e naftës dhe gazit, transportit të naftës dhe gazit dhe ruajtjen, naftës dhe gazit rafinimit të operacioneve të menaxhimit dhe në drejtim të rrymës.
Përveç asaj, trena universiteteve profesionistët e në të gjitha specialitetet e nevojshme për operimin e proceseve themelore teknologjike në prodhimin e naftës dhe gazit dhe rafinimit - inxhinierë mekanike që mund të operojnë naftës dhe fushën e gazit pajisje, rafinimit të naftës dhe pajisjet petrokimike, specialistë në automatizimin e prodhimit të naftës dhe përpunimit të naftës objekteve, si dhe teknikë, sigurimin e kushteve të sigurta të prodhimit dhe zgjidhjen e çështjeve mjedisore, lidhur me proceset themelore teknologjike për prodhimin e naftës dhe të gazit dhe rafinimit. Universiteti gjithashtu ofron një gamë të gjerë të specialiteteve të ndërtimit në të gjitha fazat e ndërtimit - nga një dizajn arkitektonike për zbatimin e saj dhe funksionimin e një ndërtese të përfunduar.


A doni diskutuar State University Petroleum Ufa Teknologjik ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Petroleum University Ufa State Teknologjik në hartën


Foto


Fotografitë: Universiteti Teknologjik Petroleum State Ufa zyrtari Facebook

Video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Petroleum University Ufa State Technological

Join për të diskutuar i Universitetit Shtetëror Ufa Petroleum Teknologjik.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.