KAIST

KAIST Jugut Korea University

KAIST Details

 • vend : Korea e jugut
 • qytet : Daejeon
 • akronim : KAIST
 • i themeluar : 1971
 • studentët (përafërsisht.) : 11000
 • Mos harroni të diskutuar KAIST
Regjistrohen në KAIST

Përmbledhje


Të nderuar vizitorë, Kryetari Myung Oh; Besuar Gil-Saeng Chung dhe Sam-Soo Pyo; Ish-presidentët Soon-Dal Choi dhe Chang-Sun Hong; ish-anëtar i Asamblesë Kombëtare, Zoti. Yong-Kyung Lee; Kryetari Dae-Im Kang i Shoqatës së Kryetarëve të S&T Organizatat dhe presidentët anëtare të saj – Presidenti Jang-Myung Choi e Koresë Institutit të Mospërhapjes Bërthamore dhe Kontrollit, Presidenti Young-Joon Kim i Gwangju Institutit të Shkencës dhe Teknologjisë; dhe Znj. Soo-Young Lee, Kryesuesi i Fondacionit KAIST Zhvillim, i cili nuk e kursen energjinë e saj për të punuar për KAIST së bashku me z. Eung-Sun Lee, Zëvendës Kryesuesi i Fondacionit, Vice President Hang-Ku Chung i Shkollës KAIST Mbështetja Shoqata, Presidenti KWI-Roh Lee i Qendrës Kombëtare fabrikimit Nano, Presidenti Doo-Chul Kim nga Koreja e Institutit të Shkencave të Avancuara, Profesor Jang-Hyuk Kwon, drejtori i Koresë Akademia e Shkencave, Fakulteti i shquar dhe stafi, klasa e 2017, kthyer studentët, alumni, prindërit, të afërmit dhe miqtë e mi, dhe së fundi gruaja ime Myoung A (im) kang, Unë sinqerisht ju falënderoj për të qenë këtu në fillim të presidencës 15 KAIST.

Për mua që të jetë në këmbë sot këtu është unike kuptimplotë dhe sjell shumë kujtime nga e kaluara. Pikërisht pesëdhjetë vjet më parë, në janar të 1963, Unë kam qenë në trajnim ushtarak si një enlistee ri të klasës 111 (111 burrat) i Forcave Ajrore Korean këtu në Yuseong. Kam kaluar dy muaj atje për trajnimin bazë ushtarake, dhe 9 muaj për trajnim teknik në të komunikimeve elektronike të shërbimit të pajisjeve. Muaji janar ishte ftohtë rëndë me një temperaturë prej -20 gradë Celsius - ajo ishte aq e ftohtë në faktin se bay Incheon është ngrirë. Në nëntor Unë u transferua më pas në bazën e forcave ajrore në Kangneung, Kangwon-Do. Më kujtohet se si unë ishte duke pritur në Osan për një aeroplan të Kangneung, Kam dëgjuar lajmin e trishtuar se presidenti John F. Kennedy u qëllua për vdekje në Dallas, Texas, e cila ishte mjaft tronditëse.

Në 2002, Unë kam qenë një profesor vizitor i KAIST dhe gjatë kësaj verë kam pasur kënaqësinë e shikuar ekipin Korean Kombëtare e futbollit vijnë nga prapa të arrij në ekip të fuqishëm italian 2:1. Për këtë ditë, Mbaj mend gjallërisht ato dy gola dramatike shënuar nga ekipi Korean, dhe ndjenja e krenarisë dhe optimizmit kombëtare.

sot, I kthehet në Yuseong për të shërbyer si president i ri KAIST. Është një nder i madh, por detyra për të kryer është e një rëndësie kombëtare dhe sfiduese në shumë mënyra.

KAIST është themeluar në 1971 me qëllimet e saj themeluese, siç thuhet në nenin kushtetutën KAIST 1, i parë, për të edukuar dhe të nxisë top-fluturimit shkencëtarët e ardhshëm të pajisur me teori rigoroze themelore dhe aftësi për aplikime praktike; i dytë, për të kryer të dy afat-gjatë dhe afat-shkurtër bazë dhe të aplikuar që mundëson përparime strategjike e vendit teknologjike; dhe të tretë, për të siguruar bashkëpunime kërkimore me një grup të ndryshme të institucioneve kërkimore dhe industrisë

Nën një flamur të tillë KAIST ka çuar në rritjen e industrisë së shkencës dhe teknologjisë në Kore për të kaluarën 40 vjet që nga themelimi i saj dhe, është bërë një të njohur globalisht universitet të veçantë kërkimore, në sajë të fakultetit të shquar dhe stafit të përkushtuar të hulumtimit të shkëlqyer dhe arsimimin e udhëheqësve tanë të ardhshëm. Mirënjohjen më të thellë është edhe për shkak të paraardhësve të mi, Dr. Nam Pyo Suh dhe ish-presidentët e tjerë dhe anëtarët e tyre administrative e ekipit, të cilët kanë punuar së bashku me ta.

sot, shumë të diplomuar KAIST janë duke bërë një kontribut të dukshëm si profesorë të shquar në arsimin e lartë dhe pioniere studiuesve në fusha të shkencës dhe inxhinierisë.

Vetëm një javë më parë, gruaja ime dhe unë ishin të ftuar në një pritje alumni KAIST në Konferencën Ndërkombëtare qarqeve Solid-State (ISSCC) në San Francisko, e cila u ndoq nga shumë alumni KAIST, Studentët aktualë dhe profesorët e tyre, dhe të ftuar. Kam mësuar se këtë vit edhe një herë, KAIST paraqitur më dokumente në ISSCC ku bar standardi i pranimit është mjaft e lartë. Ky është vetëm një tregues më shumë se sa KAIST është arritur lartësi të reja. Fakulteti KAIST dhe studentët kanë botuar shumë gazeta në revista të ndryshme globalisht-respektuar si Natyrës dhe Shkencës.

KAIST duhet të vazhdojnë për të shkuar më lart dhe përtej këtyre arritjeve fillestare, dhe KAIST duhet të jetë një motor i fuqishëm për përparimin ekonomik dhe industrial të Koresë. Si një komb mungon një pishinë të thellë të burimeve natyrore, Korea duhet të gjejnë mënyra të reja për të konkurruar globalisht për të siguruar prosperitetin dhe mirëqenien e popullit të saj. KAIST duhet të bëjë çmos për të udhëhequr kombin drejt kufijtë e shkencës dhe teknologjisë, me entuziazëm dhe përgjegjësi.

Në ditët e ardhshme, KAIST duhet të rritet në një pemë të madhe frutash në fushën e kërkimit dhe edukimit, besuar dhe i respektuar jo vetëm në Kore, por në të gjithë botën. Duke filluar nga Gadishullin Korean, rrënjët e saj duhet të shtrihet përtej kufijve kombëtarë, kalimit mbi pesë oqeaneve në shumë kontinente për të nxjerrë në një grup të pasur dhe të ndryshme të ideve të klasit botëror dhe inovacione të prodhojë frytet e saj - të diplomuarit i përgatitur që do të respektohen udhëheqësit dhe kontribues për shoqërinë.

A arsimi globalisht-lidhur është thelbësor në këtë moshë e në rritje të tregtisë mundësuar nga interneti avancuar, aviacionit supersonik, dhe anijet SuperSize. diplomuarit KAIST duhet të vlerësohet si novatorët me njohuri të thella, Kreativiteti, Aftësia për punën në grup të fortë dhe komunikim të qartë me rrjedhshmëri në gjuhë. Dhe kudo që shkojnë, ata mund të vazhdojnë të përhapen etikën e tyre, vlerat, aftësitë dhe njohuritë, dhe nga se ne të gjithë mund të shikojnë si pemë KAIST të lulëzojë në të gjithë botën.

Qëllimi përfundimtar i shkencës, teknologjisë dhe të menaxhimit shtrihet në mirëqenien e shoqërisë sonë. Dhe kjo mirëqenia duhet të sigurohet në universitete si shtëpitë e të mësuarit, rajonet fqinje, kombi dhe bota.

Në përpjekjet e saj për të siguruar këtë mirëqenien e shoqërisë, KAIST ka vuajtur dhimbje në rritje në mes të rritjes së tij të shquar. Ne duhet të lehtësuar dhimbjen me anë të besimit dhe konsideratë për njëri-tjetrin, dhe të bashkohen në unitet për të marrë hapat drejt nesër të ndritshme e KAIST. Unë me modesti të kërkuar ndihmën tuaj, dhe zotohen për të vënë përpjekje tim të madhe si një udhëheqës shërbëtorit.

Ju mund të dini për një film të quajtur "Misioni". Në këtë film, mercenar dhe rob tregtar luajtur nga Robert De Niro shkon në nga një jetë të trazuar për të ndjekur një jezuit prift të përulur dhe të fillojnë jetën e tij përsëri. Në një skenë, De Niro dhe prifti po ngjitej një shkëmb pjerrta ujëvarë. Kur ata përfunduar rritet më të vështirë, që mbante me vete një peshë shumë të rëndë të mallrave si pendesë për mëkatet e tij, Ata u përshëndetën nga një grup i indianëve të native, i cili preu bagazh i hedhur mbi shkëmb. Ndërsa kjo nuk rri lehtë me De Niro ka humbur sendet e tij edhe një vlerë, barra u hoq nga të gjithë, dhe jeta e tyre ka vazhduar përpara.

Për të hapur një kapitull të ri, KAIST duhet të ushtrojë guxim të tillë. Në vend të argumentuar dhe të fajësuar njerëzit për gabimet e kaluara, KAIST duhet të përqëndrohet në mënyrë kolektive në të ardhmen e saj dhe të bëjë çmos për të kryer detyra të rëndësishme përpara. Dhe ne duhet të ndihmojnë njëri-tjetrin për lirimin nga duart tona ato gjëra që do të bëjë udhëtimin tonë dhe misioni ynë errët dhe të panevojshme vështirë. Gruaja ime dhe unë jemi këtu për të punuar me ju për të ndërtuar KAIST për hir të kombit tonë amtare.

I ndjeri udhëheqësi shpirtëror Mahatma Gandhi paralajmëruar të mëdha shtatë mëkatet e. Në mesin e tyre më të rëndësishme për të KAIST janë "shkenca pa ndërgjegje,'' Njohuri pa karakter,'' Politikën pa parim,'Dhe' feja pa sakrificë. "Ne duhet të përpiqemi për të promovuar shkencën, njohuri, dhe karakteri me një ndërgjegje të pastër, Parimet e pa kompromis dhe sakrifica të gatshëm.

KAIST, në mënyrë që të bëhet një udhëheqës dhe të kontribuojnë në shkencën, teknologjisë dhe zhvillimit industrial, duhet të bëjë mirë në pesë fushat e mëposhtme - çdo theksoi përdorur pesë letra në emër të institucionit tonë.

së pari, "K" është për krijimin e njohurive. anëtarë të fakultetit dhe studentët do të sipërmarrje në kërkime pioniere për të krijuar njohuri dhe teknologji të reja. KAIST do të bashkëpunojë me qendrat shquar kërkimore brenda vendit në Daedeok Parku Industrial dhe vende të tjera, dhe ndërkombëtar me të tjerët në mbarë botën, duke përfshirë ato në Silicon Valley. Krijimi njohuri me vlerë të lartë shpesh kërkon objekte të klasit botëror dhe një mjedis mbështetës. Ne do të bëjmë çmos për të nxitur mbështetje aktive dhe angazhim nga qeveria dhe organizatat e tjera që çojnë.

sallat e leksioneve dhe laboratorët kërkimore profesorëve janë puset e krijimit të ri njohurive. Në programet kërkimore të studentëve në qendër dhe të fakulteteve të udhëhequr, motivuar hard- studentët e punës, dy diplomuar dhe universitare, mund të përfitojnë shumë nga mundësitë e ndryshme dhe unike. megjithatë, jo të gjithë studiuesit prodhuese janë Një nxënës drejtë. Mbaj mend një studiues të shquar në Universitetin e Kalifornisë, Berkeley, kur unë isha një student i diplomuar. Për të hulumtimit ishte i lartë, dhe ai kaloi ditë dhe netë në eksperimentet përcjellëse laboratorike. Ai ende do të jetë në stol e tij të fundit në mesnatë, edhe në qoftë se një ekzaminim të ishte dhënë në mëngjes. Ai nuk ka marrë të gjitha Si, por në krijimin e njohurive, ai ishte i pakalueshëm. Menjëherë pas diplomimit ai filloi të amaze botën me shumë përparime kërkimore. KAIST duhet të vlerësojmë dhe të mbështetur talentet e tilla, përndryshe ajo është një humbje kombëtare.

hulumtimi ndërdisiplinore do të inkurajojë eksplorimin e territorit untraveled ku shumë gems mund të gjenden. Në një universitet kërkimor, departamentet individuale akademike duhet të jenë qendrat e ekselencës. Kjo mund të krahasohet me një sferë të përsosur ose një top. megjithatë, nëse hapësira njohja e KAIST është që të jetë e mbushur me fusha të vetëm, pastaj 48% e gjithë hapësirës do të mbeten të paplotësuara, që është hapësirë ​​për të shqyrtuar për earthshaking kërkime.

kërkimore ndërdisiplinore bën thirrje për anëtarë të fakultetit nga departamente të ndryshme akademike të bashkëpunojnë ngushtë duke thyer muret dhe tejkalimin inconveniences. Gdhendur në sallën e hyrjes të Bell Labs, Murray Hill, New Jersey është mësimi i Alexander Graham Bell i cili kërkon të vizitojë territoret pashkelur për të gjetur gjëra të reja.

KAIST ka nevojë për të vazhdimisht të nxitur dhe hulumtuesit mbështetje për të marrë pjesë në programet kërkimore ndërdisiplinore në institute të tilla si Instituti KAIST dhe të tjerët me bindje dhe entuziazëm.

në radhë të dytë, "A" është për avancimin në të gjitha frontet. në janar 30, Nara-ho u nisur me sukses të rrethit të globit, në mënyrë për të mbledhur dhe për të transmetuar informacion që do të përfitojnë të gjithë njerëzit në mbarë botën. Dhe si Nara-ho, KAIST duhet të nisë veten në një lartësi më të lartë për të bërë botën tonë një vend më të mirë.

Të bëhet një institut globalisht kryesor, KAIST duhet të bëjë çmos për të siguruar ndihmat e nevojshme si moralisht dhe financiarisht. Çdo anëtar i KAIST duhet të ketë një bindje të patundur që të gjitha gjërat mund të bëhet më mirë, rrugët e reja mund të gjenden dhe se gjërat mund të përmirësohet. Zakonet e mira duhet të ndërtohen dhe të praktikohet pa pushim. KAIST do të gjeni mënyra për të përmirësuar efikasitetin e përgjithshëm.

KAIST duhet të gjejnë mënyra për të forcuar bashkëpunime me Institutin për Shkencën themelore dhe shumë qendra kërkimore në Parkun Industrial Daedeok. Është e njohur se suksesi i Silicon Valley ka varet në kërkimin dhe edukimin e universiteteve fqinje si Stanford, Berkeley, dhe San Jose State. Dean Frederick Terman e Stanford University inkurajuar dhe ndihmuar William Hewlett dhe David Packard për të krijuar Hewlett-Packard Company.

Projekti ardhmja e KAIST duhet të remade në konsultim me të gjithë zgjedhësve të saj dhe të Bordit të Trustees. Co-pronësia e një model të tillë të mund të isha i vogël, të qëndrueshme dhe të realizohet me pjesëmarrjen e plotë të të gjitha.

së treti, "I" qëndron për Integritetin. Integriteti i KAIST do të sigurojë një balancë të vazhdueshme të mirë midis teorisë dhe praktikës, liria dhe parim, ndershmëria dhe puna ekipore, dhe vlera dhe veprim. Integriteti duhet të vlerësohet dhe të praktikohet në të gjitha botimeve, Menaxhimi Financiar, dhe marrëdhëniet e njeriut.

Disa vite më parë kam marrë pjesë në një konferencë ndërkombëtare në Kos Island, Greqi. Gjatë këtij udhëtimi kam mësuar më shumë për thelbin e integritetit përmes një histori legjendare. Sipas tregimit, një skulptor është autorizuar për të prodhuar një bust për të përkujtuar një hero të dashur. Por ajo ishte duke marrë shumë kohë dhe personi përgjegjës i projektit vizitoi skulptor dhe pyetje pse produkti nuk mund të dorëzohet menjëherë. Për atë që duket të jetë bërë, por skulptori tha se i duhej më shumë kohë për të përfunduar pasme. Në zhgënjimin vizitor e pyeti kush do të kujdeset për të parë pasme. Përgjigja skulptorit ishte, "Zoti im i nderuar sheh pasme."

Unë besoj se një person ose një organizatë me integritet mund të durojnë dhe të qëndrojnë testit të kohës. Integriteti duhet të jetë një virtyt i KAIST.

së katërti, "S" është për qëndrueshmërinë. Arsimi dhe hulumtimi në KAIST duhet përfundimisht të kërkojë të vërtetën e qëndrueshëm. tema hulumtuese vetë duhet të jetë i qëndrueshëm dhe të mos nxitur tepër nga qëllimet afat-shkurtër. Programi EEWS adresuar çështjet kryesore globale e Energjisë, mjedis, Uji dhe Qëndrueshmëria. Me suksesin e hulumtimit qëndrueshmërisë të shtyrë dhe zhvillimin, KAIST do të rritet të jetë një udhëheqës nga elita globale në shkencë dhe teknologji. Hulumtimi Qëndrueshmëria të shtyrë do të lulëzim në shumë inkurajim dhe mbështetje. Shpesh rezultatet e hulumtimit janë të matur me një indeks citim, por jo më pak e rëndësishme është cilësia e siguruar nga dikujt bindja e vet dhe besimit.

Unë mund të japë hollësira mbi këtë pikë duke cituar një shembull të Dr. Claude Shannon që ka bërë kërkime në AT&T Bell Labs dhe më vonë u bë profesor në MIT. Ai botoi masë por secili prej botimeve të tij ishte një xhevahir. Për këtë ditë, teoria e tij informacioni është aplikuar gjerësisht. Ne kemi nevojë për mbështetjen e KAIST për të bërë një kontribut shumë të qëndrueshme të kalibrit të njëjtë.

së pesti, "T" është për Trustin. KAIST duhet të jetë një institucion që është besuar nga qeveria, njerëzit e saj, dhe prindërit e nxënësve. Trust konsiderohet aq e vlefshme sa para të thata.

Kultura e besimit është bërë e mundur me anë të të kuptuarit dhe të kujdesen për njëri rrethanat e njëri-tjetrit. Trust do të lëshojë rrënjë të përhershëm në kampus si pjesë e kulturës KAIST kur fakulteti, stafi dhe studentët, të gjithë anëtarët e komunitetit KAIST, të dëgjojnë dhe të kuptojnë shumë ide e ndryshme dhe mendime të tjerët mbajnë dhe të ndajnë arritjet e njëri-tjetrit dhe urimet e sinqerta për njëri-tjetrin. gjithashtu, kur ne kushtoj vetes për të bërë vetë pjesët tona në përpjekje kombëtar dhe social në shkencë dhe teknologji me krenari dhe ndjenjë përgjegjësie, ajo do të rimarrë dhe për të forcuar besimin e kombit dhe publikun, si edhe shoqërinë globale, të mbajë për KAIST. Në një shkallë më të madhe, ne gjithashtu duhet të jetë një institucion i besuar të kërkuar pas nga shumë profesorë dhe studentë jashtë vendit. Me besim të tillë të përcaktuar, KAIST diplomuar dhe njerëzit e Koresë mund të gjeni më shumë dhe më të mëdha mundësitë në nivel global.

Për të përmbledhur, KAIST duhet të jetë i shquar në funksion të krijimit të dijes, avancimi dinamik, ndershmëri, qëndrueshmëria dhe besimi.

KAIST ka arritur vendin e saj si një universitet të njohur globalisht nëpërmjet mbështetjes me gjithë zemër e popullit të Koresë. Unë e kuptoj se transportin KAIST të bashkohet me radhët e universitetit kryesor botëror aspironte nga shoqëria përmes ndryshimit të vazhdueshëm dhe inovacionit është e vetmja mënyrë për t'u kthyer dashurinë dhe mbështetjen e kombit, që është shumë i misioni I ishte thirrur për të marrë si unë jam inauguruar në presidencën KAIST.

Të nderuar të pranishëm, Familja dhe miqtë, Unë do të doja të komentoj në artikull vetëm një shumë shumë të rëndësishëm para se unë mbledh fjalën time.

i fundit, por jo më pak, Unë do të doja të përgëzoj Klasa e 2017 për arritjet tuaja. Ju mposhti konkurrencën e ashpër për të ardhur në KAIST, dhe ju keni këmbëngulur me sfidat rigoroze për të arritur këtë pikë. Edhe pse ju mund të keni agoni para marrjes së vendimit tuaj për të regjistruar këtu, ju keni zgjedhur me mençuri. Të gjithë anëtarët e familjes KAIST do të bëjë të mirën e tyre për të siguruar suksesin tuaj të ardhshëm si ju shkojë përtej këtyre mureve. dera ime është gjithmonë shumë e hapur për ju për të vizituar, dhe unë do të gjithmonë të mirëpritura dhe të vlerësojnë pyetjeve tuaja, vëzhgimet dhe sugjerimet.

hen është fjala për arsimin dhe udhëzime në përgjithësi, ju lutem të jeni siguruar se profesorët KAIST dhe anëtarë të stafit mbështetje këtu për studentët dhe për edukimin e tyre më të mirë.

Klasa e 2017, mund suksesi juaj në KAIST dhe më gjerë të jetë një magnet për të tërhequr studentët më të talentuar të shkollave të mesme për një arsim shkencë dhe inxhinieri. Profesorët KAIST janë modelet tuaja dhe mund të jenë mentorë tuaj gjatë gjithë jetës dhe trajnerëve.

personalisht, edhe pas më shumë se 40 vjet që diplomimit tim nga Berkeley, gruaja ime dhe unë shkoni vizitoni mësuesit e mi në Berkeley, Profesorët Leon Chua dhe Ernest Kuh, për të shijuar ushqimet së bashku dhe kanë biseda intime në shumë aspekte të jetës. Vetëm këtë muaj, ata ishin të lumtur për të dëgjuar e inaugurimit tim si President KAIST dhe i dha urimet më të mira për rolin tim të ri në KAIST.

Mysafirët nderuar nderuar, Unë ju falënderoj për të qenë këtu sot për të shënuar fillimin e këtij kapitulli të ri në KAIST. Unë sinqerisht besoj dhe të kërkojë se mbështetja juaj do të vazhdojë të avancojë KAIST dhe të përfitojnë të gjithë ne, kombi ynë, dhe bota.

Presidenti i KAIST

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Kolegji i Shkencave të Natyrës

 • Departamenti i Fizikës
 • Departamenti i Shkencave matematike
 • Departamenti i Kimisë
 • Graduate School e Nanoscience & teknologji

Kolegji i Shkencave Life & Bioinxhinieri

 • Departamenti i Shkencave Biologjike
 • Departamenti i Shkencave Mjekësore dhe Inxhinieri

Kolegji i Inxhinierisë

 • Shkolla e Mekanike, Hapësirë ​​ajrore dhe Sistemet Inxhinierike
  • Departamenti i Inxhinierisë Mekanike
  • Departamenti i Inxhinierisë Hapësirë ​​ajrore
  • Graduate School i Oqeani sistemeve inxhinierike
 • Shkolla e Inxhinierisë Elektrike
 • Shkolla e Computing
  • Graduate School e Web Shkencës dhe Teknologjisë
  • Graduate School e sigurisë së informacionit
 • Departamenti i Civil & Inxhinieri e Mjedisit
 • Departamenti i Bio & Inxhinieri Brain
 • Departamenti i Dizajnit Industrial
 • Departamenti i industriale dhe sistemeve inxhinierike
 • Departamenti i Kimike dhe Inxhinieri Biomolekulare
 • Departamenti i Shkencave Materiale dhe Inxhinierisë
 • Departamenti i Inxhinierisë bërthamore dhe kuantike
 • Departamenti i Informacionit dhe Komunikimit Inxhinierisë
 • Chun Shik Shkolla Graduate Cho për Transportit Gjelbër
 • Departamenti i Knowledge Engineering Service
 • Graduate School e EEWS (energji, mjedis, ujë, dhe Qëndrueshmëria)

Kolegji i Arteve Liberale dhe Shkencave Konvergjencës

 • Departamenti i Shkencave Humane dhe Shkencave Sociale
 • Graduate School i Kulturës Teknologjisë
 • Departamenti i Biznesit dhe Teknologjisë Menaxhimit
 • Graduate School i Strategjisë ardhmen
 • Graduate School e Shkencës dhe Teknologjisë Politika

Kolegji i Biznesit

 • Kolegji i Biznesit
 • Graduate School e Menaxhimit
 • Graduate School e Financave
 • Graduate School i informacionit & Menaxhimi Media
 • Graduate School i Rritjes Gjelbër

histori


Instituti u themelua në 1971 si Institutin e Avancuar Korea e Shkencës (Kais) nga një kredi prej US $ 6 milion (US $ 34 milionë 2014) nga Agjencia e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Ndërkombëtar (USAID) dhe i mbështetur nga presidenti Park Chung-hee[ Skema akademik i institutit është projektuar kryesisht nga Frederick E. Terman, nënkryetar i Universiteti Stanford, dhe Chung Geum-mo, një profesor në Institutin Politeknik të Brooklyn. dy funksione kryesore të Institutit ishin të trajnuar shkencëtarët të avancuara dhe inxhinierë dhe të zhvillojnë një strukturë e arsimit universitar në vend. Studimet kërkimore filloi nga 1973 dhe studentë studiuar për diploma e universitetit nga 1984.

Në 1981 qeveria u bashkua Instituti Korean avancuar e shkencës dhe Institutin Korean e Shkencës dhe Teknologjisë (KIST) për të formuar Institutin Korea avancuar i Shkencës dhe Teknologjisë, ose KAIST. Për shkak të ndryshme filozofive kërkimore, KIST dhe KAIST ndarë në 1989. Në të njëjtin vit KAIST dhe Instituti Korea e Teknologjisë (KIT) kombinuar dhe u zhvendos nga Seul në Daedeok Shkencës qytetit inDaejeon. Akti i parë i presidentit Suh pas inaugurimit të tij në korrik 2006 ishte që të nxjerr Planin Zhvillimor KAIST. 'KAIST Development Five-Year Plan "u finalizua më shkurt 5, 2007 nga Komiteti Drejtues KAIST. Qëllimet e KAIST të përcaktuar nga Suh do të bëhet një nga më të mira shkencës dhe teknologjisë universitetet në botë, dhe për t'u bërë një nga Top-10 universitetet e nga 2011. Ne janar 2008, universiteti ka rënë emrin e saj të plotë, Korea Instituti i avancuar i Shkencës dhe Teknologjisë, dhe ndryshoi emrin e saj zyrtare për të vetëm KAIST.


A doni diskutuar KAIST ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


KAIST në hartën


Foto


Fotografitë: KAIST zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Shqyrtime KAIST

Join për të diskutuar e KAIST.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.