University Kherson State

University Kherson State

Kherson State University Details

Apply to Kherson State University
Qendra Pranimi ukrainisht

Përmbledhje


Kherson State University sot është:

 • а gjithanshëm arsimor, shkencor, pedagogjik, dhe qendra kulturore e Jugut Ukrainës;
 • të plotë-ditor, ekstra-murale, Studimet e jashtme të ndjekura nga 8000 studentë nga 23 rajonet e Ukrainës dhe të vendeve të CIS;
 • 18 akademikët, anëtarë të Ukrainës dhe akademitë e jashtëm të shkencës, 68 profesorë, 234 lektorë të lartë;
 • 650 studentët pasuniversitarë, personat që punojnë për shkallën e mjekut, për 1000 lektorë dhe punonjësit;
 • Academical Liceut dhe Qendra për mbështetje para-lartë arsimor
 • Puna shkencore-arsimore me institutet e arsimit të lartë të Kievit, Odessa, dhe Crimea;
 • 4 ndërtesat arsimore dhe laboratorë, kompleks, stacionet kërkimore bujqësore dhe biologjike, librari, zonat rekreative në bankë Dnipro dhe në breg të Detit të Zi, studentët cafe, studentët club, klubi sportiv, observator, tre gjimnazet dhe dy konferenca-salla, objekti i makinerive bujqësore.

Admission process in Kherson State University


që nga 2016 Procesi i pranimit në universitetet e Ukrainës për studentët e huaj Aviable via Qendra Pranimi ukrainisht.
For apply to Kherson State University foreign students have to aplikoni online nëpërmjet Qendrës Pranimi Ukrainës.
Pas kontrollimit të gjitha detajet në Qendrën e Pranimit, ata do të dërgojnë letër të ftesës për studentët.
Me letrën ftesë studentët mund të shkojnë në ambasadën më të afërt të Ukrainës dhe për të marrë vizë studentore.
Nuk ka provime, TOEFL, IELTS nevojshme qoftë se ju bëni kërkesë nëpërmjet Qendrës Pranimi Ukrainës.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Fakulteti i Biologjisë, Geography and Ecology
 • Centre of Pre-University Training
 • Faculty of Pre-School and Elementary Education
 • Faculty of Econimics and Management
 • Faculty of Foreign Philology
 • Faculty of Culture and Arts
 • Faculty of Translation
 • Fakulteti i Shkencave të Natyrës
 • Fakulteti i Psikologjisë, Historia dhe Sociologji
 • Faculty of Engineering and Technology
 • Fakulteti i Fizikës, Mathematics and Informational Technologies
 • Fakulteti i Kulturës Fizike dhe Sportit
 • Fakulteti i Filologjisë dhe Gazetarisë
 • Fakulteti i Drejtësisë

histori


KhSU was founded in November 1917 during the First World War on the basis of the evacuated Tartu Teachers Institute. Në 1919 the school was reorganized in Kherson Pedagogical Institute with a 4-year period of study.

Në fillim të viteve 1920, the institute was renamed to Kherson Institute of Education (Hino), dhe në nëntor 1924 it was given the name of NK Krupskaya. During the Second World War from August 1941 deri në mars 1944 the Institute ceased operations.

në mars 1944, after the release of Kherson from Axis invaders, it resumed the educational process in 5 departamentet: fizik, matematik, shkencor, linguistic and literary, geographical, and historical. Në 1973 it opened a Faculty of General Sciences, në 1977 a Faculty of Education, dhe ne 1986 a Faculty of Foreign Languages.

In the years of independence of Ukraine Institute continued to develop. Në 1992, the postgraduate program at the Faculty of Philology created additional pedagogical skills and retraining of Ukrainian Philology and Foreign Languages.

Në 1994 the university opened a school of physical education and sport, and Kherson Academic Lyceum at KSU. Në 1998, Kherson State Pedagogical Institute was reorganized as Kherson State Pedagogical University, të cilat në 2002 became the Kherson State University. Në 2004 it established the Research Institute of Information Technology. Ne prill 2005 it opened the Business Development Centre.


A doni discuss Kherson State University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Kherson State University on Map

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

Kherson State University reviews

Join to discuss of Kherson State University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.