University Yeungnam

Yeungnam University Korea e Jugut

Yeungnam University Details

 • vend : Korea e jugut
 • qytet : Gyeongsan
 • akronim : YU
 • i themeluar : 1967
 • studentët (përafërsisht.) : 40000
 • Mos harroni të discuss Yeungnam University
Enroll at Yeungnam University

Përmbledhje


Universiteti Yeungnam me frymën e popullit korean.

“Shiko, këtu është toka e vjetër e dinastisë Silla, ku shpirti i kombit jeton.”
Siç është përmendur në himnin tonë universitar, Universiteti Yeungnam është vendi ku jeta është e përshkuar
nga fryma gjallë e Koresë.

Që nga themelimi i saj në 1947, Universiteti Yeungnam ka kontribuar shumë në industrializim,
Demokratizimi dhe avancimi i Koresë prodhuar më shumë se 190,000 alumni shkëlqyer bazuar
në filozofinë arsimore të 'ndërtimit të kombit me arsim’ dhe "ringjallur kombin".
Në bazë të përvojës sonë të madhe dhe aftësi të akumuluar gjatë fundit 60 vjet,
ne jemi përpjekur vazhdimisht për të krijuar një të ardhme më të mirë për të përmbushur pritjet e çdo brez të ri.

Një University për kombin, the Yeungnam University for the world

gjer tani, Universiteti Yeungnam ka qenë duke luajtur një rol kryesor në edukimin e burimeve njerëzore në Kore.
Ne do të bëjmë këtë "Universitetin për kombin’ a 'University për botën’ duke punuar së bashku me ju tani
dhe në të ardhmen.
“alkoolike të urtë dhe të rinj, energjitë e forta dhe të rinj, të jenë krijuesit e
histori e re për kombin dhe gjithë njerëzimin. Ah, Universiteti Yeungnam është në rritje me atdheun e saj.
Ah, burimi i drejtësisë dhe far e të mësuarit.”

Njerëzit tanë kanë harruar misionin tonë më të rëndësishme dhe burimin e identitetit tonë. Universiteti Yeungnam fillon të kujtoj kombin tonë e shpirtit themelues të ish-presidentit të Koresë, Zoti. Chung-Hee Park, "Krijimi i një histori të re dhe të ringjallë kombin në bazë të frymës patriotike '.

tani, ne do të luajë një rol kryesor për të krijuar vlera dhe njohuri për veten, komuniteti ynë, kombin tonë dhe botën tonë duke njohur këtë mision dhe identitetin e Universitetit Yeungnam.

Universiteti Yeungnam me një bazë të fortë dhe kompetencës thelbësore e brendshme

Universiteti do të përqendrohet vetë në ndërtimin e kompetencës thelbësore e brendshme në vend të bukurisë së jashtme dhe retorikës. Yeungnam do të lulëzojë si një universitet prestigjioz private me një vend të dallimit akademik të njohur si nga komuniteti rajonal dhe bota. Për të arritur këtë, Universiteti Yeungnam do të ri-forcojë themelet e tij. Ne do të krijojë një universitet ku profesorët përpiqen për përsosmëri në arsimin dhe kërkimin, Studentët bëjnë për përsosmëri në studimet e tyre dhe në tregun e punës dhe stafit universitar e për përsosmëri në ofrimin e shërbimeve administrative.

Një komunitet University duke lëvizur së bashku, “Go YU, Shko bashku”

të shkëlqejnë, Universiteti do të përqendrohet në punën e vështirë dhe më me zell. Ne nuk mund të fluturojnë pa drejtimin me shpejtësi të plotë. Ne e dimë mirë se vizioni dhe fuqia e kalit fluturues (Chunma) janë në ne.

Një University krijuar ëndrrat, të ardhmes dhe lumturi

Mësoni dhe duke kërkuar të vërtetën kontribuon në përmirësimin e njerëzve, shoqëritë, kombet dhe, në fund të fundit, Bota. Universiteti Yeungnam do të vazhdojë të nxisë këto vlera duke vepruar si një vend për të krijuar ëndrrat tona, e ardhmja jonë dhe lumturia jonë në botë.

Faleminderit.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Kolegji i Arteve Liberale
 • Fakulteti i Shkencave
 • Kolegji i Inxhinierisë
 • Kolegji i Ligjit
 • College of Political Science and Public Administration
 • Kolegji i Biznesit dhe Ekonomisë
 • Shkolla e Biznesit
 • Kolegji i Mjekësisë
 • Kolegji i Farmacisë
 • College of Life and Applied Sciences
 • Kolegji i ekologjisë humane & Kinesiology
 • Kolegji i Edukimit
 • Kolegji i Dizajnit & art
 • College of Music
 • Evening Programs
 • College of Basic Studies
 • Shkolla e Arkitekturës
 • Shkolla e Studimeve Ndërkombëtare

histori


Yeungnam University was founded in 1967 through the merger of Daegu College and Chunggu College which were founded in 1947 dhe 1950 përkatësisht. Zoti. Lee, Dong Nyoung inaugurated as the first Chairperson of the Board of Trustees. In the same year Yeungnam University approved as starting with 6 Colleges by the Ministry of Education: Kolegji i Arteve Liberale, Kolegji i Inxhinierisë, College of Law and Political Science, College of Commerce and Economics, Kolegji i Farmacisë, and Evening Programs, me 35 undergraduate departments and 12 graduate departments. Në 1968 janar 1, Dr. Shin, Ki Suck inaugurated as the first President of the University and in 1969 it has started the construction of the Main Campus in Gyeongsan.

Në fillim të viteve 1970, the Graduate School of Management and Graduate Departments of Korean Language and Literature, ligj, and Economics were established afterward the Main Administration Offices, Kolegji i Arteve Liberale, Kolegji i Ligjit & Political Science and College of Commerce and Economics were relocated from the Daegu campus. During the mid-1970s the 21-story main library-cum-faculty office building and the main administration building also accomplished. During the 1980s, Yeungnam University hospital, Foreign Language Institute and University Museum opened.

Në 1996, Yeungnam University is approved as an Excellent University in Undergraduate and Graduate Schools, and also as theBest Universityin the fields of business and International Trade, by the Korean University Education Committee. Në 1997, Yeungnam University was chosen as aGovernment-Sponsored Program for Science Educationin the area of basic science and laboratory education and selected as the supervising university for the model Technopark Project. Following the year Yeungnam University was chosen as a Supervising University in Machinery field and as an Attending University in Information Technology field for the program of rearing local universities in the Brain Korea Project as well as the university was selected by the Ministry of Science and Technology as Research Information Center for Textiles and Apparel Science.

In the year 2000, Yeungnam University established the graduate department of Architectural Design, Multimedia Communications, Bio-technology and graduate departments of Sino-Korean and Textile Engineering in Doctor’s degree. Në 2001 University changed the School ofCommerce and Economics to the Schools of Finance and Business with the School of Finance and Economics and the School of InternationalEconomics and Business. Në 2003 the Graduate School of Clinical Pharmacy approved, starting with the graduate department of ClinicalPharmacy. The establishment of the Graduate School of Sports Science approved, starting with the graduate department of Sports Science.

Each year many International students join at Yeungnam University for their Masters or Ph.D. degree and proceed on their research work. Most of the students are from China, Uzbekistan, Indonezi, Bangladesh, Indi, Nepal, Bulgari, Egjipt, Malaysia, Pakistan, Mongoli, Vietnam,Poloni, Japoni, Peru, Senegal and other different countries.

Yeungnam University currently has academic agreement with various Universities around the world like, University of Montana, Old Dominion University, Universiteti i Miçiganit, State University of New York at Albany, Iowa State University of United States, University of Alberta of Canada, Université de Haute-Alsace (që nga 1999), University Novosibirsk State, Novosibirsk State Technical University of Russia, Fukui University and Shinshu University of Japan and other several Universities of Uzbekistan and China like Nanjing University, Nankai Universityand Lingnan University, Hong Kong.

Në 2010 Yeungnam University is selected one of the top 10 Asian International Universities for the dramatic changes in global education of the new millennium by Asian Correspondent news report.


A doni discuss Yeungnam University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Yeungnam University on Map


video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Yeungnam University reviews

Join to discuss of Yeungnam University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.