University Yonsei

Yonsei University Korea e Jugut

Yonsei Details University

 • vend : Korea e jugut
 • qytet : Seuol
 • akronim : YU
 • i themeluar : 1885
 • studentët (përafërsisht.) : 39000
 • Mos harroni të diskutuar Universitetin Yonsei
Regjistrohen në Universitetin Yonsei

Përmbledhje


Universiteti Yonsei hapi derën për arsimin e lartë modern më shumë se një shekull më parë. Ajo që atëherë ka dalë si universitet privat lartë të vendit dhe renditet ndër universitetet më prestigjioze në botë. Duke u bazuar në historinë dhe traditën tonë, Yonsei do të ndjekë në mënyrë aktive një të ardhme të re. Duke kërkuar për të gjetur vendin tonë në spektrin e tranzicionit civilizues, Yonsei do të çojë në tjetrën 100 vjet dhe të shkruar një histori të re.

University Yonsei tani po hyjmë në një botë të mundësive të paimagjinueshme. Në një shakullinë e transformimeve masive, zhvillimi i shpejtë i komunikimit dhe teknologjive shkencore në veçanti janë riformuar mjedisin mësimor universitar dhe kërkimore në tërësi. Kërkesa është në rritje për një model të ri arsimit që mbështet një brez pritet të jetojnë të jetë 100 vjeç. kështu, Universiteti Yonsei është reformimi saj kërkimore, sistemi i edukimit, dhe mbështetjen e administratës në mënyrë që të udhëheqin rrugën në kërkimin përpara-menduarit dhe edukimin për një shoqëri në ndryshim.

Thjesht duke siguruar njohuri shumë të specializuara, siç ishte praktikë në një shoqëri industriale të së kaluarës, tani do të jetë i keq për studentët të cilët do të jetojnë për të parë kthimin e një shekulli të ri. Edhe në një moshë ku inteligjenca artificiale tejkalon aftësinë njohëse të njeriut, Yonsei do të përgjigjen thirrjes për të nxitur aftësitë krijuese që mund të kryhet vetëm nga qeniet njerëzore. Yonsei është zhvillimin e programeve të ndryshme për të nxitur krijimtarinë në një "shoqëri të rrjetit." Në epokën moderne, ndërveprimet e vazhdueshme të fushave të ndryshme të dijes dhe ekspertizës ndërtuar rrjete që i japin rrugë për forma krejtësisht të reja të dijes dhe perspektivës.

Për shembull, fizikanët avancimin teori dhe teknike aftësitë e nanoteknologjisë janë thyer barrierat midis shkencës të pastër dhe të teknologjisë së aplikuar. Bashkëpunimi ndërmjet shkencave humane dhe natyrore ka sjellë risitë që ishin më parë të paimagjinueshme. Prandaj është e rëndësishme që departamentet të kapërcyer hendekun dhe për të inkurajuar dialogun mes studiuesve të fushave të tjera. Për këtë qëllim, Unë besoj në rëndësinë e lehtësuar "extelligence,"Përmirësimin e inteligjencës përmes bashkimit të ideve ndryshe ftohta të ndritshme. Kreativiteti nuk është thjesht aftësia për të bërë të prekshme të paprekshme, por është aftësia për të marrë atë që tashmë është dhe të bëjë diçka të re nëpërmjet rrjeteve njohëse.

Në të ardhmen, empatia dhe ndarja do të jetë po aq e rëndësishme sa të menduarit kreativ. Yonsei do të përzënë përpjekjet për ti adresuar një "shoqëri empatike" të tillë nga udhëheqësit ngritur që praktikojnë ndarjen. Sepse në këtë shoqëri të së ardhmes, ndjekja e përfitime personale do të zëvendësohet nga respekti reciprok dhe ndarjen e gezimet e mjerimet me të tjerët; Shoqëria do të zhvendoset larg nga "mbijetesës së më të fortit" e saj mentalitetit dhe të shohim drejt vetë-shprehje, dhe individualizmi do të kthehet për të kolektivizmit. Themeluesit e Yonsei mbjellë vlera e shkon përtej thjesht për ndarjen e burimeve materiale dhe aftësive duke ndarë lidershipin. Challenge dhe krijimi, komunikimi dhe ndjeshmëri, ndarjen dhe konsideratë, robërinë dhe respekt. Këto janë vlerat që kemi kryer me ne si udhëheqës të së ardhmes, dhe do të praktikuar dhe të mbështesë si Yonseians. Të bashkohen së bashku me Yonsei në mënyra kryesore për të ardhmen.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Kolegji i Arteve Liberale
 • Kolegji i Biznesit dhe Ekonomisë
 • Shkolla e Biznesit
 • Kolegji i Shkencave
 • Kolegji i Inxhinierisë
 • Kolegji i Jeta Shkenca dhe Bioteknologji
 • Kolegji i Teologjisë
 • Fakulteti i Shkencave Sociale
 • Kolegji i Ligjit
 • College of Music
 • Kolegji i ekologjisë humane
 • Kolegji i Shkencave në Edukim
 • University College
 • College International
 • Kolegji i Mjekësisë
 • Kolegji i Stomatologjisë
 • College of Nursing
 • Open Major, University College
 • Underwood College International(UD fillestar, ASD, PASTAJ, iSSD, aktivetet)
 • Kolegji i Mjekësisë(fillestar)
 • Kolegji i Stomatologjisë(fillestar)
 • Kolegji i Farmacisë
 • Shkolla e Integruar të Teknologjisë, Kolegji i Inxhinierisë
 • Programi Global - Pre-Major Program
 • aspiranturë
 • United Graduate School of Theology
 • Graduate School i Studimeve Ndërkombëtare
 • Graduate School i informacionit
 • Graduate School e Komunikimit dhe Arteve
 • Graduate School e Mirëqenies Sociale
 • Graduate School i Administrimit të Biznesit
 • Graduate School e Arsimit
 • Graduate School e Administratës Publike
 • Graduate School i Inxhinierisë
 • Graduate School i Gazetarisë dhe Komunikimit Masiv
 • Graduate School of Ligjit
 • Graduate School i Shkencave të Mjedisit të Njeriut
 • Graduate School of Economics
 • Shkollë drejtësie
 • Graduate School i qeverisë dhe biznesit
 • Graduate School e Shëndetësisë dhe Mjedisit
 • Graduate School e Arsimit


A doni diskutuar Universitetin Yonsei ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


University Yonsei në hartën


video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Shqyrtime Universitetit Yonsei

Join për të diskutuar i Universitetit Yonsei.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.