Al Ain Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë

Al Ain Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë

Al Ain Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë Details

Regjistrohen në Al Ain Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë

Përmbledhje


Al Ain Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë (AAU) është i licencuar dhe programet e saj shkallë janë të akredituar nga Komisioni për akreditim akademik e Ministrisë së Punëve të Divizionit të Arsimit të arsimit të lartë në Emiratet e Bashkuara Arabe. Universiteti ka dy kampuset kryesore. Njëra është e vendosur në Abu Dhabi, Kryeqyteti i Emiratet e Bashkuara Arabe, dhe një tjetër në Al Ain, i njohur gjithashtu si Garden City.

ofron AAU 21 Programet shkallë universitare, 5 programet pasuniversitare dhe 1 Diploma profesionale nëpër kolegjet e Inxhinierisë dhe Teknologjisë së Informacionit, farmaci, Administrim Biznesi, Komunikimi dhe Media, ligj, dhe Edukimi, Shkencat humane dhe sociale. Universiteti ka kryer disa studime me qëllim të fillimit të programeve shumë shkallë si dhe kur ata të marrin miratimin nga Ministria e Arsimit të Lartë dhe Kërkimit Shkencor.

Kolegji i Farmacisë ka marrë certifikimin ndërkombëtar nga Këshilli Amerikan me bazë të Akreditimit të Arsimit të Farmacisë (ACPE). Kjo është universiteti i parë dhe i vetëm në Emiratet e Bashkuara Arabe për të marrë këtë lloj të akreditimit të njëjtën mënyrë; Kolegji i Ligjit marrë akreditim të plotë nga Këshilli i Lartë për Vlerësimin, Hulumtime dhe Arsimit të Lartë në Francë (HCERES).

AAU përpiqet që të jetë një qendër mësimi i përsosmërisë që i përgjigjet nevojave të tregut dhe përgatit të diplomuar të cilët posedojnë kompetenca shkencore dhe teknologjike të cilat janë të nevojshme për karrierën e tyre. Universiteti luan një rol aktiv në krijimin e njohurive përmes mësimdhënies dhe të kërkimit të cilësisë. Ajo vlerëson Komunitetit Engagement dhe edukon partneritete me institucionet dhe organizatat me një angazhim për arsimore, teknologjike, dhe zhvillimin ekonomik të vendit dhe të rajonit.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • Kolegji i Inxhinierisë dhe IT
  • Kolegji i Farmacisë
  • Kolegji i Ligjit
  • Kolegji i Edukimit, shkencat humane & Shkencat shoqërore
  • Kolegji i Administrimit të Biznesit
  • Kolegji i Komunikimit dhe Media

histori


Qëllimi prapa krijimit Al Ain Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë erdhi në përgjigje të udhëzimit nga Lartësisë së Tij vonë Sheikh Zayed Bin Sultan Al-Nahyan, Presidenti i 1 Emiratet e Bashkuara Arabe. Kjo ishte në lidhje me të edukuar njerëzit e Emiratet e Bashkuara Arabe në themelet e dijes dhe shkencës, dhe për të kontribuar në zhvillimin e Emiratet e Bashkuara Arabe, si dhe për t'iu përgjigjur sfidave që shkaktoi evoluimin e shekullit njëzet e parë të teknologjisë dhe masmedia.

konsideratë e madhe është marrë edhe në lidhje me Ligjin Federal No (4) të 1992 vendosjen Ministrinë e Arsimit të Lartë dhe Kërkimit Shkencor dhe në lidhje me rregullat dhe rregulloret e licencimin e institucioneve të arsimit të lartë, si dhe të MOHESR-së “Standardet për licencim dhe akreditim " 2003.

Pas përfundimit të të gjitha studimeve të kryera me qëllim të vendosjes së këtij monumenti arsimor me një vizion të vetin, një filozofi konstruktive dhe një mision krijuese kishte zhvilluar. Al Ain Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë është themeluar në 2004 me angazhim të plotë me rregullat dhe rregulloret e nxjerra nga MOHESR.


A doni diskutuar Al Ain Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Al Ain Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë në hartën


video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Al Ain Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë shqyrtime

Join për të diskutuar e Al Ain Universiteti i Shkencës dhe Teknologjisë.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.