University Gulf Medical

University Gulf Medical. mjekësi studim në Emiratet e Bashkuara Arabe. MBBS kurse në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Gulf Medical University Details

 • vend : Emiratet e Bashkuara Arabe
 • qytet : Ajman
 • akronim : NJMG
 • i themeluar : 1998
 • studentët (përafërsisht.) : 1000
 • Mos harroni të diskutuar University Gulf Medical
Regjistrohen në Universitetin e Mjekësisë Gjirit

Përmbledhje


Universiteti Medical Gjirit u krijua me dekret të lëshuar nga Ministri i Arsimit të Lartë & Kërkimi shkencor, Shkëlqesia e Tij Sheikh Nahyan bin Mubarak Al Nahyan më 10 korrik 2008 kur Medical College Gjirit, Ajman u miratua zyrtarisht si Universitetin e Mjekësisë Gjirit. Universiteti ka fillimet e saj përulur si Medical College Gjirit, Ajman themeluar me dekretin nr. 1, i datës 28 janar, lëshuar nga Madhëria e tij Sheikh Humaid Bin Rashid Al-Nuaimi, Sundimtari i Ajman dhe anëtar i Këshillit të Lartë, U.A.E në vit 1998 pasi ka pasur një ndjerë nevojë për një kolegj mjekësor në Emiratet e Bashkuara Arabe.

Kolegji Ajman Gulf Medical filloi me programin M.B.B.S dhe më vonë Bachelor i programit të Fizioterapisë u shtua në tetor 2000. Sot Ministria e Arsimit të Lartë & Hulumtimet shkencore e ka njohur University Medical Gjirit, si një qendër e përsosmërisë dhe e ka lejuar Universitetin për bastisje në programet e reja në Pharm D, DMD, Programet Master në patologjisë klinike, Toksikologji dhe të Shëndetit Publik.

Fokusi i Universitetit të Mjekësisë Gjirit është në tre fushat kryesore të Arsimit Mjekësor, Shëndetësia dhe Hulumtime. Universiteti do të përpiqemi për të zhvilluar këto tri fusha kryesore si Spotlights të ekselencës mjekësore në vitet e ardhshme.

Ky ishte institucioni i parë mjekësor në rajon, e cila ofron pranimeve për të dy djemtë dhe vajzat e të gjitha nacionaliteteve. Universiteti ka infrastrukturë dhe objekteve, e cila është në të njëjtin nivel me disa nga institucionet e themeluara mjekësore në botë. Përveç programeve akademike, University Medical Gjirit është në ballë të Vazhdueshëm Mjekësor Arsimit dhe Vazhdueshëm Profesional Programet për Zhvillim. Universiteti ka qenë organizimi i konferencave edhe e mirënjohura ndërkombëtare dhe rajonale dhe simpoziume. Universiteti gjithashtu publikon një revistë tremujore Shëndeti – GMC Shëndeti Journal, si pjesë e angazhimit të saj për gazetarinë informative mjekësore.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


Programet Masters ofruara nga NJMG janë:

 • Masters në patologji klinike (MS CP)
 • Masters në toksikologji (MS Tox)
 • Master në Shëndet Publik (MPH)
 • Masters në Biologji Human Riprodhues (MS HRB); i pari i këtij lloji në Emiratet e Bashkuara Arabe.
 • Masters në terapi fizike (MPT)
 • Diploma në toksikologji (dip Tox)

Programet pasuniversitare të ofruara nga NJMG janë:

 • Nbrbsh
 • BBMS
 • DMD
 • pharm D
 • BPT
 • BHS – MLS
 • BHS – ÇFARË
 • BHS – AST
 • BHS – NS

histori


University Gulf Medical (NJMG) është e vendosur në emiratin e Ajman, në bregun perëndimor të EBA. NJMG fillimisht u themelua në 1998 si Gulf Medical College (GMC) nga Grupi Thumbay, dhe ofroi kurse të certifikuara në Bachelor i Mjekësisë dhe Bachelor i Kirurgjisë (Nbrbsh) dhe Bachelor Fizioterapi. Kolegji u hap nën dekretin Numri 1, lëshuar më 28 janar 1998, nga Madhëria e Tij Sheikh Humaid Bin Rashid Al-Nuaimi, sundimtari i Ajman dhe anëtar i Këshillit të Lartë, Emiratet e Bashkuara Arabe.

Institucioni u bë një universitet në vitin 2008 pas një dekret nga ana e Shejh Nahyan Bin Mubarak Al Nahyan, Ministri i Arsimit të Lartë dhe Kërkimit Shkencor, Emiratet e Bashkuara Arabe.

sot, fokusi i Universitetit Mjekësor të Gjirit ka zgjeruar në tri fusha kryesore: Edukimi Mjekësi, Shëndetësia dhe Hulumtime.


A doni diskutuar University Gulf Medical ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Gulf Medical University në hartën


video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente University Medical Gulf

Join për të diskutuar e Universitetit Mjekësor Gjirit.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.