National University Medical Lviv

National University Medical Lviv. Studiuar mjekësi në Ukrainë

Lviv National Medical University Details

Aplikoni për National University Medical Lviv
Qendra Pranimi ukrainisht

Përmbledhje


Danylo Halytsky National University Medical Lviv (LNMU) është një nga më të vjetra dhe më e madhe mjekësore institucionet arsimore në Ukrainë. Kjo është një nga universitetet kryesore mjekësore të nivelit IV të akreditimit. LNMU fillon nga Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit Lviv, e cila u hap në nëntor 16, 1784, sipas privilegjin e perandorit austriak Josef II. Në 2009 University festoi saj 225 përvjetor.

22 Shkollat ​​shkencore në mënyrë aktive të funksionojë dhe të zhvillohet në National University Medical Lviv: i obstetrikës dhe gjinekologjisë, biokimike, higjienik, sëmundjet e infektive, e historisë së mjekësisë dhe farmacisë, mikrobiologjike, morfologjike, i neurologji dhe neurokirurgji, e onkologjisë, i otorhynolaryngology, Ophthalmological, i anatomisë patologjike dhe fiziologjisë patologjike, pediatrik, psikiatrik, i stomatologjisë, e sëmundjeve të brendshme, farmakologjik, fiziologjik, i phtisiatry, i kimisë dhe farmaci, e kirurgjisë.

LNMU siguron pranimin për qytetarët e huaj në arsimin parauniversitar në Fakultetin e Mjekësisë së Përgjithshme, Fakulteti i Stomatologjisë dhe Fakulteti i Farmacisë, gjithashtu siguron pranimin për Kursin Përgatitor dhe Trajnim Pasuniversitare. Sipas Licencës së Ministrisë së Arsimit, shkencë, Rinisë dhe Sporteve i Ukrainës АГ №582786 nga 07.02.2012 shuma e shtetasve të huaj për Arsimin Parauniversitar - 250 persona, për Kursin Përgatitor - 100 persona, për trajnim Pasuniversitare - 150 persona.

në 78 Departamentet Lviv National University Medical, në Institutin e Patologjisë Klinike, në Laboratorin Qendror Kërkimit (CRL) dhe Laboratori i toksikologjisë industriale janë duke punuar 1211 shkencëtarët: 134 Doktor i Shkencave dhe më shumë se 620 mbajtësit shkallë PhD, duke përfshirë 113 profesorë të, 369 profesorë të asociuar, 50 tutorët lartë, 662 asistentë profesorë, 17 Kërkuesit. Midis tyre ka 23 Anëtarët, 7 Përkatëse Anëtarët e Akademisë së Shkencave, 12 Punëtorët nderuar e Shkencës dhe e Teknologjisë,
7 Punëtorët nderuar e arsimit, 19 Mjekët nderuar, 1 Punëtor i nderuar i Kulturës Fizike dhe Sportit,
8 Laureatët e Çmimit Shtetëror të Ukrainës në Shkencës dhe Teknologjisë.

Trajnimin e specialistëve në Universitetin Kombëtar të Mjekësisë Lviv është dhënë në 6 fakultetet: Fakulteti i Mjekësisë #1 dhe #2, Fakulteti i Stomatologjisë, Fakulteti i Farmacisë (arsimit të rregullt dhe të korrespondencës), Fakulteti i trajnimit Pasuniversitare, Fakulteti i Studentëve të Jashtme - sipas nivelit arsimor-qualificational: specialist, mjeshtër, dhe në University Medical College sipas nivelit arsimor-qualificational - specialist vogël.

Sasia vjetore Universiteti i nxënësve është më shumë se 19100 persona, e cila përfshin 5426 studentë (përfshirë më shumë se 1000 studentë të huaj), 62 studentët e kursit përgatitor, me shume se 1500 mjekët stazhit, 50 Studentët e programit Master, 70 studentët e programit të doktoratës, 70 mjekët pasuniversitare (Clinichna e Kryetarit), rreth 11000 studentët e Fakultetit të trajnimit pasuniversitare, 312 studentët e Medical College. Nxënësit e të gjitha studimeve Fakultetet sipas sistemit të kreditit-modul.
Në 2011 diplomimi i parë i nxënësve, i cili studioi në përputhje me kërkesat e “Bologna” proces, Ndodhi.

duke filluar nga 1961 Universiteti ofron arsim për shtetasit e huaj. gjatë 50 vjet mbi 2,5 mijë mjekët dhe farmacistët – të huajt kanë marrë arsimin këtu dhe kanë punuar me sukses si mjekët dhe farmacistët në shumë vende të botës. Arsimimi është dhënë në ukrainisht, Gjuha ruse, dhe që 1997 mësimi i studentëve të huaj në gjuhën angleze ka nisur dhe po zhvillohet me shpejtësi. tani 70% i Universitetit të studentëve të huaj studimit në Programin mesme angleze.

Biblioteka Universitare përmban më shumë se 530000 vëllimet e teksteve, manuale dhe literatura të tjera relevante mjekësore. Biblioteka ka pajisje moderne kompjuterike. Ajo ka lidhje të internetit dhe është e lidhur me bibliotekat e tjera të qytetit shkencore.

University në anëtar i Shoqatave Ndërkombëtare dhe Evropiane të Universiteteve, dhe gjithashtu është anëtar i pothuajse të 70 edhe organizatat ndërkombëtare, akademitë, federatat. Universiteti është i përfshirë në Drejtorinë e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (KUSH) dhe në Drejtorinë e Universiteteve të vendeve të Evropës Qendrore. Në aspektin e aktiviteteve të Universitetit LNMU ka pozicione drejtuese në vlerësimet e institucioneve të larta arsimore dhe institucionet e larta shëndetësore arsimore të Ukrainës (Scopus 2010 - Vendi i 2 në mesin e universiteteve mjekësore dhe akademitë e Ukrainës).

departamentet klinike të Universitetit të ketë fond prej më shumë se 10000 shtretër (41 spitalet Affiliated), 9 departamentet Poliklinika me 3510 attendances gjatë turnit, Qendra dentare University mjekësore për më shumë se 2000 attendances gjatë turnit.

Procesi i pranimit në Universitetin Kombëtar Mjekësore Lviv


që nga 2016 Procesi i pranimit në universitetet e Ukrainës për studentët e huaj Aviable via Qendra Pranimi ukrainisht.
Për të aplikuar për studentët e huaj Lviv National University Medical duhet të aplikoni online nëpërmjet Qendrës Pranimi Ukrainës.
Pas kontrollimit të gjitha detajet në Qendrën e Pranimit, ata do të dërgojnë letër të ftesës për studentët.
Me letrën ftesë studentët mund të shkojnë në ambasadën më të afërt të Ukrainës dhe për të marrë vizë studentore.
Nuk ka provime, TOEFL, IELTS nevojshme qoftë se ju bëni kërkesë nëpërmjet Qendrës Pranimi Ukrainës.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • Fakulteti i Mjekësisë së Përgjithshme
  • Fakulteti i Stomatologjisë
  • Fakulteti i Farmacisë
  • Kursi përgatitor
  • trajnimit pasuniversitar

histori


Historia e Universitetit Mjekësor Lviv shkon prapa në 1661, kur në 20 Janari JesuitCollegium në Lviv me privilegjin e polak mbretit John II Kazimirit fituar statusin e akademisë. Ajo përbëhej nga katër departamente dhe u nderua me titullin e universitetit. megjithatë, deri shpërbërjes së universitetit në 1773, departamenti çelur mjekësore nuk u krijua.

në 16 nëntor 1784, sipas privilegjin e perandorit austriak Joseph II, nënshkruar më 21 tetor 1784, Universiteti Lviv u rigjallërua me katër fakultete: teologji, filozofi, ligjit dhe mjekësi. Që atëherë Danylo Halytsky Lviv National University Medical filluar numërimi moshën e saj.

duke filluar nga 1961 Universiteti ofron arsim për shtetasit e huaj. gjatë 50 vjet mbi 2,5 mijë mjekët dhe farmacistët – të huajt kanë marrë arsimin këtu dhe kanë punuar me sukses si mjekët dhe farmacistët në shumë vende të botës. Arsimimi është dhënë në ukrainisht, Gjuha ruse, dhe që 1997 mësimi i studentëve të huaj në gjuhën angleze ka nisur dhe po zhvillohet me shpejtësi. tani 70% i Universitetit të studentëve të huaj studimit në Programin mesme angleze.


A doni diskutuar Lviv University National Medical ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


Lviv National University Medical në hartën


Foto


Fotografitë: National University Medical Lviv zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

komente Lviv National University Medical

Join për të diskutuar i Universitetit Kombëtar Mjekësore Lviv.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.