National University Aerospace “Instituti Aviacionit Kharkovit”

National University Aerospace

National University Aerospace “Instituti Aviacionit Kharkovit” Detaje

Apply to National Aerospace University “Instituti Aviacionit Kharkovit”
Qendra Pranimi ukrainisht

Përmbledhje


Khai është themeluar në 1930. historia e tij është e lidhur ngushtë me zhvillimin e inxhinierisë avionëve dhe shkenca. Universiteti është i famshëm për krijimin e tij të parë në aeroplan me shpejtësi të lartë të Evropës me një pajisje uljeje të anulohet dhe krijimin e dizajnit të motorit motor turboreaktiv zhvilluar nga mësuesi i Khai A. M. Liulka i cili më pas u bë akademik dhe projektuesi i shumë strukturave të motorëve të avionëve, duke përfshirë motorin e avionit Su-27.
Khai është një institucion unik i arsimit të lartë, ku aeroplanët zhvilluar nga Dizajn Burean Instituti nën mbikëqyrjen e profesorit I. G. Neman janë prodhuar në seri në bimë të avionëve dhe të drejtuar mbi linjat ajrore të pasagjerëve.
nga 1977 te 1984 Designer General O.K. Antonov drejtuar departamentin e strukturës së aeroplanit në Khai.
Në 1978 Khai është dhënë emri i N. ju. Zhukovskiy. Në 1980 Instituti u dha me urdhër të Leninit. Në 1998 N. ju. Zhukovskiy State Aerospace University "Instituti Aviacionit Kharkovit" u themelua në bazë të Khai dhe në 2000 Universiteti mori statusin e institucionit të lartë arsimor kombëtar dhe mori një emër të Institutit Kombëtar të Aerospace Uuniversity Kharkiv Aviacionit.
Gjatë periudhës së ekzistencës së saj Universiteti ka trajnuar rreth 60 inxhinierë tHS. Me shume se 80% nga specialistët me arsim të lartë që punojnë në fushën e hapësirës ajrore Ukrainës janë të diplomuarit e Khai.
Në rreth e tanishme 9.5 Studentët ths dhe 160 studentët pasuniversitarë janë të trajnuar në Universitetin; 650 mësuesit dhe 2.5 punëdhënësit THS punojnë këtu. Ndër temë ka 120 Profesorët dhe Kandidatët e Shkencave. Ndër mësuesit e Universitetit ka edhe: 1 Fituesi USSR Lenin Prize State, 7 fitues të çmimit State USSR, 28 Fituesit e çmimit Ukraine State, 11 Këshilli BRSS e fituesve të Çmimit Ministrave.
Khai është anëtar i Shoqatës Ndërkombëtare të universitys; Association Global, Organizimi i Industrisë dhe Teknologjisë Aeroportit; ajo është gjithashtu në Katalogun Ndërkombëtar dhe i takon Shoqatës së institucioneve të larta arsimore të qytetit Kharkiv INTERVUZ, si dhe të Agjencisë Hapësirë ​​ajrore të Ukrainës.
Khai është një bashkë-ekzekutues i disa programeve të cilat janë kryer me universitetet dhe kompanitë e SHBA, Japoni, Gjermani, Francë, Meksika dhe Chine. Universiteti merr pjesë në programin e krijimit të "Alfa" stacionin ndërkombëtar të hapësirës.
Në 1992 Khai rifilloi trajnimin e studentëve të huaj gjatë 500 shtetas të huaj nga 40 Vendet e Azisë, Afrika dhe Amerika janë të trajnuar çdo vit në Universitetin.
Khai mbulon një territor të veçantë të qytetit në zonën pyjore pjesësh, zona e saj arrin në rreth 25 hektarë. Universiteti ka 8 ndërtesave akademike, institut hulumtimi dhe laboratorë, Biblioteka do të 1 Vëllimi ml në magazinë, kompleks, Kompleksi sportiv, pishine, Klinika preventurium e ndihmës së parë mjekësore, salla ngrënie, bankë, fëmijët kopshti, etj.

Admission process in National Aerospace University “Instituti Aviacionit Kharkovit”


që nga 2016 Procesi i pranimit në universitetet e Ukrainës për studentët e huaj Aviable via Qendra Pranimi ukrainisht.
For apply to National Aerospace University “Instituti Aviacionit Kharkovit” studentë të huaj duhet të aplikoni online nëpërmjet Qendrës Pranimi Ukrainës.
Pas kontrollimit të gjitha detajet në Qendrën e Pranimit, ata do të dërgojnë letër të ftesës për studentët.
Me letrën ftesë studentët mund të shkojnë në ambasadën më të afërt të Ukrainës dhe për të marrë vizë studentore.
Nuk ka provime, TOEFL, IELTS nevojshme qoftë se ju bëni kërkesë nëpërmjet Qendrës Pranimi Ukrainës.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


 • Automobile transport
 • Airlines maintenance
 • Accounting and audit
 • International economics
 • Applied linguistics
 • Aircraft and rocket building
 • Engines and power plants of aircraft
 • Avionics
 • System analysis
 • Information science
 • Applied mathematics
 • Power machine building
 • Heat power engineering
 • Machine building
 • Engineering mechanics
 • mekanika e Aplikuar
 • System engineering
 • Automation and computer-integrated technologies
 • Aero navigation
 • Geodesy, cartography, organization of the use of land
 • metrologji, standardizimit dhe certifikimit
 • Metrology and informational and measuring technologies
 • ekologji, environment and balanced nature management
 • Radio techniques
 • Radio-electronic devices
 • Telekomunikacionit
 • Computer’s sciences
 • Computer’s engineering
 • Program engineering
 • Commodity research and commercial enterprise
 • Finances and credit
 • marketing
 • Economics of enterprise
 • drejtuesit
 • psikologji
 • filologji

histori


Khai është themeluar në 1930. historia e tij është e lidhur ngushtë me zhvillimin e inxhinierisë avionëve dhe shkenca. The university is famous for its creation of the first in Europehigh-speed airplane with a retractable landing gear and the creation of the design of the turbojet engine developed by teacher of the KhAI A. M. Liulka i cili më pas u bë akademik dhe projektuesi i shumë strukturave të motorëve të avionëve, duke përfshirë motorin e avionit Su-27.

The KhAI is a unique higher educational institution where the airplanes developed by the Institute Design Bureau under the supervision of professor I. G. Neman janë prodhuar në seri në bimë të avionëve dhe të drejtuar mbi linjat ajrore të pasagjerëve.

nga 1977 te 1984 Designer General O.K. Antonov ran the department of airplane structure at the KhAI.

Në 1978 Khai është dhënë emri i N. ju. Zhukovskiy. Në 1980 the institute was awarded with the order of Lenin. Në 1998 N. ju. Zhukovskiy State Aerospace University “Kharkiv Aviation Institute” was founded on the basis of the KhAI and in 2000 the University got a status of the National higher education institution and was renamed the National Aerospace University AKA Kharkiv Aviation Institute.


A doni discuss National Aerospace University “Instituti Aviacionit Kharkovit” ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


National University Aerospace “Instituti Aviacionit Kharkovit” në hartën


Foto


Fotografitë: National University Aerospace “Instituti Aviacionit Kharkovit” zyrtari Facebook

video

Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

National University Aerospace “Instituti Aviacionit Kharkovit” komente

Join to discuss of National Aerospace University “Instituti Aviacionit Kharkovit”.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.