Instituti Petroleum

Instituti Petroleum

Instituti Detajet Petroleum

 • vend : Emiratet e Bashkuara Arabe
 • qytet : Abu Dhabi
 • akronim : PI
 • i themeluar : 2000
 • studentët (përafërsisht.) : 1000
 • Mos harroni të diskutuar Instituti Petroleum
Regjistrohen në Institutin Petroleum

Përmbledhje


The Instituti Petroleum (PI) është e vendosur një universitet inxhinieri në Sas Al Nakhl, Abu Dhabi, Emiratet e Bashkuara Arabe, ofron një shumëllojshmëri e diplomave inxhinierike dhe është financuar nga një konsorcium i kompanive kombëtare dhe ndërkombëtare të naftës. Qëllimi i institucionit është që të sigurojë të naftës lokale dhe industrinë e gazit me inxhinierët.

PI është themeluar në 2000 nga një dekret Emiri nën drejtimin e Lartësisë së Tij Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, sundimtar i Abu Dhabi dhe president i Emirateve të Bashkuara Arabe. Ajo financohet dhe drejtohet nga një konsorcium i pesë kompanive të mëdha të naftës: ADNOC, Royal Dutch Shell, BP, Total S.A., dhe Japonia Oil Zhvillimi i kompanisë, një degë në pronësi të INPEX. Universiteti është partnere me universitetet e mëposhtme: Colorado Shkolla e Minierave (CSM), Johannes Kepler Universität Linz, University of Maryland, Universiteti i Minesotës, The Universiteti i Teksasit në Austin, Universiteti Rice dhe Kina Universiteti i naftës.

PI pranuar studentët e saj të parë në vjeshtën e 2001. tani, mbi 800 studentë meshkuj dhe 100 studentët femra janë duke studiuar në një nga pesë disiplinat e mëposhtme inxhinierike: Inxhinieri mekanike, Petroleum Engineering, inxhinieri elektrike, kimi industriale, Petroleum Gjeoshkencave,shkenca polimer dhe shkenca materiale.

Instituti Petroleum gjithashtu ofron programe të nivelit të diplomuar.

Instituti Universiteti Petroleum dhe Research Center (PI) është themeluar në Abu Dhabi, Kryeqyteti i Emiratet e Bashkuara Arabe në 2001 me një qëllim të bëhet një institucion të klasit botëror në të dy arsimin inxhinieri dhe kërkimit të industrisë së energjisë. PI aktualisht ka më shumë se 2000 universitare dhe të diplomuar studentët, mbi 200 fakultet, dhe ka shpejt të bëhet një mësim kryesor dhe institucion kërkimor në rajonin e Lindjes së Mesme. sponsorët e PI-së dhe bashkëpunëtorët përfshijnë Dhabi National Company Ebu naftës (ADNOC) dhe katër kompani të mëdha të naftës ndërkombëtare që përfshijnë BP, Japan Oil Zhvillimi i kompanisë, Shell dhe Total. Kampusi ka laboratorë moderne mësimore dhe objektet në klasë, dhe së shpejti do të organizojë një qendër e madhe kërkimore, Qendra Research PI (Pirc) planifikuar të hapet në 2016.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Program Akademik Bridge
 • Kolegji i Arteve dhe Shkencave
 • kimi industriale
 • inxhinieri elektrike
 • Inxhinieri mekanike
 • Petroleum Engineering
 • Petroleum Gjeoshkencave

histori


 • 2000, PI themeluar nga Emiri dekret nën drejtimin e H.H. Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan-
 • 2001, pranuar klasa e parë e 139 studentët meshkuj universitare
 • 2005, grup i parë i nxënësve meshkuj të diplomuar
 • 2006, pranuar klasa e parë e 104 studentet universitare
 • 2007, programe të gradës master filloi me 46 studentë meshkuj dhe femra
 • 2009, akreditim të plotë për programet universitare nga Komisioni për akreditim akademik (AAC)
 • 2010, Përpunimi gazit dhe Materiale Science Research Center (GRC) nisur
 • 2012, grup i parë i studenteve femra diplomuar
 • 2012, USA bazuar Bordin e Akreditimit për Inxhinierisë dhe Teknologjisë (mbështet) Programet dhënë akreditim për pesë inxhinieri dhe shkencat e aplikuara
 • 2014, Re-Licencimit të Institutit nga ana e AAC-së


A doni diskutuar Instituti Petroleum ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Instituti Petroleum në hartën


Foto


Fotografitë: Instituti Petroleum zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Komente Instituti Petroleum

Bashkohen për të diskutuar i Institutit të Naftës.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.