National University Minierave

National University Minierave

National Mining University Details

Apply to National Mining University
Qendra Pranimi ukrainisht

Përmbledhje


The National University Minierave i njohur në gjuhën e folur në gjuhën ukrainase si NGU is located in Dnipropetrovsk, qyteti i tretë më i populluar në Ukrainë. Ajo u themelua në 1899 si Yekaterinoslav Higher School Minierave. The task of the university then was to të sigurojë industrinë minerare me specialistë të kualifikuar, a goal that has continued to direct the university’s leadership right up to the present day, edhe pse në vitet e fundit ofertën e saj akademike është zhvilluar përtej kufijve të subjekteve minerare që lidhen me. aktualisht, struktura e saj përbëhet nga nëntë fakultete (departamentet akademike). Gjatë epokës sovjetike, NGU ishte një nga institucionet kryesore të vendit të specializuara të arsimit të lartë. Ajo është renditur si një nga universitetet më të mira të Ukrainës në shumë renditjen dhe sot tërheq një numër të madh të studentëve të huaj.

Universiteti Kombëtar Minierave është një nga qendrat kryesore të arsimit të lartë në Ukrainë. Sipas ratings e UNESCO-s ka arritur pozitën e 6-të në mesin e 200 Top universitetet në Ukrainë në 2009.

Në Universitetin ka 53 departamentet (27 të cilat janë të mëdha të bazuar) të bashkuar në 9 fakultetet e arsimit me kohë të plotë. Ekziston edhe një korrespondencë Instituti i Mësimit dhe një numër i kurseve pasuniversitare dhe të doktoraturës. Universiteti ka një Institut INTERBRANCH të vazhdueshëm të mësuarit, Shkencore dhe Njësia Research, Ukrainas-Amerikan gjuhësore Center, Linguistic Center, Ukrainian Qendra gjermane Kulturore, Shqip-Spanjisht-latin-amerikane Center, Qendra për Bashkëpunim ukrainas-polak, dhe Ruajtja e Energjisë dhe Qendra Menaxhimi i energjisë. NGU gjithashtu ka lidhje me Qendrën Prydniprovsk Shkencës-dhe-Teknologjia e Mbrojtjes së Informacionit, Ukrainas-Amerikan Liceut, Marganets College, Pavlograd Shkolla Teknike dhe Motor Transport Shkolla Teknike.

Aktualisht janë 16,000 studentët e regjistruar në programet në universitet, kurse pasuniversitare dhe të doktoraturës nxënësit mësohen në 27 specialitete moderne. Shuma e licencuar e pranimit të studentëve për të hyrë në Universitetin çdo vit është 1,400 studentët. Procesi akademike sigurohet nga 600 Mësuesit, duke përfshirë më shumë se 100 mjekët e shkencës, profesorët dhe 350 Kandidatët e Shkencës dhe profesorëve të asociuar. Infrastruktura e Universitetit (Sipërfaqja e përgjithshme e ndërtimeve dhe ndërtesave është 126049 metra katrorë vlerësuar në 29,8 mln. kostoja hryvna), baza moderne kompjuterike (me shume se 1000 kompjutera moderne) rrjeta lokale dhe globale kompjuterike, Fondet e bibliotekës me më shumë se një milion vëllime, material të fortë dhe baza laboratorike teknike, siguron një standard të lartë të arsimit.

Gjatë 100 vjet të ekzistencës së universitetit më shumë se 56,000 specialistë të kualifikuar janë përgatitur, me shume se 500 monografi dhe 250 studim-libra njohur gjerësisht përtej Ukrainë janë publikuar, dhe rreth 150 Mjekët e shkencës dhe më shumë se 1,750 janë trajnuar Kandidatët e shkencës. të diplomuarit e universitetit janë sot autorët e më shumë se 2600 shpikje në vendet e huaja, ku e kishin marrë më shumë se 300 patentat. Në vitet e fundit, katër risitë themelore të shkencëtarëve të universitetit kanë qenë të njohur si zbulimet shkencore.

Admission process in National Mining University


që nga 2016 Procesi i pranimit në universitetet e Ukrainës për studentët e huaj Aviable via Qendra Pranimi ukrainisht.
For apply to National Mining University foreign students have to aplikoni online nëpërmjet Qendrës Pranimi Ukrainës.
Pas kontrollimit të gjitha detajet në Qendrën e Pranimit, ata do të dërgojnë letër të ftesës për studentët.
Me letrën ftesë studentët mund të shkojnë në ambasadën më të afërt të Ukrainës dhe për të marrë vizë studentore.
Nuk ka provime, TOEFL, IELTS nevojshme qoftë se ju bëni kërkesë nëpërmjet Qendrës Pranimi Ukrainës.

shkollat / kolegje / departamentet / kurse / fakultetet


  • Instituti i Inxhinierisë energjisë
  • Instituti i Ekonomisë
  • Institute of Mining
  • Faculty of Construction
  • Fakulteti i Inxhinierisë Mekanike
  • Faculty of Geological Prospecting
  • Fakulteti i Drejtësisë
  • Institute of Extramural and Distance Learning

histori


The National Mining University, which is the basic higher mining educational institution in Ukraine, was founded on June 16, 1899. It is the oldest university in Dnipropetrovsk region; moreover it laid the basis for more than two tens of educational institutions and scientific-research institutes. Among them there are Dnipropetrovsk Institute of Chemistry and Technology (1930), Dnipropetrovsk Metallurgical Institute (1930), Northern-Caucasian Mining and Metallurgical Institute (1931), Scientific-Research Chemistry Institute named after Melikishvili in Tbilisi (1929), Moscow Welding Institute (1925), All-Union Scientific-Research Designing Technological Institute of Pipe Industry (1929), Institute of Physical Chemistry named after Lev Pisarzhevsky in Kiev (1927), dhe të tjerët.

The ceremony of Katerynoslav Higher Mining College (KHMC) opening was conducted on October 12, 1899. At the beginning Higher Mining College had two departments – mining and factory ones. The curriculum according to “Statute of KHMC” foresaw 23 disiplinat: God’s study, higher mathematics, analytical mechanics, construction mechanics, applied mechanics, mine-factory mechanics, fizikë, kimi, electrical mechanics, mineralogy, geology and science on deposits, geodesy, mining art, ore and coal beneficiation, surveying, metallurgy, technology of metals, drawing and drawing geometry, accounting and mine-factory economy, technical translations from German and French, first aid at accidents. The training process was provided by 13 mësuesit.

At the very beginning there was founded a two department library, a mineralogical museum, kimik, mechanical and probe laboratories, cabinets in each disciplines.

në qershor 19, 1912 the State Legislative body adopted a bill on restructuring the KHMC into Mining Institute since July 1. At that time there worked outstanding scientists. They were Ya. Grdina, V. Guskov, S. Zaborovsky, L. Ivanov, N. Lebedev, P. Leontovsky, V. Makovsky, L. Pisarzhevsky, M. Protodiakonov, P. Rubin, A. Terpigorev, M. Fedorov, S. Sharbe.

The publications of scientific works in technical periodical journals, monografi, study books, atlases testified high scientific potential of the educational institution. The KHMC systematically edited “Proceedings of Katerynoslav Higher Mining College” since 1905. deri në 1917 there had been edited 23 issues of “Proceedings”, published about 500 scientific works including monographs and study books. In the period of the educational institution formation there were established scientific schools and directions: ya. Grdina became one of the founders of cybernetics, A. Terpigorev and V. Protodiakonov – the school of mining, V. Guskov – beneficiation of minerals, Leontovsky – the school of surveying, geodesy and geometry of deposits, M. Lebedev – geology and stratigraphy of Donbas, P. Rubin – metallurgy and coke chemistry, L. Pisarzhevsky – electron chemistry.

Në 1918 Katerynoslav Mining Institute opened two new departments: Surveying (closed in 1921) and Geological Prospecting, and obtained the right to award the scientific degree through public defense of scientific dissertation. Në 1921 there was created the Mechanical Faculty with two departments: Mining-Factory and Electrical Engineering. The implementation of new specialties was dictated by industry development. përveç, a Workers’ Faculty was opened.

Beginning since 1930 Mining Institute started training specialists only for mining industry and geological prospecting works. Në 1932 there were established faculties instead of the departments: minierash, inxhinieri elektrike, Geological-Surveying.

Në 1920 - 1930 the process of scientific schools forming was continued. Though during the 1930-s Dnipropetrovsk Mining Institute lost a significant part of its cadre staff (për 30 persona, among which there were outstanding professors) because of political repressions.

Në 1941, when the war against Nazi had begun, për 300 mësuesit, staff members and students were recruited to the front. The institute evacuated to Sverdlovsk (Urals) and Karaganda (Kazahstan), brought a significant part of the equipment and the scientific staff for Sverdlovsk Mining Institute and the Filial of Moscow Mining Institute, which by that time had come to Karaganda too. A great deal of the teaching staff of Dnipropetrovsk Mining Institute occupied engineering positions at mining enterprises of the Urals and Republics of Middle Asia.

The activity of the Institute was renewed in 1943, first – in Karaganda, and later – in Dnipropetrovsk. Destroyed educational facilities and laboratories were under reconstruction. Those who survived were coming back from the front. nga 1951/1952 academic year there had been completely renewed the building of the Institute, put into operation a boring experimental study range, laboratorët, konvikte. Në 1951 there was established the Mine-Construction Faculty. Scientific elaborations of the Institute’s teaching staff, student diploma projects of that period were subordinated to the problems of renewing Donetsk, Kryvyi Rih and Nikopol manganous basins.

By the 50-th anniversary the Institute had 165 profesorë, associate professors and lecturers, 34 departamentet, 22 laboratorët, 25 cabinets, a geological museum, librari, experimental study range and study experimental workshops. në 4 faculties there studied 1942 studentët nga 9 specialitete.

In the 1960-s new-built and restored educational and educational-laboratory buildings, three multistoried dormitories for students and post-graduate students, educational-production workshops, a sport building, facilities of an educational-geodesic experimental study range in the village of Orlivshchyna were put into operation.

Në 1970 at Dnipropetrovsk Mining Institute there worked 474 mësuesit, duke përfshirë 34 profesorë. The amount of graduating engineers equaled 1200 persona. The amount of specialists prepared by full-time education was increasing, though part-time and extramural study forms also functioned.

Në Maj 1993 according to the results of State accreditation Dnipropetrovsk Mining Institute gained the status of an autonomous IV-accreditation level state higher educational institution and the name of the State Mining Academy of Ukraine. Në 1997, the President of Ukraine issued a decree to award the Academy the national status. Ne shkurt 2002 the institution was restructured into the National Mining University. që nga 2010 the University has had a research status. Today it is one of the leading technical higher educational institutions of the country. The University graduates possess the knowledge in modern computer technologies, and are capable of solving complicated problems of industry, economics and law development.

Në Universitetin ka 51 departamentet (27 të cilat janë të mëdha të bazuar) të bashkuar në 9 fakultetet e arsimit me kohë të plotë, Institute of Extramural and Distance Learning, post-graduate and doctoral courses, Interbranch Institute of Continuing Learning, Shkencore dhe Njësia Research, Ukrainas-Amerikan gjuhësore Center, Linguistic Center, Ukrainian Qendra gjermane Kulturore, Shqip-Spanjisht-latin-amerikane Center, Qendra për Bashkëpunim ukrainas-polak, Energy Saving and Energy Management Center, Prydniprovsk Science-and-Technology Center of Information Protection, Ukrainas-Amerikan Liceut, Marganets College, Pavlograd Technical School, Motor Transport Technical School et al.

At the University there study 12000 studentët, post-graduate and doctoral students in 27 specialitete moderne. The licensed amount of student admission for entering the University is 1400 studentët. Procesi akademike sigurohet nga 600 Mësuesit, duke përfshirë më shumë se 100 Doctor of science, profesorët dhe 350 Kandidat i Shkencave, profesorë të asociuar. A high quality of education is guaranteed due to the developed infrastructure of the University, modern computer local and global computer nets, library funds with more than one million of volumes, material të fortë dhe baza laboratorike teknike, newest technologies of education.


A doni discuss National Mining University ? Ndonjë pyetje, komente apo komente


National Mining University on Map


Foto


Fotografitë: National University Minierave zyrtari Facebook
Ndajeni këtë informacion të dobishëm me miqtë tuaj

National Mining University reviews

Join to discuss of National Mining University.
PLEASE NOTE: EducationBro Magazine ju jep aftësinë për të lexuar informacion rreth universitetet në 96 Gjuhë, por ne ju kërkojmë të respektojnë anëtarët e tjerë dhe të lënë komente në anglisht.