Voronezh State Medical Academy

Voronezh State Medical Academy. Mbbs studimi në Rusi

Voronezh State Medical Academy Details

Regjistrohen në Voronezh State Akademinë Mjekësore

Përmbledhje


Institucioni Shtetëror buxhetor të Arsimit të Lartë Profesional «Voronezh State Medical universitet emëruar pas N.N. Burdenko »i Ministrisë së Shëndetit Publik të Federatës Ruse është i njohur si një nga qendrat kryesore të vendit hulumtim dhe mësimdhënie me një total prej rreth 5,000 studentët. Kjo është një nga institucionet më të vjetra arsimore të Rusisë. historia e tij shkon prapa në 1802 - Data e themelimit të Universitetit Derpt, i cili u transferua në Voronezh në 1918. Në 1930, Fakulteti i tij mjekësore u bë një institut i pavarur mjekësor, i cili ka arritur statusin e saj akademi në 1994. Universiteti ka dëshmuar vlerën e saj si një institucion akademik siguruar arsim me cilësi të lartë dhe kryerjen e hulumtimeve të avancuara shkencore në mjekësi, biologji, dhe Pharmacy. Cilësia e performancës së saj pasqyrohet në shkallën e klasifikimit, sipas të cilit universiteti është përfshirë në top dhjetë shkollat ​​mjekësore të Rusisë. Që nga themelimi i saj, është përgatitur më shumë se 40 mijë mjekë specialistë, duke përfshirë edhe ato të huaja nga 56 vendet e Evropës, Azi dhe Afrikë.

Themeluesi i Universitetit është RF Qeveria. fuqitë dhe kompetencat Themeluesi i përkasin Ministrisë së Shëndetit Publik të Federatës Ruse. Universiteti ka një licencë të vazhdueshme për veprimtarinë arsimore dhe akreditimin shtetëror. Universiteti kryen aktivitetet e saj në bazë të Statutit.

Struktura e Universitetit paraqitet tani nga 7 fakultete dhe 3 institutet arsimore.

 

Me shume se 800 anëtarë të stafit, duke përfshirë 149 Mjekët e Shkencave Mjekësore, 91 profesorë, dhe 525 PhD në Shkencave Mjekësore janë të përfshirë në mësimdhënie dhe punë shkencore në 78 departamentet e Universitetit.

Veprimtaria arsimore e Voronezh State University Medical emëruar pas N.N. Burdenko është kryer në përputhje me programet kryesore arsimore të zhvilluara nga shkolla në bazë të standardeve arsimore shtetërore për arsimin e lartë profesional dhe arsimit të mesëm profesional duke i respektuar programet sugjeruar të kurseve të miratuara nga shoqatat përkatëse arsimore dhe metodologjike.

Universiteti ka miratuar sistemin e semestrit.

Trajnimi universitare përbëhet nga dy faza:

– Para-klinike (1-2 vjet);

clerkships spitalore janë bërë së bashku me studimin e disiplinave klinike duke filluar nga 2nd viti i studimit;

– klinik (3-6 vjet).

Objektet e të universitet

Objektet e Universitetit të shërbejë për të përmbushur nevojat arsimore mjekësore dhe farmaceutike. Ndërtesat kryesore dhe objektet janë si më poshtë:

– 5 ndërtesa e trajnimit
– Klinika Dentare
– Spitali klinik Fëmijëve
– 29 faqet klinike
– 5 hostele
– komplekset laboratorike të mirë-pajisur
– klasa kompjuterike me qasje në internet
– Laboratori Qendror Research
– 6 Research Institute
– Biblioteka me një magazinë të 700 000 Artikuj të literaturës akademike dhe shkencore
– Sistemi hotelierike publik përfshin një restorantin me 120 vende ngrënie-dhomë; ka edhe të lehta-traversa për studentët në të gjitha hostele dhe Universitetin. përveç, Studentët të lartë, ndërsa duke kaluar nëpër trajnime në faqet klinike të universitetit kanë një mundësi për të përdorur mensa e objektet e kujdesit shëndetësor.

– Organizata e përkujdesjes mjekësore. Gjatë gjithë periudhës së studimit, studentë dhe pasuniversitare mbikëqyren nga personeli mjekësor e objektit komunal Shëndetësor «qytetit ambulatore Klinika #15 (Klinika Student)»Për qytetin e Voronezh. Qendra e lidhur shëndetësore e Klinikës gjendet në afërsi të drejtpërdrejtë në Hostel #3 shërben për lehtësi e nxënësve.
– Objektet sportive përfshijnë një kompleks sportiv dhe palestër me një sipërfaqe totale prej 2838.2 m² (qendra shtëpie) e pajisur me një pishinë, Zona gjimnastikor, bar lëng, dhe një dhomë shqyrtim shqyrtimit.

metodat e mësimdhënies

Një shumëllojshmëri e madhe e formave të mësimdhënies dhe metodave janë përdorur. Ata janë:
– format tradicionale të mësimdhënies: ligjërata, seminare, klasa dhe clerkships spital praktike.
– Metodat moderne të mësimdhënies dhe teknikat: kompjuter dhe internet klasa, Problemi me bazë mësimore, Klasat Video-bazuar, software arsimit.
– lëndët zgjedhore.
– Vetë-shkollim inkurajohet.

Ndjekin klasat dhe clerkships është i detyrueshëm për të gjithë studentët.

clerkships

aftësitë klinike janë zhvilluar gjatë punësimeve në vendet klinike të spitaleve të lidhur. Duke filluar nga 2nd viti i studimit, mësimdhënia e bazuar në repart është mbështetur me theks të veçantë në marrëdhëniet pacient-mjek. Të clerkships mbikëqyren nga mjekët shumë të kualifikuar dhe me përvojë.

vlerësim

Të dy njohuritë dhe klinike të vlerësimit aftësitë teorike teknika përfshijnë:
– provimet
– Kalojë / dështojnë notimit teste
– grupet e diskutimit.

certifikimit final është bërë përmes provimeve përfundimtare të shtetit, të cilat japin një vlerësim të njohurive teorike dhe aftësive klinike.

Aktivitetet jashtëmësimore të nxënësve janë organizuar nga organizatat publike dhe të fokusuar në krijimin e kushteve komode për kohën e lirë e tyre, vetë-organizimi, dhe vetë-realizimi. Qendra për Iniciativa Kulturore të Studentëve, Sportive Student Club, Shoqëria Shkencor Student, Këshillat e studentëve Hostel ", Ekipet e nxënësve, Grupet vullnetare rinore janë të dizajnuara për të përmbushur sfidat.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Fakultetet e Mjekësisë së Përgjithshme, pediatri, Stomatologji, farmaci, and Medicine parandaluese specialistë tren në bazë të arsimit të mesëm të plotë.

Fakulteti i Zhvillimit të Menaxhimit të Kujdesit Shëndetësor trajnon drejtuesit të kualifikuar shëndetësor të aftë për të punuar në mënyrë efikase në një mjedis të ri social dhe ekonomik.

Fakulteti i Studimeve Pasuniversitare jep një mundësi për të vazhduar studimet në programet praktike në bazë të një të mëdha të zgjedhur ose të gjatë qëndrimit, e cila është pjesë e strukturës multilevel e arsimit të lartë mjekësor të Federatës Ruse.

Instituti Ndërkombëtar i Arsimit dhe Bashkëpunim Mjekësore trajnon specialistë për vendet e huaja.

Instituti i Infermierisë avancuar trajnon specialistë në bazë të arsimit special profesional dhe të plotë të mesëm.

Instituti i Trajnimit Avancuar mbështet avancimin e aftësive profesionale dhe rikualifikim të personelit mjekësor.


A doni diskutuar Voronezh State Medical Academy ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Voronezh State Akademia Mjekësore në hartën


Foto


Fotografitë: Voronezh State Medical Academy zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Voronezh State Medical Academy

Bashkohen për të diskutuar të Voronezh State Akademisë Mjekësore.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.